Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Hidayetas Turkoglu nebuvo patenkintas Europos jaunių (iki 18 metų) krepšinio čempionato finale dirbusių arbitrų darbo kokybe ir kreipėsi į FIBA.

Hidayet Turkoglu

Hidayet  Turkoglu
Pozicija: SF
Amžius: 40
Ūgis: 208 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Stambulas, Turkija

„Tai yra gėda FIBA, didžiulė gėda. Jūsų teisėjai pavogė mano komandos aukso medalius. Toks teisėjavimas nėra atleistinas“, – savo tviterio paskyroje rašė Turkoglu.

Primename, jog sekmadienį Ispanijos rinktinė Graikijoje vykusiame Senojo žemyno čempionato finale rezultatu 57:53 prieš Turkiją triumfavo po grubios teisėjų klaidos.

Ispanams pirmaujant 55:53 ir rezgant paskutinę ataką, jų įžaidėjas Javieras Garcia įstrigo varžovų gniaužtuose ir kamuolys, atsimušęs nuo jo kojos, kirto vidurio liniją, grįždamas į savos aikštės pusę. Teisėjai nepastebėjo vidurio linijos taisyklės pažeidimo ir netrukus skyrė turkams pražangą.

Nors Turkijos rinktinės krepšininkas Mustafa Kurtuldumas aktyviai demonstravo, kad buvo pažeista vidurio linijos taisyklės, teisėjai sprendimo nepakeitė. Ispanai realizavo baudas ir įtvirtino pergalę.

Epizodo momentas (nuo 1:54:02):

Komentarai:
Vanga
Ar peržiūros jaunimo varžybose per brangu?
2019-08-05
-3
Atsakyti
shadow
Fiba yra vėžys Europos krepšinyje. Gaila , kad Lkf jai taip pat subinę laižo.
2019-08-05
+9
Atsakyti
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-05
+15
Atsakyti
Anonimas
Haha, beveik visos sitos krepsinio federacijos buciavo FIBA subine. Dabar pats turkoglu gali pasijaust ka reisq kai apipisa tave FIBA su teisejais nuolaidziaudami vienai ar kitai rinktinei. Kai turkijoj 2010 teisejai grybavo jis tylejo.

Paverks paverks ir morda surauke toliau FIBOS klausys. Vistiek jie neturi kur detis.
2019-08-05
-3
Atsakyti
Eimantas
Turkija, pusfinalis, 2010. Turkai paskutinėj atakoj prabėga užribiu, teisėjai pavagia pergalę iš serbų, tas pats Turkoglu kažkodėl neprotestavo.
2019-08-05
+16
Atsakyti
tikrai
kamuoli reikejo turkam atiduot ir dar nezinia kaip butu pasibaiges macas
2019-08-05
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.