Trevonas Hughesas per pirmą rungtynių dalį pataikė 5 tritaškius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pasvaliečių triumfas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Gyčio Sirutavičiaus reidas į baudos aikštelę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Pieno žvaigždžių“ krepšininkų triumfas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pasvaliečiai triumfuoja pusfinalyje įveikę „Rūdupį“ Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Trevonas Hughesas per pirmą rungtynių dalį pataikė 5 tritaškius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pasvaliečių triumfas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Gyčio Sirutavičiaus reidas į baudos aikštelę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Pieno žvaigždžių“ krepšininkų triumfas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pasvaliečiai triumfuoja pusfinalyje įveikę „Rūdupį“ Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pirmu bandymu – į žvaigždes. DNB LKF taurės finalo ketverto varžybose debiutavusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa iškopė į turnyro finalą.

Į finalinį ketvertą tik po papildomų kovų patekę Roberto Štelmaherio auklėtiniai pusfinalyje 68:67 (16:15, 15:20, 15:18, 22:14) palaužė Virginijaus Šeškaus vadovaujamą Prienų „Rūdupio“ komandą.

Šia pergale „Pieno žvaigždės“ revanšavosi „Rūdupiui“ už pralaimėjimą LKF taurės ketvirtfinalyje. Tąkart „Rūdupis“ laimėjo dėl geresnio taškų santykio, tačiau finaliniame ketverte atsisakius žaisti Vilniaus „Lietuvos  rytui“ Pasvalio komanda gavo papildomą šansą ir, nugalėję „Šiaulių“ krepšininkus, pateko į Kaune rengiamas varžybas.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus keturias minutes „Rūdupis“ turėjo rekordinį 9 taškų pranašumą (55:46), tačiau „Pieno žvaigždės“ nenuleido rankų ir taiklių tritaškių dėka spurtavo 15:2, taip išsiverždami į priekį 61:57.

Arnas Labuckas ir Artūras Milaknis turėjo keletą puikių progų išlyginti rezultatą, tačiau „Rūdupio“ snaiperių metimai skriejo pro šalį, o nuo baudų metimų linijos beveik neklydę pasvaliečiai iškovojo istorinį kelialapį.

„Pieno žvaigždės“: TreVonas Hughesas 23 (6/10 tritaškių), Sylvesteris Morganas 17, Eimantas Bendžius 8.

„Rūdupis“: Gintaras Kadžiulis 20, Artūras Milaknis ir Arnas Labuckas po 12.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Robertas Štelmaheris
(„Pieno žvaigždžių“ vyr. treneris): „Labai džiaugiuosi dėl savo komandos. Visų pirma vien patekimas į finalo ketvertą buvo didelis pasiekimas, o dabar dar laimėjome pusfinalyje. Būsime pasiruošę finalui.

Laimėjome, išsimiegosime ir nejusime pernelyg daug spaudimo ryt. Būsime pasiruošę rytojui 100 proc.

Labai malonu žaisti tokioje arenoje, manau, kad mano žaidėjams tai bus puiki patirtis. Tikiuosi, kad ateis daug žiūrovų ir bus puiki atmosfera.“

Išsamesnis komentaras:



Virginijus Šeškus
(„Rūdupio“ vyr. treneris): „Buvo labai didelė įtampa ir man, nes turėjome šansą patekti į finalą. Manau, padariau ir pats daug klaidų. Žaidėme taip, kaip leido varžovai, o ne savo žaidimą. Labai trūko mūsų aukštų žaidėjų. Butkevičius – 2 taškai, Želionis – 2 taškai. Du aukšti žaidėjai pelnė vos 4 taškus, o jų vienas Morganas – 17. Buvo tikrai sunku.

Paleidome tuo momentu, kai pirmavome 9 taškais, reikėjo sužaisti protingiau, o mes padarėme 4 ar 5 klaidas ir praleidome 2 tritaškius. Varžovai pajuto kraujo kvapą. Jie norėjo laimėti ne mažiau už mus.

Važiavome su mintimi, kad žaisime finale. Labai gaila, kad nepasisekė.“

Išsamesnis komentaras:


Komentarai:
AS
Pagal nuotrauka,tai Pieno zvaigzdes kazkokios keistos. Gal cia apsirikimas ... rungtyniu stebeti negalejau,tad nebezinau ...
2012-02-18
+26
Atsakyti
vidurnaktis
pieno zvaigzdes buvo favoritai ir jie laimejo, kas domisi lazybom tas zino...
2012-02-18
-7
Atsakyti
Anonimas
Kox tolkas aplamai žiurėt tas varžybas, jaigu ir taip aišku kad žalgiris laimės prieš pieno žvaigždes. Tai dar vienas smūgis jiems bus. O šeip, Pieno žvaigždėms tiesiog pasisekė kad rūdupis manau pademonstravo ne viską ką moka, tiesiog sėkmė. :)
2012-02-18
-14
Atsakyti
vendy to g
Sakai gerai,kad juodziai losia?Nezinau tavo amziaus,bet kai ieskosi darbo,prisimink savo pliurpalus,kai tavo darbo vieta uzims kinietis,juodis ar bielarusas.Tada reksi kaip dabar tavo tevas rekia ant Kubiliaus,kad darbo nera ir verslininkai nori isivezti kinieciu.Jie tavo nevykes tevas(kaip tu apie musu kasiorus) nereikalingas,tai ko rekauti,anot taves ,kasio kokybe pakilo.Kuo ji pakilo.Zabas,Griskenas,Leonavicius,Busma,Sinica,Rutkauskas,Urbutis,ir dar kruva puikiu loseju laksto pasvietem,kad nigeriai galetu cia pinigo palupti.Kas tau jei uz Zalgiri ar Wilno Polonia los vien juodi,ka tau bus labai baisus pasididziavimas?Ypac kai skambant musu salies himnui pries rungtynes,"lietuviskos" komandos juodziai krapsto nosi ir viens kitam vakarykscius klubo nuotykius pasakoja?
2012-02-18
-9
Atsakyti
Pralaimėjo Žalgiriui (namie), vėliau Rudupiui, dar vėliau apsitrioxino ir atsakė dalyvaut LKF, bet jūs vistiek tą apgailėtiną komandą visur kišat? Gal praeitą sezoną ir buvo jie treti baltijoj, bet šiais metais jiems reiks tą įrodyt ir tą padaryt bus tikrai nelengva:)
2012-02-18
+38
Atsakyti
protingiausiemsDurnumui nera ribu... Komanda vadinasi Pieno Zvaigzdes, ja ir finansuoja Pieno Zvaigzdes :) Koncernas per metus uzdirba pelno daugiau, negu visa Lietuvos ryto 'imperija' verta...


Ir matyt todel vos ne puse metu Ryto arenoje lose? Nesakau kad ten Rytas juos labai finansuoja bet faktas kad skolina zaidejus, padeda su sale (arba bent jau padejo) - kitais zodziais tariant PZ yra ta komanda kuri yra labiausiai su Rytu susijusi ir panasausiai i ju dukterine komanda.
2012-02-18
+19
Atsakyti
AšNoriuŽaistiManau kad Pienp žvaigždės gali visus 4 kelinius priešintis Žalgiriui ,o po to jau kaip Dievas duos :D


Tik Rudupis gali Zalgiriui priesintis LKLe... Vakar jum Dievas (teisejai) padovanojo pergale
2012-02-18
+12
Atsakyti
Siauliu_Gaz_Mias
Bilieta reikia pirkt, obonimentai i LKF taure negalioja, tik akcija man rods kazkokia taikoma
2012-02-18
+3
Atsakyti
gal kas zinot ar su abonementu i lkf finala ileis?, ar reik bilieta pirkt.
2012-02-18
+30
Atsakyti
Siauliu_Gaz_Mias
Jums neatrodo juokinga, kad tiek tv3 tiek tv6 reklamuojasi norint pritraukt ziurovu rodydami reklama su lkf finalu rodydami Ryto komanda ir ju fanus?
2012-02-18
-15
Atsakyti
betic
http://www.beticious.com/en/register?ref...

Darykite free statymus, o uz laimetus taskus pasiimkit prizus arba pinigus.

Ipod nano, playstation, 50 Euro kuponai ir kit. :)
2012-02-18
-3
Atsakyti
Anonimas
Na kaune du macius rytas lkl finale pralaimejo 2ir3taskais,o galejo tas rungtynes abi laimet.gana ta zalgiri auksti,nieko is ju nera,o kad nugali ryta,tai tik parodo,jog 2:3tsk.irgi parodo savo lygi,nes is to ryto nieko nera.Jonas,Seibutis,Rice,Roberts,Rasic ir Katelynas,daugiau loxai.Tokia sudeti turedamas zalgiris turejo laimet ir pries pao,ir cska,ir barsa,bet juk duxu komanda zaist nemoka is zalgirio likes tik vardas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-18
-9
Atsakyti
kika
as kukliai leisiu priminti ka sakiau apie NBA 42 saukima.jis bus poaleistas taip kaip ir is ACB.geru grajoku ,dar tokiu ismieru,niekas nepaleidzia.prisiminkit kai mane noresit vartyti:))
2012-02-18
+10
Atsakyti
Manau kad Pienp žvaigždės gali visus 4 kelinius priešintis Žalgiriui ,o po to jau kaip Dievas duos :D
2012-02-18
-15
Atsakyti
tomka
Koks dar rytas. piemenuk.

Jau pastaruosius du metus tavo rytas nelaimi pries zalgiri. Tik praeita lkl finale 1 pergale iskakojot.

Per 2 metus dabar rezultatas 10: 1 zalgirio naudai.

Neveltui rytas issigando zalgirio. Nors cia klausimas ko issigando. Manau kad Rudupio. Viena kart jau juos padare, tai dabar issigando isvis bezaisti. Tokia ju pozicija bailumo turbut 1 karta pasaulis pamate, kad dar imanoma pasisalinti is finalu bijant ju zaisti. Gedu geda
2012-02-18
-5
Atsakyti
Butu norejes rytas, tai atvaziuot ir pasiimtu ta taure be intrigos. O dabar nors kazkokia intriga yra, taip kad dar padekokit rytui jog neatvyko.
2012-02-18
-36
Atsakyti
protingiausiems
Durnumui nera ribu... Komanda vadinasi Pieno Zvaigzdes, ja ir finansuoja Pieno Zvaigzdes :) Koncernas per metus uzdirba pelno daugiau, negu visa Lietuvos ryto 'imperija' verta...
2012-02-18
+3
Atsakyti
DAVIDAS
Na labai entuziastingi Pieno Zvaigzdziu legionieriai:) bet siandien visa tai pasibaigs.

Vistiek keista kad ryto fanai nera isiute del to ka komandos vadovai padare. juk uz LKF jie butu gave reitingo tasku. o dabar Eurolyga dar labiau tolsta.
2012-02-18
-15
Atsakyti
Anonimasbet tai koks biudzetas pieno zvaigzdziu kad sitiek zaideju turi gal kas zinote kas nors finansuoja is sono matyt.


Na nepaslaptis kad užėmus Perlo vietą būtent PŽ yra savotiška Ryto dublerė LKL. Tad iš Ryto pagalbos ne tik dėl salės (kol ją statė tai žaidė vilniuje) bet ir apskritai matyt sulaukia.

Kitas dalyjkas kad ir praeitam sezone kuometnebuvo tokių ryškių sąsajų su Vilniumi kaip NKL turėja labai stiprią sudėti. Na matyt Pieno Žvaigždės gana stipriai fininsiškai remia savo komandą.

O kas dėl Kiežos tai tikrai įdomu. Toks įspūdis kad Štelma ant jo užsisėdęs nes Aurimas niekada nebuvo geras gynejas o Štelmacheris visų pirma akcentuoja gynybą. Na gal dar jo kaip ir asmens nemėgsta, nes tikrai keista kaip Kieža absoliučiai yra neišnaudojamas nors prasidėjus sezonui visi manė kad lyderis bus.
2012-02-18
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.