Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nuaidėjus finalinei sirenai Utenos „Juventus“ fanai plodami dėkojo komandai už pergalę, tačiau staiga aikštelėje kilo sumaištis ir plojimai virto nepasitenkinimo šūksniais.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
32
Naudingumas
36
Perimti kamuoliai
3
Baudų metimai
100%
7/7

Šio sąmyšio autoriais tapo „Nevėžio“ aukštaūgis Viny Okouo ir „Juventus“ puolėjas Žygimantas Skučas, į darbą paleidę kumščius.

Į grumtynių centrą staiga nubėgę abiejų komandų krepšininkai išskyrė aršuolius, o po šio epizodo prabėgus keliolikai sekundžių Okouo raminimo ėmėsi netgi „Nevėžio“ vyriausiojo trenerio Mariaus Kiltinavičiaus žmona, daininkė Ieva Zasimauskaitė.

Vienas iš konflikto dalyvių Skučas po susitikimo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė, kad dviejų krepšininkų susistumdymas nebuvo vertas tokio didelio sąmyšio.

„Kažkiek apsistumdėme. Okouo buvo nusivylęs savo gana prastu žaidimu. Manau, kad viskas jau iš ankščiau kilo, nes buvome apsistumdę ir per draugiškas rungtynes, bet nemanau, kad visą tai reikėjo išvystyti į kažką tokio, kas atsitiko vėliau“, – situaciją komentavo krepšininkas.

Pats Skučas taškų susitikimo metu nepelnė, tačiau per 7 minutes atkovojo 2 ir perėmė vieną kamuolį, blokavo vieną metimą, sykį suklydo bei du kartus prasižengė.

Tuo metu Okouo rungtynės buvo gerokai sėkmingesnės. Per 27 minutes puolėjas surinko 12 taškų (5/11 dvit., 2/7 baud. met.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 15 balų naudingumą. 

„Iš pat pradžių dėl nieko nesusižodžiavome, bet tuo metu, kai Okouo bedė pirštu man į akį, kažką sakė. Viskas taip greitai įvyko, kad net neįsiminiau viso to epizodo“, – tęsė „Juventus“ atstovas.

Žygimantas Skučas

Žygimantas  Skučas
Komanda: Utenos Juventus
Pozicija: PF
Amžius: 27
Ūgis: 201 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Į klausimą, kaip po rungtynių susiklosčiusią situaciją reagavo treneriai ir komandos draugai, Skučas turėjo trumpą atsakymą.

„Komandos draugai sakė, kad su manimi įdomu žaisti“, – pokalbio pabaigoje šmaikštavo aukštaūgis.

Tuo metu „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas spaudos konferencijoje teigė, kad Skučas tik gynėsi nuo varžovo ir prašė šios situacijos taip nesureikšminti, nes, anot jo, tai – krepšinio dalis.

„Gerai tos situacijos nemačiau. Kiek žmonės kalba aplinkui, nieko įspūdingo ten nebuvo, galbūt buvo kažkoks susimušimas pečiais. Užsienietis sureagavo labai karštai – trenkė. Tada teko mano auklėtiniui (Žygimantui Skučui, aut. past.) trenkti atgal. Tai yra tiek, kiek aš žinau iš tos pirminės informacijos“, – savo versiją išsakė Utenos klubo strategas.

„Ar tai gerai? – retoriškai klausė Urbonas. – Tai nėra labai gerai, nėra labai gražu ir tuo negaliu džiaugtis, bet tai yra emocijos. Visko būna ir tarp fanų, ir tarp žaidėjų. Tai dalis žaidimo – čia kaunasi vyrai, lūžta kaulai, plyšta raumenys. Čia – ne baletas.“

Visiškai kitaip situaciją matė Kiltinavičius. „Nevėžio“ stratego teigimu, Okouo nebuvo konflikto iniciatorius, mat susistumdymą savo provokuojančiais veiksmais pradėjo Skučas.

„Pačios incidento pradžios aš nemačiau, bet iš informacijos, kurią aš girdėjau, Skučas praeidamas trenkė Viny iš alkūnės. Viny tikrai nėra linkęs nusileisti tokiose situacijose, o vėliau įvyko viskas, ką matėme. Esu tikras, kad Viny neiššaukė konflikto. Jis yra labai draugiškas ir taikus. Ką galiu pasakyti, Skučas ir toliau „pjauna grybą“, – sakė Nevėžio treneris.

Trenerių komentarai:

Komentarai:
pliurpalas
Pliurpalas, o ne vyras tas Skučas. Aikštelėje šiose rungtynėse buvo inkaras Utenai. Vietoj starto Crawford ir Radzevičiaus išleidus Runkauską ir Tarvydą - viskas susitvarkė Utenai. O kai išeidavo Skučas - kiauras minusas. O dar pliurpia kad kažkam kitam nesisekė žaisti ;) .... Jis ne tik į pirmą penketą , bet net ir antrą netraukia. Ir aplamai krepšiniui žaisti netinka, nebent muštynėms Urbonas jį laiko... ....
2019-10-28
+19
Atsakyti
Jonas
supyzdint gerai reiktu tokius kaip Skucas Jankunas, gal baigtu daryt nesamones. man keista kaip teisejai situ lopu nezino, apie ju darbelius aikstelej. 5min 5 baudos ir sedetu ant suolo. nes kiekvienoj atakoj gynyboj vien stumdymai.laikymai ir avinelio veidelis ypac pas gaidy Jankuna.
2019-10-27
+5
Atsakyti
Lažybų įrankis, kuris automatiškai seka visas live varžybas 24/7Ą Skanuoja koeficientus,statistiką ir aptikus vertingą statymą atsiunčia jį tiesiai į Jūsų įšmanūjį! Strategijos pratestuotos tik atlikus 1000 statymų! įsitikink šio įrankio privalumais pats - www.livebettingstrategies.com
2019-10-27
+6
Atsakyti
Jau per daug
Urodas skucas...
2019-10-27
+8
Atsakyti
Dilmah
kowno sektantai yra bailiai! Tik prie klavo kieti kariūnai, realybėj, pamatę rytfany, skuodžia pilnais stringais iš baimės
2019-10-27
-20
Atsakyti
Dilmah
jojios čia muštynės! Va kai aš auklėju žaliaskūrius, zelionkės sektantus, tada tai būna muštynės! Pas kawianskus kibiragalvius net dantys byra.... 💀
2019-10-27
-7
Atsakyti
D
Vienas dalykas kovot aikštėj bandant išvest varžovus iš pusiausvyros kibia gynyba ar šiaip psichologiniu spaudimu... Visai kitas dalykas būt visišku sociopatu. Reiktų LKL\'ui jau kažkokias išvadas daryt.
2019-10-27
+26
Atsakyti
LeMar
Visi puikiai zinom, kad jis dalbajobas
2019-10-27
+16
Atsakyti
Anonimas
tai cia atvirksciai viskas. skucalas nusivyle savim ir bent tokiu budu bande isplesti demesio sau, o demesi jis, kaip zinom, megsta. attention whore skucys.
2019-10-27
+12
Atsakyti
Bukas
O balete kauliukai vis tik lūžta.
2019-10-27
+6
Atsakyti
TDaY
zygis simart ne ant to uzsirove. Matesi kad bijo Vinny ir net nejo link jo kai praisleido pora smugiu. O Vinny jei ne kiti zaidejai butu ta Skuca gerai atvanojes, nes matesi kad tikrai uzsikures ir ipykes buvo :D
2019-10-27
+6
Atsakyti
Kiek pamenu Urbonas daug kalbėdavo apie Skučą, kai šis žaidė varžovų pusėje. Galima daug video surasti kokiais epitetais jį išvadino. O dabar matai Skučą jau puola :DD
2019-10-27
+12
Atsakyti
djgaffer
Okouo matai prastai sužaidė.Tegul nejuokina tas Skučas ir į statistiką pažiūri.Jau nežino,kaip atmazintis.Kiek teko matyti Viny,jis tikrai nėra iš tų,kuris konfliktus kelia.Dar iš Malagos laikų pasižymėjo geru charakteriu ir puikia darbo etika.Tai tegul nepudrina Skučas smegenų.Žinom jau jo reputaciją ir nemažai laiko praeis,kol ją pataisys.Jei išvis pataisys.
2019-10-26
+33
Atsakyti
Justas
Rasistas
2019-10-26
+3
Atsakyti
X
Urbonas sako vyriska kova, kaulai luzta, raumenis plysta, cia ne baletas, koks treneris toks ir zaidejas. LKL federacija atsibuskit imkites priemoniu.
2019-10-26
+17
Atsakyti
?
nu pažiūrėsim ar lkl turi kiaušus ar ne? kovojat su aktyviais fanais juos šalindami iš rungtynių nesvarbu ryto ar žalgirio ar kito lkl klubo tai ir kovot su tokeis išsišokimais
2019-10-26
+13
Atsakyti
Anonimas
skucas eilini karta parode kas lkl slykstukas
2019-10-26
+26
Atsakyti
Anonimas
Aikstej plaktis galima ir visi atmazai limpa. Tai gal uzdekit ir sitiems draudimus arenose lankytis taigi vaikai mate
2019-10-26
+2
Atsakyti
alio
lmao prajuokino...Okouo buvo nusivylęs savo gana prastu žaidimu....kai tas surinko 12 tasku ir 12 atk kam...o skucas tasku nepelne LMAO...ir sneka kad tas prastai suzaide LMAO
2019-10-26
+72
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Utenos Juventus
Kėdainių Nevėžis
55%
36/65
Metimai iš žaidimo
45%
25/56
24
Atkovoti kamuoliai
40
17
Rezultatyvūs perdavimai
15
8
Perimti kamuoliai
4
86
Naudingumas
85
1
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Bryant  Crawford
32 PTS
11/15 FG
7/7 FT
Laurynas  Beliauskas
16 PTS
5/9 FG
2/2 FT
Darius  Tarvydas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Viny  Okouo
12 REB
7 DREB
5 OREB
Utenos Juventus
Keli žaidėjai
5 AS
Laurynas  Beliauskas
5 AS
2 TO
26 MIN
Bryant  Crawford
36 EFF
80% 2P%
60% 3P%
Julius  Kazakauskas
22 EFF
43% 2P%
0% 3P%