Georgios Printezis palieka aikštelę Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Renaldo Seibučio reidas per Vassilio Spanoulio gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Georgios Printezis palieka aikštelę Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Renaldo Seibučio reidas per Vassilio Spanoulio gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Pirėjo „Olympiakos“ iki rungtynių pabaigos likus 6 sekundėms pirmavo 10 taškų skirtumu ir jau turėjo pergalę savo kišenėje, tačiau puolėjas Kostas Papanikolaou veržėsi po krepšiu ir pataikė dvitaškį su pražanga.

Foto galerija

Georgios Printezis
Paulius Jankūnas atakuoja krepšį
Pirėjo „Olympiakos“ komandos treneris Ioannis Sfairopoulos
Antano Kavaliausko metimas
Paulius Jankūnas ieško atakos tęsinio
Lukas Lekavičius su kamuoliu
Georgios Printezis palieka aikštelę
Brockas Motumas
Šarūnas Jasikevičius
Edgaras Ulanovas
Pauliaus Jankūno metimas
Leo Westermanno metimas
Leo Westermannas
Georgios Printezis
Kevinas Pangosas atlieka perdavimą
Kauno „Žalgirio“ šokėjų pasirodymas
Kevinas Pangosas su kamuoliu
Georgios Printezis ant parketo
Edgaro Ulanovo reidas
Edgaras Ulanovas
Kostas Papanikolaou
Renaldo Seibučio reidas per Vassilio Spanoulio gynybą
Vassilis Spanoulis diriguoja savo komandos atakai
Georgios Printezis
Georgios Printezis ant parketo
„Žalgirio“ šokėjų pasirodymas
Leo Westermanno metimas
Vassilis Spanoulis su kamuoliu
Renaldas Seibutis su kamuoliu
Kostas Papanikolaou
Artūras Milaknis ir Brockas Motumas padeda atsistoti Antanui Kavaliauskui
Renaldo Seibučio reidas
Artūras Milaknis su kamuoliu
Antanas Kavaliauskas po krepšiu
Leo Westermannas
Patricas Youngas

Tokia rungtynių baigtis ne itin patiko „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui, kuris ne tik iškart po mačo priėjo prie puolėjo ir kažką jam pasakė, bet ir spaudos konferencijoje ironizavo, jog taip graikas parodė pagarbą „Žalgiriui“.

„Labai gerai vertinu, nes matosi, kad „Olympiakos“ mūsų bijo. Ką noriu pasakyti, jie turi 8 pergales, mes turime keturias. „Olympiakos“ taip mūsų bijo, kad iki rungtynių Pirėjuje žino, jog mes atlošime 4 rungtynes ir jų arenoje paskutinę ataką pirmausime 12-14 taškų skirtumu. Ir tuomet mes dėl to kovosime, kas stovės aukščiau lentelėje. Tad galvoju, jog jie parodė didžiulę pagarbą „Žalgiriui“, – po pralaimėtų rungtynių 75:88 pasisakė treneris.

Kalbėdamas apie rungtynes strategas akcentavo, kad jo auklėtiniai susikūrė geras progas, tačiau tiesiog nepataikė savo metimų. Tikslą pasiekė 40 proc. dvitaškių ir 33 proc. tritaškių. 

„Galvoju, kad kažkur klydome gynyboje, kažkur puolime nepataikėme metimų, kuriuos susikūrėme. Jie šiandien buvo geri. Reikia žaidėjams suprasti, kad prieš grandus gintis reikia geriau. Puolimas tikrai buvo normalus, gerus metimus susikūrėme. O kitoje aikštės pusėje „Olympiakos“ sumetė daug sunkių metimų, kai kuriuos ir paskutinėmis sekundėmis bei pelnytai laimėjo.

Žaidėjai nesuprato, kurios varžovų rankos yra stipriosios. Kevinas Pangosas iškrito iš rungtynių, kadangi kartą Mantzaris nubėgo į stipriąją pusę, o kitoje vietoje jis Spanoulį paleido prie užtvaros. Mes turime jauną komandą ir su ja gyvensime ir mirsime. Jeigu puolime jie žaidžia gerai, tai gynyboje sunku išreikalauti detalių išpildymo“, – apie mačą pasisakė Jasikevičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
23
Perimti kamuoliai
3
Atkovoti kamuoliai
5

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:

Treneris pagyrė Luko Lekavičiaus žaidimą, kuris atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Pasak Jasikevičiaus, jeigu tai būtų ledo ritulys, kuriame rezultatyvus perdavimus užskaitomas dviem paskutiniems prieš smūgį kamuolį lietusiems žaidėjams, tuomet šis skaičius būtų buvęs kur kas didesnis.

„Gerai vertinu Luko žaidimą, jis vedė komandą į priekį. Jis darkė varžovų gynybą. Statistikoje yra 8 rezultatyvūs perdavimus, tačiau jeigu skaičiuosime ledo ritulio perdavimus, kuomet jis užvedą žaidimą ir sukuria situacijas, tuomet su tokia statistika būtų 14-15. Jis tikrai rodė didžiulę agresiją.“

Artūras Milaknis rungtynes pradėjo trimis tritaškiais, kurie buvo atlikti iš gerų pozicijų, tačiau visi skriejo pro šalį. Vėliau snaiperis pataikė 2 tolimus šūvius iš 5. Ar tokia pradžia galėjo jį išmušti vėžių?

„Tokie dalykai neturi išmušti. Mes juo tikime, aklai tikime. Jis yra laba geras metikas, matome, kaip kiekvieną treniruotę ties tuo dirba. Mes ir toliau jam ruošime sistemas ir galimybes išsimesti. Tokie metikai žudo varžovus. Problema ta, kad jeigu jis įmetė tritaškį, tai kitoje atakoje tris metrus atsiliko nuo Matthew Lojeski ir gavo tritaškį. Mes nesame pasiruošę mirti gynyboje. Varžovai yra ženkliai stipresni, bet tai nėra pasiteisinimas, vis tiek norime juos aplošti“, – kalbėjo treneris.

Išsamūs Jasikevičiaus komentarai:

Komentarai:
Anonimas
visi kalti tik ne jis pats.......nesugeba greitame puolime taškus padaryt
2016-12-16
+1
Atsakyti
voodoo
man asmeniskai saro komentarai idomesni uz pacias rungtynes, o rungtynes ziuri del to, kad suprasciau apie ka saras kalba po ju
2016-12-16
+13
Atsakyti
djgaffer
Patinka Šaro komentarai-visada įdomu juos paskaityti.Su sarkazmu,lengvu humoru,todėl ir yra išskirtiniai jo interviu.Mldc.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-16
-23
Atsakyti
ekspertas
dusk mazgote, sharai tu kloune :D :D susikomplektavai komanda, tu i tavo lohai molio motiejus ir rutkus - tai ir ryit dabar, zemian ir tyciojasi is jusu :D:DDD zhalia qurwa apgailetina :D tai tapo jau tradicija - saipytis is zhalios qūūrwos :D pernai chimki treneris, siemet irgi buvo jau cirku :D tokai tavo dalia, asile, todel busi pastoviai pisama mesa su tokia kibirine komplektacija. viskas dar pries akis
2016-12-16
-2
Atsakyti
sirgalius
treneri Sarunai gal gana jau kaltinti tik kitus,gal jau laikas atidengti kortas ir vyt lauk is komandos visus tuos lopus,o vietoje ju kaip ir buvai sumastes i komanda paimti jaunuosius Zalgirio ''Doncicius''
2016-12-15
+5
Atsakyti
to aramis
ne debilui suprast
2016-12-15
+12
Atsakyti
Kupiskio Kavarskas
Kodel niekas nesugebat pakalbinti Kevelauskio Antanuko?
2016-12-15
+6
Atsakyti
Aramis
Rungtynes vyksta 40 min tad reikia jas ir adzaist o ne verkslent. Tai jam minute nelaiku paeme tai taskus nelaiku imete. Verkiancio nevykelio kalba
2016-12-15
+5
Atsakyti
Siaip prisiminiau rungtyniu pradzioje komeantatoriu pasakytus Jasikeviciaus zodzius po pralaimejomo Madride, kad ne gyre komanda gerai suzaidus o pasake jog tikrai galejo laimeti. Is tiesu Jasikevicius teisingai kalba ir diegia labai gera filosofija komandoje, kad uzteks zaist su tokiais kaip Real, Barca, Fenerbakce ar kitais europos superklubais tikintis gerai suzaist, reikia perlipt per save pakeist daugmetine klubo ir zaideju filosofija ir pagaliau pradet diegti filosofija kad laimeti reikia visus macus o ne gerai suzaist. Panasu kad po truputi tai pradeda veikti, aisku siandien nepasiseke bet nieko baisaus, siemet kol kas tikrai Zalgiris rodo gera kova visuose macuose i ypac isvykose nebera pasimete. P.S. tam kuris cia kas 5 min raso nesamones is to paties IP, gal baik svaigt apsimetinedamas ale kitu ir rasydamas nesamones...
2016-12-15
-6
Atsakyti
mauglis
o kokios jie pagarbos nori??kaip mano senelis sake,dulkink moterys per visus galus,kol pajegus...tik visados ziurek ,kad nuleistum jom ant veido ,o ne i vidu....tai Olympiakos ta pacia logika vadovaujasi
2016-12-15
-2
Atsakyti
Kawenski snukis
axaxaxax neparode pagarbos :D
2016-12-15
+10
Atsakyti
kirvis
teisingai pasake sitas psichopatas,likus 6sek. ir pirmaujant 10tsk. niekas jau nezaidzia,kazkokia nesamone cia graikai padare

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-15
+19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
38%
26/69
Metimai iš žaidimo
47%
29/62
34
Atkovoti kamuoliai
41
18
Rezultatyvūs perdavimai
14
7
Perimti kamuoliai
10
15
Prarasti kamuoliai
15
26
Pražangos
20

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
18 PTS
6/15 FG
4/4 FT
Kostas  Papanikolaou
16 PTS
5/6 FG
4/5 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Matthew  Lojeski
8 REB
6 DREB
2 OREB
Lukas  Lekavičius
8 AS
2 TO
22 MIN
Vassilis  Spanoulis
8 AS
6 TO
30 MIN
Lukas  Lekavičius
13 EFF
38% 2P%
0% 3P%
Kostas  Papanikolaou
23 EFF
75% 2P%
100% 3P%