Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Ketvirtadienį Miunchene įvyko Eurolygos valdybos posėdis, o jame numatytos ir kelios permainos ateinantiems metams.

Viena pagrindinių – tai, kad patekimas į Eurolygą tiesiogiai nebevyks per vietines Ispanijos, Vokietijos, Adrijos ir VTB Jungtinę lygas.

Vietoj to vardinių kvietimų skaičius padidintas iki trijų, o dar viena papildoma vieta bus skirta Europos taurės komandai.

Numatyta, kad Adrijos lygos čempionams (kadangi nė vienas klubas neturi ilgalaikės licencijos) bus teikiama pirmenybė į vieną iš vardinių kvietimų.

Tiesa, šansą po sezono pasilikti Eurolygos turnyre turės ir per Europos taurę ten patekęs klubas.

Ši vieta atiteks aukštesnę vietą užėmusiai komandai su sąlyga, jog ji prasibraus į atkrintamąsias.

Eurolygos valdyba taip pat nusprendė, kad turnyre nebebus taikomas klubų limitas vienai šaliai. 

Kitą sezoną Eurolygoje varžysis Kauno „Žalgirio“, o Europos taurėje – Vilniaus „Ryto“ klubai.

Eurolygos klubų pasiskirstymas nuo 2020-2021 metų:

  • 11 ilgalaikes licencijas turinčių klubų

  • 2 garantuoti vardiniai kvietimai Vilerbano ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ klubams

  • 2 Europos taurės ekipos

  • 3 vardiniai kvietimai
Komentarai:
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
-3
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
+8
Atsakyti
mod123
bus Liga Endesa 2 😁
2019-07-12
+6
Atsakyti
ekspertas
reikia moketi skaityti tarp eiluciu - jie nori apsidrausti, kad jeigu netycia vel kokia buducnost iskovotu adrijos lygoj auksa, ar ten kokia KRKA ar kokia domzale ar liubliana - tai jie turetu svertu ju nepriimti i lyga :) nes tai maza rinka, nedideles arenos ir t.t.
2019-07-12
+6
Atsakyti
Karolis
Rusai 8mln sumokėjo už vardinį kvietimą tai sugalvojo, kad tų kvietimų gali ir daugiau išdalinti. Tuo pačiu atšaukė apribojimą šalims. Taigi rusai, turkai, ispanai konkuruos dėl vardinių kvietimų taip keldami jų kainą. Ateity prie aukciono prisijungs antri-treti vokiečių, prancūzų klubai. Kur pinigai, ten ir Eurolyga. Logiška. Aišku žavu kai iš kuo daugiau skirtingų šalių klubai. Bet suprantamas noras turėti turtingus klubus. Pinigai natūraliai leis turėti pajėgiausius žaidėjus, o nuo to intrigos lygoje daugiau.

Tiek, kad išpūsti klubų biudžetai yra vienadieniai reikalai, nes visi dirba į minusą. Patys nesugeneruoja tų 15-30mln.Viskas laikosi ant oligarcho ar pagrindinio rėmėjo. Jam išėjus klubo praktiškai nėra. Tai negresia tik Barsai, Real, nes už jų futbolo klubai.
2019-07-11
-4
Atsakyti
Antanas
kada eurolyga prames zalia k...va? tik geda daro
2019-07-11
+2
Atsakyti
eurolygos finalas: barcelona - virtus
2019-07-11
-7
Atsakyti
Anonimas
"Eurolygos valdyba taip pat nusprendė, kad turnyre nebebus taikomas klubų limitas vienai šaliai" - tai taip iseina kad matysime eurolygoje po penkis ispanu ir rusu klubus lol

Money league tiesiog nebenori matyti lygoje tu slabakiniu komandu kurios vietiniuose turnyruose kartais per fuksa patenka i eurolyga. Dabar bus finalo pora eurocup iskart i eurolyga, kas aisq bus turtingi klubai. Ir tada tris vardinius. Tai cia koks chimki garantuotai viena ims, nu ir dar vienas ruskeliu ir dar vienas ispanu klubas. Va ir viskas. Biski xujowai tris pakvietimus dalint, cia yra ne sportiska.
2019-07-11
+11
Atsakyti
gerai
pahaliau liietkabelis su ppz turi sansu
2019-07-11
+6
Atsakyti
padla
kad siemet kiek pamenu vienas vardinis kvietimas buvo, o ne du.
2019-07-11
-5
Atsakyti
anonimas
oho! money lygos principai visiškai išreikšti. Net laimėjus stipriausius čempionatus galima patekti tik per vardinį kvietimą. Jokie nacionaliniai čempionatai nieko nereikš. Radikalu! Pvz. turkijos čempionai neturi garantijos dėl vietos.
2019-07-11
-1
Atsakyti
nu jo
akivaizdu is lenteles , kad vietiniai cempionatai nieko nebelems, tad vtb adrija ir vokietija, acb nebeteks vietu, kas sveikintina. nes LKL seniai nebeteke, tai kodel kiti gali patekti. tik labiau idomu kaip tuos 3 vardinius paskirstys, 3 rusu klubai is vardiniu lol
2019-07-11
-1
Atsakyti
padla
tai Adrijos lygos cempionai ir patekimas i finala Rusijoj, Ispanijoj, Vokietijoj jau pohuinui nueina
2019-07-11
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.