Nuotr.: BasketNews/D. Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D. Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka

Kauno „Žalgiris“ (3-12) paskutinę ketvirtojo kėlinio akimirką išsigelbėjo, bet galiausiai Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę.

Fotogalerija

Jure Zdovco auklėtiniai namuose per pratęsimą 98:107 (21:22, 22:26, 27:13, 25:34, 3:12) neatsilaikė prieš Mike'o Jameso vedamą „Monaco“ (6-9) klubą, kuris nutraukė penkių nesėkmių seriją.

„Prieš mačą galvojau, kad turėsime su tuo problemų, – spaudos konferencijoje sakė Jure Zdovcas. – Bandžiau užkurti žaidėjus būti fiziškesniems, juk tai mūsų namai. Bet tai ne pirmas kartas, kai susiduriame su šia problema. Galbūt pabaigoje jiems daugiau šypsojosi sėkmė. Jie pataikė sudėtingus metimus. Ir mes pralaimėjome.“

Po trijų kėlinių kauniečiai turėjo 9 taškų persvarą (70:61), bet ketvirtajame kėlinyje Monako krepšininkai ėmė rodyti savo jėgą puolime.

Svečiai spurtavo 14:3 ir greitai persvėrė rezultatą (75:73), o iš viso per kėlinį sumetė 34 taškus.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 33 sekundėms Tyleris Cavanaugh smeigė tritaškį ir „Žalgirio“ deficitą sumažino iki 1 taško (91:92).

Mike'as Jamesas nepataikė, tačiau teisėjai kovoje dėl kamuolio įžvelgė Cavanaugh pražangą. Su tuo nesutiko „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas, kuris už emocijas užsidirbo techninę pražangą. Iki mačo pabaigos buvo likusios 12 sekundžių.

„Monaco“ pataikė dvi baudas ir įgijo trijų taškų persvarą (94:91).

„Žalgiriui“ Lukas Lekavičius sumetė abi baudas (93:94), o svečiams Robas Gray įmetė tik vieną ir „Žalgiris“ išsigelbėjimui turėjo 8 sekundes (93:95).

Rungtynių žaidėjas
Mike  James
EFF
31
Mike James
Taškai 20
Taiklumas 7-15
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 14

Lukas Lekavičius nepataikė, tačiau Edgaras Ulanovas sugriebė kamuolį puolime, įmetė iš po krepšio ir išplėšė pratęsimą.

Visgi per papildomą laiką „Žalgiris“ nesustabdė „Monaco“ taškų mašinos. Iš pradžių svečiai pataikė tris dvitaškius be atsako, o galiausiai į tai tritaškiu atsakė Janis Strelnieks (98:101).

Po to Mike'as Jamesas sumetė keturias baudas, Willas Thomasas pridėjo dvitaškį, o atsakymo neturėję žalgiriečiai pripažino nesėkmę.

„Padarėme klaidų, kurias analizuosime. Tačiau sugrįžtame prie gynybos. Jei gerai pamenu, praleidome taškus per 3-4 atakas. Puolime irgi priėmėme prastus sprendimus“, – apie pratęsimą sakė Zdovcas.

Trenerio Saša Obradovičiaus pirmose rungtynėse Monako komandos sumesti 107 taškai – naujasis šio sezono Eurolygos rekordas. Prieš tai daugiausiai taškų įmetę buvo Maskvos CSKA krepšininkai (100).

Abi komandos kartu pelnė 205 taškus, o tai taip pat yra sezono rekordas. Iki šio vakaro daugiausiai kartu įmetę buvo CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubai (196).

Monako ekipos gretose išsiskyrė Mike'as Jamesas, kuris surinko dvigubą dublį. Įžaidėjo sąskaitoje per 37 minutes buvo 20 taškų (6/11 dvit., 1/4 trit., 5/6 baudų), 5 atkovoti kamuoliai, 14 rezultatyvių perdavimų bei 31 naudingumo balas.

14 rezultatyvių perdavimų – naujasis krepšininko rekordas. Prieš tai jis Eurolygoje daugiausiai buvo asistavęs 12 sykių.

Pirmąsias karjeros rungtynes po išvykimo iš Lietuvos prieš Kauno „Žalgirį“ žaidęs Donatas Motiejūnas svečiams per 12,5 min. pelnė 7 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit., 0/4 baudų), atkovojo 2 kamuolius, tris sykius prasižengė, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus.

Kauno komandai Janis Strelnieks per 32 minutes pelnė 22 taškus (2/5 dvit., 5/7 trit., 3/4 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 21 naudingumo balą.

„Žalgiris“: Janis Strelnieks 22 (5/7 trit.), Artūras Milaknis 19 (5/7 trit.), Joshas Nebo 14 (6/8 dvit., 9 atk. kam.), Lukas Lekavičius 13 (5/6 baud., 6 rez. perd.), Tyleris Cavanaugh 8 (9 atk. kam.).

„Monaco“: Mike‘as Jamesas 20 (14 rez. perd., 5 atk. kam., 5/6 baud.), Dwayne‘as Baconas 19, Alpha Diallo 13 (3/4 trit.), Robas Gray ir Willas Thomasas (5/6 dvit.) po 12.

Rungtynių apžvalga:

Saša Obradovičiaus komentarai po rungtynių:

Artūro Milaknio komentarai po rungtynių:

Edgaro Ulanovo komentarai po rungtynių:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-3
Atsakyti
jei paulius motiejunas dar bande plauti savo mundura sakydamas kad visi zalgirio antikrepsininkai buvo surinkti schilerio, tai tegu paaiskina su kokia ideja buvo pirktas websteris. cia greiciausiai kaip benu vaistinej, perki viena kaukiu pakuote, antra gauni dovanu. tai sitas buvo dovana prie dragiciaus. bet zaidejas jau antras menuo cia, bet jo vieta visiskai neaiski. skautingas toks jausmas tiesiog ima zaidejus ir atvaziavus pamato kad jie nera tinkami. tai jei motiejus vis tik turi ta vizija ir jo sprendimai yra teisingi, tegul atsako ar websteris cia ateities projektas, ar dabarties, ar jam lkl lygis tinka ar nelabai. nes ziurint kaip komanda vargsta kai pagrindiniu zaidzia treciu turejes buti izaidejas, kazkiek keista. tada is tokios komandos nera ko ir noret kai pagrindinis izaidejas labiau balerina nei krepsininkas, o atkarpu zaidejas lukas priverstas arti po 20 ir daugiau minuciu.
2021-12-15
+14
Atsakyti
Ten tikiuosi gale arena nusvilpe ne teisejus o komanda? Juokas ima, kai žmonės švilpia ant teisėju, kai ju palaikoma komanda pati atrodo taip tragiskai. Ta bauda galėjo ir į kita puse svilpt, vistiek dar laiko but ir Monakui like ir 100% kad arba būt pražanga išprovokave arba 1x1 apzaide ir tiek. Pratesimas tokiai fiziškai silpnai komandai, kaip Žalgiris prieš Monaka su tiek geru 1x1 žaidėju buvo tiesiog pražūtis, akivaizdu, kad paskutinėje atakoje reikėjo mesti tritaškį. Dar karta prajuokino Schillerio atvežtas "deimantas" liko prieš Jamesa, kuris ir taip nesigina, bet šįkart su 4 pražangom buvo ir sugebėt tokio pranašumo neišnaudot? Supraščiau, jei butu bent bandes atakuot ir but prametes, bet čia tiesiog išsigando ir išmetė kamuolį į žaidėju būrį, baisu.
2021-12-15
-10
Atsakyti
Kam buvo pirkti tokie inkarai kaip Websteris ir Dragic, kam pirkas nusenęs Kalnietis, iš kurio naudos nėra. Tragiška sudėtis kokia teko senai matyti.
2021-12-15
+6
Atsakyti
Sezonas ir taip tragiškas,nieks nesiseka,tai dar teisėjai sugeba kažkokį šūdą sušvilpti.Krepšinį nusimanantys žmonės ir fanai net nesuprato,kas ten buvo.Komentatoriai Vyšniauskas su Lekšu taip pat nepagavo,kas ten nutiko.Parodė pražangą prieš Thomasą,nors akyli žmonės matė,kad ten jokios pražangos nebuvo ir tik akli,buki nevispročiai,kurie nesigaudo kažką ten įžvelgė.Nesakau,kad tas epizodas atėmė iš mūsų pergalę,bet buvo tik -1,plius 12 sek.Tai vienai gerai atakai užtektinai.Lieka tik padėkoti Žalgirio žaidėjams už kovą ir pasiaukojimą,Zdovcui už komandos užstojimą.Ačiū jiems,linkiu nepalūžti ir tapti dar stipresniais!!
2021-12-15
+2
Atsakyti
visada apie teisėjų darba tylėjau... bet šiandien... Šaras kovojo metus laiko, kad užsitarnauti teisėjų pagarbą... tą ką šiandien mačiau - jos neliko. Eurolyga...
2021-12-15
+9
Atsakyti
tokiose tasku lenktynese zalgiriui sunku net su labas gas jau nekalbant apie eurolygos ar bent europos taures komandas. sitos rungtynes parode kad zdovcas su sita komanda irgi jau pasieke ka galejo. niekas netiki situ zalgiriu, nei fanai, nei patys zaidejai. manau, kad is paskutines vietos taip ir nebepakils. nes ant kiek lochai pao ar alba, zalgiriui savo apgailetiskumu jie neprilygsta.
2021-12-15
+5
Atsakyti
įdomu ar gaus baudą žali uz skanduote?
2021-12-15
+1
Atsakyti
Ką galvoja Zdovcas? Lekavičius visai uždusęs pratęsime, kaip ir jau buvo besibaigiant ketvirtam kėliniui. Vos pabėga, nieko nepataiko. Vistiek visas 5min. lemiamas laiko. Nebo ir padusęs, praleidinėja per reboundus savo žmogų kaip per sviestą. Tai gal pats metas prieš priešininkų ne pilnos energijos lyderius siųsti pailsėjusius Kalną su Blaževič(ar Miniotu)? Ne??? Aš net nekalbu apie tai, kad jei būtų susivaldęs treneris su tiek patirties ir būtų nebuvę to papildomo baudos metimo pabaigos tempas būtų buvęs visai kitoks. Zdovcas ramus prieš žaidėjus ir nėra to muštro kurio tikėjomės, bet kai "reikia" dvigubai išsilieja ant teisėjų
2021-12-15
+9
Atsakyti
Arena gerai paprikolino :)) senai taip nebuvo :))) gaila, kad mes tokie kiauri šį sezoną.. LKL rimta konkrencija bus po ilgų metų, Martino palikimas :)))
2021-12-15
-5
Atsakyti
saunuoliai zali, kad tokiai galviju bandai nepadovanojo pergales. uzuot paskandave uz zaidejus, pradejo bliaut ant teiseju, kas tikrai neprisidejo prie komandos uzvedimo. ko ten bliaut? visi svilpukai is pakartojimu matosi buvo teisingi. jei nesupranti kasio ar nematai, kas vyksta aikstej, tai ko ten isvis eit?
2021-12-15
-24
Atsakyti
BLEM LUKAI!!! Pats sakei, kad ka bepamesi Nebo - jis pagaus. NEI VIENO!. NEI VIENO UZMETIMO, nors situaciju savo ne eksperto akim maciau bent tris is taves!
2021-12-15
+11
Atsakyti
Lekavičius paskandino Žalgirį. Matosi perlaikytas, o Kalniečio kaip visada nereikia, tai kam išvis reikėjo pirkti jį jei nulis naudos ?
2021-12-15
+10
Atsakyti
Anksčiau Žalgiris dėl garbės kovodavo, dabar jau garbės senai nebelike.
2021-12-15
+6
Atsakyti
P.S. jei nera geresniu - tai jau geriau Kalnietis nei 2 (du) d-mo kinieciai...
2021-12-15
+7
Atsakyti
Kaip juokinga, kad Žalgirio fanai nelenda į Ryto temas kai žaidžia jie savo kibiro taurėj, o kai žaidžia Žalgiris tai jie savo nepilnavertiškumą čia išreiškia 😀
2021-12-15
+8
Atsakyti
Gėda, eilinį kartą plytininkas Cavanaugh nepataiko :D Dragič matosi, visiškai jau Eurolygos lygio netempia. Gal dėl to ir buvo nereikalingas.
2021-12-15
+1
Atsakyti
monaco budama viena blogiausiai besiginanciu komandu panasu kad rado dar blogesne.
2021-12-15
+4
Atsakyti
Ai ner gynybos, komandą išvis neatletiška žalgirio... ką kentėti belieka si sezoną...graudu
2021-12-15
+10
Atsakyti
Ramybele gynybelej.
2021-12-15
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Monako Basket
47%
34/73
Metimai iš žaidimo
59%
41/70
33
Atkovoti kamuoliai
39
22
Rezultatyvūs perdavimai
24
6
Perimti kamuoliai
6
10
Prarasti kamuoliai
10
0
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Janis  Strelnieks
22 PTS
7/12 FG
3/4 FT
Mike  James
20 PTS
7/15 FG
5/6 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
9 REB
Donta  Hall
8 REB
7 DREB
1 OREB
Lukas  Lekavičius
6 AS
2 TO
26 MIN
Mike  James
14 AS
3 TO
38 MIN
Janis  Strelnieks
21 EFF
40% 2P%
71% 3P%
Mike  James
31 EFF
55% 2P%
25% 3P%