Paulius Jankūnas bando įveikti varžovo gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Paulius Jankūnas bando įveikti Ioannio Bourousio gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Sustabdyti Rudy Fernandezą – sudėtinga užduotis Nuotr.: AFP – Scanpix
Kam atiteks kamuolys? Nuotr.: AFP – Scanpix
Justinas Dentmonas dar iki ilgosios pertraukos pelnė 16 taškų Nuotr.: AFP – Scanpix
Paulius Jankūnas bando įveikti varžovo gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Paulius Jankūnas bando įveikti Ioannio Bourousio gynybą Nuotr.: AFP – Scanpix
Sustabdyti Rudy Fernandezą – sudėtinga užduotis Nuotr.: AFP – Scanpix
Kam atiteks kamuolys? Nuotr.: AFP – Scanpix
Justinas Dentmonas dar iki ilgosios pertraukos pelnė 16 taškų Nuotr.: AFP – Scanpix

Kauno „Žalgiriui“ (2-4) nepavyko pristabdyti didžiausios Eurolygos jėgos. B grupės rungtynėse Madride Sauliaus Štombergo auklėtiniai 67:95 (14:28, 18:28, 21:23, 14:16) neprilygo Madrido „Real“ (6-0) komandai.

Įspūdingai sezono pradžioje rungtyniaujantis „Real“ pergalę iškovojo beveik savo statistiniu vidurkiu – iki tol penki laimėjimai buvo pasiekti vidutiniu 28,8 taško skirtumu.

Rungtynių žaidėjas
Rudy  Fernandez
PTS 16 | REB 3 | AS 7 | BS 1
Šįkart nuo kauniečių jie pabėgo jau dvikovos pradžioje. Nė nesibaigus pirmam kėliniui skirtumas tapo dviženklis (21:10) ir tik Justino Dentmono pastangų dėka „Žalgiris“ nekapituliavo.

Kauniečių įžaidėjas pataikė pirmus tris tritaškius ir pirmoje rungtynių pusėje pelnė visus savo 16 taškų. Po jo tolimo metimo komandas antro kėlinio viduryje skyrė 12 taškų (26:38), bet „Real“ galingai pabaigė ketvirtį ir įpusėjus mačui pirmavo jau 56:32.

Rudy Fernandezo dvitaškis trečio kėlinio pradžioje persvarą padidino iki 30 taškų (63:33) ir klausimų dėl mačo baigties nebekilo.

Paskutiniame ketvirtyje „Real“ leido pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams ir pasižymėjo visi, išskyrus Dontaye Draperį.

Madrido klubas dominavo beveik visose statistikos kategorijose – jie pataikė net 69 proc. dvitaškių (23/33), atliko 22 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 21 klaidą ir surinko 120 naudingumo balų (kauniečiai – 49).

Besibaigiant rungtynėms įsimėtęs Artūras Milaknis pasiekė naują karjeros rezultatyvumą rekordą – 14. Ankstesnis jo rekordas buvo 12 taškų.

Pasižymėjo ir Vytenis Čižauskas. Žaidęs daugiausiai laiko šį sezoną Eurolygoje (10 minučių), jis pelnė daugiausiai taškų (4).

„Real“ komandai šis laimėjimas praktiškai garantavo vietą „Top 16“ etape. Tuo tarpu „Žalgiris“ sulaukė gerų žinių iš Strasbūro, kur pirmą pergalę iškovojęs IG klubas pablogino Bambergo „Brose Baskets“ padėtį.

„Real“: Nikola Mirotičius 17, Rudy Fernandezas 16 (7 rez. perd.), Sergio Rodriguezas 15, Sergio Llullas 10.

„Žalgiris“: Justinas Dentmonas 16, Artūras Milaknis 14, Martynas Pocius 9.

Vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=9SWaU8IoSsY

Komentarai:
BP
Real'o sportinė forma yra tiesiog nuostabi. Varžovus triuškina vidutiniškai apie 30 taškų. ;)
2013-11-23
+2
Atsakyti
normalios tos varzybos buvo,o ir jaunimas palose,arturas "kuprota nosis" milaknis pamete troicu, saras kaip visad klaidu kelias padare. nu zodziu visumoje tai normliai,jeigus ju ne su zaliais akiniais tai turejot pastebeti ,kad realas kitoje dimensijoje ir tokio realo siuo momentu niekas is europos komandu nepaimtu,tas pats ulkeris kuris be pralaimejimu zaidzia tikrai ne taip gerai atrodo...
2013-11-23
-1
Atsakyti
BC_ZalgirietisAišku, buvo galima tikėtis intrigos ar panašiai, bet betkuriuo atvėju, Žalgiriui dabar laimėt prieš Real, tas pats, kas laimėti loterijoje :) Įdomu kodėl Šarūnas tik 5 minutes sužaidė. Ar po tų dviejų apgailėtinų klaidų pats nenorėjo eiti į aikštę ar kas rimto jam nutiko?Vienaip ar kitaip, Top 16 dar vis realiai pasiekiamas, o kitu atveju, gal net būtų įdomu pamatyti Žalgirį besivaržant kitame turnyre.


tikėtis intrigos? lol nejuokauk
2013-11-23
-14
Atsakyti
Na gavlvojau kad pervaziuos apie 20 tsk,klydau beveik 30,o kas del realo ar nebus taip kad kai ateis pagrindines kovos ir prades grybaut kazkaip nelb norisi tiket kad iki pacio galo tokia forma islaikis
2013-11-23
Atsakyti
na taip, nereikia noreti stebuklu ir taip rezultatas dar padorus gavosi.. Ko noreti, kai naudingiausias komandas zaidejas - milaknis, is kurio net ir nemazai zalgirio fanu tyciojasi.. Aisku Cizauskas gavo pazaisti ir tas gerai, bet jus nepamirskit, kad vasara jis buvo kandidatas i rinktine ir ne paskutinis is ju, noretusi, kad tokie kandidatai gautu zaisti, o ne sedeti ant suolo - o tos desimt minuciu tikrai nera daug..
2013-11-23
-9
Atsakyti
Milaknis šiandien buvo x13 kartų geresnis negu Paulius Jankūnas.
2013-11-23
-5
Atsakyti
Aišku, buvo galima tikėtis intrigos ar panašiai, bet betkuriuo atvėju, Žalgiriui dabar laimėt prieš Real, tas pats, kas laimėti loterijoje :) Įdomu kodėl Šarūnas tik 5 minutes sužaidė. Ar po tų dviejų apgailėtinų klaidų pats nenorėjo eiti į aikštę ar kas rimto jam nutiko?

Vienaip ar kitaip, Top 16 dar vis realiai pasiekiamas, o kitu atveju, gal net būtų įdomu pamatyti Žalgirį besivaržant kitame turnyre.
2013-11-23
-20
Atsakyti
Kaip sakė Čeponis: metė kas netingi :)
2013-11-22
+3
Atsakyti
Real Žalgiriui šio grupė, ne konkurentas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-22
+1
Atsakyti
BP
Vistiek aš tikiu Žalgiriu. Žalia balta!
2013-11-22
-2
Atsakyti
VT
Trumpai tarent zaide ne to lygio komandos. O smulkintis net sunku, saunu tik tas, kad Čižauskas gavo pažaist ir gan padorei atrode. Mano galva blogiausia, kad Jasikevičius kuo toliau tuo mažiau naudos duoda. Šios rungtynės tikrai netragedija, bet vyram geras spyris į užpakalį prieš rungtynes su italais, manau ten bus visai kitoks vaizdzelis. Gero vakaro visiems ir sekmes komandai iki kitu kartu.
2013-11-22
-12
Atsakyti
Žinant kaip Real visus šį sezona daužo tai ne taip ir blogai, antroj pusėj sugebėjo atsilaikyt ir neprasileist -40 :) Vistiek Real nevaržovas dėl top16 svarbu Bamberga SIG jei pavyks isvykoj ir efes su armaniu namuose iveikt :)
2013-11-22
-7
Atsakyti
compulsetiesioginis interviu su LINU KLEIZA www.museika.lt


tuoj pats gausi must
2013-11-22
+7
Atsakyti
mes širdy vistiek nugalėtojai.
2013-11-22
-7
Atsakyti
Galima kalbėti kiek norit, bet Real tiesiog yra milžinė pagal Žalgirį ir tiek. Žaidėjai yra fantastinėja formoja ir nežinau ką Žalgiriui reiktu padaryti , kad sugebėtu jiems įkasti. Bet pritariu daugumai apie nusiteikimą, tik dar pridursiu klaidas... Štombergas nemoka nuteikti žaidėju ir tai matosi, tiesiog jis dar negali būti Eurolygos komandos treneriu, dar tikrai ne dabar, pas mus nėra nei taktikos, nei derinių, nei jokios analizės . Na tik smagu, kad Milaknis su Čižausku atsigauna. Tačiau dar nereiktu tikrai nusivilti, reikia bent džiaugtis, kad išvis esame Eurolygoje ir , kad Žalgiris išvis dar egzistuoja ir dar tuo pačiu augina jaunimą.
2013-11-22
-1
Atsakyti
klimavicius visiskai laisvas po krepsiu ir stovi nugara lol
2013-11-22
+12
Atsakyti
Pradžioje nesužaidė mūsų kas privalo sužaisti ir matome, kas gavosi. Neįmanoma priešintis kai 4 pagrindiniai sulošė kaip gimnazijos mokinukai. O visa kita aišku meistriškumo skirtumas ir aišku biudžeto.
2013-11-22
+1
Atsakyti
turskis,

nenervink su savo sudinu spamu, niekam neidomu tavo susikta saviveikla
2013-11-22
Atsakyti
-33. visiška pornografija.
2013-11-22
-13
Atsakyti
Sako ir Fernandez ir Rodriguez Reale laimingesni nei NBA kai buvo.. tai kur tau nebus laimingesni čia gi už flopinimas niekas baudu neskiria, o Nba tai neužidirbtu tiek kad baudas sumokėt..
2013-11-22
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.