Nuotr.: Twitter
Nuotr. Twitter

Domantas Sabonis sudalyvavo paskutinėje treniruotėje prieš NBA naujokų biržą. Lietuvis apsivilko Jutos „Jazz“ klubo marškinėlius.

Kiek anksčiau puolėjas dalyvavo Fynikso „Suns“, Bostono „Celtics“ bei Toronto „Raptors“ treniruotėse. „Jazz“ ekipai naujokų biržoje priklauso 12-asis šaukimas.

Solt Leik Sityje bendraudamas su žurnalistais Sabonis pasakojo, jog šios treniruotės jam buvo labai naudinga patirtis, o tobulinti jam reikia visus žaidimo komponentus.

Be to, 20 metų 211 cm ūgio krepšininkas teigė, jog atsisveikinti su Gonzagos universitetu jam nebuvo lengva, tačiau šeima jam patarė priimti teisingą sprendimą.

„Treniruotė buvo sunki, bet manau, jog man sekėsi neblogai. „Jazz“ turi puikią organizaciją ir labai jauną komandą, nestokojančią potencialo.

Dalyvaujant treniruotėse man buvo naudinga pamatyti tai, kaip atrodo skirtingos organizacijos ir jų aplinka. Labai daug naudos suteikė tai, kad dirbau su puikiais treneriais.

Aš turiu gerinti visus savo žaidimo kompotentus. Savo jėgą, metimą, ištvermę. Norėdamas žaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje privalau gerai daryti viską.

Palikti universitetą buvo sunku, tačiau žinau, kad tai yra teisingas sprendimas, todėl dabar ryžtingai žiūriu į naują savo gyvenimo etapą. Šį sprendimą man priimti padėjo šeima“, – kalbėjo Sabonis.

NBA naujokų birža Brukline vyks jau birželio 23-ąją. Lietuvos rinktinės puolėjui ekspertai prognozuoja šaukimą pirmojo rato antrajame dešimtuke.

Komentarai:
xxc
Cia kai kurie turbut galvoja, kad vasara jie ten kieme gal treniruojas, gi yra treneriai kurie ruosia zaideja, cia senai aisku, kad praktika su treneriu, darbas ties silpnom vietom vasarom yra daug geriau nei kazkokios treniruotes su javtoku ar jankunu :D Neprikolinkit zmones. Ka jis ten ismoks toj LT rinktinej ? Kaip parke begiot?
2016-06-14
-4
Atsakyti
aKA
Tu nori pasakyti, kad pasistumdymas treniruotese su Jankunu ir zaidimas olimpinese po 8min yra naudingiau, nei darbas vasara individualiai, tobulinant savo igudzius su treneriais, bei pasiruosimas ateinanciam sezonui NBA? Kur susitiks su geriausiais pasaulio atletais. Visi zinom, kad treniruotese yra istreniruojami nauji igudziai, fizines savybes ir tobulinami seni. Po to viskas yra pritaikoma rungtyniu metu. Rinktineje su Saboniu nebus dirbama individualiai, nebus nieko naujo ir jo zaidime. Turbut, del tokios nuomones turim tiek daug talentu Lietuvoje, kurie tampa amzinai perspektyvus, bet taip ir nieko doro krepsinio pasaulyje nepasiekia, arba is viso pranyksta, nes nedirba individualiai.
2016-06-14
+1
Atsakyti
djgaffer
Pritariu,kad rinktinėje įgyjama daugiau patirties,nei treniruojantis vienam su savim.Net nėr ką lygint.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-14
+1
Atsakyti
>aKA
Iš kur jūs visi imate tas nesamones, kad rinktitinė trukdo tobulėti. Atvirkščiai, rinktinėje jaunieji krepšininkai gauna pasitreniruoti su stipriausiais Lietuvos žaidėjais. Saboniui galimybė pasitreniruoti su Valančiūnu, Javtoku, Jankūnu yra žymiai naudingiau nei vienam "prieš veidrodį" tobulinti įgūdžius. Be to yra didelė tikimybė, kad rinktinėje nebus nei Motiejūno, nei Lavrinovičiaus, taigi jis turi visus šansus Olimpiadoje lošti po 10-15 ar net daugiau minučiu. Patirtis tokio lygio turnyre yra tikrai nepakartojama. Žaisti prieš tokio lygio žvaigždes kaip Scola, broliai Gasoliai, Mirotičius arba Ibaka, Nene, Varejao Domantui būtu neįkainojama patirtis. Beje praeitais metai žaidė rinktinėje ir tai tikrai nepamaišė ženkliai patobulint ir paįvairinti savo žaidimo.
2016-06-14
+1
Atsakyti
aKA
Kam tas atletiskumas esant 211cm ugio? Geriau dirbti ant esamu pliusu, bei plesti puolimo arsenala. Sunkiu darbu treniruotese ir aiksteleje galetu tapti Pau Gasol tipo zaideju. Plius nemanau, kad jam reiktu vaziuoti i olimpiada. Geriau visa vasara skirtu treniruotems ir ruostusi NBA sezonui, nes olimpinese jis bus koks 10-9 zaidejas, kadangi Kazlas jaunais nepasitiki, taigi is to nauda jam bus labai minimali.
2016-06-14
+1
Atsakyti
geras
pagrinde truksta atletiskumo,jei si elementa patobulins bus geras NBA
2016-06-14
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.