Kauno „Žalgirio“ krepšininkai aikštelę paliko nuleistomis galvomis Nuotr.: Fotodiena.lt
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai aikštelę paliko nuleistomis galvomis Nuotr.: Fotodiena.lt
Kšištofas Lavrinovičius pirštų galais siekia kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt
Jeffas Foote'as grumiasi po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt
Adas Juškevičius skuba į priekį Nuotr.: Fotodiena.lt
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai aikštelę paliko nuleistomis galvomis Nuotr.: Fotodiena.lt
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai aikštelę paliko nuleistomis galvomis Nuotr.: Fotodiena.lt
Kšištofas Lavrinovičius pirštų galais siekia kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt
Jeffas Foote'as grumiasi po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt
Adas Juškevičius skuba į priekį Nuotr.: Fotodiena.lt

Abi Kauno „Žalgirio“ (5-8) ir Berlyno ALBA (3-10) akistatos šį sezoną baigėsi sutriuškinimais. Tik laiminčios komandos abu kartus buvo skirtingos.

Priešpaskutinėse Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse kauniečiai išvykoje 55:77 (6:14, 15:27, 15:20, 19:16) nusileido ALBA ekipai ir patyrė didžiausią šio sezono nesėkmę.

Pralaimėję aštuntą kartą per 13 mačų, žalgiriečiai nebepajudės iš šeštosios E grupės vietos. Kovas „Top 16“ etape „Žalgiris“ baigs kitą savaitę maču namie su Bambergo „Brose Baskets“.

ALBA komandai tai – didžiausia pergalė komandos istorijoje „Top 16“. Vokiečiai taip revanšavosi už nesėkmę kovo 31-ąją Kaune, kai „Žalgiris“ laimėjo 92:56 ir pasiekė antrą pagal dydį klubo pergalę Eurolygos istorijoje.

Turnyrinė lentelė
Pos Komanda GM W L Diff
1 Maskvos CSKA 13 10 3 108
2 Stambulo Anadolu Efes 13 9 4 17
3 Atėnų Panathinaikos 13 9 4 39
4 Madrido Real 13 9 4 44
5 Malagos Unicaja 13 7 6 -14
6 Kauno Žalgiris 13 5 8 16
7 Berlyno ALBA 13 3 10 -90
8 Bambergo Brose Baskets 13 0 13 -120
Vokiečiai jau dvikovos pradžioje sudavė lemiamą kirtį. „Žalgiris“ pelnė 6 pirmus mačo taškus, tačiau tada ALBA spurtavo 21:0 ir skirtumas tarp komandų visas likusias rungtynes buvo dviženklis.

Kai besibaigiant trečiam kėliniui šeimininkai po Yassino Idbihi dvitaškio padidino persvarą iki 59:31, atrodė, kad ALBA gali netgi viršyti skirtumą, kuriuo pralaimėjo Kaune.

Visgi Kšištofas Lavrinovičius per ketvirtą kėlinį pelnė 9 taškus (daugiau nei bet kuris kitas žalgirietis per visas rungtynes) ir neleido ALBA komandai visiškai pasityčioti iš Kauno komandos.

Vokiečiai iki ilgosios pertraukos pataikė 7 tolimus metimus iš 9, o „Žalgiris“ net neatrodė suinteresuotas stabdyti varžovus – pirmąsias baudas rungtynėse ALBA metė tik ketvirto kėlinio viduryje, kai Vytenis Lipkevičius gavo techninę pražangą.

Iš viso ALBA metė vos 3 baudas, o „Žalgiris“ prasižengė tik 9 kartus, įskaitant techninę pražangą. Berlyno komanda pakartojo šio sezono Eurolygos antirekordą – po tris baudas taip pat yra metusios Zagrebo „Cedevita“ ir Malagos „Unicaja“ komandos.

Joanas Plaza leido pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams. Lipkevičius ir Donnie McGrathas aikštėje praleido po 23 minutes, Adas Juškevičius žaidė beveik 20 minučių.

Antrojo kėlinio pabaigoje susižeidęs Rimantas Kaukėnas po ilgosios pertraukos nebežaidė.

ALBA: Deonas Thompsonas 16, Derrickas Byarsas 12, Dashaunas Woodas, Ali Traore ir Nihadas Djedovičius po 8.

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 15, Mario Delašas 8, Mindaugas Kuzminskas 7, Darjušas Lavrinovičius 6.

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=r2K1hCyjcPo

Visi penktadienio rezultatai:

Penk. Sienos Montepaschi Barselonos FC Barcelona 69-77 stat »
  Stambulo Fenerbahce Ulker Pirėjo Olympiakos 73-78 stat »
  Berlyno ALBA Kauno Žalgiris 77-55 stat »
  Maskvos srities Chimki Vitorijos Caja Laboral 82-86 stat »

E grupės lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Maskvos CSKA 13 10 3 6 1 108
2 Stambulo Anadolu Efes 13 9 4 6 1 17
3 Atėnų Panathinaikos 13 9 4 5 1 39
4 Madrido Real 13 9 4 4 2 44
5 Malagos Unicaja 13 7 6 2 4 -14
6 Kauno Žalgiris 13 5 8 3 3 16
7 Berlyno ALBA 13 3 10 2 5 -90
8 Bambergo Brose Baskets 13 0 13 0 7 -120
Komentarai:
O šito tai nesitikėjau...... Prieš daug stipresnes komandos pralaimėjo mažesniu skirtumu nei prieš kažkokius vidutiniokus iš Vokietijos....
2013-03-30
-18
Atsakyti
:D
2013-03-30
+6
Atsakyti
Na, sakyčiau čia buvo riebus spjūvis klubo vadovams į veidus, tačiau pataikyta sirgaliams... Nesuprantu kam eiti į aikštelę jei nesiruoši žaisti??? Jei vyrai neranda motyvacijos, tai tikrai verčiau jau laikas skirstytis, nei tyčiotis iš sirgalių tokiu anti krepšiniu.
2013-03-30
+3
Atsakyti
tokie kaip Juskevicius ir Lipkevicius turejo ir turi zaisti epizodiskai,o ne daugiausiai komandoje ypac tada kai komandai nieko nedave.Na,bet aplamai sios rungtynes buvo tik viena is keletos trenerio klaidu....
2013-03-30
+9
Atsakyti
ATI
Paziurejau i statistika. Ner ka kaltint, visi matosi zaide pagal savo galimybes. Kodel tada pralosem? Nes truko aukstesnes klases zaideju...
2013-03-30
+8
Atsakyti
Žalgiris neturi teisės prieš ALBA pralaimėti tokiu dideliu skirtumu.

Net Šiauliai kai žaidė ULEB Eurocupe Berlyno ALBA buvo sutriuškinę 20 taškų (71–51)

http://sportas.delfi.lt/krepsinis/uleb-t...
2013-03-30
Atsakyti
dsdonceTheTeipdsdonceTheTeipdsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.Nice. Ir kas iš to ką tu pasakei? Tu paaiškink kodėl tau neliūdna, kad vokietukai sudaužo tokią komandą kaip Lietuvos vicečempionę?Nu lietuvos rytas su brosebaskets nusileido tik vienose varzybose ir tik 6 taskais. Kitas laimejo.Nu, o Žalgiris 36 taškų skirtumu laimėjo prieš ALBĄ Kaune ir vienu tašku laimėjo Bamberge. Dabar pralaimėjimas prieš ALBĄ ir laukia rungtynės prieš Bambergą Kaune ;)Kaip sakoma viskas bus gerai.


Išskyrus rytui,nes jau tokie grybai kad net nebepateks į lkl finala.
2013-03-30
-17
Atsakyti
TheTeipdsdonceTheTeipdsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.Nice. Ir kas iš to ką tu pasakei? Tu paaiškink kodėl tau neliūdna, kad vokietukai sudaužo tokią komandą kaip Lietuvos vicečempionę?Nu lietuvos rytas su brosebaskets nusileido tik vienose varzybose ir tik 6 taskais. Kitas laimejo.Nu, o Žalgiris 36 taškų skirtumu laimėjo prieš ALBĄ Kaune ir vienu tašku laimėjo Bamberge. Dabar pralaimėjimas prieš ALBĄ ir laukia rungtynės prieš Bambergą Kaune ;)


Kaip sakoma viskas bus gerai.
2013-03-30
+2
Atsakyti
Raptors - Pistons. Tiesiogine transliacija. Varzybu pradzia 01.30h.

Ziurekite nemokamai - http://bit.ly/14udyrm
2013-03-30
-6
Atsakyti
dsdonceTheTeipdsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.Nice. Ir kas iš to ką tu pasakei? Tu paaiškink kodėl tau neliūdna, kad vokietukai sudaužo tokią komandą kaip Lietuvos vicečempionę?Nu lietuvos rytas su brosebaskets nusileido tik vienose varzybose ir tik 6 taskais. Kitas laimejo.


Nu, o Žalgiris 36 taškų skirtumu laimėjo prieš ALBĄ Kaune ir vienu tašku laimėjo Bamberge. Dabar pralaimėjimas prieš ALBĄ ir laukia rungtynės prieš Bambergą Kaune ;)
2013-03-30
+6
Atsakyti
Labai gaila Žalgirio, o varžybos apmaudžios... Belieka tikėtis pergalės Kaune!
2013-03-30
-2
Atsakyti
TheTeipdsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.Nice. Ir kas iš to ką tu pasakei? Tu paaiškink kodėl tau neliūdna, kad vokietukai sudaužo tokią komandą kaip Lietuvos vicečempionę?


Nu lietuvos rytas su brosebaskets nusileido tik vienose varzybose ir tik 6 taskais. Kitas laimejo.
2013-03-30
-12
Atsakyti
dsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.


Cia gi tikrai gaidukas arba vaikas, nu vat kam rasyt kad tipo ryto vanas, ir is karto reikst susirupunima o po to is karto neigt, tu gi is karto parodai intelekta savo, o poto Zalgirio fanai manys kad tokie poludurkai yra ryto fanaia, nu negalima gi taip :/
2013-03-29
-33
Atsakyti
dsdonceNors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.


Nice. Ir kas iš to ką tu pasakei? Tu paaiškink kodėl tau neliūdna, kad vokietukai sudaužo tokią komandą kaip Lietuvos vicečempionę?
2013-03-29
+4
Atsakyti
Nors ir esu ryto fanas bet man labai gaila kad vokietukai sugeba nugalet lietuvos cempionus. Biski liudna. Nors man pochui gi as ryto fanas. Gaidys tas zalgiris.
2013-03-29
-10
Atsakyti
grigorijTheTeipgrigorijViso sezono metu solidu ir gan grazu zaidima demonstraves Zalgiris nu niekaip negalejo pralaimet ALBAI, bet pralaimejo, gal del Popoviciaus nebuvimo vis del to komandos siela :)Daug faktorių tai lėmė. Tos finansinės bėdos, kurios privėdė prie to, jog Dardenas paliko Žalgirį, o dar Jabeeras išvyko dėl jo religijos. Visai tai susideda ir tikrai psichologiškai laužia žaidėjus. Dabar nors ir laimėjo praeitą savaitę prieš Anadolu Efes žalgiriečiai, tačiau matome kaip psichologiškai paveikė visos bėdos ir Žalgiris buvo sutriuškintas Berlyne. Ar jūs teigtumėt, kad Žalgiris būtų pralošęs su tais žaidėjais, kurie pradėjo sezoną komandoje, jei nebūtų buvę finansinių bėdų? Aš tai tikrai taip nemanau.Aisku cia galima speliuoti ir tt. bet okietijos komandos :) bet kaip sako daugelis kamuolis apvalus :) neturiu net minciu del siandienos

zaidimo :)


o atsiprasau del klaidu biski padaugines :/
2013-03-29
-3
Atsakyti
TheTeipgrigorijViso sezono metu solidu ir gan grazu zaidima demonstraves Zalgiris nu niekaip negalejo pralaimet ALBAI, bet pralaimejo, gal del Popoviciaus nebuvimo vis del to komandos siela :)Daug faktorių tai lėmė. Tos finansinės bėdos, kurios privėdė prie to, jog Dardenas paliko Žalgirį, o dar Jabeeras išvyko dėl jo religijos. Visai tai susideda ir tikrai psichologiškai laužia žaidėjus. Dabar nors ir laimėjo praeitą savaitę prieš Anadolu Efes žalgiriečiai, tačiau matome kaip psichologiškai paveikė visos bėdos ir Žalgiris buvo sutriuškintas Berlyne. Ar jūs teigtumėt, kad Žalgiris būtų pralošęs su tais žaidėjais, kurie pradėjo sezoną komandoje, jei nebūtų buvę finansinių bėdų? Aš tai tikrai taip nemanau.


Aisku cia galima speliuoti ir tt. bet okietijos komandos :) bet kaip sako daugelis kamuolis apvalus :) neturiu net minciu del siandienos zaidimo :)
2013-03-29
-5
Atsakyti
TheTeipDzonedTheTeipDzonedTheTeipDzonedTheTeipDzonedTheTeipDzonedir tas komentaras kad niekada neateinu ir nerasau po varzybu tai cia ta prasme apie lazybas, bet kad sirdies neskaudetu atsiversk istorija mano komentaru ir pasiziurek kiek po varzybu rasiau :) manau nusiraminsi greit, ir bus po visu cool story bro :)Nu aš tau aiškiai sakau, kad man neįdomu ar tu rašei ar ne, bet šiuo atveju parašei, nors sakei atvirkščiai. Tas savo patarles geriau prisitaikyk savajai komandai, nes jai žymiai dažniau įmanoma tokių patarlių pritaikyt.pasakyk kelinta valanda tai sakiau ? ir pasiziurek kelinta valanda dabar yra ? jauti laiko skirtumo ? :) kad ateitis gali ir pasikeisti toki dalyka zinai ? o kokia mano komanda man idomu ? :) nagi paskayk, laukiu dar vieno cool story bro, as pvz nezinau, bet tu zinai geriau nei as kokia mano komanda ....2013-03-29 21:27Dzoned (0)kaip sakant auksciau bambos neissoksi :)1. Tavo patarlaitė buvo parašyta po rungtynių.2. Aš sakiau cool story, o ne cool story bro, o tai reiškia, jog pats šiuo posakiu naudojies.3. Nesakysiu tavo komandos pavadinimo, nes ji gėdos pridarė Lietuvai sezono pradžioj ir nenoriu dar labiau daryti gėdos su jos pavadinimu.1. as sakiau po varzybu niekada nerasantis komentaru o tu prisknisai db pamates komentara kad parasiau, bet as nesakiau kad nerasysiu niekada, taip kad tas cool stry bro isvis yra niekinis is tavo puses, juk niekada nesakiau kad nerasysiu ateiti, sakiau ko nedariau iki tol.2. Tai pasakyk ta gedingos komandos pavadinima, nes as atvirai kalbant net neisivaizduoju apie kokia komanda tu kalbi :) matai pagal tave as kazkokia komanda palaikau.... tai pasakyk kas ta per komanda :) nes as nepalaikau isvis nieko, bet tu matai toks genijus jog zinai net ka palaikau :)Juk sakei, kad niekad nerašai, tai čia jau tiesiog bandai suktis iš padėties... Nors man yra nesvarbu. Vien Žalgirio rungtynių komentaruose rašai savo tas kažkokias pasakas iš dangaus, o ryto rungtynių komentaruose kažkaip nesinori rašyt tų vėlgi nesąmonių, kad ten pastatei 1000 USD maždaug panašiai už komandą, kuri lošia prieš lietuvius?nu paskaityk ka rasai pirmoj eilutej ir pasakyk ar tai nera tiesa ? :D taip as sakiau kad niekada nerasau komentaru po varzybu(tai buvo 19:45 kazkur) ! AR TAI NERA TIESA ??? kai tai sakiau tuo metu tai ir buvo tiesa, BET AR SAKIAU KAD NERASYSIU KOMENTARU ATEITyje ? nieko nebandau suktis, tik bandau tau parodyti, kad tu klysti. O apie ryta tai tiesiog su jais nelendu i lazybas, nes neprognozuojami jie. O zalgiri zymiai lengviau atspeti, aisku si sezona gal ne taip lengvai, bet kokius 5 metus is eiles tikrai gana lengva budavo kai nieko nelaimedavo beveik eurolygoje :)Ką tu tuo metu, rašydamas norėjai pasakyti galima suprasti ir be būsimojo laiko. Čia jau tikrai viską aiškiai buvai pasakęs dėl to. Sveikinu, dabar galėsi rašyti po Žalgirio rungtynių, nes priėjai prie tokios stadijos, tačiau aišku tik ne tada, kai Žalgiris laimės prieš kitas komandas, nes tiesiog per daug ant tavęs būtų primėtyta neigiamų komentarų. Tie neigiami komentarai būna tikrai ne iš oro, nes prieš rungtynes ale pristatai ten už Žalgirio to vakaro priešininkus ir pripili žibalo ant jo. Vėliau, kaip ir minėjau sėdi tyliai ir nieko neberašai ;)nei ramiai sedziu nei ka :) tiesiog nera laiko, dabar laisvas vakaras ir viskas jei ka. O TAI KA MAN RASYTI ? :) oho laimejau in your face ar kazka panasaus ?? tu manes nelaikyk kokiu internetiniu troliu ar gincu sukeleku, parasau savo statymus cia del to kad gal kazkam naudinga pagal mane statyti, bet vis sulaukdamas tu nuomoniu piktu nuomoniu pradejau isvis neberasyti nieko ir viskas, nei sumu pinigu nei uz ka statau, nes cia visiems galva skauda tipo.... gerai matau nesi pikdarys tik nepatinka, kad statau pries zalgiri, bet man tai tiesiog paranku ... dziugu, kad moki bendrauti normaliai o ne tik keiksmais kaip kiti cia :)Turėjau omeny tai, kad lamėjus Žalgiriui niekad nieko neatsakai į begalę piktų komentarų.
nu o ka man atsakyti i juos ? realiai as ju net neskaitau cia niekada beveik po varzybu, juk zinau, kad visada nelaimesiu ir visada zalgiri nepralos :) zinok esu states ir uz zalgiri jei ka...
2013-03-29
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.