Martyno Pociaus reakcija į teisėjo sušvilptą pražangą Nuotr.: AFP-Scanpix
Linas Kleiza pelno taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Tony Parkeris pelnė 27 taškus ir vedė lietuvius į pergalę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Darius Songaila siekia kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės gerbėja Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Martyno Pociaus reakcija į teisėjo sušvilptą pražangą Nuotr.: AFP-Scanpix
Linas Kleiza pelno taškus Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Tony Parkeris pelnė 27 taškus ir vedė lietuvius į pergalę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Darius Songaila siekia kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės gerbėja Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Du kėliniai – tai dar ne visos rungtynės. Tokią pamoką trečiajame olimpinio krepšinio turnyro mače gavo Lietuvos rinktinė.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai 74:82 (21:25, 22:14, 9:20, 22:23) nusileido Prancūzijos rinktinei ir A grupėje patyrė antrą nesėkmę per trejas rungtynes.

Šis pralaimėjimas praktiškai reiškia tai, kad lietuviai pogrupyje nebepakils aukščiau ketvirtosios vietos.

Solidžiai žaidę du kėlinius, mūsiškiai subyrėjo po ilgosios pertraukos. Strigdami prancūzų gynyboje, lietuviai per ketvirtį sukrapštė vos 9 taškus ir per paskutines 10 minučių turėjo iš paskutiniųjų vytis varžovus.

Kęstutis Kemzūra

„Sužaidėme neblogai, bet ne 40 minučių. Su tokia komanda kaip Prancūzija gerai reikia žaisti visas 40 minučių. Trečiajame kėlinyje prancūzai žaidė agresyviau ir pablogino mūsų sprendimus. Tada nusileidome jiems ir kovoje dėl kamuolių, nors šiaip neblogai kovojome. Diaw buvo labai aktyvus, ir aišku, nesisekė sustabdyti Parkerio. Be to, mums reikia įmesti metimus. Jeigu pirmoje pusėje pataikėme, gerai žaidėme, tai trečiame kėlinuke antroje pusėje neįmėtėme, klydome, prasižengdavome. Bandėme vytis, kabintis, bet tai nepavyko.“

Puolimas atsigavo tik tada, kai prancūzų persvara pasiekė 16 taškų (70:54). Spurtavę 7:0, lietuviai sumažino atsilikimą iki devynių taškų, o po Simo Jasaičio tritaškio komandas teskyrė 8 taškai (68:76).

Po netaiklios prancūzų atakos Šarūnas Jasikevičius galėjo dar labiau sumažinti atsilikimą, tačiau nepataikė iš baudos aikštelės, o Tony Parkeris baudų metimais įtvirtino pergalę.

Parkeris sužaidė geriausias rungtynes olimpiadoje, pelnydamas 27 taškus ir pataikydamas 9 metimus iš 14 (64 proc. taiklumas). Iki šių rungtynių jis krepšį atakavo vos 28,6 proc. taiklumu.

Dar įspūdingiau pasirodė Nicolas Batumas, surinkęs net 32 naudingumo balus.

Pirmoje mačo pusėje lietuviai diktavo savo sąlygas. Atsigavusi po greito nokdauno (6:15), Martyno Pociaus vedama rinktinė kėlinio pabaigoje sumažino atsilikimą iki 21:22.

Antrajame kėlinyje po Antano Kavaliausko dvitaškio ir Pociaus tritaškio mūsiškiai pirmą kartą pirmavo – 26:25. Įpusėjus mačui persvara buvo 4 taškai (43:39).

Tačiau antroji mačo dalis tapo kita istorija. Per pirmus du kėlinius suklydę vos 5 kartus, mūsiškiai ėmė strigti po ilgosios pertraukos. Per penkias minutes jie tepelnė 3 taškus ir prancūzai pradėjo tolti (49:46). Po Kleizos baudos rezultatas paskutinį kartą rungtynėse buvo lygus (49:49), po to prancūzai pelnė 7 taškus iš eilės ir nebesižvalgė atgal.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 17, Martynas Pocius 15, Simas Jasaitis 11, Mantas Kalnietis 6 (0/5 trit.), Antanas Kavaliauskas 5, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Darius Songaila ir Jonas Valančiūnas po 4, Rimantas Kaukėnas ir Šarūnas Jasikevičius (5 rez. perd., 4 kld.) po 2.

Prancūzijos rinktinė: Tony Parkeris 27 (7/11 dvit.), Nicolas Batumas 21 (7/9 dvit.), Borisas Diaw 10, Nando De Colo ir Michaelis Gelabale po 8.

Kitas rungtynes lietuviai žais šeštadienį, 16.30 val., su JAV rinktine. Grupės turnyrą mūsiškiai pabaigs pirmadienį, dvikova su Tuniso krepšininkais.

Komentarai:
nemokamai 130 lt.
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2012-08-03
-15
Atsakyti
SiauliuSudas
Manau, kad austa Kurcio era :) ate Kemzura Glazura, depresuojancio veido natura
2012-08-03
+15
Atsakyti
jonas
butina skirti daugiau pinigu kitom sporto sakom-plaukimui,futbolui ,rankiniui,lengvajai atletikai,dziudo,dviraciu sportui,irklavimui,boksui,gimnastikai,saudymui-tam reikia visus krepsinio pinigus padalinti per minetus sektorius po lygiai-tada sportas lietuvoje klestes!

Laikas suteikti visiems vienodas salygas.
2012-08-03
+27
Atsakyti
rytas
KEMZURA NET NE TRENERIS DILETANTAS KAZKOKS KURIO EGO PER DIDELIS >>>
2012-08-03
+6
Atsakyti
amd
eina nx sumyne 156-73,trajaku visi primete
2012-08-03
+14
Atsakyti
Lietuviam pz
Amerika 135- 67 Lietuva

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-03
+8
Atsakyti
Melo
Carmelo 11/9 3pts ;D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-03
+7
Atsakyti
ramua
neblogai JAV puse simtuko per kelinuka :DD nors paziurejus i Nigerija, irgi neblogai is tikro, jei taip rezultatyviai toliau lostu tj ir 100 surinktu :D
2012-08-03
+4
Atsakyti
Kokią teisę turi Kemzūra pūdyti Valančiūną ant suolo? Už bet kokią pražangą ar klaidą iškart sodinamas ant suolo ir aprėkiamas trenerio, tarsi išsiliejama ant jauno centro, o šaro net nesugeba užtildyti. Pagrindinis centras žaidžia po 7-10 minučių per varžybas. Lygiai tas pats būtų ir su Motiejūnu, būtų gavęs maksimaliai 5 minutes per žaidimą. Kaip galima taip žeminti Joną? Užtenka Kavaliauskui geriau sužaisti vienas varžybas ir Jonas vos ne išmetamas iš žaidimo visam laikui, taip tarsi parodant, kad treneriui Jonas visiškai nereikalingas, kad neįeina į komandos žaidimą. Taip Toronto raptors centras tapo 3-iuoju rinktinės centru.. Labai negerai, kad rinktinėje vyksta tokie žaidimai simpatijos - antipatijos, nes komandai neprideda vienybės. Labai noriu, kad komanda apsivalytų ir būtų kuriama nauja rinktinė Kleizos-Motiejūno-Valančiūno pagrindu ir iš vyresnių pasilikti tik Javtoką.
2012-08-03
Atsakyti
visiems verkiantiems kodel Pociu perlaike? paaiskinu:Kemzuros geriausias sg Kaukenas privalejo atzaisty savo minutes.

Pas normalius trenerius , kaip Blattaskoks pvz , tokie Kaukenai net nebutu riinktines kandidatu sarasuose, bet cia jis yra autoriteas.
2012-08-03
+4
Atsakyti
kengurai pareina galas...
2012-08-02
-18
Atsakyti
raptors
jei nigerija kokiu sposu neiskres,tai ltu rinktine ketvirtfinalyje susitiks greiciausiai arba su ispanais,arba su rusais.abi sios rinktines yra labai stiprios,ir abi yra neparankios musu rinktini,taciau ketvirtfinalyje galima is visu jegu suzaisti,sukovoti ir patekti i pusfinali.galbut,kemzura turi koki plana,kaip iveikti ispanijos rinktine(si rinktine manyciau bus ltu rinktines varzovas ketvirtfinalyje),galbut musiskai parodys grazu zaidima,tikekimes.:)

taciau,ltu rinktine turi minusa po savo krepsiu,ispanijos centrai stipresni.navarro,manau,yra butent taupomas ketvirtfinaliui,kuriame jis tikrai zais,tarytum be jokiu traumu,cia tai faktas,ispanu taktinis triukas.dabar ispanams pilnai uztenka iveikti visus varzovus ir be navarro pagalbos.navarro ramiai ruosiasi ktvirtfinaliui.ispanu zaidimas bus grindziamas per centrus ir taikliais tritaskiais.

ltu silpma vieta - centrai.jei kavaliauskas zaidzia pagal savo galimybes labai ir labai neblogai,nera taip liaupsinamas,kaip kad jonas valanciunas,kuris kiekvienose rungtynese prasizengia tris kartus ir buna sodinamas ant suolo,kad neissibauduotu,ir nesuprantama,kaip valanciunas negali apseiti be greitu baudu,kodel negalima nors kazkiek susikoncetruoti vienose rungtynese?ta pati dainele kiekvienos rungtynese,tarytum taip ir turi buti,kad jis renkasi prazangas,o paskui sau ramiai stebi is salies rungtynes,be jokios atsakomybes.as manau,jei jau patekai i rinktine,tai buk mielas ir is visu jegu zaisk,kovok del kamuliu,buk demesingas gynyboje.per daug yra liaupsinamas,keliamas i virsu valanciunas ir jo talentas,taciau jam paciam reikia nusileisti ant zemes.gerai,kad bent kavaliauskas yra,kuris kovoja tikrai stengdamasis,jam nemokami milijonai,apie ji nesisuka kalbos kiekviena diena.

taip pat,kalnietis galetu nemetyti tiek tritaskiu,jei nesugeba pataikyti,jam ir jasikeviciumi reikia branginti kamuoli,nes ispanai tikrai pakankamai daug kamuoliu perims is ju,kiekviena klaidele bus baudziama.tikekimes,kad nigerija nenukals dideliu skirtumu argentinos,ir lituvaiciai papuls i ketvirtfinali,o ten jau - kaip bus lemta.stebuklai labai retai buna,reikes zaisti susikoncentravus,kovoti is sirdies visas rungtynes.as noreciau tiketi,kad mes praeisime ketvirtfinali pries ispanija,taciau taip sunkiai man tikisi,kad pateksime i pusfinali..o kaip butu nuostabu,jei lietuvaiciai susieme nukaltu ispanus..:) ltu rinktine yra suzaidusi gerai ir graziai svarbiu rungtyniu,kad ir pries tuos pacius serbus bei argentiniecius 2010 metais,taciau tai buvo labai uraganiska ir ambicinga komanda,to pasaulio cempionato "komanda-zvaigzdute",kuria zavejomes ne tik mes,letuviai,bet daugelio saliu krepsinio sirgaliu...
2012-08-02
+5
Atsakyti
to prastas zmogus
Paprastas_zmogus (+0.01)

Kiek iš jūsų varančių ant Kemzūros yra krepšinio treneriai? Nėra nė vieno?

Tai manau, net neverta skaityti jūsų komentarų, nes jie visada vienodi: paminimi visi labiausiai tose rungtynėse nesisekę dalykai, nepasiteisinę keitimai ir pavaroma koks blogas treneris.

Asmeniškai man Kemzūra yra geriausias lietuvis treneris kartu su Kazlausku. Be to nereikia pamiršti niekada, kad rinktinėje yra dar 12 karių, nuo kurių žaidimo daug daugiau priklauso nei nuo pačio trenerio.

Išmokite kartais ir pralaimėti, nes be pralaimėjimų nebūna saldžių pergalių.

Arba pasilaikykite savo nuomonę sau, nes tokių negerbiančių rinktinės žaidėjų ir trenerių darbo nuomonė niekam nerūpi.

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-52729-sutr...

Nereikia buti geru krepsinio specialstu, kad matyti, jog kitu saliu rinktiniu trenriai aplosineja kemzura tiek taktiniam lygmeni, tiek ziadimo koregavime runtyniu meti i vienus vartus.
2012-08-02
-9
Atsakyti
kajus
Jus kaimieciai dar pries usa norit laimeti?
2012-08-02
-6
Atsakyti
Nervas
Mažiau rėk ant Jono, o daugiau duok žaist, jau tegu susirenka tas penkias pražangas, negu kirmija ant suolą nes sėdėdamas naudos tikrai daugiau neduoda, o jei nepatinka tai nx iš vis į rinktinę imt, ne veltui Motiejūnas nevažiavo, Lietuvoj rinktinėj tik tokie treneriai be pasiekimų Butautas ir Kemzūra, tik VEF'us ir treniruoti jiem, ne veltui su Latviais 2009 nieko nepavyko... Tegu imą užsienieti, užtenka mušt ant to patriotiškumo, jei tie patys ispanai turėdami super sudėtį pasiima Ibaką. Bet kaip Kurtis sakė, kad kol LKF sėdi tokie kaip Balčiūnas kurie nieko neraukia apie kašį tai ir bus pzdc. Reikėjo 2010 sudėtį ir palikti + Valančiūnas ir Motiejūnas, jei sufeilintų tokia komanda tai bent būtų perspektyva į ateitį, kad veliau kartu žaisdami pasieks žaidimo piką. Ispanai irgi ne iškart tapo čempionais. Čia pirma reikia LKF keisti viska iš pagrindų rauti su šaknimis, kaip ir daugelį institucijų Lietuvoje, bet čia Banana country, rytų Europa visgi. Jeigu visi serga už žalgiri ir sako, kad tai visos Lietuvos komanda (nors vietiniam fronte aš už rytą :)), bet juk ten ir lošia užsieniečiai, kai laimėjo euro lygą visi dievino tiek Antaną Bowie, tiek Zideką tiek Edney, žaistų už rinktinę koks Mc Calebb'as ir laimėtų medalius rinktinė, tai niekas tikrai nepagalvotų, kad užsienietis blogai, juk globalizacija, nereikėjo tada stot į ES tarp kitko :)))
2012-08-02
+5
Atsakyti
Twix
Is kur pas jus tiek pykcio?
2012-08-02
+7
Atsakyti
K
Keli metai atgal tokiam kaip Kemzura buciau daves 8 is 10 balu kaip treneriui, siai dienai neduociau daugiau -1. Liurbis, turi komanda stipria, zaidejai tikrai geri, komandu lyderiai klubiniame krepsinyje, bet kai jie patenka i Kemzuros rankas, tampa apvaliu nuliuku :)
2012-08-02
+19
Atsakyti
sss
idiotas treneris valanciuna marinuoja , jokios minties zaidime .... aiksteleje vyksta chaosas kemzurai ok viskas ... grejciau ji mestu lauk
2012-08-02
+6
Atsakyti
Kad ir kaip bebutu, vistiek esame lietuviai, ir turim palaikyt savo sali, tikekim, kad lietuviai iseja is grupes gali ikrest ir ispanam, o taipogi ir rusam, kurie siandien issigelbejo per fridzona pries brazilus, nuolatos jiem laime sypsosi, bet kazin ar ilgam. Siais metais musu rinktine yra tikrai suringta galinga, bet kai kuriem zaidejam truksta to uzsivedimo..
2012-08-02
+5
Atsakyti
Kiek iš jūsų varančių ant Kemzūros yra krepšinio treneriai? Nėra nė vieno?

Tai manau, net neverta skaityti jūsų komentarų, nes jie visada vienodi: paminimi visi labiausiai tose rungtynėse nesisekę dalykai, nepasiteisinę keitimai ir pavaroma koks blogas treneris.

Asmeniškai man Kemzūra yra geriausias lietuvis treneris kartu su Kazlausku. Be to nereikia pamiršti niekada, kad rinktinėje yra dar 12 karių, nuo kurių žaidimo daug daugiau priklauso nei nuo pačio trenerio.

Išmokite kartais ir pralaimėti, nes be pralaimėjimų nebūna saldžių pergalių.

Arba pasilaikykite savo nuomonę sau, nes tokių negerbiančių rinktinės žaidėjų ir trenerių darbo nuomonė niekam nerūpi.
2012-08-02
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.