„Žalgirio“ arenoje giedamas Lietuvos himnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rimanto Kaukėno reidas link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mindaugo Kuzminsko verpstė apgauna varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Roberto Javtoko ir Semeno Antonovo akistata Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Roberto Javtoko taškai iš po krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Žalgirio“ arenoje giedamas Lietuvos himnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rimanto Kaukėno reidas link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mindaugo Kuzminsko verpstė apgauna varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Roberto Javtoko ir Semeno Antonovo akistata Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Roberto Javtoko taškai iš po krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Darjušas Lavrinovičius rinko taškus iki didžiosios pertraukos, Kšištofas Lavrinovičius tai darė antroje dvikovos dalyje, o brolių vedamas Kauno „Žalgiris“ pergale pradėjo VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas.

Broliai pelnė 29 taškus ir „Žalgiris“ trečiadienį savo aikštėje 75:63 (24:21, 19:12, 18:15, 14:15) nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą.

Ketvirtfinalio serijoje kovojama iki trijų pergalių, antroji dvikova – jau ketvirtadienį vėl Kaune.

Darjušas per pirmą dvikovos dalį pelnė 15 taškų, o įpusėjus susitikimui kauniečiai turėjo 10 taškų pranašumą.

Antroje rungtynių dalyje estafetę iš brolio perėmęs Kšištofas surinko 8 taškus ir neleido „Nižnij Novgorod“ ekipai sukurti intrigos.

Lemiamą persvarą žalgiriečiai įgijo antrajame kėlinyje, kai spurtavo 14:3.

Rungtynių žaidėjas
Darjušas  Lavrinovičius
PTS 20 | REB 4 | ST 1
Šį spurtą pradėjo „Žalgirio“ gretose debiutavęs Tomas Dimša – 19-metis dublerių komandos atstovas įsiveržė į baudos aikštelę ir sudėtingu dvitaškiu su varžovo pražanga išvedė kauniečius į priekį.

Dimša kartu su Mariumi Grigoniu pirmą kartą apsivilko „Žalgirio“ vyrų ekipos marškinėlius.

Abu jie šį sezoną atstovavo dublerių komandai, bet dėl traumų iš rikiuotės iškritus keliems krepšininkams, jaunieji žalgiriečiai sulaukė Joano Plazos pasitikėjimo ir pasirodė aikštėje.

„Svajojau žaisti, svajonė išsipildė, – po dvikovos „Sport1“ televizijai sakė tris taškus pelnęs Dimša. – Nesitikėjau rungtyniauti, dar nežinau visų derinių, labai džiaugiuosi. Manau, nieko blogo nepadariau.“

Antrą dvikovos dalį Kšištofas pradėjo keturiais taškais ir „Žalgiris“ dar labiau nutolo. Kai svečiai priartėjo iki 10 taškų (51:61, 32 min.), Kšištofas pelnė keturis taškus iš eilės ir nepaliko varžovams laiko sukurti intrigos.

„Žalgiris“ vertėsi be būrio traumuotų žaidėjų: prie kurį laiką traumas besigydančių Pauliaus Jankūno ir Tado Klimavičiaus prisijungė Donaldas McGrathas, Marko Popovičius ir Jeffas Foote'as.

„Žalgiris“: Darjušas Lavrinovičius 20 (5/5 dvitaškių), Rimantas Kaukėnas 12 (7 rez. perd.), Kšištofas Lavrinovičius 9, Adas Juškevičius 9, Oliveris Lafayette‘as 7 (6 rez. perd.), Robertas Javtokas 6.

„Nižnij Novgorod“: Dijonas Thompsonas 15 (7 atk. kam.), Dmitrijus Golovinas 11, Artiomas Jakovenka 10, Pavelas Zacharovas 9, Jevgenijus Baburinas 8.

Rungtynių vaizdo reportažas. Darjušo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno komentarai:

http://www.youtube.com/watch?v=gWU7w53iF8o

Joanas Plaza („Žalgirio“ ekipos vyr. treneris): „Noriu padėkoti visiems susirinkusiems į „Žalgirio“ areną. Su šia komanda žaidėme prieš pusantro mėnesio ir žiūrovams galbūt nebuvo labai įdomu stebėti šią dvikovą, bet jie labai mus palaikė ir padėjo laimėti. To paties reikia ir rytoj.

Rungtynes pradėjome vangokai, bet su kiekvienu kėliniu gerinome savo žaidimą. Mane erzino tai, kad nuo pirmo kėlinio vidurio iki trečio ketvirčio pabaigos dažnai klydome. Tai leido varžovams mus vytis. Rytoj galime žaisti dar geriau ir neabejoju, jog tą ir padarysime. Rytoj galingiau žais ir varžovai. Jie turi aukšto lygio žaidėjų kaip Artiomas Jakovenka ar Semionas Antonovas, kurie gali rungtyniauti dar geriau.

Viso sezono metu stengiuosi suteikti šansą jaunimui. Jie užima traumuotų žaidėjų vietą ir įgyja pasitikėjimo. Nesvarbu jie klysta, ar ne, bet jie tobulėja. Tomos Dimšo ir Mariaus Grigonio pasirodymuose svarbiausi ne pelnyti taškai, atkovoti kamuoliai ar kt. Svarbiausia, kad jie turi galimybę žaisti ir yra perspektyvūs. Bėgant laikui jie turėtų tapti svarbia „Žalgirio“ ekipos dalimi.

Nežadame verkti dėl sudėtingo VTB Vieningosios lygos tvarkaraščio - tai yra jų taisyklės. Teks žaisti dar kartą rytoj ir iš karto antrą valandą nakties skrisime į Žemutinį Naugardą, bet yra kaip yra.“

Išsamesnis trenerio komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=xRGczSvoOgs

Zoranas Lukičius („Nižnij Novgorod“ ekipos vyr. treneris): „Visų pirma sveikinu „Žalgirį“ su pelnyta pergale. Pirmas dalykas, ką sakiau vaikinams drabužinėje, kad šiandien gausiai į areną susirinkę žiūrovai nepamatė tos komandos, kuri aštuntfinalyje du kartus įveikė „Spartak“ ekipą. Skirtumas nebūtų buvęs toks didelis, jei būtume praradę mažiau kamuolių. Reikia tikėtis, jog rytoj žaidėjai išeis į aikštelę kitaip nusiteikę. Problemų dėl pražangų turėjome natūraliai, neakcentavome itin agresyvaus žaidimo.“

Išsamesnis trenerio komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=0xriV51lGeo

Komentarai:
flexismacatuneKesha55, kad ir kokiu protingu čia apsimeti, bet Dzūkija_fan_17 parašė tiesą apie tuos lizingus, o ką tu ten apie ip nusvaigai, tai nesupratau išvs prie ko čia.Neprotingas jeigu nesupratai... IP prie to, kad galima atsekt kiek accountų čia yra susikūręs vienas ir tas pats žmogus. Visi ten tie landriadanai ar kokie ten ir panašūs (jų yra labai daug) kur nieko kito nerašo, tik stuma ant Žalgirio yra maximum kokie 3 žmonės. Jie turi savo misiją ir gauna už tai pinigus, tam yra surenkamos atitinkamos komentatorių grupės ir tas yra ne vien šiam portale, bet visuose, ne tik su krepšiniu susijusiuose. Šitą aš žinau, patikėk.


joo.. kažkokioj laidoj atsimenu šnekėjo apie tai. parašė straipsnį apie 1h nakties ir po 10min buvo 200~ komentarų ir visi iš 4IP'ų.

Macatune, čia ne Purlys ar Motiejūnas tą daro, jiems nesvarbu juk tas bn, čia patys administratoriai tokius dalykus skatina ir daro.
2013-05-16
-7
Atsakyti
macatuneIr išvis ką tu čia kesha55 raunies ant tų žmonių, jei žmogus parašė, jog Javtokas nebepažaidžia, ir tai, kad tas kas pasirašė jo kontraktą trims metams, už nežmonišką sumą pingų padarė klaidą. Čia yra visiška teisybė, argumentuotai pats atsakytum, negasdinęs čia banais. Ar jau čia tokia cenzūrą įvarysit kaip sovietmečiu apie Lenina gerai arba nieko? Čia ir yra vieta diskusijoms. Pvz aš palaikau rytą, bet tikrai neisižeidžiu jei kažkas parašo, kad pvz koks Jomantas lavonas, nes nu čia ir taip aišku :D


tai ką tu parašei, man įrodo tik vieną dalyką - tu nesi Jomantas, nes neįsižeidi... Nepaisant to, nevalia taip įžeidinėti nei to pačio Jomanto, nei, Javtoko, nei kitų. Šiaip nesiruošiu burnos aušint ir agituot. Parašiau tai, ką galvoju ir nežiūrėsiu bus ten apie Žalgirį, Rytą ar Balbieriškį... "50 kapeikų" šiaip jau yra, sakyčiau, legendinis šito portalo fruktas, beje, ne vienintelis, nes tokių yra abiejose tose aršiai kariaujančiose stovyklose.
2013-05-15
-1
Atsakyti
Nuskambėjo panašiai kaip Romanovo priešų matymas visur. Žinau aš tą faktą, kad naujienų portaluose užsakinėja komentarus, kad formuot visuomenės nuomonę (ypač iš Rusijos). Bet, kad klubu vadovai tokiais niekais užsiimtų, tai netikiu nors tu ką. Tikrai neįsivaizduoju kaip Motiejūnas ar Purlys moka komentatoriams visokiems :) Žinau, kad sakysi kad tik Rytas taip daro, bet jei nusiimtum žalius akinius pamatytum, kad ant ryto stumiančių tokių botų ne ką mažiau, jei ne daugiau.
2013-05-15
-8
Atsakyti
macatuneKesha55, kad ir kokiu protingu čia apsimeti, bet Dzūkija_fan_17 parašė tiesą apie tuos lizingus, o ką tu ten apie ip nusvaigai, tai nesupratau išvs prie ko čia.


ką rašiau apie IP, manau (tikiuosi), suprato Dzūikija_fan17, o dabar pabandyk man paaiškint, kuo VTB ketvirtfinalis susijęs su lizingu? Tema, sūnau, ne ta. Juk, kažkodėl nerašai čia, kokio dydžio prezervatyvą perki, kai pas panas eini... Pasiskaityk taisykles ir nekils problemų. Yra diskusijų puslapiai, ten ir nagrinėkit tuos lizingus, kol nebus panašaus straipsnio čia.
2013-05-15
+15
Atsakyti
macatuneKesha55, kad ir kokiu protingu čia apsimeti, bet Dzūkija_fan_17 parašė tiesą apie tuos lizingus, o ką tu ten apie ip nusvaigai, tai nesupratau išvs prie ko čia.


Neprotingas jeigu nesupratai... IP prie to, kad galima atsekt kiek accountų čia yra susikūręs vienas ir tas pats žmogus. Visi ten tie landriadanai ar kokie ten ir panašūs (jų yra labai daug) kur nieko kito nerašo, tik stuma ant Žalgirio yra maximum kokie 3 žmonės. Jie turi savo misiją ir gauna už tai pinigus, tam yra surenkamos atitinkamos komentatorių grupės ir tas yra ne vien šiam portale, bet visuose, ne tik su krepšiniu susijusiuose. Šitą aš žinau, patikėk.
2013-05-15
-2
Atsakyti
Ir išvis ką tu čia kesha55 raunies ant tų žmonių, jei žmogus parašė, jog Javtokas nebepažaidžia, ir tai, kad tas kas pasirašė jo kontraktą trims metams, už nežmonišką sumą pingų padarė klaidą. Čia yra visiška teisybė, argumentuotai pats atsakytum, negasdinęs čia banais. Ar jau čia tokia cenzūrą įvarysit kaip sovietmečiu apie Lenina gerai arba nieko? Čia ir yra vieta diskusijoms. Pvz aš palaikau rytą, bet tikrai neisižeidžiu jei kažkas parašo, kad pvz koks Jomantas lavonas, nes nu čia ir taip aišku :D
2013-05-15
-9
Atsakyti
Kesha55, kad ir kokiu protingu čia apsimeti, bet Dzūkija_fan_17 parašė tiesą apie tuos lizingus, o ką tu ten apie ip nusvaigai, tai nesupratau išvs prie ko čia.
2013-05-15
+4
Atsakyti
Lavrinovičiai sezono pabaigoje įgavo labai gerą formą.Įdomu ar Kazlauskas paims juos į rinktinę
2013-05-15
-6
Atsakyti
LasannaDiara

SPQRr (0)

Minsko Cmoki

čia visiems info, kad žinotumėt, jog tai tai yra vienas ir tas pats (net nežinau kaip pavadinti), tegul bus - asmuo.

Labai nuoširdžiai prašau visų - prašau pagarbos vienų kitiems ir apsieikit be įžeidinėjimų, nes per panašius asmenis portale nesilanko tie, kurių komentarai būtų ir įdomūs, ir kompetentingi. Esu toks pats, kaip ir jūs visi ir "nevalgau duonos" iš basketnews.lt, o lankausi čia dėlto, kad mėgstu kašę. Kalbėkim, samprotaukim, ginčikimės, bet gerbkim vieni kitus. Aš asmeniškai būsiu(tiksliau pasakius, jau esu) nepakantus ne kitokiai nuomonei, o nepagarbai atsiliepiantiems tiek apie žaidėjus, trenerius, tiek visokiems "triochaloms". Man visiškai nesvarbu, kas tai bus - Kazlauskas, Valančiūnas, Jomantas ar pan. Tai liečia ne tik Kauną ar Vilnių, tai liečia mus visus, čia rašančius ir ateinančius...
2013-05-15
-1
Atsakyti
sdf
Kesha55Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynesBanas, kad išmoktum teisingai rašytib komandų pavadinimus... Žodžiu, rusai turėjo imti, o bielarusai "priėmė"...


mldc kiesha pravalyk tas siuksles
2013-05-15
+2
Atsakyti
Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes


Banas, kad išmoktum teisingai rašytib komandų pavadinimus... Žodžiu, rusai turėjo imti, o bielarusai "priėmė"...
2013-05-15
-1
Atsakyti
Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes


Azoo nusiramink viena karta, tavo lasharos acaunta nukopino kažkoks abugėlis, tai dabar siautėji iš kito, dar parašyk po sakinį iš acaunto su Galusteno atvaizdu, arba Wladek iš Kovno, tu rašai kiekviena karta taip pat, tai rašinėk iš Azoo acaunto, jei toks kietas, ar jau pačia gėda...
2013-05-15
+4
Atsakyti
Dzūkija_fan_17įdomu kas liks kitam sezone, po tokių lizinginių titulų, skolas mokėsis, o žaist nebus kam.


komandai, kurios fanu skelbiesi, palinkėčiau sekantį sezoną kilti į aukštesnę meistriškumu lygą, o tau jau rytoj pradėti bendrauti kitu tonu. Esu vtikraas, kad Lietuva pasiilgo dzūkų Lietuvos krepšinyje, bet lygiai taip pat, esu tikras, kad tikrai ne tokių, kokiu čia bandai prisimesti ęsąs. Beje, nepamiršk, kad egzistuoja toks dalykas kaip IP, kurį kažkas nori (arba moka) pasikeisti, bet yra ir tokių, kurie moka juos atsekti...
2013-05-15
Atsakyti
sdf
Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes


is taves mokykloj tyciojasi kad cia issilieji?
2013-05-15
-1
Atsakyti
Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes


Dar vis verki, kad Vilniukas atostogauja? :/
2013-05-15
+3
Atsakyti
Minsko ČmokiKeista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes


vis dar jauti nuoskauda po finalo? :D smagu del taves
2013-05-15
-24
Atsakyti
Keista. Pries Spartaka naugardukas sugebejo laimet, o pries zalgeri ne. Aisku buna dienu lyg tycia, bet cia ne tas atvejis. Rusai privalejo imt sias rungtynes
2013-05-15
-15
Atsakyti
50centujavtokas kuo toliau tuo labiau lavoneja...zinant kokie pinigai jam mokami ir dar kiek laiko traumuotas buvo tai galima tik uzjausti toki vadybini sprendima, kai jis buvo nupirktas trims metams


nesuprantu aš vieno dalyko - kam kišti savo trigrašį ten, kur nevertėtų? Kažkas, pagal tave, lavonėja, o kažkas dar labiau negerą kvapą skleidžia... Turi mylimą ir gerbiamą komandą, tai nafig kitus žemini? O gal nori tokio bano, kokį Javtokas kontraktą turi? Tai galima paprašyt ir organizuot tau. Gausis tada ne kapeikos, o tūkstančiai rublių... Apsiramink, berniuk, daugiau įspėjimų nebus.
2013-05-15
-1
Atsakyti
smagu, kad atkrintamuju etape, net trijose kategorijose pirmauja lietuviai :)

http://www.vtb-league.com/lt/home/vyriau...
2013-05-15
+1
Atsakyti
On the FirepyyypkeAr jus visi tokie durneliai ar tik apsimetat? Tas vaizdas per rusu kanala net ne is Zalgirio Arenos... Paziurekit i kedziu spalvas, ir apsvietima.. Kaune visos kedes juodos ir ziurovau sezi aptemdyti.. koliojasi pacukai...ne i ziurovus reik ziuret o kas aikstei vyksta ;) ziurovam aikste gerai matos nesijaudink


Tu tai vapsie ziuriu nesupranti apie ka kalbu.
2013-05-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.