LeBronas Jamesas buvo arti dvigubo dublio
LeBronas Jamesas buvo arti dvigubo dublio
Nuotr. AP-Scanpix
Majamio „Heat“ komanda per vieną kėlinį palaidojo varžovus ir atsidūrė per žingsnį nuo trečio Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) superfinalo per pastaruosius trejus metus.

LeBrono Jameso vedama ekipa Rytų konferencijos finalo rungtynėse namuose 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) įveikė Indianos „Pacers“ krepšininkus bei persvėrė serijos iki keturių pergalių rezultatą 3-2.

Įpusėjus trečiajam ketvirčiui priekyje buvo svečiai (53:51), tačiau tuomet „Pacers“ puolimas sustojo, o „Heat“ spurtavo 16:2 bei susikrovė dviženklę persvarą (67:55).

Rungtynių žaidėjas
LeBron  James
PTS 30 | REB 8 | AS 6 | ST 2 | BS 1
Net 16 iš savo 30 taškų šiame kėlinyje pelnė Jamesas. Majamio ekipa neleido oponentams ištirpdyti šios persvaros ir ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas.

„Štai kodėl esu „Heat“ komandoje – dėl galimybės kiekvienais metais varžytis NBA superfinale. Esu per žingsnį nuo to“, – po dvikovos kalbėjo Jamesas.

„Heat“ nuo pat sausio 10 dienos nepralaimi du kartus iš eilės.

Pirmasis Udonio Haslemo metimas buvo labai netikslus – pataikė į viršutinę lentos dalį, tačiau po to aukštaūgis pataikė visus aštuonis metimus iš tiek pat bandymų. Tai buvo pirmas kartas nuo 2009 m. kovo, kuomet jis per trečią ketvirtį surinko dviženklį taškų skaičių.

Vieną prasčiausių sezono mačų sužaidė pagrindinis „Pacers“ įžaidėjas George'as Hillas, kuris per 36 aikštelėje praleistas minutes sukrapštė vos 1 tašką, prametė po du dvitaškius ir tritaškius, 3 sykius suklydo, 4 kartus prasižengė bei surinko -4 naudingumo balus.

„Heat“ puolėjas Chrisas Andersenas toliau pratęsė savo įspūdingą taiklių metimų seriją. Jis serijoje su „Pacers“ pataikė visus 15 metimų „iš žaidimo“, o skaičiuojant nuo serijos su Čikagos „Bulls“ ekipa – 18.

Indianos komandos vidurio puolėjas Roy Hibbertas visose serijos su „Heat“ rungtynėse atkovodavo bent po 6 kamuolius puolime. Šį kartą visi „Pacers“ krepšininkai kartu sudėjus sugriebė 6 kamuolius po varžovų krepšiu.

„Heat“: LeBronas Jamesas 30 (8 atk. kam.), Udonis Haslemas 16 (8/9 dvit.), Mario Chalmersas 12, Dwyane'as Wade'as 10.

„Pacers“: Paulas George'as 27 (11 atk. kam., 5/8 trit.), Roy Hibbertas 22, Davidas Westas 17 (8 atk. kam.).

Šeštasis serijos susitikimas sekmadienį 3:30 val. ryto vyks Indianoje. Šios poros nugalėtojas NBA superfinale susigrums su San Antonijaus „Spurs“ klubu.

Vaizdo reportažas:

Komentarai:
hyt
cUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURW@a@
2013-06-01
+7
Atsakyti
ShL
kaip ir kazkas minejo dvigubai maziau komentaru po Heat pergales :))

LeBron show
2013-05-31
-12
Atsakyti
Įspūdingo grožio rungtynės buvo, vau.. Lebronas tiek pykčio sukaupęs dabar laiko, dėl NBA baudos (pelnytai), dėl kvailų teisėjų švilpukų ir nešvilpukų, ir aišku dėl Game 4 pralaimėjimo, tai dalį to pykčio čia ir išreiškė, taipogi turėtų neblogas close-out game'as būti Indianoje. Jamesas pats teigė, kad trečiajame kėlinyje nesulaukęs nei Wade'o, nei Bosh'o didesnės iniciatyvos, pats jos ir ėmėsi ir tame kėlinyje kai "Heat" atitrūko grįžo į Klyvelendo dienas. Pelnė 16 taškų, kai tuo tarpu visa Indianos komanda pelnė vos 13.

Majamiui šiemet kol kas atkrintamųjų varžovai aršūs papuolė, "Bucks" mėgstantys konfliktus – Sanders, Dalembert, Jennings. Ir aišku "Bulls", "Pacers", šios dvi ekipos nepaprastai kaprizingos ir užsidegusios. Panašu, kad prieš Indiana daugiau problemų ir susistumdymų kyla nei prieš pačius "Bulls", o jai dar ir D.Granger'is būtų? Vienintelė komanda, tokia iš "gerųjų" bus "Spurs".

To atkrintamųjų krepšinio grožio teikia visi susistumdymai Andersen prieš Hansbrough, Haslem prieš West'ą, Lebronas/Wade'as prieš Stephenson'ą. Tikrai gražu akiai stebėt tokias verdančias kovas.
2013-05-31
-9
Atsakyti
Anonimas
Bandwagoners

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-31
-1
Atsakyti
nemokek
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2013-05-31
-7
Atsakyti
rodman
nu aciu kad cia taip apie rodmana prabilot :) siaip butu smagu toki vaizdeli pamatyt. Siaip kirminas jauciu vienintelis nba zaidejas kuris dengdavo ir Jordana, ir Malone ir Shaka, zodziu per savo karjera yra uzp.ses dauguma SUPERSTARU :))
2013-05-31
+3
Atsakyti
MIRKA3
" noreciau pamatyt kaip Rodmanas uzdengia LBJ :)"

Butu daug zemes graibymo, vis kur uzkliutu, uzsikabintu netycia, netilptu vis i viena tiesiaja... Taip pat butu sunku atsistoti.
2013-05-31
Atsakyti
to rodman
pakrito Haslemui pakris boshui ar wade vel bus tas pats
2013-05-31
+17
Atsakyti
to rodman
pamaciau nika r prisiminiau rodmana - tiesiog noreciau pamatyt kaip Rodmanas uzdengia LBJ :)
2013-05-31
+11
Atsakyti
rodman
Nu ka uz poros dienu bus 3:3 , o pas kui 4:3 heat naudai. Viska ima emocijos, o meistriskumas ir salta galva nueina i antra plana. Gerai, kad siandien pakrito tam obuoliui Haslemui, kitaip .... O paceriai tai ziopliai, gi yra paprasta statistika kai jie privercia LBJ arti gynyboje jie laimi, kai ne laimi Heat (sianakt 1 prazanga). Siaip stebina beviltiskas Wade zaidimas ir tai, kad i senatve Boshas tapo "snaiperiu". Kazkaip kuo toliau tuo labiau ima atrodyt, kad cempionai bus is vakaru, tiesiog per daug ilgas yra San antonijaus atsarginiu suolas ir labai ivairiapusiskas ju puolimas, kuo tikrai negali pasigirt indiana, o ka bekalbet apie majami. Plius senis Duncanas pailses ir dar parkeris losia kaip isprotejes... gero krepsinio.
2013-05-31
-4
Atsakyti
Man Wade pasikeites toks apatiskas netgi pasidares yra o gaila puikus krepsininkas ten kur anksciau kriste krisdavo kad atsikovot dabr tik paziuri kur kamuolys nukris o Bosh atrodo kad ne nebando rebound imt niekaip nesuprantu gal jis mano kad yra Sg:)) Kas patinka tai Haslemas, James ir Chalmers na ir Birdman imeta tokios dar energijos ko truksta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-31
+6
Atsakyti
Spree
To aa>> Tai kad Wade symet per PO neperzenge neikarto 20pts riba!!! Suprantu IND ir CHI, bet MIL :) Jeigu iseina i super finala, tai lieka viena paguoda, kad SAN gynyba toli grazu nera tokia kieta kaip CHI ar IND.
2013-05-31
-2
Atsakyti
Reiktu kazka iskeist ir priverst bocha su wade susimazint algas, nes reikia kazkokio gero bigmeno, bent jau vidutinisko, kaip Caman ar Mozgov/Koufos
2013-05-31
-26
Atsakyti
Anonimas
Dabar ir pamatysim ar Paceriai turi kiaushius. Miamis tures psichologini pranasuma o to ypac LJ labai reikia kartais.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-31
Atsakyti
MIRKA3
Bosh po krepsiu galim sakyt nulis, Roy Hibbert pries ji tikra zvaigzde. Isleido Andersena, kurio niekam nereikia, tai tas bent atstate siokia tokia pusiausvyra, inese po krepsiu sumaisties. Tiesiog Bosh per skystas kapotis su Pacers priekine sudetim, Hibbert su West tiesiog domunuoja pries Bosch ir Haslem. Juokinga ziuret. Ir kol James nepradejo daugiau judet su kamuoliu po baudos aikstele (puolime), tai Pacers po truputi ir piso Heat per prieki. Kai tik James pradejo aktyviau verztis, - ir subyrejo Pacers, o tas fintas su Haslem palikimu kai James prasiverzia - tiesiog zudantis. Apie Wade kazkas cia bando pasakot nesamones - na imkim kad ir sias rungtynes - is jo palikus slapia vieta. Gynyboj dazniau eina nei aktyviai ginasi, puolime velgi - prasiverze pora sykiu per rungtynes... Tikrai nesamone toki zaidima vadint Big 3. Chalmersas zymiai geriau atrodo nei tas Wade, tai gal jau vadint Big 4? O dar juk Ray yra NBA istorija, tai jau vadinam Big 5? Bet cia reiktu prisimint best 6 men - Lewis!... Realiai Heat likus 1 superbig team su kruva role playeriu, kuriu vieni geresni, kiti prastesni. Cia didelis pliusas Spoelstrai uz komandos valdyma. gerai ir mind fuck pavare - reikia puolima tvarkyt... aha, bet rez. pasikeite i viena puse - gynyboj kardinaliai kiti skaiciai. Viena kuo Heat issiskiria, tai tritaskininku gausa, tik problema kad po krepsiu nera jegos. Va jei Howard sutiktu susimazint pinigo ir prisidetu prie Heat, tai si komanda galetu siekt Bulls rekordu. O dabar realiai jiems jau reik galvot apie Wade pamaina + amzina beda - geresnis big, kad Bosh gryztu i savo sudejimo vaidmeni (PF).
2013-05-31
+6
Atsakyti
Anonimas
dabar pacers bus sioks toks spaudimas nes pralaimet nebegalima
2013-05-31
Atsakyti
aa
jau prasidejo komentarai kad james traukia vienas komanda ir kad be jo i playoffus nepatektu atsipeikekit zmones zaidzia pries pacers viena is geriausia gynybos komandu ir norite jog ir wade ir bosh dar dahuja tasku pelnytu ju taktika tokia uzdengt juos... eikit atsichiuhinkit jameso fanai (ne miamio bet jameso)
2013-05-31
-1
Atsakyti
Dar tegu netriumfuoja Heat ir ju fanai! Dar Pacers gali nustebinti! GO PACERS! :)
2013-05-31
+2
Atsakyti
Jei HEat pateks i finala, tai prieš Spurs priekį bus daug lengviau, nes jy sudaro tik Duncan, Bonner Diaw irgi žaidžia atsitraukia o Splitter nieko nepadarys vienas.
2013-05-31
+7
Atsakyti
Man tai keista ,jog Tyleris,budamas toks neprognozuojamas ir gana akivaizdziai "dauztas" taip ramiai bei kukliai atlaike Birdmano ispuolius..
2013-05-31
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.