Eurolygos klubų reitingas (II)

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-10-21 11:21
Nuotr.: ITAR-Tass – Scanpix
Nuotr. ITAR-Tass – Scanpix

Dviems aukščiausiai prieš sezoną įvertintoms Eurolygos komandoms patyrus pralaimėjimus pirmajame ture, abi jos užleido aukščiausias pozicijas „BasketNews.lt“ sudaromame Eurolygos klubų reitinge.

Jeigu pirmoje vietoje esanti komanda nieko nestebina, tai antroje pozicijoje atsidūrusi ekipa dar niekada nebuvo pakilusi taip aukštai.

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ pirmąją savaitę namie patiesė Madrido „Real“ ir pašoko į antrąją reitingo vietą. Pirmąją vietą užimant CSKA komandai, pirmą kartą per 10 metų šio reitingo istoriją viršūnėje atsidūrė du klubai iš Rusijos.

Daugiau kardinalių pokyčių reitinge neįvyko. Lyginant su pirmuoju reitingu, sudarytu prieš sezono pradžią, 11 komandų išsaugojo savo vietas, įskaitant Kauno „Žalgirį“.

Eurolygos klubų reitingas prieš antrąjį reguliaraus sezono turą:

 Vieta  Komanda Praėjusią savaitę  Aprašymas
 1. (3)
Maskvos CSKA (1-0) 100:69 nugalėjo „Maccabi“

CSKA vienintelė pirmąją savaitę surinko triženklį taškų skaičių. Ką ten triženklį – niekas kitas pirmąją savaitę neįmetė nė 90 taškų.

 2. (5)
Maskvos srities „Chimki“ (1-0) 84:70 nugalėjo „Real“

Įspūdį padarė ne tai, kad „Chimki“ nugalėjo „Real“, o tai, kaip jie tai padarė. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pirmąją Eurolygos savaitę pademonstravo, kad šį sezoną yra pasiruošę patriukšmauti.

 3. (4)
Stambulo „Fenerbahce“ (1-0) 74:67 nugalėjo „Bayern“

Željko Obradovičius tik prieš rungtynes sužinojo, kad komandai negalės padėti Ekpe Udoh ir tai kažkiek išmušė „Fenerbahce“ iš vėžių. Tačiau pirma sezono pergalė pasiekta bet kuriuo atveju.

 4. (1)
Madrido „Real“ (0-1) 70:84 nusileido „Chimki“

Pralaimėjimu sezono Eurolygoje „Real“ nebuvo pradėję nuo 2010 metų, tačiau jau praėjusį sezoną matėme, kad Madrido klubas nebesistengia būti geriausias spalio ar lapkričio mėnesį.

 5. (2)
„Barcelona“ (0-1) 62:71 nusileido „Pinar Karsiyaka“

Jeigu „Real“ nėra įprasta pradėti sezono pralaimėjimu, tai „Barcelona“ komandai – juo labiau. Pirmų sezono rungtynių katalonai nebuvo pralaimėję nuo 2007 metų.

 6. (6)
Pirėjo „Olympiakos“ (1-0) 76:61 nugalėjo „Cedevita“

Vassilis Spanoulis pro šalį mėtė viską, ką galėjo (1/10), tačiau „Olympiakos“ pirmosiose sezono rungtynėse pademonstravo, kad jie nėra vieno žmogaus komanda ir pasiekė pergalę be lyderio indėlio.

 7. (7)
Stambulo „Anadolu Efes“ (1-0) 89:77 nugalėjo CSP

Thomas Heurtelis sezoną pradėjo tyliai ramiai atlikdamas 15 rezultatyvių perdavimų. Tai – daugiau, nei pirmąją savaitę jų atliko 10 komandų.

 8. (10)
Krasnodaro „Lokomotiv“ (1-0) 81:70 nugalėjo „Panathinaikos“

10 žaidėjų pelnė taškus pirmosiose „Lokomotiv“ komandos rungtynėse ir Georgios Bartzokas išliko „Panathinaikos“ siaubu net tada, kai „Olympiakos“ iškeitė į Rusijos klubą.

 9. (9)
Atėnų „Panathinaikos“ (0-1) 70:81 nusileido „Lokomotiv“

„Panathinaikos“ Krasnodare beviltiškai pralaimėjo kovą dėl kamuolių (26:42) ir turėjo pripažinti rusų persvarą.

 10. (8)
Tel Avivo „Maccabi“ (0-1) 69:100 nusileido CSKA

Galbūt tas pirmas pralaimėjimas neparodo tikrojo „Maccabi“ veido, tačiau jis atskleidė, kad antrojoje linijoje ši komanda turės daugybę problemų stabdydama varžovų gynėjus.

 11. (11)
Kauno „Žalgiris“ (1-0) 66:62 nugalėjo „Stelmet“ Mantas Kalnietis, Martynas Pocius ir Lukas Lekavičius kartu sudėjus pelnė vos 1 tašką, bet „Žalgiris“ vis tiek laimėjo. Prieš stipresnes komandas to greičiausiai nepakaktų.
 12. (12)
Malagos „Unicaja“ (1-0) 76:71 nugalėjo „Brose Baskets“

Mindaugas Kuzminskas buvo sunkiausiai sulaikomas žaidėjas aikštėje, tačiau antroje mačo pusėje maždaug 10 gryno žaidimo laiko praleido ant suolo. Joano Plazos rotacijos sunkiai paaiškinamos ir be Vladimiro Romanovo.

 13. (17)
Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (1-0) 71:62 nugalėjo „Barcelona“

Izmiro arenoje nebuvo nė 5000 žiūrovų (4850), tačiau jie buvo tokie triuškmingi, kad „Pinar Karsiyka“ pirmąją savaitę pateikė garsiausią paraišką Eurolygoje.

 14. (13)
Milano „Emporio Armani“ (1-0) 78:76 nugalėjo „Laboral Kutxa“ Milano klubas iškovojo pergalę, tačiau sugebėjo namie iššvaistyti 20 taškų pranašumą ir vos neprisižaidė dvikovos pabaigoje.
 15. (14)
Vitorijos „Laboral Kutxa“ (0-1) 76:78 nusileido „Emporio Armani“

Mike'as Jamesas kaip užsuktas bandė pramušti krepšį mesdamas iš trijų taškų zonos (1/9 tritaškiai), o Vitorijos komanda iš viso prametė net 25 tolimus metimus.

 16. (16)
 
Stambulo „Darussafaka“ (1-0) 83:74 nugalėjo „Dinamo“

Semihas Erdenas pelnė vos 3 taškus, tačiau surinko 20 naudingumo balų. Kaip tai įmanoma? Atkovoji 12 kamuolių, blokuoji 3 metimus, 2 sykius perimi kamuolį, išprovokuoji 6 pražangas ir tampa įmanoma.

 17. (15)
Miuncheno „Bayern“ (0-1) 67:74 nusileido „Fenerbahce“

„Bayern“ po trijų kėlinių Stambule pirmavo 7 taškų persvara, tačiau viską išbarstė per paskutines 10 minučių.

 18. (18)
Belgrado „Crvena Zvezda“ (1-0) 81:71 nugalėjo Strasbūro IG

Belgradas pirmąją Eurolygos savaitę buvo vienintelis, kuriame rungtynes stebėjo daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų (14,338). Tiesą pasakius, situacija buvo tokia prasta, kad tik dar vienoje arenoje žiūrovų buvo daugiau nei 6000 („Fenerbahce“ surinko 9386).

 19. (20)
Bambergo „Brose Baskets“ (0-1) 71:76 nusileido „Unicaja“

Bambergo komanda leido „Unicaja“ krepšininkams kartoti beveik pusę visų metimų (17 iš 35 kamuolių po Malagos krepšiu atkovojo ispanai) ir antroje mačo dalyje turėjo pripažinti varžovų persvarą.

 20. (19)
Sasario „Dinamo“ (0-1) 74:83 nusileido „Darussafaka“

„Dinamo“ per paskutinę ketvirto kėlinio minutę iššvaistė 5 taškų persvarą ir krito per pratęsimą. Skaudi sezono pradžia.

 21. (21)
Strasbūro IG (0-1) 71:81 nusileido „Crvena Zvezda“

Strasbūro krepšininkai Serbijos sostinėje klydo gėdingu tempu (25 prarasti kamuoliai), tačiau iki dviejų pastarųjų sezonų „Žalgirio“ antirekordų (31 klaida praėjusį sezoną ir 27 klaidos užpraėjusį) jiems dar buvo kur pasitempti.

 22. (22)
Zagrebo „Cedevita“ (0-1) 61:76 nusileido „Olympiakos“ „Cedevita“ nelaimėjo, bet pateikė vieną didesnių pirmosios savaitės staigmenų. Kroatijos klubas starto penkete išleido šešiolikmetį Džananą Musą ir pademonstravo, kad su juo sieja savo ateitį. 
 23. (23)
Limožo CSP (0-1) 77:89 nusileido „Anadolu Efes“

31 metų Heiko Schaffartzikas Eurolygoje iki šio sezono buvo sužaidęs 53 rungtynes, tačiau niekada nežaidė taip naudingai, kaip pirmąją šio sezono savaitę (26 naudingumo balai).

 24. (24)
Zelionos Guros „Stelmet“ (0-1) 62:66 nusileido „Žalgiriui“

„Stelmet“ pirmąją savaitę atliko vos 8 rezultatyvius perdavimus – mažiau nei bet kuri kita komanda. 

Komentarai:
Viskas gerai su tuo reitingu. Juk neverta tokios komandos kaip Barca nurašinėti, kai pralaimimos vienerios rungtynės. O juk ir šokinėjimas reitinge kas savaitę per kokias 12 pozicijų nelogiškai atrodytų. Reta kuri irmta komanda sezono pradžioje gerą formą demonstruoja. Vieninteliai Khimkai su CSKA man paliko gerą įspūdį. Nu dar Maccabi matosi bus labai rimta komanda, kai Randle pasveiks ir susižais du nuostabūs gynėjai - Farmar ir Rochestie :)
2015-10-21
+10
Atsakyti
ATIPateiksiu pavizdi, komjaunuoliu projektas sezono pradzioj buna daugelio reitingu lyderis, nes per draugiskus turnyrus nugali tokias komandas kaip Chimki, LKLe velai susiburusi ir nesusizaidusi Zalgiri. Bet ateina antra sezono puse ir is reitingu lyderio lieka snipstas. Todel PROTINGAM reitinge vilniaus komandos aukstai nieks nereitinguotu sezono pradzioje.Panasiai ir su situ reitingu, kuriam daugmaz pritariu. Komandos, kurios eile sezonu pasirodo daugmaz gerai (patenka i top16 ir toliau), yra auksciau net jei pralosia kelias pirmas rungtynes. Nepaistant to, jos vis tiek turi daugiau sansu sublizget antroje sezono puseje, nei tos komandos kurios stebina visus patiesdamos lyderiu etikete turincius klubus. Vis tiek laikas sudelioja viska i savo vietas.


Tada nėra prasmės sudarinėti reitingą kas savaitę. Tokio reitingo esmė yra parodyti, kaip pasikeitė komandos žaidimas po vieno Eurolygos mačo. Jei į šį kriterijų įdedi žaidimo gerėjimo / blogėjimo potencialą, tada savaitinis reitingas netenka savo esmės. Kaip tada statyt vietas? Taip, kad kas savaitę ir per visą sezoną komandos kristų per vieną - dvi vietas, arba staiga sezono viduryje iš paskutinių vietų pakiltų į pirmas ar atvirkščiai? Vistiek kas savaitinis vertinimas netenka prasmės, nes galų gale tu įvertini ne atskirų mačų, o sezono didelio gabalo rezultatą.
2015-10-21
-4
Atsakyti
ATIKrenta i akis kad Armani laimejo pries tikrai stipru varzova, bet vis tiek nukrito pozicija zemyn. Siaip visa kita logiskai atrodo.


Luzeriai ir bus luzeriais .
2015-10-21
-3
Atsakyti
ATIPateiksiu pavizdi, komjaunuoliu projektas sezono pradzioj buna daugelio reitingu lyderis, nes per draugiskus turnyrus nugali tokias komandas kaip Chimki, LKLe velai susiburusi ir nesusizaidusi Zalgiri. Bet ateina antra sezono puse ir is reitingu lyderio lieka snipstas. Todel PROTINGAM reitinge vilniaus komandos aukstai nieks nereitinguotu sezono pradzioje.Panasiai ir su situ reitingu, kuriam daugmaz pritariu. Komandos, kurios eile sezonu pasirodo daugmaz gerai (patenka i top16 ir toliau), yra auksciau net jei pralosia kelias pirmas rungtynes. Nepaistant to, jos vis tiek turi daugiau sansu sublizget antroje sezono puseje, nei tos komandos kurios stebina visus patiesdamos lyderiu etikete turincius klubus. Vis tiek laikas sudelioja viska i savo vietas.


Bet tai kam tada savaitini reitinga sudarineti? Padaryt 3 per sezona ir viskas. Tarkim NBA komandos kyla ir leidziasi pagal paskutines pora runtyniu, o ne sezonu.
2015-10-21
-6
Atsakyti
ATI
Pateiksiu pavizdi, komjaunuoliu projektas sezono pradzioj buna daugelio reitingu lyderis, nes per draugiskus turnyrus nugali tokias komandas kaip Chimki, LKLe velai susiburusi ir nesusizaidusi Zalgiri. Bet ateina antra sezono puse ir is reitingu lyderio lieka snipstas. Todel PROTINGAM reitinge vilniaus komandos aukstai nieks nereitinguotu sezono pradzioje.

Panasiai ir su situ reitingu, kuriam daugmaz pritariu. Komandos, kurios eile sezonu pasirodo daugmaz gerai (patenka i top16 ir toliau), yra auksciau net jei pralosia kelias pirmas rungtynes. Nepaistant to, jos vis tiek turi daugiau sansu sublizget antroje sezono puseje, nei tos komandos kurios stebina visus patiesdamos lyderiu etikete turincius klubus. Vis tiek laikas sudelioja viska i savo vietas.
2015-10-21
-12
Atsakyti
Tai blyn tegul isvis sudeda pries sezona ta reitinga ir nekeicia, vistiek i nieka cia neatsizvelgta.
2015-10-21
+2
Atsakyti
Pasitaisysiu: bendras taškų skaičius būtų dar mažesnis, o naudos daug daugiau.
2015-10-21
-13
Atsakyti
Jonas MiklovasVyrai ir moterys, 10 metų bandau išaiškinti, ką reiškia reitingas, pabandysiu dar kartą. Jeigu jums rūpi pergalės ir pralaimėjimai – žiūrite į turnyrines lenteles. Jeigu rūpi palyginti komandas pagal krūvą subjektyvių kriterijų (nuo sudėties pajėgumo, kuriam sezono pradžioj kreipiu daug dėmesio) iki įveiktų varžovų (turbūt nereikia aiškinti, kad nugalėti Strasbūro komandą ir pralaimėti Chimkams yra absoliučiai skirtingos situacijos) – tada skaitote reitingą. Jis yra subjektyvus, tai mano nuomonė, todėl visada galite pateikti savo nuomones. Argumentuokit, pasiginčysim


Jūsų supratimas, kas yra reitingas yra teisingas. Bet užsimindamas apie pergalių / pralaimėjimų aspektą pats rodote, kad šios savaitės reitingas net jūsų subjektyvių kriterijų atžvilgiu yra netikslus. Pvz. Barca yra ryškiai per aukštai. Klubo pralaimėjimas turkams iš esmės buvo didžiausias pirmojo turo netikėtumas, o reitinge stovi net 5 vietoj, kai Pinaras 13 - po Unicaja, laimėjusios prieš 19 vietoj (prieš tai 20) vietą užėmusią "Brose Baskets". Tai kokie kiti jūsų kriterijai nulėmė tokį vietų paskirstymą? Ir kokį vaidmenį atlieka aprašymai? Šiaip dėl vaizdo, literatūrkumo, ar dalinai paaiškina, kodėl komanda stovi ten, kur stovi? Nes aprašymai irgi kelia abejonių. Pvz. "Žalgirio". Todėl kad ne vien taškai viską lemia, nors tą, manau, pats žinot. Su rusais Kalnietis, Lekavičius, Pocius gal išvis taškų nepelnys, bet Kalnas atliks kokius 9 rez. perdavimus, Lekavičius pora kamuolių perims, o savo žaidimo nerandantis Pocius išprovokuos kokia 8 pražangas, kurios varžovam atsilieps rungtynių pabaigoje. Bendras taškų skaičius tas pats, o naudos - labai daug. Reiškias, kaip suprantu, aprašymai iš esmės yra dėl įdomumo. O turėtų būti kitaip, manau, nes būtų įdomu labiau pažinti jūsų kriterijų sistemą.
2015-10-21
-5
Atsakyti
ATI
Krenta i akis kad Armani laimejo pries tikrai stipru varzova, bet vis tiek nukrito pozicija zemyn. Siaip visa kita logiskai atrodo.
2015-10-21
-9
Atsakyti
mano manymu, Barsa tikrai per aukštai, nes: (a) tai Barsa, kuri pralaimėjo; (b) pralaimėjo eurolygos debiutantams ir tikrai ne vienu tašku paskutinę sekundę. už tai reiktų bausti skaudžiau. ir iš karto aukščiau iškelti turkus, nes vėlgi mes vos ne vos išstenėję pergalę su lenkais esam aukščiau už juos. nelogiška. bijau, kad kai mums prieis eilė žaisti su Barsa gausim į kaulus 19 kartą iš eilės.
2015-10-21
+4
Atsakyti
VauenVisiškas nonsensas šis reitingas. Matyt Miklovui tik komadų pavadinimai lemia, o ne faktai.Neklaidink Jonai su tokiom nesamoningom išvadom. Jokia logika nesuvokiama, kad pralaimėjusios komandos reitinguojamos aukščiau už laimėjusias.Čia galima suprast tik taip, kad Miklovui pačiam asmeniškai trūksta reklamos, tai ir pjauna grybą dabar.


Vyrai ir moterys, 10 metų bandau išaiškinti, ką reiškia reitingas, pabandysiu dar kartą. Jeigu jums rūpi pergalės ir pralaimėjimai – žiūrite į turnyrines lenteles. Jeigu rūpi palyginti komandas pagal krūvą subjektyvių kriterijų (nuo sudėties pajėgumo, kuriam sezono pradžioj kreipiu daug dėmesio) iki įveiktų varžovų (turbūt nereikia aiškinti, kad nugalėti Strasbūro komandą ir pralaimėti Chimkams yra absoliučiai skirtingos situacijos) – tada skaitote reitingą. Jis yra subjektyvus, tai mano nuomonė, todėl visada galite pateikti savo nuomones. Argumentuokit, pasiginčysim
2015-10-21
-2
Atsakyti
krč, nesąmoningas reitingas.. Laimi, nekyli niekur, pralaimimi, vis tiek esi aukštai lyg būtum laimėjęs.. nesąmonė Miklovo tokie reitingai, pagal autoritetus skirstomi..
2015-10-21
-4
Atsakyti
Visiškas nonsensas šis reitingas. Matyt Miklovui tik komadų pavadinimai lemia, o ne faktai.

Neklaidink Jonai su tokiom nesamoningom išvadom. Jokia logika nesuvokiama, kad pralaimėjusios komandos reitinguojamos aukščiau už laimėjusias.

Čia galima suprast tik taip, kad Miklovui pačiam asmeniškai trūksta reklamos, tai ir pjauna grybą dabar.
2015-10-21
+4
Atsakyti
ryskiai per zemai Crvena Zvezda klubas
2015-10-21
+4
Atsakyti
Edvinas10Pieva konkreti...Kuom barsa turnyrine prasme siuo metu geresne uz Zalgiri Pinarskus??:D


Čia gi miklovas....
2015-10-21
-5
Atsakyti
Pieva konkreti...

Kuom barsa turnyrine prasme siuo metu geresne uz Zalgiri Pinarskus??:D
2015-10-21
+3
Atsakyti
Adekvatus
Barcelona abejoju ar i top8iseis,daug klaustuku del pao irgi
2015-10-21
-4
Atsakyti
vilgaudas
nemegstu ruskiu komandu as
2015-10-21
-6
Atsakyti
nu
kuom paremtas tas reitngas? klubo vardu??? kazkokia nesamone

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-10-21
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.