LeBronas Jamesas džiaugsmingai pasitinka Shane'ą Battierą ir Toney Douglasą Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
LeBronas James ir kiti „Heat“ krepšininkai laukia, kol nuaidės finalinė rungtynių sirena Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Pirmasis prie Rytų konferencijos čempionų titulo prisilietė Gregas Odenas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Prieš Ray Alleną – dviguba „Pacers“ žaidėjų gynyba Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Majamio „Heat“ fanai iškėlė Lance'o Stephensono veido nuotrauką Nuotr.: AP – Scanpix
LeBronas Jamesas džiaugsmingai pasitinka Shane'ą Battierą ir Toney Douglasą Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
LeBronas James ir kiti „Heat“ krepšininkai laukia, kol nuaidės finalinė rungtynių sirena Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Pirmasis prie Rytų konferencijos čempionų titulo prisilietė Gregas Odenas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Prieš Ray Alleną – dviguba „Pacers“ žaidėjų gynyba Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Majamio „Heat“ fanai iškėlė Lance'o Stephensono veido nuotrauką Nuotr.: AP – Scanpix

Majamio „Heat“ klubo krepšininkai ketverius metus paeiliui kovos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) finale. Eriko Spoelstros auklėtiniai šeštajame pusfinalio serijos mače 117:92 (24:19, 36:21, 31:24, 26:34) sutriuškino Indianos „Pacers“ komandą ir tapo Rytų konferencijos čempionais.

Rungtynių žaidėjas
LeBron  James
PTS 25 | REB 4 | AS 6 | ST 1 | BS 1
Serijoje iki keturių pergalių Majamio klubas nugalėjo 4-2. NBA finale, kuriame bus kovojama taip pat iki keturių pergalių, „Heat“ komanda susitiks su Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijaus „Spurs“ poros laimėtoju.

Per visą lygos istoriją, „Heat“ dėl čempionės titulo kausis penktąjį kartą. Iki tol keturiuose NBA finaluose besikovusiai Majamio komandai nugalėti pavyko trijuose.

Galingai rungtyniavęs pradėję aikštės šeimininkai triuškinamą persvarą susikrovė jau pirmoje mačo dalyje – antrajame kėlinyje savo spurtą pratęsę NBA čempionai surinko 13 taškų paeiliui ir įgijo įtikinamą pranašumą (28:13).

Ties tuo nesustoję Spoelstros auklėtiniai toliau triuškino varžovus, o „Pacers“ klubo žaidėjai į drabužinę išėjo turėdami 26 taškų deficitą (34:60).

Po ilgosios pertraukos apsukų nemažinę „Heat“ komandos krepšininkai išlaikė iniciatyvą savo rankose bei trečiajam kėliniui įpusėjus turėjo rekordinę – 37 taškų persvarą (86:49)

„Pacers“: Paulas George'as 29 (8 atk. kam.), Davidas Westas 16. Lance'as Stephensonas 11, George'as Hillas 9, Roy Hibbertas 8.

„Heat“: LeBronas Jamesas 25, Chrisas Boshas 25 (8 atk. kam.), Rashardas Lewisas 13, Dwyane'as Wade'as 13, Chrisas Andersenas 9 (10 atk. kam.), Shane'as Battieras 8. 

Rungtynių vaizdo reportažas:

Trofėjaus įteikimas:

Lance'o Stephensono ir LeBrono Jameso asmeninė kova:

Komentarai:
Vargsai tie kurie stumia ant HEAT

DALBAJOBAI !!!
2014-06-01
-2
Atsakyti
MIRKA3Gerai kad zmones nesutaria kas stipresni. Pamenu kai Bulls zaizdavo finaluose, tai tokio klausimo kas stipresnis niekam nekildavo. Budavo intriga mazdaug ar pasipriesins Neptunas (Pacers, Jazz...) Zalgiriui (Bulls)...


dabar heat tokioj pat situacijoj,kaip tada Bulss buvo, tikrai daug hateriu buvo, kurie sakydavo, nu dabar jau pacers, Jazz ar dar kuri nukals Bulss
2014-06-01
-1
Atsakyti
Jimis
O tai ka Nets ir Pacers jau nebestiprios komandos?? Visi reke kad Heat gaus pries juos 4-2 aisku isskyrus Heat fanus :)
2014-05-31
+31
Atsakyti
Mane nervina Rytų konferencijos silpnumas. Heat nematė daug vargo, kad pasiektų NBA finalą, nes jie yra vienintelis superklubas Rytuose, tuo tarpu vakaruose tokių superklubų yra 10 ir net ne visi pasiekė playofus. Tuo tarpu komandai kuri žais NBA finale iš vakarų konferencijos, bus tekę praeiti tikrą paragrą, kad pasiektų NBA finalą. Tuo tarpu Heat atsipūtę praėjo rytus ir netgi turės pranašumą, nes nebus taip psichologiškai ir fiziškai išsunkta kaip ta nelaimingoji vakarų konferencijos komanda. Reikia kažką daryti, jei Rytai nežada sustiprėti. Aš suprantu, kad tradicijoms nusižengt nevalia, kurios NBA yra gan gilios, bet vistiek..norėtųsi daugiau teisybės. Didžiausia teisybė tai playofai su sumaišytom rytų ir vakarų konferencijos komandom, kai pirma komanda žaidžia su šešiolikta, antra komanda su penkiolikta ir taip toliau.
2014-05-31
-7
Atsakyti
s_nash
Paskutiniam video matosi, kas Andersenas buvo pasiruoses kalt stephensonui snukin :-D O galetu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-31
+3
Atsakyti
MIRKA3
Gerai kad zmones nesutaria kas stipresni. Pamenu kai Bulls zaizdavo finaluose, tai tokio klausimo kas stipresnis niekam nekildavo. Budavo intriga mazdaug ar pasipriesins Neptunas (Pacers, Jazz...) Zalgiriui (Bulls)...
2014-05-31
-4
Atsakyti
>viskasok

Heat tikrai nelosia geriau, nei pernai. cia taip atrodo, nes pries visokius grybus losia. o Spurs is esmes irgi tokie patys. esminis skirtumas - Spurs tures aikste (aisku, jiem dar reik pabaigt reikalus su OKC).
2014-05-31
+7
Atsakyti
pastate vaikus i kampa. :D taba tegu Stephensonas pucia George'ui i ausi zvejyboj. :D apgailetini Pacers, pernai daug solidziau atrode. prasidejus playofam buvo aisku, kad Heat be finalo rimtesnio priesininko netures. o finale, kas beiseitu (greiciausia Spurs), bus zymiai sunkiau, nes vakaru chebra puolime sunkiai sustabdomi, Heatam bus ka veikt, ypac jei iseis Spurs. jau pernai per fuksa nelaimejo, o siemet dar ir aikste tures. tikekimes bus revansas.
2014-05-31
-1
Atsakyti
Dainiux20viskasokTaip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)Spurs tikrai nera ,,susilpneje", o apie kazkoki pasikrovima kalbeti nezinau ar verta, nes praitais metais paleido is savo ranku laimeta cempionu titula del keletos trenerio klaideliu, o poto jau seke tai kas ir turejo buti, nors spursáms dar buvo likusios to pratesimo minutes ar sekancios rungtynes (to padaryti nepavyko). Visi kalbejo, kad senukus pervaziuos ir dabar visi mato heat cempionais nors dar tiems ,,ale busimiems cempionams" ilgas ir sunkus kelias.


Nesvarbu, dėl ko paleido čempionų titulą iš rankų, dėl mažų klaidelių ar dėl didelių, bet esmė tame, kad paleido. Nesakau, kad Spurs susilpnėjo, bet manau, kad Heat progresuoja labiau, nes Spurs pagrindiniams žaidėjams jau nebe jaunystė. Pažiūrėsim kaip čia bus, bet manau, kad Heat šansų laimėti turi daugiau.
2014-05-31
+7
Atsakyti
viskasokTaip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)


Spurs tikrai nera ,,susilpneje", o apie kazkoki pasikrovima kalbeti nezinau ar verta, nes praitais metais paleido is savo ranku laimeta cempionu titula del keletos trenerio klaideliu, o poto jau seke tai kas ir turejo buti, nors spursáms dar buvo likusios to pratesimo minutes ar sekancios rungtynes (to padaryti nepavyko). Visi kalbejo, kad senukus pervaziuos ir dabar visi mato heat cempionais nors dar tiems ,,ale busimiems cempionams" ilgas ir sunkus kelias.
2014-05-31
-14
Atsakyti
LokaloTrecia*


Nors bendrai apgint tik antra karta, o laimetu trecia karta xd
2014-05-31
-1
Atsakyti
viskasokGimenviskasokTaip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)1. Visi kalba apie Spurs finale, bet neatmeskim ir Oklahomos komandos, ji dar turi šansų. 2. Kol neprasidėjo finalai tol, bet kuri iš šių trijų komandų gali imti žiedus, bet laikas parodys, kas tai padarys, o šiuo atveju kikvienas kalbat kaip savo komandos fanų žvilgsniu bei tiesiog norit, kad jūsų komanda laimėtų, bet teigti, kad ji yra gerokai stipresnė už kitas tai tiesiog nevertas dėmesio pasisakymas.Aš asmeniškai taip pat už tai, kad Thunder būtų finale, bet manau, kad kartosis praeitų metų finalas. Mano manymu realiausi čempionai yra Heat, nes ir Heat žaidimas atrodo rimtesnis, ir Boshas atsigavęs, o manau ir motyvacija antra kartą apginti čempionų titulą bus didelė. Nors priešininkai(nesvarbu, ar tai OKC ar Spurs) bus stipresni, nei Pacers ir teks pasistengti.


Trecia*
2014-05-31
+3
Atsakyti
GimenviskasokTaip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)1. Visi kalba apie Spurs finale, bet neatmeskim ir Oklahomos komandos, ji dar turi šansų. 2. Kol neprasidėjo finalai tol, bet kuri iš šių trijų komandų gali imti žiedus, bet laikas parodys, kas tai padarys, o šiuo atveju kikvienas kalbat kaip savo komandos fanų žvilgsniu bei tiesiog norit, kad jūsų komanda laimėtų, bet teigti, kad ji yra gerokai stipresnė už kitas tai tiesiog nevertas dėmesio pasisakymas.


Aš asmeniškai taip pat už tai, kad Thunder būtų finale, bet manau, kad kartosis praeitų metų finalas. Mano manymu realiausi čempionai yra Heat, nes ir Heat žaidimas atrodo rimtesnis, ir Boshas atsigavęs, o manau ir motyvacija antra kartą apginti čempionų titulą bus didelė. Nors priešininkai(nesvarbu, ar tai OKC ar Spurs) bus stipresni, nei Pacers ir teks pasistengti.
2014-05-31
+6
Atsakyti
viskasokTaip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)


1. Visi kalba apie Spurs finale, bet neatmeskim ir Oklahomos komandos, ji dar turi šansų. 2. Kol neprasidėjo finalai tol, bet kuri iš šių trijų komandų gali imti žiedus, bet laikas parodys, kas tai padarys, o šiuo atveju kikvienas kalbat kaip savo komandos fanų žvilgsniu bei tiesiog norit, kad jūsų komanda laimėtų, bet teigti, kad ji yra gerokai stipresnė už kitas tai tiesiog nevertas dėmesio pasisakymas.
2014-05-31
-18
Atsakyti
Taip ir turėjo būti. Dabar laukia Spurs eilė - jie irgi pasikraus prieš Heat. Čempionai aiškūs. :)
2014-05-31
+9
Atsakyti
Pažiūrėjau NBA highlights rungtynių, tai atrodo visi normaliai žaidė, tik vienas Stehpenson nesugeba susitaikyt su tuo, kad baigiasi sezonas. Pradžioj dar juokingai atrodė, kai priėjas pokalbių klausėsi ar ora pūtė James į veidą, tačiau dabar jau persistengė.. lipa ant galvos žmonėm, specealiai vos ne traumuot bando, provokuoja...
2014-05-31
-18
Atsakyti
djgaffer
Taip ir nepasispardė Pacers.Pirmose rungtynėse dar gerai atrodė,bet paskui žaidimo kreivė leidosi žemyn.Kažkaip sustojo Indiana progresuot.Po pernai metų atrodė,kad tai ateities čempionai,bet laikui bėgant visai sustojo vietoj.O Heat ramiai,užtikrintai,šaltais nervais nuėjo iki superfinalo.Neveltui čempionai.Šaltas protas nugalėjo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-31
-2
Atsakyti
BradLokaloBradLokaloBradSveikinu Heat fanus, su tokiu žaidimu tikrai verti superfinalo (sveikinimai nuo ne Heat fano) ir būti SAS lygiaverčiais varžovais.Ko jus cia taip ispuciat tuos spurs? Taip, sutinku, spurs labai stiprus. Bet heat jau ketvirti metai finale, tai ar jie ar ju labiau bijot turi? ne heat pernai finale pralose... O jei sakysit, kad siemet spurs stipresni, tai heat irgi zaidzia siemet protingiau.Tu išmok skaityt, aš sakau, jog lygiaverčiai varžovai Heat SAS, kur tu matai Majamio menkinimą? O tu per daug čia neaukštink tų Heatų niekas jiem to žiedo taip lengvai neatiduos, kaip daugeliui Heatfanų taip atrodo.PS. išvis toks vaizdas, kad Heat-Lebrono fanų kontingento amžius iki 15-16 sakyčiau viršutinė riba, tad su vaikais nėra net ko diskutuoti, kai nieko nesugeba tik draskyti akis. Nesakau, kad visi tokie, bet dauguma tokių privise, kad čia James'o šlovinimas, kai kam jau spaudžia smegenis , neleidžia blaiviai mąstyti ir matosi ne sveiko proto, o emocionalūs proveržiai.Aš deja tik pasveikint norėjau, bet tik ne tokius mažvaikius kvaišelius, o normalius fanus. Tad net nesivargink cituot mano žinučių, nes net ne tau ji skirta buvo.Mazvaiki tu mazvaiki... Man 23 :) Ismok rasyt aiskiai, tada, nes rasei, kad linki but SAS lygiaverciais varzovais, kas butent ir reiskia, jog galvoji, kad gali spurs heatus isnest per daug lengvai. O kad lengva bus heat nieks nesako. Bet esme, kad ne spurs, o heat 4 metai is eiles finale, ju turi bijot, ne jie :)Kurioje vietoje aš taip pasakiau, ar tau kyla kažkokios interpretacijos, ir minties privedimas link to lyg aš tai būčiau pasakęs. Sakiau, kad lygiaverčiai važovai ir tiek, nieko net neužsiminiau, kad gali kažkuri iš komandų laimėti superfinalą 4:0-4:1.Beje, jei manai, kad Heat 2 žiedai iš eilės duoda didelį pagrindą jų 3 žiedui tai pamąstyk iš naujo, bet matyt ir vėl pasidarysi tas pačias išvadas, tad nebeverta kažką tau daugiau sakyt.


Nereikia cia nieko interpretuot, tiesiog kalbi lyg heat lygiaverciai varzovai bus SAS, lyg SAS tai auksciau visu galva... Zodziu beprasme diskusija. Ziuresim neuzilgo kaip ten bus... Tu manau statytum uz spurs, o as statau uz heat ir jei kazkuri komanda laimes tarkim 4:2, tai manau tai bus heat. Ir taip, ta nuomone nera labai objektyvi ir turbut skiriasi nuo tavosios, bet ziuresim kaip cia bus, kiekvienas palaikom savo "favoritus" :)
2014-05-31
-7
Atsakyti
vadaskokia rytu konferencija 'pajegi', tai nieko keisto, kad ketvirti metai finale, jei nieks nesikeis, tai, manau, dar kelis meteliu ir toks pats konferencijos finalas bus heat-pacers... vakaruose idomiau, ten kaip loterija, visi draskosi gerai, suns kokius galejo i rytus leist palost, manau drasiai pasikapotu ir su heat ir su pacers, deja vakaruose jie nepateko...


Neatsibodo jum ta pati per ta pati? Tai jei rytai tokie silpni, tai kodel nenusluoja finale nieks tu heatu?
2014-05-31
+8
Atsakyti
vadas
kokia rytu konferencija 'pajegi', tai nieko keisto, kad ketvirti metai finale, jei nieks nesikeis, tai, manau, dar kelis meteliu ir toks pats konferencijos finalas bus heat-pacers... vakaruose idomiau, ten kaip loterija, visi draskosi gerai, suns kokius galejo i rytus leist palost, manau drasiai pasikapotu ir su heat ir su pacers, deja vakaruose jie nepateko...
2014-05-31
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.