Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) 2019-2020 m. sezonui ir vėl iškilo grėsmė, tačiau šį kartą pagrindinė priežastis nėra koronaviruso pandemija.

Rasine nelygybe JAV nepatenkinti ir nusivylę NBA krepšininkai Orlando burbule surengė beveik tris valandas trukusį susirinkimą, kuriame Los Andželo „Lakers“ bei „Clippers“ atstovai balsavime pasisakė už viso likusio sezono boikotavimą, praneša Adrianas Wojnarowski iš ESPN.

Pridedama, kad toks Los Andželo klubų sprendimas nėra galutinis balsas, o labiau primena apklausos formą. Visos likusios NBA komandos pasisakė už sezono pratęsimą, tačiau atkrintamųjų likimas yra pakibęs ore ir dar nėra aišku, ar sezonas tikrai bus atnaujintas.

„Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas susitikimą paliko iš karto po to, kai pasisakė už likusio sezono boikotą. Susitikimas baigėsi po maždaug 15 minučių nuo „Lakers“ bei „Clippers“ sprendimo.

Shamsas Charania informuoja, jog Majamio „Heat“ veteranas Udonis Haslemas susitikime retoriškai klausė, kaip sezonas galės būti užbaigtas, jeigu jo nenori pratęsti pagrindinės lygos komandos.

Šiąnakt turėjo įvykti trejos NBA atkrintamųjų rungtynės: Milvokio „Bucks“ – Orlando „Magic“, Hjustono „Rockets“ – Oklahomos „Thunder“ bei Los Andželo „Lakers“ – Portlando „Trail Blazers“. Milvokio krepšininkai nusprendė boikotuoti savąsias rungtynes, o tokiu pavyzdžiu nusprendė pasekti ir likusios komandos. NBA vadovams neliko nieko kito, kaip atidėti rungtynes bei perkelti jas į kitą dieną.

Wojnarowski taip pat praneša, kad vyrauja itin maža tikimybė, jog bus žaidžiamos ir artėjančios nakties rungtynės.

„Visi šiuo metu yra per daug emocionalūs. Reikia daugiau laiko, kad visi sutartų dėl bendro problemos sprendimo bei tikslo“, – cituojamas neįvardytas aukšto rango asmuo.

Susitikimo metu žaidėjams buvo paaiškintos sezono nutraukimo finansinės pasekmės, tarp kurių – galimas lokautas prieš 2020-2021 m. sezoną. Finansinį klausimą iškėlė „Blazers“ gynėjas C.J. McCollumas, kuriam buvo pasakyta, kad jei krepšininkai rytoj paliktų burbulą, NBA prarastų 15-35 proc. pajamų.

„The Athletic“ reporteris Davidas Aldridge‘as pridėjo, kad žaidėjų susitikimas baigėsi „bjauriai“ ir vyraujant nežinomybei. Kai kurie krepšininkai buvo nusivylę tuo, jog „Bucks“ apie savo rungtynių boikotą paskelbė apie tai niekam nepranešę. Milvokio ekipos gynėjas George‘as Hillas prisipažino, jog jis buvo pirmasis, įžiebęs tokias mintis prieš pat rungtynių pradžią.

Krepšininkai susitikimo metu atvirai kalbėjo apie galimas balsavimo ir policijos reformas. Vyrauja bendra nuomonė, jog jeigu savininkai nepriims sprendimo, suteikiančio tikėjimo, kad rasinės nelygybės ir policijos elgesio problemos pajudės į priekį, sezonas bus užbaigtas.

Ketvirtadienį 11 val. JAV laiku (18 val. Lietuvos laiku) bus šaukiamas neeilinis NBA klubų savininkų susirinkimas, kuriame bus sprendžiama, kaip elgtis toliau. Identišku laiku dar vieną susitikimą turės ir patys krepšininkai.

Komentarai:
aaa
BLACK POWAH! :D Net ir social justice maikutes nepadejo. :DD Neduok dieve USA gyventi..
2020-08-27
-7
Atsakyti
Atvirai pasakius jau pabodo ju cirkai,nuskriausti ir nesaugiai jauciasi? tegul paziuri statistika jav,didziaja dali nusikaltimu padaro butent juodaodziai,bet grozis ne cia.. kodel tylima apie 5 vaika Cannon Hinnant kuris buvo nusautas juodzio? nes jis baltas,kodel tylima apie Secoriea Turner 8 metu mergaite kuria nesenai juodis per riauses nusove del smagumo,bet va lebronas jauciasi nesaugiai :D
2020-08-27
+1
Atsakyti
Anonimas
bus taip sakys mes nezaisim del rasistiniu dalyku bet norim gaut bent 85% savo atlyginimo....
2020-08-27
-4
Atsakyti
SS
Tegul boikotuoja, suklestes Europos ir Kinijos lygos ;DD O Nba nusileis ant saibu iki bankroto
2020-08-27
+4
Atsakyti
LUL
nba zvaigzdes pavargo nuo smurto ir neteisybes, norit but arciau tiesos gal algas gaukit kaip visi.. atsirado politikuotojai tusciagalviai.
2020-08-27
-6
Atsakyti
Tomas
Vyrauja bendra nuomonė, jog jeigu savininkai nepriims sprendimo, suteikiančio tikėjimo, kad rasinės nelygybės ir policijos elgesio problemos pajudės į priekį, sezonas bus užbaigtas. Wow. Klubų savininkai priims įstatymus ir pakeis Ameriką. Tą daro kongresas ir prezidentas. Jie ne tik žaidžia burbule, bet ir jų galvose burbulas.
2020-08-27
-5
Atsakyti
cipsas
o kuom susijios problemos gatveje su krepsiniu? Savininkai idomu palaikys si sprendima ir mokes atlyginima? Juk jie vargsai. Remejai palaikys ju sprendima ir toliau rems? Aisku palaikys, nes viskas susije. Bet siaip visiska nesamone, kad jie sitaip padare. Laikiau protingesniais..
2020-08-27
-3
Atsakyti
Realus
nx nezaiskit. isdalinkit savo desimtis milijonu gentainiams. nesamone kazkokia.
2020-08-27
-9
Atsakyti
LT
o jeigu juodaodis policinininkas butu nusoves juodaodi uz ta pati veiksma,niekas to nepastebetu,daroma cia politika is viso sito tai tiek
2020-08-27
+4
Atsakyti
mldc
gerbiu
2020-08-27
+2
Atsakyti
Zzz
tenka pripazinti kad NBA kaip sportas mires, liko politinis projektas
2020-08-27
-4
Atsakyti
Acb
dar pries kelias dienas Donciciu harasino, galejo jie paskelbti boikota. Tai tikras absurdas.
2020-08-27
+13
Atsakyti
Lukas
padaryt ju algas kaip normaliu zmoniu. Va per sita nesamone kirst per algas ziauriai. Nba vadovai padare burbula kaip vysnia ant torto krepsinio megejam. O siandien nusistatau zadintuva nakti ir nesulaukiu varzybu. Tokie juodaodziai gaudami simtus milijonu isvis jauciasi visagaliai,
2020-08-27
+6
Atsakyti
as
Arba tu žaidi žaidimą, arba eini į politiką ir politikuoji. Kodėl jie daro ir tą, ir aną?
2020-08-27
-2
Atsakyti
Aha
NBA savininkai investuokit i europos krepsini ,eurolyga o jie tegu kuria zaideju lygas idomu uz kokias algas zais?
2020-08-27
-2
Atsakyti
Linas
Galetu NBA vadovas pasakyti, jok tie klubai kurie boikotuos varžybas, salinami is sio sezono atkrintamuju, tai manau atsiras tokiu kurie tikrai liks, tam kad lengviau ziedus pasiimti, ypac silpnesnes komandos liktu manau :D
2020-08-27
+6
Atsakyti
Karstas
Padugnė ir visiška atmata lebronas, kuris lindo į šikną kinams ir nepalaiko Honkongo protestų ir nepasisago prieš Uigūrų genocidą Kinijoje. Cirko klounas.
2020-08-27
+1
Atsakyti
X
sumazinti algas ir pasibaigs
2020-08-27
+3
Atsakyti
JC
Europiečiai(tikri) tai kvailiai, pasakė užsirašyt ant nugaros ir vaikšto kaip padaryti su užrašais....
2020-08-27
-9
Atsakyti
Nusvitimas
Juodieji zmones visai pasiuto.. .
2020-08-27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.