LeBronas Jamesas dvejonių neturi
LeBronas Jamesas dvejonių neturi
Nuotr. AFP – Scanpix
Prieš prasidedant Londono olimpinių žaidynių krepšinio turnyrui JAV rinktinė daugiau sulaukia klausimų ne apie būsimus varžovus, o apie 1992-ųjų „Svajonių komandą“. JAV rinktinės krepšininkai tam atrodo neprieštarauja.

Kobe Bryantas pareiškė, kad dabartinė rinktinė galėtų įveikti legendinę komandą. Bryanto mintims pritaria ir LeBronas Jamesas.

„Mes taip pat esame nugalėtojai. Jeigu turėtume progą žaisti su tų metų komanda, manau, ją įveiktume. Turėdamas nugalėtojo mentalitetą niekada nenori sakyti, kad pralaimėsi, nesvarbu prieš ką rungtyniausi“, – sakė neseniai iškeptas NBA čempionas.

Bryantas buvo panašios nuomonės: „Tai būtų sunkios rungtynės, tačiau žmonės, kurie mano, kad negalėtume įveikti tos komandos yra pamišę.“

Visgi dabar visą savo dėmesį JAV rinktinės nariai turėtų skirti ne 1992-ųjų metų komandai, o būsimiems varžovams olimpiadoje. Amerikiečiai sekmadienį stos į kovą su Prancūzijos rinktine.

Komentarai:
MIRKA3
Apie dejimus. Na nzn., bet tokie dejimai kaip tais laikais buvo atliekami, tai sakyciau siais laikas ne vienas ta sugeba. Dabar neuztenka ideti begant tiesiaja. Dabar dar prie to reikia kokia zvakute pakeliui nuo torto uzpusti, ar koki supermeno plosciu uzsideti ir ore pagaunant (o ne begant su kamuoliu) det. Reikia ir choro, dar velniai zino ko reikia. Kad ir kokie buvo grazus dejimai, taciau niekas is 1992 svajoniu komandos nepademonstravo to, ka pademonstravo Carteris. O tu laiku centra pamatyt kaip skrenda isvis neisivaizduoju, o va kaip skrenda Howard esu ne tik as mates. Siais laikais neuztenka kaip medziui stovet po krepsiu ir jau kaip ir viskas. Butent Shaq , o ne svajoniu komandos laikais buvo pakeista taisykle, kuri draudzia centrui stovet po krepsiu. Tai kame saknys? Kuo jau tie centrai buvo kitokie? Ar nesiaustu baudos aikstelej Bynum ar Howard, jei butu tu laiku taisykles? Tie patys izaidejai!, tokie kaip Westbrukas, Rose - kaip jie deda net per centrus, su tokia jega, kad saldu ziuret. O kaip Grifinas per Gasoli ar Perkinsa dejo, tai tokiam kaip Barkliui tik sleptis: http://www.youtube.com/watch?v=ExSJkwf--...
2012-07-31
+9
Atsakyti
MIRKA3
Labai paprastas atsakymas: taip, nes sportas visad eina i prieki. PVZ:

100m begimas. 1994 metais 9,85s, o po 15 metu jau 9,58s. Dabar 9,85s gali pasiekti ne vienas. Taip yra, rekordai nuolat gerinami, o pries 50 metu atletai atrodo kaip nerangus dinozaurai, nors savu laiku buvo geriausi.
2012-07-31
+2
Atsakyti
kobe pabezdejo,jam pritardamas lebronas pabezdejo,o dabar cia visi bezda.Beprasmis palyginimas,nes atsakymo teisingo nera ir nebus,kurie stipresni.
2012-07-29
-7
Atsakyti
Vytautas Vyšniauskas
Čikbuliau:

Gerniamasai, gal geriau nelygink krepšinio ir dėjimų konkurso. Tavo supratimu, konkursas, kuriam balsuoja žiūrovai kas už ką nori, ir dėjimas nuo baudų linijos jame yra aukščiausio meistriškumo įrodymas, o tuo tarpu faktiškai geriausio planetos krepšininko titulas (triskart), stipriausios pasaulyje (bent taip tituluojamos) krepšinio lygos čempiono ir finalo naudingiausio žaidėjo titulas ne? Tokie konkursai – šou žiūrovams. Pavyzdžiui, Eurolygoje net nėra jų.

Apskritai lyginti krepšinio komandos pajėgumą pagal dėjimų efektingumą yra kažkas nesuvokiamai naivu ir kvaila. Tokiu atveju tokie krepšininkai kaip Styvas Nešas, Tony Parkeris ir kt. yra prasti žaidėjai, nes ne(į)deda?

LeBronas ir Kobe per daug sau leidžia taip šnekėdami. Nemanau, kad taip kalbėtų, jei 1992 m. rinktinė dabar būtų tokia pati, kaip ir andai, ir galėtų rungtis su šiųmetine.
2012-07-29
-15
Atsakyti
tai jei sakot, kad pagerejo atletiskumas, suoliai visoki, aukstesni, greitesni tapo ir t. tai kodel per dejimu konkursa nieko gero neparodo? jei yra pranasesni nei 1992 metu zaidejai tai turetu ir dejimai but pranasesni, is toliau dedama ir sokama auksciau, bet kaskodel net nesugeba atkartot anu laiku dejimu kai kurie, is visos rinktines tai Kobe gal sugebetu atkarot, nes yra atletiskas, neperstamubas ir neperlieknas. o Lberonas tik sneket moka tegul bent dabrbais yrodo ir laimi nors viena karta dejimu kokursa atkardomas, kad ir MJ suoly nuo baudu linijos ar Barklio dejimus.
2012-07-29
+6
Atsakyti
Romas
Žmonėms diskutuojantiems ar krepšinis pažengė į priekį atsakymas paprastas: pasikeitė treniruočių metodikos ir žaidėjų atletiškumas, gal šiuolaikiniai krepšininkai kiek aukštesni. Pasikeitė ir taisyklės ir jų traktavimas, seniau taisyklių traktavimas leisdavo daugiau kontakto, nes žaidėjai buvo ne tokie atletiški. Ar seniau krepšininkai žaidę krepšininkai žaistų gerai ir dabar? Atsiminkit, kad nebūna čempionatų sustabdymų, geriausi krepšininkai žaidžia po 14-20 metų prieš vis jaunesnius varžovus ir retai kada atrodo prastai. Pažiūrėkit į Garnetą, jis vis dar vienas geriausių žaidėjų NBA, žaidė prieš tuos pačius Malone, Barkley ir nepasakytum, kad geresnis tuo metu buvo. Tas pats su Shaqu prieš Ewing'ą ar Olajuwon'ą. Arba 40 metų amžiaus Sabonis naudingiausas Eurolygos žaidėjas. Tiesiog geriausius krepšininkus perkėlus laiku jie vistiek išliktų geriausiais krepšininkais, jei jų fiziniai duomenys būtų palyginami, o fizinio pasiruošimo skirtumai panaikinami treniruojantis :).
2012-07-29
+3
Atsakyti
1992 metu USA rinktine buvo zaidimo intelektualai, taip pat jie buvo ir fizishkai stiprus. Pamastykime Pipenas, Drexleris, Robinsonas, Jordonas, Malonas, Ewingas, Johnasonas, Barcley, Stoktonas, Birdas.... zodziu sita diskusija yra tiesiog juokinga siuos zaidejus lyginti. Gal ju lygy atitinka Kobe, lebronas, wade, Durant na ir dar Paul ir viskas....
2012-07-29
-5
Atsakyti
James
Na ir ką priešpastatytų šiemetė rinktinė prieš 92 priekinę liniją?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-28
+4
Atsakyti
Anonimas
kas cia apie Jordana kalba.. Jus paziurekiy.. Kaip jis zaide ir kokia statistika turejo kai buvo virs 40 metu. Kai lebronas bua 40.. Duo dievw 15 meatu. Nes jis turi zveriska kuna krepsiniui bet technikos atzvilgiu jis ledo ritulininkas pirma karta kasi isejes zaist lyginant su jordanu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-28
+3
Atsakyti
Laimetu,nes LBJ yra kolkas 2ntras geriausias visų laikų krepsininkas(po B.Russel),o jo svajoniu komandoi nebuvo,Kobe=M.J,o Duranto d.t. nebuvo,tik reiketu uzdengt Barkli ir laimetu.
2012-07-28
+7
Atsakyti
Kokie cia NBA "ekspertai", kuriems pienas dar nuo lupu nenudziuves nesamones sapalioja? "Zemeje maziau gyventoju buvo" :D Paziurek rungtynes, kaip ta pati LT rinktine su Saboniu priesakyje lose pries Dream Team ir buvo sumalta i miltus. Turbut nei vieno video nematei Larry Bird'o , kad tokias pievas sneki apie kazkokius steal'inimus ir kaip dabar jam ten neimanoma zaist butu. Kevin Love yra geras zaidejas, bet jam dar iki Barkley kaip iki menulio...

Kuo tokia superine sita rinktine? Net geriausiu zaideju neturi, o jeigu ir turetu, tai ir tai butu dar klausimas ar jie jau tokie neiveikiami. D.Howardas dabar yra geriausias centras tik todel, kad nera nieko gero toj pozicijoj daugiau, isvis, kiek zinai komandu, kuriuose centrai butu lyderiai? Vienintelis Orlandas, bet ir tai ju rezultatai maziau nei neispudingi, tikrai nera jis toks dominuojantis kaip kiti Hall of Famer'iai, o D.Robinsonas turejo tikrai daugiau konkurencijos savo laiku ir neitikinsi tu niekaip, kad Howardas uz ji yra kazkuom pranasesnis...

Kobe jau yra pasenes ir dar totaliai ne formoj, patys Amerikonai tai pripazina. Tyson Chandleris isvis yra joke'as, net draugisku rugtyniu metu visi varzovai is jo tyciojosi ir provokavo prazangom, vienas labiausiai pervertintu zaideju lygoje. Anthony yra geras scoreris, bet gintis nemoka totaliai, todel nieko savo karjeroj nera gera pasiekes (ir nepasieks)... O LBJ po to ziedo pasikele iki aukstumu, daug dar jam irodyti, kad jis yra vertas netgi buti lyginimas su Jordanu mano nuomone...
2012-07-28
+1
Atsakyti
Anonimas
apsiktu ir apmyztu 92iju rinktine tuos pizonus.jordanas kai pradetu metyt,NIEKAS jo nesugebetu sustabdyt.
2012-07-28
+4
Atsakyti
NBA expertas
Vis tiek dauguma nesupranta esmes. Jordan buvo labai geras, bet superinis buvo pagal savo karta... Jis savo laikmeciu buvo lyg is 20 metu ateities atkeliaves, nes esu daug rungtyniu esu mates ir kiti ziauriai lievi nba zaidejai buvo... Gal cia dar dasidejo, kad tuo metu ne tik zemeje 2 mlrd maziau zmoniu gyveno, bet NBA zaide beveik tik amerikieciai, ir tik neuzilgo prasidejo is viso pasaulio verztis i NBA lyga krepsininkai. Taigi, kaip galima sakyti kad Jordanas pats geriausias butu ir siomis dienomis, jei jis savo laiku zaide tik pries geriausius amerikiecius. Petrovicius, Sabonis ir dar daug kitu - atejo i nba paveluotai arba isvis neatejo i NBA. Zmones, mastykite placiau. Jordanas savo laikmeciu buvo superinis, bet mano akimis dabar nba krepsinis desimt laiptu auksciau palipejes lyginant su pries 20 metu.

O griztant prie 1992m svajoniu komandos, tai toks kaip Mullin isvis nebutu pakviestas i siu metu usa rinktine. Didziausias minusas, kad siemet puse super zvaigzdziu traumuotu. Pvz, vienareiksmiskai: Howardas geresnis visa galva uz D. Robinsona. Love mano akimis geresnis uz Barkley. Na, Barkley buvo kietas, bet Love tritaskiu NBA sezone mete 38% taiklumu, kamuoliu ima daugiausia lygoje. O Barkley rekordu negalima lyginti, nes kaip sakiau pries 20 metu nebuvo NBA lyga tokia pajegi kaip siais laikais, butent del to tokie kaip Malone, Barkley galedavo 50 pts pelnyti ir 20 reb. nuimti.

Bird buvo nerealus snaiperis, bet isvis medinis buvo ziurint jo judejima aiksteje. Kamuolio dirblingas isvis tragiskas. Siais laikais ji dengamiasis pastoviai kamuoli atimdinetu. Drexleris irgi buvo labai geras, bet ar tikrai geresnis uz Anthony, Kobe? Siaip gaila traumuotu... Nes dabar yra daug erdves diskutuoti, kai atsidure, kuriu turejo ir nebuti, o jei butu visa USA rinktine, tai net kalbos nebutu tarp zurnalistu kas nugaletu. Nes Be Jordan, Drexler, Malone, M.Johnson - daugiau nebutu net i ka ziureti.
2012-07-28
+9
Atsakyti
dudley
Gal ir laimetu,bet tik atletiskumo deka,nes smegenim senoliai sviesmeciais buvo pranasesni.Tada buvo zymiai maziau cirko,kietesne gynyba.Ir taisykles kitos.Esu skaites straipsni,kad pagal dabartines NBA taisykles MJ rinktu ne 30,bet 50 tasku per kiekvienas rungtynes.

Bet reikia nepamirsti ,kad MJ tai tik vienas sraigtelis komandoje.

Taip pat reikia nepamirsti ,kad laikas nestovi vietoje.Tais laikais nebuvo tokio atletiskumo kulto.Europoje nebuvo nowitzky,kirilenko,bargnani.USA irgi fiziskai silpnesne nei siandienine ir vis del to tuometine USA apzaidinejo visus 30-50tasku skirtumu.

Dabartine tokiais tasku skirtumais pries visus nelaimes ispanais net privers pasijaudint kaip buvo pekine,todel ji nera tokia iskirtine kaip anuomet.
2012-07-28
-5
Atsakyti
To rimas
Gal ir teisybė. Tačiau kita vertus, kažin ar daug kas taip jau keičiasi. Va pavz manau, kad Žalgiris su 1998/99 sezono žaidimu ir jo išpildymu ir dabar dominuotų Eurolygoj. Nesakau, kad ją laimėtų, nes laimėt tokia trofėjui reikia ir sėkmės, tačiau nepaisant to, kad tada žaidimas buvo lėtesnis, skyrėsi taisyklės, o patys Žalgiriečiai, ypač lietuviai tada nebuvo tokie atletiški, visgi, sakyčiau kad ta komanda butų gera ir šių laikų kontekste. Su NBA manau, kad panašiai. 92 komanda realiai buvo tobula tiem laikam, manau ji būtų tobula ir šiandien. Kita vertus 2012 komanda nėra stipriausios sudėties ir tai jau minusas. Bet kurie kašiorai buvo geresni??? Na, čia jau sunku pasakyt, manau, kad MJ geriausias, tačiau LBJ, KD, KB yra irgi superžaidėjai.

Tai gi, abi komandos superinės, o lyginimus išprovokuoja žurnalistai, nes jiems reikia parduot savo maliavą :)
2012-07-28
-1
Atsakyti
rimas
Manau rinktines gali lyginti bent 1980 gime vertiintojai, kurie mate to meto NBA rungtynes ir t.t
2012-07-28
+12
Atsakyti
To NBA expertas
. "Tad suolio prasme pas Jorana isvis nebuvo didelio suolio sulyginus suolius tokiu vyruku kaip: James, Carter, Kobe ir t.t. "

Gal juokauji, šuolis tikrai panašus, gal MJ net geresnis bent jau už Kobe. o kad Carteris dėjo gražiau, čia kaip ir nėra klausimo - tu teisus. James labai šoklus, bet jis toks neplastiškas, žaidžia tik jėgos pagalba, Carter MJ nė iš tolo neprilygsta pagal žaidimą, Kobe apskritai silpnesnis - tiek fiziškai, tiek IQ už MJ
2012-07-28
-2
Atsakyti
To NBA expertas
Ne visai tas tiesa. Jei 100m rungčiai tas tikrai galioje, nes Bolt peržengė žmogaus ribas, tai pvz l. atletikoj visgi, tai nėra tendencija. Kas dabar į tolį šoką 8,91??? o tada, Barcelonos OŽ +/- 2 ar 3 metai tokių žmonių buvo pasauly bent trys. Šuoliai su kartim - prie S. Bubkos rekordo niekas net nepriartėja. Diskas - vienintelis Alekna su 73,88 prieartėjo prie tokio vokiečio (nepamenu pavardės) pasaulio rekordo. O dabar numest virš 70 retai kada kam pavyksta. Ištobulėjo plaukimas, tas tiesa, bet irgi, daugeliu atvejų ne vien dėl žmogaus, bet ir dėl kostiumų technologijos (atsiminkim I. Torpą). Moterų šuoliai su kartim - J. Isimbajeva, bet pasakykit, kas dabar į aukštį šoka 2,45??? Staniui berods 2,33 užteko būt antru Europoj, bet ir pirmas rezultatas toks pat buvo...

Realiai, mažai čia ką apžvelgiau, bet darau prielaidą, kad labiau patobulėjo sporto šakos, kur atlikimo technika/pagalbinė technologija yra itin svarbi (pavz šuoliai su kartim), aišku, yra ir išimčių. Krepšinis, manau, sunkiai palyginamas, ir beprasmiška turbūt lygint: realiai va tokiem beprasmiam lyginimam atsakymą gali duot pavyzdys iš kino: filmas Rokis Baliboa - kažin ar geras filmas, tačiau parodo, bent jau pradžioj, kad kažin ar verta lygint :)
2012-07-28
+18
Atsakyti
NBA expertas
Pirma karta girdziu, kad Jordanas dedavo graziausiai :D Esu girdejes tik, kad V.Carter dedavo graziausiai... Jordano laikais, kai jis idejo nuo baudu linijos, tai jis buvo vos 5 krepsininkas is NBA zaideju tai padares, o siais laikais kelios desimtys idetu nuo baudu linijos. Net salenga nedaug uzmynes idejo nuo baudu, o Weems neuzmines pernai idejo nuo baudu. Tad suolio prasme pas Jorana isvis nebuvo didelio suolio sulyginus suolius tokiu vyruku kaip: James, Carter, Kobe ir t.t. O pats graziausias dejikas yra V.Carter. Turbut nesi mates ka isdarynejo jaunas Carter, tad pirma paziurek ir sulygink paprastus Jordano dejimus kuriuos dauguma dejiku gali atkartoti ir tada sulyginti Carterio dejimus per varzybas, kurio niekas nepakartoja.

Kas tau sake kad siuolaikiniame krepsinyje gynybos nera? uzknisa vaikai, sako nesamones, o visi tokie patys tiki... Jei gynybos nebutu, tai pati Lietuvai dabar USAi sumestu virs 120 tasku. Deja, debilai loja, o realybe pasirodo visai kitokia. O kaip sakiau negalima lyginti kiek nugali ispanus, argentiniecius, prancuzus, nes paziurek kokie ten krepsininkai is NBA: Gasoliai broliai, Ibaka, Ginobilis, Scolia, Parker ir t.t. Kai kurie is ju ir i USA reinktine pretenduotu, kai dabar daug trumu joje... Bet faktas akivaizdus: jie sie krepsininkai butu zaide eurolygoje: jie niekada nebutu tokie, kokie dabar yra. Ten zaisdami su geriausiais patys tampa desimt kartu geresni, nei zaistu europoje. Pvz, ar vaikeli manai, jog Valanciunas zaisdamas Lietuvos ryte butu geresni nei tuos pacius metus zaistu NBA? :D Siemet valanciunas europoje isvis nepatobulejo, o juk jaunysteje turi buti milziniski tobulejimo suoliai. O tu pamatysi koki tobulejima jis padarys per ateinancius metus, kai dirbs su NBA treneriais ir kitais geriausias zaidejais.
2012-07-28
-1
Atsakyti
mna ekspertas tau Jugoslavijos, Lietuvos rinktine 1992 buvo silpnos? aisku tada SSRS nebuvo tokia stipri, bet po keturiu metu vel tap kokia buvo ir vistiek nenukale Jav. anais laikais sakai nebuvo toki atletiski? paziurek nors vienas varzybas su MJ ar bent klipus, ka jis isdarinedavo po krepsiu, Barkley atletiskumo kiek turejo, neveltui sakoma, kad dedavo graziausiai y krepsy. ir plius nepaminejai, kad siulaikine rinktine nezino kas yra ginyba, jie dabar moka tik pult ir det
2012-07-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.