Stephenas Curry po taiklaus metimo Nuotr.: USA Today – Scanpix
LeBronas Jamesas atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix
LeBronas Jamesas žaidžia šeštame karjeros NBA finale Nuotr.: USA Today – Scanpix
Prasideda NBA finalas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Timofejus Mozgovas atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix
Stephenas Curry po taiklaus metimo Nuotr.: USA Today – Scanpix
LeBronas Jamesas atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix
LeBronas Jamesas žaidžia šeštame karjeros NBA finale Nuotr.: USA Today – Scanpix
Prasideda NBA finalas Nuotr.: USA Today – Scanpix
Timofejus Mozgovas atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix

LeBronas Jamesas pelnė 44 taškus, tačiau nepataikė metimo, galėjusio išplėšti Klivlando „Cavaliers“ pergalę ketvirto kėlinio pabaigoje. Po to jo ekipa pratęsime įmetė vos 2 taškus ir patyrė nesėkmę.

Pirmosiose NBA finalo serijos iki keturių pergalių rungtynėse reguliariojo sezono nugalėtojai, „Golden State Warriors“, namie 108:100 (19:29, 29:22, 25:22, 25:25, 10:2) nugalėjo „Cavaliers“.

Po Stepheno Curry dvitaškio prasidėjus paskutinei ketvirto kėlinio minutei „Warriors“ pirmavo 98:96, tačiau kitoje atakoje Timofejus Mozgovas išprovokavo Andrew Boguto pražangą ir baudų metimais išlygino rezultatą (98:98).

Po minutės pertraukėlės Stephenas Curry paliko už nugaros Kyrie Irvingą ir atrodė, kad pelnys du lengvus taškus iš po krepšio, tačiau Irvingas paskutinę akimirką blokavo metimą.

Rungtynių žaidėjas
Stephen  Curry
PTS 26 | REB 4 | AS 8 | ST 2
„Cavaliers“ paskutinei atakai turėjo 24 sekundes ir ją pasirinko užbaigti Jamesas, tačiau sudėtingas jo metimas tikslo nepasiekė. Imanas Shumpertas dar atkovojo kamuolį puolime ir spėjo išmesti jį į krepšį, tačiau kamuolys tinklelio neskrodė.

Pratęsime šeimininkai tiesiog dominavo. Curry jį pradėjo 4 baudomis iš eilės, Harrisonas Barnesas smeigė tritaškį, Andre Iguodala pataikė vieną, o Draymondas Greenas – dvi baudas ir mačo baigtis tapo aiški.

„Cavaliers“ pratęsime prametė 6 metimus iš eilės ir suklydo 3 kartus, kol pačioje pabaigoje Jamesas pelnė du nieko nebelemiančius taškus.

Pratęsimo pabaigos nesulaukė Irvingas. „Cavaliers“ įžaidėjas per papildomą rungtynių atkarpą susižeidė koją ir šlubuodamas paliko aikštę.

LeBronas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, tačiau Klivlando komanda nesulaukė atsarginių žaidėjų indėlių – trys nuo suolo pakilę krepšininkai pelnė vos 9 taškus ir visus juos surinko J.R. Smithas.

„Warriors“ atsarginiai prie pergalės prisidėjo kur kas svariau – 5 žaidėjai pelnė 34 taškus, o tarp jų išsiskyrė Andre Iguodala. Veteranas pelnė 15 taškų ir atgaivino Oklando ekipos puolimą, kai „Cavaliers“ pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą (29:16).

Klivlando komanda šį sezoną pralaimėjo visus 6 pratęsimus.

Antroji finalo serijos dvikova – naktį iš sekmadienio į pirmadienį 3 val. Lietuvos laiku.

„Warriors“: Stephenas Curry 26 (8 rez. perd.), Klay Thompsonas 21, Andre Iguodala 15, Draymondas Greenas 12, Harrisonas Barnesas 11.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 44 (16/30 dvit., 2/8 trit., 8 atk. kam., 6 rez. perd.), Kyrie Irvingas 23, Timofejus Mozgovas 16.

Rungtynių santrauka:

https://youtu.be/Mz4SkAve-64

Efektingiausių epizodų penketukas:

https://youtu.be/wBK_qmqiOaQ

LeBrono Jameso benefisas:

https://youtu.be/p9LiuawY1H0

Stepheno Curry žaidimo epizodai:

Komentarai:
SneferuVa tokie kaip tu zmogenai man kelia nuotaika,kalbant apie broniu vartoji zodzius tempe,kiti nieko verti be lj ir t.t Realiai jei esi bent kazkiek objektyvus ir ne protiskai neigalus lebronfanis pastebesi ,kad Cavs yra viena beviltiskiausiu komandu apskritai NBA.Juokemes su draugais : lebronas persivaro kamuoli,lebronas isibegeja,lebronas meta nesidaires i laisvus draugus,lebronas bega i gynyba pasima kamuoli lebronas ir vel meta uzdengttas ir nesizvalgo i kitus.Tokio imbicilo pervertinto dar neesu mates.Suprantu Sternui reikejo naujo veido NBA ,naujo dievo ,pinigu kalves,na bet pasirinkimas klaikus...GSW sumindys ta projekta vien todel ,kad jie yra komanda,visi lygus ir visi dalinasi kamuoliu,o lebrikonas apie tai turbut isvis negirdejas,arogancijos ir steroidu pripumpuotas nevykelis kuriam svarbu tik jis ir jo statistika.Slykstu kai mini vien Jordano varda prie tokio paleistuves kaip bronius kuris ne vieno ziedo su savo komanda nesugebejo paimt,metosi kaip kekse po klubus.Reik suskambint wade ir bichui gal pavyks zieda imt nes vienas nesugebu,paseno tiek reik begt i cavs vel skambint lovui ir kitiem..slykstu.Kitose komandose tam yra vadyba o cia padarytas cirkas totalus,dziaugiuosi bent del to kad yra teisybe ir GSW laimes serija be problemu.Net pykt neina ant tokiu kaip tu, nemate tikro krepsinio,pripumpuotos galvos steroidiniu tankistu tai ka jus suprast galit.pfu


:Dd
2015-06-06
+1
Atsakyti
Young BloodJameso suporting castas Klivlande eilinį syk nieko vertas. Galėčiau tik 2 žaidėjus išskirt. Kyrie ir Tristan. Visi kiti likę, be LeBrono yra visiški 0. Nesuprantu kodėl Blattas J.J laikė aikštelėj 17 minučių. Žaidėjas jau susenęs, visas atakas tik kampe atsistojęs kamuolio laukia. Kodėl nepabandžius Millerio? Aukštaūgiai, tiek TT, tiek Rusas puolime savarankiškai buvo beverčiai, žiauriai trūksta Love ir Andy. Ruselį dar galima pateisint, šaltu veidu pabaigoj 2 baudas įleido. J.R jaučiu vėl girtas buvo, ne finale tritaškius atsilošusiam mėtyt.Pirmoje dalyje dar gyvybingai atrodė Cavsai, dar bandė kažką žaist. Viskas kas vyko 2oje pusėje tai buvo tik Jameso iso, kiekvieną ataką, toje pačioje pusėje. Tempė dar palyginus gerai, Kerras pasirinko viena iš LeBrono nuodų – vidutinius metimus, ir tada išjungė iš žaidimo metikus. Tritaškių pataikymas 2oje pusėje krito per puse. Pergalė Klivlandui buvo būtina, gera galimybė, dabar situacija neaiški dėl Kyrie. Iš Jameso tikėtis dar kažko daugiau, negalima, vienas lauke ne karys. Bet jei norės nutraukti sausrą – titulo, Klivlando miestui, jis turės verst po 40-50. Game winneris pabaigoje, būtų pakėlęs Jamesą labai arti Jordano, kovoje tarp dviejų geriausių.Pagarba Iggiui, nesveikai gerai sužaidė rungtynes. Bet kurios komandos lygoje, starto penketo žaidėjas.


Va tokie kaip tu zmogenai man kelia nuotaika,kalbant apie broniu vartoji zodzius tempe,kiti nieko verti be lj ir t.t Realiai jei esi bent kazkiek objektyvus ir ne protiskai neigalus lebronfanis pastebesi ,kad Cavs yra viena beviltiskiausiu komandu apskritai NBA.Juokemes su draugais : lebronas persivaro kamuoli,lebronas isibegeja,lebronas meta nesidaires i laisvus draugus,lebronas bega i gynyba pasima kamuoli lebronas ir vel meta uzdengttas ir nesizvalgo i kitus.Tokio imbicilo pervertinto dar neesu mates.Suprantu Sternui reikejo naujo veido NBA ,naujo dievo ,pinigu kalves,na bet pasirinkimas klaikus...GSW sumindys ta projekta vien todel ,kad jie yra komanda,visi lygus ir visi dalinasi kamuoliu,o lebrikonas apie tai turbut isvis negirdejas,arogancijos ir steroidu pripumpuotas nevykelis kuriam svarbu tik jis ir jo statistika.Slykstu kai mini vien Jordano varda prie tokio paleistuves kaip bronius kuris ne vieno ziedo su savo komanda nesugebejo paimt,metosi kaip kekse po klubus.Reik suskambint wade ir bichui gal pavyks zieda imt nes vienas nesugebu,paseno tiek reik begt i cavs vel skambint lovui ir kitiem..slykstu.Kitose komandose tam yra vadyba o cia padarytas cirkas totalus,dziaugiuosi bent del to kad yra teisybe ir GSW laimes serija be problemu.Net pykt neina ant tokiu kaip tu, nemate tikro krepsinio,pripumpuotos galvos steroidiniu tankistu tai ka jus suprast galit.pfu
2015-06-06
+4
Atsakyti
Jameso suporting castas Klivlande eilinį syk nieko vertas. Galėčiau tik 2 žaidėjus išskirt. Kyrie ir Tristan. Visi kiti likę, be LeBrono yra visiški 0. Nesuprantu kodėl Blattas J.J laikė aikštelėj 17 minučių. Žaidėjas jau susenęs, visas atakas tik kampe atsistojęs kamuolio laukia. Kodėl nepabandžius Millerio? Aukštaūgiai, tiek TT, tiek Rusas puolime savarankiškai buvo beverčiai, žiauriai trūksta Love ir Andy. Ruselį dar galima pateisint, šaltu veidu pabaigoj 2 baudas įleido. J.R jaučiu vėl girtas buvo, ne finale tritaškius atsilošusiam mėtyt.

Pirmoje dalyje dar gyvybingai atrodė Cavsai, dar bandė kažką žaist. Viskas kas vyko 2oje pusėje tai buvo tik Jameso iso, kiekvieną ataką, toje pačioje pusėje. Tempė dar palyginus gerai, Kerras pasirinko viena iš LeBrono nuodų – vidutinius metimus, ir tada išjungė iš žaidimo metikus. Tritaškių pataikymas 2oje pusėje krito per puse. Pergalė Klivlandui buvo būtina, gera galimybė, dabar situacija neaiški dėl Kyrie. Iš Jameso tikėtis dar kažko daugiau, negalima, vienas lauke ne karys. Bet jei norės nutraukti sausrą – titulo, Klivlando miestui, jis turės verst po 40-50. Game winneris pabaigoje, būtų pakėlęs Jamesą labai arti Jordano, kovoje tarp dviejų geriausių.

Pagarba Iggiui, nesveikai gerai sužaidė rungtynes. Bet kurios komandos lygoje, starto penketo žaidėjas.
2015-06-05
-17
Atsakyti
TIKRASIS_Donce_3000_Gryzo
Ko vaikai nerimstat? Susparde Cavs projektuka, perlauze serija, atsipalaidavo GSW psichologiskai bei dabar zais kaip is natu savo zaidima, Curry akivaizdziai zemiau savo galimybiu ribu suzaide kai tuo tarpu steroidas galbut karjeros rungtynes suzaide bei nieko panasaus nebepakartos :D bus 4-0 arba 4-1 GSW naudai, o Lebaby eilini syki kada jo reikia komandai apsisikes begioja: pramestas lememas balionas, per pratesima isvis nulis, dar ant galo kad neatrodytu toks apgailetinas pavaidino ir taskus pelne: toks nevykelio egoisto bruozas akivaizdziai pasirode, kad baisu :)

P.S. Duxams kaip Byron, Tunaitis, kiti vaikai kurie manes pasiilgo pasakysiu - oras geras, rungtynes ziurejau, turiu bana ir tingiu siandien rasyti, o ka cia rasyti kai Lebaby eilini syki kaip meslas finaluose? :D

Bet esme, kad nebuvau truputi ir visi verkt pradejo ir pasigedo, jauciu pimpala issitraukes is kelniu ir daugumai juo dauzydamas per snuki - dauguma patenkinti butu ir prasytu kad duociau paciulpt. Tokie esate mano sumanipuliuoti duxai, ar jums negeda? :D
2015-06-05
Atsakyti
rosehater
Donce, kur tu? Kebabas vis dar uzstriges kur saule nesviecia? Brolau pasirodyk ir nustebink mus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
-19
Atsakyti
fanams
metant i krepsi 38kartus ir pelnyt 44 taskus nieko cia stebuklingo...ypac kai komanda dar pralose ir tu prametei metima ,kuris galejo laimet runktynes
2015-06-05
-7
Atsakyti
Lebron is love, Lebron is life
Mielas dienorašti, šiandieną atsikėliau anksti, nes jaučiausi vienišas, nuliūdęs. Manyje kažkas buvo negerai, man skaudėjo pilvą, ant žemės buvo privemta. Kur tu, Lebronai? Sušukau ir supratau, kad prikėliau tėvą. Dabar jau prisidirbau:

-Donce bl*t!. Surėkė tėvas,- kur mano kebabai, kurios buvau pasiruošęs žiūrėti per NBA finalus? Vėl juos suėdei, bjaurybe!

-NEŽINAU! Sušukau tėčiui ir pajutau, kaip man į galvą rėžiasi jo didelis ir stiprus kumštis. Man teka kraujas, nežinau ką daryti, jaučiu, kad tuoj išvemsiu tuos du kebabus, tačiau užsispyriau ir neparodžiau savo silpnybės. Tėtis išėjo. Pakėliau ranką ir pradėjau valytis nuo galvos tekantį kraują, norėdamas isitikinti, kad man viskas gerai, aš jo paragavau. "Skonis, kaip šudo..." pagalvojau tyliai, tiesa, nesumelavau, nes vakar klasės mušeika Byron tikrai man jo sušėrė. Supratau, kad viskas kuo toliau, darosi vis blogau ir supratau, kad jau laikas. Atsigulęs į lovą tyliai pasakiau sau "Lebronai, kur tu?". Staiga, kažkas ant manęs uždėjo headbandą ir supratau - LEBRONAS JAU ČIA!. Atsisukau ir nesukyldau, ten stovėjo jis, toks juodas ir gražus, toks, apie kokį ir svajojau.

-Nebijok, Donatai, aš žinau ko tau trūksta.

Jis pakėlė mane savo stipriomis rankomis ir pajutau, kaip man darosi gera. Jaučiu, kaip man krenta drabužiai ir staiga pasidariau nuogas. Lebronas žinojo, kaip elgtis, jis buvo tikras džentelmenas, aš jutau, kaip jo juoda sperma bėga ant mano veido. Kaip viskas baigėsi jis dingo ir aš pagaliau supratau, kad šiame pasaulyje esu nevienas.

-Lebron is love, Lebron is life,- tyliai pasakiau sau ir užmigau.

Taip pramiegojau ir NBA finalą....
2015-06-05
-19
Atsakyti
Tikrasis_Donce3000_Tevas
Motina, nesk pyzda i virtuve, donce vel ant kilimo privare. Sakiau jam tu kebabu nebepirkt gi nusitrucins jis.
2015-06-05
+21
Atsakyti
Tikroji_Donce3000_mama
Sveiki visi, Donatas liepė pranešti, kad jam dabar yra bloga ir jis negali prisijungti pas jus, draugai. Donatas liepė nesakyt, dėl ko jam bloga, bet dėja. Vakar vakare jis manes paprašė, kad aš jam leisčiau žiūrėti kažkokias rungtynes, aš jam leidau, tai jis nubėgo į kioskelį ir nusipirko du kebabus (mažus, su pikantišku padažu), sakė jis juos laikysis iki tų kažkokių rungtynių, tiesa jis juos suvalgė ir apsvėmė (juokiuosi iš savo sūnaus). Tik nesakykit, kad aš tai jum pasakiau, jis kaip supyksta labai daug valgo.
2015-06-05
+2
Atsakyti
Žiūrėjau rungtynes nuo pradžios iki galo. Ir galiu pasakyti, jog šioje serijoje niekas neaišku, net ir po pirmų rungtynių. Nors Warriors laimėjo pirmąsias rungtynes, tačiau tik po labai labai atkaklios kovos, nors buvo sakoma, jog savo aikštėje Warriors žais daug geriau nei Cavaliers. Šį kartą iš pradžių nepakrito Klay ir Steph (jis nemėtė tokių staigių metimų, kokiu mesdavo visą sezoną, galbūt tai trenerio nurodymas), tačiau tokių žaidėjų neuždengsi visas rungtynes. Pabaigoje iššovė Ir Klay, Ir Steph, ir, aišku, Iguodala sužaidė taip, kaip reikia, pakilus nuo suolelio. Kita istorija su James. Pamenu, skaičiau, kad dabar - jo karjeros pikas. Ir šiąnakt tuo buvo galima įsitikinti. Prasiveržimai, taškai iš labai sunkių situacijų, išprovokuotos pražangos. Faktas tas, kad jis turi daugiausiai patirties per abiejų komandų žaidėjus ir tą stengėsi išnaudoti, ypač pratęsime, kai verždavosi po krepšiu ir pats galėdavo mesti į jį, tačiau ne kartą kamuolį numetė Smith ar Shumpert. Deja, šiandien buvo juoda diena Cavaliers atsarginiams, kas nutikdavo ne kartą šį sezoną. Žodžiu, rungtynės, kaip ir tikėtasi, įtemptos, nervingos. Manau, 2 rungtynės nulems labai daug šioje serijoje. Jeigu Cavs sugebės išlyginti rezultatą prasidės viskas iš naujo, tačiau, jeigu laimės Warriors, milžinišką pranašumą įgaus Warriors. Bet kokiu atveju, mums belieka mėgautis tokiomis rungtynėmis :)
2015-06-05
-17
Atsakyti
Ruslanas Kirilkinas
Ei tu Simonko ciuozk is cia! As su Donce dabar "draugausiu" !

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
Atsakyti
Vladimiras Simonko
Vyrai padzekit man surasti ta isdykeli Donce,labai jau jis man i aki krito.Aciu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
+8
Atsakyti
karališkasis gaidys
James Lebron kur beloštų nemokėjo ir nemokės pabaigų sužaisti. Nu ne jam jas lemt. Heat Wade prisiimdavo atsakomybę, nes techniškesnis užbaigt atakoms yra, o Lebronas tik per jėgą užtikrinčiausias ya. Ne jo moto yra jump shotai. Kaip kažkas jau minėjo, Gsw turi per daug lygiaverčių žaidėjų ir labiau vienas kitu pasitiki nei Cavs, kurie pirmus metus kartu težaidžia ir dar traumų karuselė užsukusi. Kyrie labai rizikuojasi aukodamasis. Gali pakenkt karjerai, o Rožės atvejaus nelabai norėtųsi. Kaip bebūtų sėkmės ir gero finalo abiems pusėms, jei dar laika paderintu mums palankesnį... :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
-29
Atsakyti
Ha
38 fg

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
-11
Atsakyti
artisokas
Net skeptikai jau turėtų pradėti tikėti, kad Lebronas užsitarnavo GOAT statusą. Dar niekas taip nedominavo finaluose. 44 taškai beveik 50proc. taiklumu, 8 atk. kam., 6 rez. per. Visų laikų geriausias lyderis.
2015-06-05
+11
Atsakyti
fantome
ziurejau rungtynes ir pats James susivele is esmes.. GSW dare tai ka dare Spurs, bet james nic nieko nepasimoke.. leidzia jam zaisti bet neleidzia zaisti kitiems ir izuoliuoja nuo kitu.. jamesas privalo leisti kitiems irgi zaisti 1X1 ir bandyti pelnytu taskus o kai jis pats meta 38 taskus ir netgi maziausdia 3-4 taskus neatmeta kitiems laisviems, tai ka as zinau// jam neleis rinkti po 15 assistu cia aisku, bet jisai turi ijungti kitus.. kitaip laukia praitu metu pakartojimas
2015-06-05
Atsakyti
Cavs zaidima vertinu teigiamai,zinant tai kad vienas metimas gale galejo nulemt rungtyniu baigti cavs naudai,zaidzia be lovo o ir irvingas su trauma ir db vel del sekanciu klaustukas ant jo,is gsw tiketasi kur kas daugiau
2015-06-05
+34
Atsakyti
Vladimiras Simonko
Gal kas matet kur Donce,a to mes su Atominiu Roku is po nakties niekur jo namie neradom? Aciu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-05
+33
Atsakyti
labukas
tegul džiaugiasi, kad CAVS neturi savo dviejų pagrindinių žaidėjų, o Irvingas žaidžia viena koja...
2015-06-05
+17
Atsakyti
labukas
tegul džiaugiasi, kad CAVS neturi savo dviejų pagrindinių žaidėjų...
2015-06-05
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.