Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ pirmosiose „Gloria Cup“ turnyro rungtynėse ketvirtajame kėlinyje turėjo dešimties taškų persvarą, tačiau jos neišsaugojo ir per pratęsimą pripažino Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą.

Vis dėlto po dvikovos kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius buvo patenkintas žaidėjų kovingumu bei išskyrė pagrindinę priežastį, lėmusią pralaimėjimą Eurolygos vicečempionams.

„Manau, kad ikisezoninėse rungtynėse yra labai gerai patirti tokį intensyvumą, nervų karą. Tokios rungtynės išeis mums į naudą. Gaila, kad atidavėme šias rungtynes dėl tokių dalykų, kaip ir dažnai atiduodame sezono pradžioje – dėl disciplinos neturėjimo, sistemos nežinojimo. Ir šiaip dar dėl krepšininkų žaidimo pagal senas taisykles.

Tikrai gaila, nes turėjome rungtynes savose rankose, o tokia komanda kaip „Anadolu Efes“ nubaudžia, jei pradedi išsigalvoti kažkokius dalykus. Mums tai yra gera pamoka, smagu, kad buvome netoli pergalės prieš Eurolygos finalininkę“, – po dvikovos kalbėjo Jasikevičius.

Nigelis Hayesas buvo rezultatyviausias žalgiriečių gretose, pelnęs 27 taškus, nors prieš tai keliose rungtynėse amerikiečiui sunkiai sekėsi rinkti taškus. 

„Ikisezoninėse rungtynėse Nigelis susikurdavo daug progų metimams, bet nepataikydavo, kas yra kažkiek logiška šioje pasirengimo stadijoje. Šiandien jis pataikė metimus, čia yra komandinis žaidimas ir mums reikia visų indėlio“, – paklaustas, kas lėmė sėkmingą Hayeso pasirodymą, atsakė 43-ejų specialistas.

Dvikovoje su „Anadolu Efes“ 10 taškų pelnęs Rokas Jokubaitis sulaukė Jasikevičiaus pagyrimų.

„Rokas žaidė labai drąsiai, matėsi, kad jau žaidėjų kojos pradeda atsigauti nuėmus krūvį. Tikrai smagu dėl jo, žaidė agresyviai ir priėmė gerus sprendimus“, – baigė Jasikevičius.

Rezultatyviausias žalgiriečių žaidėjas rungtynėse Hayesas taip pat pripažino, jog dvikovoje pritrūko disciplinos.

„Padarėme daug paprastų klaidų, treneris jau minėjo disciplinos trūkumą. Mes dirbame labai sunkiai treniruotėse, kad atliktume dalykus aikštėje tinkamai. Ketvirtajame kėlinyje kelis kartus kvailai prasižengėme, bet džiugu yra tai, kad čia yra ikisezoninės rungtynės ir galime iš to pasimokyti“, – teigė Hayesas.

Komentarai:
Įvertink mano intymias nuotraukas :) http://inx.lv/CdN
2019-09-12
Atsakyti
x
Baik Jaska cia gyrt,nes nebuvo už ka.
2019-09-12
-12
Atsakyti
Bukis
Efes žaidė pilna sudėtim. Žalgiryje nebuvo 4 svarbių žaidėjų. Sakyčiau puikus rezultatas
2019-09-12
+2
Atsakyti
zalgiris
siendien prasideda bilietu prekyba i zalgirio runktynes
2019-09-12
+6
Atsakyti
zalgiris
Hayes teisingos mintis kad galime is to pasimokyt runktyniu pabaigoje
2019-09-12
+5
Atsakyti
Anonimas
jei maziau gertu ir tusintubsu savo naparniku ilgu is dubleriu, tai gal ir iseitu europoj vidutinio lygio zaidejas
2019-09-12
+10
Atsakyti
Antanas
gražiai efes paduc.hino ispurteli. numete kaula kaip suniui o paskui per pratęsimą parode savo jega.
2019-09-12
-9
Atsakyti
Jj
gal saras pagaliau isugdys rinktinej izaideja
2019-09-12
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.