Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Lietuvos rinktinėje liko keturiolika kandidatų. Po rungtynių su Baltarusijos nacionaline komanda Jonas Kazlauskas nusprendė atsisakyti Mindaugo Girdžiūno ir Deivido Gailiaus paslaugų.

Po rungtynių treneris pakomentavo savo sprendimą bei pabrėžė, kad dėl Girdžiūno pasitraukimo Vaidas Kariniauskas dar neužsitikrino vietos dvyliktuke.

„Pradėsiu nuo Deivido. Jam, nesisekė, tai nosį sulaužė, dabar raumenį sumušė ir jis norėjo, stengėsi, bet kažko privengė. Kitas dalykas, galvoju, kad jo pozicijoje auga du įdomūs žaidėjai kurie rimtai pretenduoja į rinktinę – tai Grigonis ir Ulanovas, – savo sprendimą komentavo Kazlauskas.

˜– Ilgiausiai mąstėme dėl Kariniausko ir Girdžiūno. Be abejonės, Girdžiūnas geresnis metikas. Bet jo žaidimas daugiau sukasi kaip metiko, kaip antro numerio, kuris žaidžia pirmoje pozicijoje, galvoju, kad šiai dienai Adas yra geresnis, o tikro įžaidėjo neturime ir ilgai neturėsime, todėl suteikėme dar šansą pakovoti dėl vietos. Visą laiką po kiekvienų rungtynių svarstydavome variantus, trenerių pozicijos išsiskyrė šiuo klausimu. Dar Kariniauskui negalime garantuoti vietos rinktinėje, dar ankstoka.

Paaiškėjus, kad Girdžiūnas palieka rinktinę, komandos sudėtyje liko du atakų organizatoriai. Įžaidėjo pareigas dalinsis Mantas Kalnietis ir Kariniauskas.

Girdžiūnas kontrolinėse rungtynėse vidutiniškai pelnydavo po 8,8 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Gailius praėjusiais metais Europos čempionate debiutavo Lietuvos rinktinėje, tačiau šiemet Kazlauskas nusprendė vietoje klaipėdiečio rinktis kitus žaidėjus.

Puolėjas sužaidė penkerias draugiškas rungtynes ir vidutiniškai pelnydavo po 5 taškus, atkovodavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Treneris jau šį sekmadienį paskelbs dar du krepšininkus, kurie nežais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Visgi jie keliaus su komanda į turnyrus užsienyje ir traumų atveju turėtų galimybe patekti į dvyliktuką.

Jono Kazlausko komentaras:

Likę rinktinės žaidėjai:

5 Mantas Kalnietis PG 196 cm 89 kg 29 m.
7 Adas Juškevičius SG, PG 194 cm 90 kg 27 m.
8 Jonas Mačiulis SF 198 cm 98 kg 31 m.
10 Renaldas Seibutis SG, SF 196 cm 82 kg 30 m.
11 Domantas Sabonis PF, C 211 cm 105 kg 20 m.
12 Antanas Kavaliauskas C 208 cm 114 kg 31 m.
13 Paulius Jankūnas PF 205 cm 107 kg 32 m.
15 Robertas Javtokas C 210 cm 112 kg 36 m.
17 Jonas Valančiūnas C 211 cm 116 kg 24 m.
19 Mindaugas Kuzminskas SF, PF 205 cm 98 kg 26 m.
21 Artūras Milaknis SG, SF 195 cm 90 kg 30 m.
40 Marius Grigonis SG, PG 198 cm 90 kg 22 m.
92 Edgaras Ulanovas SF 199 cm 96 kg 24 m.
93 Vaidas Kariniauskas PG, SG 197 cm 92 kg 22 m.
 
Komentarai:
...
Nervoja jau dabar, kad Girdžiūna vietoj Kariniausko atkabino. Nežinia kiek dar nervu teks išliet, kai teks stebėt Kariniausko žaidimą prieš Ispanus ir jo vėluojančius veiksmus. poor Kazlas
2016-07-15
+22
Atsakyti
cia
kaunas, kaip bebutu liudna, cia islenda ne profesionalumo klausimas, o zaideju

paruosimo mokyklu itaka

kaip besuksi, bet galutinio sprendimo priemime (ir cia daugelio atveju taip yra buve) lemia ar tas zaidejes yra praejes pro garsiausia salies sporto mokyklos veliava, kurios federacijai visapusiska itaka yra islikusi nuo pacios virsunes

liudniausia kad visi tai zino ir tyli, nes bijo buti suvalgyti arba uzdusinti, o nuo sios tylumos kencia tai visi
2016-07-15
-7
Atsakyti
Petras
Apmaudu dėl girdziuno

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
+1
Atsakyti
rr
Pritariu dėl Grigonio, jei nepaims tai zaidejai imamai uz praeities nuopelnus. Girdžiūnas būtų pravertes. Jis gali individualiai patraukti kai to reikia, puikus metimas.
2016-07-15
-4
Atsakyti
nesamone
Sveiki,

Gal kam ir pasirodys kad per daug giriu girdziuna, bet tiesiog taip galvoju, tokia mano nuomone :)

Niekaip nesuprasiu, nesvarbu, kad Kariniauskas gal ir suzibes kazkokiose rungtynese (kuom labai abejoju, bus tas pats kas kazkada Jomantas uz rinktine varynejosi kamuoli ir ties viduriu prakisdavo visada...) jokio skirtumo, nes negalesime suzinoti kaip Girdziunas butu atrodes vietai jo.

Imant Milakni zinant kaip zaisdavo uz rinktine tai nebudavo kad jis taikliai saudydavo, daug pramesdavo taip kad vadinti jo tikru snaiperiu nedrisciau, neturi jis dar tokios stabilumo + jam reikia deriniu ant ismetimo, jis nesusikuria progu is trajako kaip Girdziunas!

Girdziunas turi driblinga, minksta metima ko neturi daug kas is rinktines zaideju..

Milaknis - kaip kada isaus del metimo, kalnietis - medinis metimas, kariniauskas - medinis metimas, seibutis - medinis metimas, javtokas - medinis metimas... kiek is viso zaideju turime su mediniais metimais, ne tiek jau mazai ? LT rinktine kazlauskas stato i remus vel kaip visada, aisku gal ir gerai, nes daug pasieke ziurint i praeitus rezultatus, taciau netikiu tikrai kad girdziunas butu pamaises: labai gerai valdo kamuoli ir turi minksta metima ir gali suzaisti vienas ant vieno.

As manau bus tokiu rungtyniu kai reikes tasku, o daug kam nekris (nes daug mediniu metimu turi zaidejai), kariniauskas neistems rungtyniu, nes jis tures problemu persivaryt aikstele (duog dieve klystu..) - viskas isaiskes kai losim su ispanija ar kazlauskas duos losti kariniauskui ar ne., jeigu neduos net pries draugiskas losti daug, tai nafik tokio zaidejo kai treneris juo nepasitiki net per draugiskas.. tai bus matyt jau pirmadieni su ispanais.

+ galejo pasilikt girdziuna iki ispanu ir duot palost tiek kariniauskui tiek girdziunui po 20 min :)

Tik kazkaip nedingsta man vaizdas is akiu kai per svarbias varzybas truksta taikliu metimu, o girdziunas turi patirties tam! + visi 5 zaidejai turi buti pavojinga, kazlauskai... visi penki zaidejai turi buti pavojingi.. jeigu puolime losiame 4 pries 5 tai jau blogai... o mes dazniausiai losiame 2 ar 3 pries 5.. nes visi kiti mediniai metimai :( kas seibuti yra tau, pakoreguok metima blyn jau , uzteks i prieki lanko metyt gal :) ? Tikiuos atgis metimas iki olimpiados!

Kaip bebutu, visiem sekmes ir tikime rinktine kad galite nueiti toli siais metais, tik reik zaist ir dirbt sunkiai tiek gynyboje, tiek puolime.. ir lipt per galvos del kovojimo del kamuoliu, o ne zaist minkstai.

p.s. jeigu grigonio nepaims i rinktine, visai nesuprasiu.... turi jis lost uz rinktine!

p.s.2 girdziunas ismetas, taip kad persivarymo per aikste viskas liks kalnieciui, kiti nepersivarys.. arba atiduos daug jegu, ir nebeliks jegu metimams, o kalnietis kai los po 30 min per rungtynes, tai iseje is grupes nebus jam daug jegu. Anyway, tikiuos kariniauskas suiims ir tikrai pades, nes girdziuno nebera :)
2016-07-15
-18
Atsakyti
rr
Kiti atkabinimui Ulanovas ir Kariniauskas.
2016-07-15
+6
Atsakyti
rr
Del Girdžiūno, tik viena paiaškinimas, Kazlauskas neeksperimentuos, ir į OL važiuos si Juškevičiumi ir Seibučiu kaip įžaidėjais. Kariniauskas tikrai nebus rinktinės įžaidėjas. Jo didžiulis minusas kamuolio perlaikymas.
2016-07-15
-9
Atsakyti
Anonimas
As manau kita olimpiada reiketu kazlauskui rinktis ne kaip zaidzia zaidejai o pagal vardis keno daugiau zinoma ta ir renku ir dar tik is nbj lietuvius ir puse is zalgiro ar visus gal

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
Atsakyti
Anonimas
Oi cia tai resa seibutis coa isvis tragedija nu bet ji tilrai neismes kazlauskas nu bet kaip pasirodis blogai gal i kita olimpiada nepakves galy galia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
-17
Atsakyti
hm to krabas13 (0)
Kam reikalingas Seibutis kaip izaidejas? Jo metimas dar levesnis nei Kariniausko, izaidejo savybes taip pat, jau nekalbant apie Kariniausko fizines savybes. Taip Kariniauskas levas, bet seibutis kaip izaidejas dar levesnis, o SG jis nereikalingas taip pat (Grigonis, Juskevicius n kartu geriau atrodo). Jeigu seibuti paims del vardo, bus didziausia klaida si sezona Kaziolo.
2016-07-15
-7
Atsakyti
hm
Man didesnis klausimas, ka veikia Seibutis ir Milaknis rinktineje? Abu didziausi inkarai si karta.
2016-07-15
-15
Atsakyti
hm
Manau viena priezasciu kodel Kariniauskui dar suteiktas sansas, nes jis dar neturi klubo, zaidimas rinktineja pakelia tavo akcijas, tai visi zino jau senai. Faktas kad kita sezona Kariniauskas zais geresneje komandoje. Nenustebciau jeigu koks ACB autsiderius pasiulytu sutarti
2016-07-15
-7
Atsakyti
Anonimas
Nereikia to kalinausko i rita nejokaukit jis neko gero nemoka o ir gailiau gaila stumde dause vis ir kazlauskas kaip nezinau ka ismete net isizais nedave

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
+15
Atsakyti
Vytautas
Kariniauskas tikrai per silpnas tokio lygio krepsiniui .Prie kietesnes gynybos visiskas nulis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
+36
Atsakyti
Anonimas
Cia didele klaida padare kazlauskas pamatisit kaip neko neparodis kaliniauskas jusu verks kazlauskas uz toki sprendima

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
-11
Atsakyti
Vaidas
Dabar pagal visą logiką Lietuvos Rytas turėtų nupirkti Kariniauska.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
-20
Atsakyti
Vaidas
Bravo Kazlauskai! Bravisimo! Turi tvirtą nuomonę.

Bravo!Bravisimo!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
+10
Atsakyti
ApmauduAš vietoj Girdžiūno kažką kitą šalinčiau.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Pritariu, o Kazlas tepasižiūri lgendinio Žalgirio legendinę pergalę https://www.youtube.com/watch?v=4w6MX7Kl... ir pamatys, kad komandai reikia VISŲ PENKIŲ priešininko kašei pavojingų žaidėjų, o ne taip kaip pernai, kada mūsų "įžaidėjas" buvo nulis ir su ispanais lošė faktiškai keturiese prieš penkis.
2016-07-15
+8
Atsakyti
Anonimas
Visi kurie čia stebisi nueikit ir pažiūrėkit statistiką.

Girdžiūnas atmetus pirmas rungtynes sėkmingai degradavo, o Kariniauskas kilo...
2016-07-15
+4
Atsakyti
Anonimas
manau bus taip pg Kalnas Adas sg Seibutis Grigonis Milas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.