Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę sukirto rankomis su Eurolygoje puikiai pažįstamais aukštaūgiais Joffrey Lauvergne ir Augustine’u Rubitu, tačiau jaunasis komandos vidurio puolėjas Marekas Blaževičius dėl laukiančios konkurencijos nė kiek nesibaimina.

Marek Blaževič

Marek  Blaževič
Komanda: Vilniaus Rytas
Pozicija: C
Amžius: 18
Ūgis: 207 cm
Svoris: 96 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Nebūčiau ėjęs į „Žalgirį“, jeigu bijočiau konkurencijos“, – po Lietuvos rinktinės treniruotės Palangoje tvirtai atsakė Blaževičius.

„Žalgirio“ priekinėje linijoje be minėtų krepšininkų taip pat bus Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas ir Nigelas Hayesas. Kauniečiai turi galimybę pratęsti sutartį su Jocku Landale’u.

Šią savaitę taip pat paaiškėjo ne tik naujieji Blaževičiaus komandos draugai Kaune, bet ir vyriausiasis treneris. Juo tapo G lygos metų strategas austras Martinas Schilleris.

„Labai faina, nes treneris buvo prie NBA, turi patirties JAV. Jis įneš daug naujovių, galbūt man asmeniškai duos patarimų dėl JAV“, – teigė Blaževičius, kuris su specialistu kol kas nebendravo.

Pirmosiomis dienomis rinktinėje krepšininkai tobulino fizinį pasiruošimą, o šįvakar jau trečiąjį kartą sportavo su kamuoliu. Palangos salėje Blaževičius sportavo su marškinėliais, ant kurių nugaros buvo užrašyta jo pravardė – Marek Košmarek.

Blaževičius prieš rinktinės stovyklą ilgą laiką savo fizinę formą gerino plušėdamas su asmeniniu krepšininkų fizinio tobulėjimo treneriu Artūru Javtoku, todėl susitvarkyti su krūviu rinktinėje jam keblumų nekilo.

„Pirmosios 3-4 dienos buvo kūno pasiruošimas, įvedimas, kad visi būtume vienodame pasiruošimo lygyje. Pasiruošėme žaisti su kontaktu ir šiandien jau tai darėme. Labai smagu, labai faina, žaidžiu su kur kas labiau patyrusiais žaidėjais, kurie turi labai daug patirties. Stengiuosi tai išnaudoti.

Fizinės treniruotės čia tikrai buvo lengvesnės (nei su Artūru Javtoku – aut. past.). O pradėjus žaisti krepšinį su kontaktu, vis tiek tai yra visiškai kitas reikalas, nes be krepšinio buvome 4-5 mėnesius, dirba kitos raumenų grupės. Nuovargio buvo“, – pirmosios savaitės rinktinėje įspūdžiais dalijosi krepšininkas, kuris prie rinktinės prisijungė pirmąjį kartą.

Rinktinė dar savaitę sportuos krepšinio salėje Palangoje ir kitą ketvirtadienį išvyks į draugišką turnyrą Taline, kuriame susitiks su Estijos ir Latvijos nacionalinėmis komandomis.

Komentarai:
Tauta
o tai prancuzas ir rubitas kodel nepamineti kaip konkurrntai, o tik hays, jankis ir geben?
2020-07-17
+2
Atsakyti
Hm
Su G-lygos čempionu treneriu už vairo jei gerai Blaževič atrodys - tikrai vaikiui bus lengviau būt pastebėtam NBA pavardžių. Ko kaip supratau jis labiausiai ir nori.
2020-07-17
+1
Atsakyti
sviedinys
iskart matos kad talentas ir protingas vaikis siekiantis tik auksciausiu tikslu ir be jokios baimes ir supratimu kad nieks nieko tau siaip neduos, nei minuciu, nei trofeju, nei kontraktu. Viska gali pasiekt tik sunkiai dirbdamas ir kovodamas, pradziai pasistumdyk su louvergne, semkis patirties ir ziurek jau greit tu antras, o gal jau greit ir pirmas vietoj to kad merdet kazkur
2020-07-16
+2
Atsakyti
Anonimas
Dabar jau maladzec bahuriukus o kaip buvo ryte tai buvo blogas lenkas toks ir toks o dabar užpakalį laizot jau oi vaikai jus
2020-07-16
+4
Atsakyti
Tony
mldc bacuriukas svarbu kinku nedrebint ir jau nuo pirmu dienu kibt i atlapus patyrusiem zalgirio veteranam, nes tik taip minutes uzsitarnaus eurolygoj
2020-07-16
-4
Atsakyti
Ei raudoni priedurniai islyskite parašykite kaip zaidejai bėga iš skęstančios geldos komandos raudonos nepavadinsiu
2020-07-16
+1
Atsakyti
Gėjus Paulius Ambrazevičius
Šaunuolis Marekas, turo charakteri vaikis, tokiem statyboj ne vieta
2020-07-16
-2
Atsakyti
1944
Na, raudoni suskreteliai, pirmyn i komentarus su savo uzuojautom Marekui. Pradekit dabar savo isvedziojimus kaip jam nepasiseke, negaus daug zaisti, o jusu raudoname skudure butu vienas pagrindiniu.
2020-07-16
+10
Atsakyti
blazevic
siema kowno
2020-07-16
+6
Atsakyti
Sudlenkis
Kavenski nemėgsta lenkų, man rodos ne konkurencijos bijot tik į barą eit tau skerslenki bijot reikia
2020-07-16
+3
Atsakyti
djgaffer
Balzeviciui pasiseke kad ateina "bek ir mesk" treneriukas. zaidybinio laiko prie tokio stiliaus be jokiu abejoniu gaus
2020-07-16
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Marek Blaževič

Marek  Blaževič
Marek  Blaževič
MIN: 12.34
PTS: 4.11 (47.92%)
REB: 3
AS: 0.56
ST: 0.22
BS: 0.11
TO: 1.11
GM: 9