Gediminas Orelikas šį sezoną kontaktavo su abiem Lietuvos grandais
Gediminas Orelikas šį sezoną kontaktavo su abiem Lietuvos grandais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Gediminas Orelikas 2010 m. galėjo pasirašyti naują kontraktą su „Šiaulių“ komanda, uždirbti daugiau pinigų bei pasidabinti bronzos medaliais, tačiau nusprendė savo karjerą tęsti „Prienų“ ekipoje ir nesuklydo.

23 metų 200 cm ūgio puolėjas šį sezoną tapo naudingiausiu BBL ir LKL žaidėju, o tinklalapio „BasketNews.lt“ apklausoje kolegos jį pripažino geriausiu šalies pirmenybių žaidėju.

Krepšininko duomenys

Pozicija: SF, PF
Ūgis: 200 cm
Svoris: 105 kg
Gimė: 1990-05-14
Miestas: Šiauliai
Šalis: Lietuva
„Man didelė garbė, kad kolegos taip mane įvertino. Žaidėjų balsavimas reiškia man daugiau nei vertinimas tik remiantis statistikos rodikliais. Asmeniškai šis sezonas buvo tikrai puikus, o iki visiškos komandinės sėkmės pritrūko LKL bronzos medalių“, – tuomet teigė Orelikas.

Prieš kelias dienas šiaulietis suraitė parašą ant dvejų metų sutarties su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa. Taip jis tikisi išbandyti save aukštesniame lygyje ir įrodyti, jog šis sezonas nebuvo tik atsitiktinumas.

Šį sezoną Orelikas LKL vidutiniškai pelnydavo po 17,1 taško, atkovodavo po 5,6 ir perimdavo po 1,2 kamuolio, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 19,6 naudingumo balo.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ Orelikas papasakojo apie kalbas su Kauno „Žalgiriu“, mintis žaisti užsienyje, baimę sėdėti ant suolo, svajonę patekti į NBA, padėką Virginijui Šeškui bei kt.

– Gediminai, jums šis sezonas buvo puikus. Ko trūko iki pilnos laimės? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Oreliko.
– Metus vertinčiau geriau, jeigu būtume laimėję trečią vietą LKL. Kitais aspektais, tai tikrai buvo „super“ sezonas. Laimėjome LKF taurę, BBL užėmėme antrą vietą. Tik LKL mažajame finale neužteko jėgų.

– Kaip reagavote sulaukęs „Lietuvos ryto“ pasiūlymo?
– Teigiamai. Iš karto gavęs kontraktą pradedi galvoti apie kitą sezoną, kaip reikės dvigubai daugiau ruoštis, sportuoti ir įrodyti, kad galiu žaisti aukštesniu lygiu.

– Ar tikėjotės sulaukti pasiūlymo iš Lietuvos grandų?
– Atvirai sakant – tikėjausi. Buvo kalbų su „Žalgiriu“, o dabar esu padėjęs parašą ant sutarties su „Lietuvos rytu“. Viduje tikėjausi, kad jie gali pasiūlyti kontraktą. Su „Žalgiriu“ kalbėjomės sezono metu, kuomet dar buvo sena klubo valdžia. Tačiau, pasikeitus Kauno klubo vadovybei, baigėsi ir kalbos.

2012-2013 m. sezono asmeniniai rekordai
Naudingumas 42 2013-05-06
Taškai 28 2013-01-10
Atkovoti kamuoliai 14 2013-01-12
Rezultatyvūs perdavimai 7 2013-02-09
Perimti kamuoliai 3 2012-11-03
Blokuoti metimai 2 2012-10-20
– Ar ilgai svarstėte „Lietuvos ryto“ pasiūlymą?
– Ne, ne per ilgiausiai. Manau, kaip ir visi žaidėjai – savaitę ar dvi. Reikėjo viską apsvarstyti, susidėlioti pliusus ir minusus. Tikrai nėra taip, kad jei jau kontraktą pasiūlo „Lietuvos rytas“, puoli iš karto ir pasirašai.

– Tai pirmas kartas, kuomet radote naują klubą dar neprasidėjus vasarai. Ar nesinorėjo palaukti, kol viskas susigulės?
– Net negalvojau apie tai. Gavau pasiūlymą, pakalbėjau su agentu ir kartu nusprendėme. Viskas tiko ir buvo gerai.

– Ar neturėjote planų išvykti į užsienį?
– Taip, buvo tokių planų. Vis galvojau važiuoti, ar likti Lietuvoje. Visgi pasirinkau antrąjį variantą. Galbūt čia bus kažkiek lengviau. Mane čia jau visi pažįsta, o nuvažiavus į užsienį viskas bus nauja.

– Ko tikitės iš naujo gyvenimo etapo – žaidimo „Lietuvos ryte“?
– Šį klausimą reikėtų užduoti sausio viduryje, kuomet apie tai daugiau žinosiu. Tikrai stengsiuosi įrodyti, jog galiu žaisti aukštesniu lygiu. Tikiuosi, kad treneris bei komandos draugai manimi pasitikės ir viskas bus gerai.

– Ar nebijote, jog teks daugiau laiko praleisti ant atsarginių žaidėjų suolelio?
– Manau, to bijo visi krepšininkai. Aš asmeniškai taip pat dėl to nerimauju, kadangi tai jau buvau patyręs, kai žaidžiau „Šiaulių“ komandoje. Nenorėčiau, kad taip nutiktų vėl.

– Ar sprendimas palikti „Šiaulių“ ekipą buvo sėkmingiausias jūsų karjeroje?
– Taip teigti nedrįsčiau. Tuomet buvau jaunas, o „Šiauliai“ pasiūlė sutartį. Visgi tai buvo gimtojo miesto komanda. Manau, jie stengėsi išauginti krepšininką šiaulietį, bet galbūt jiems kažkas jiems nepavyko.

Oreliko karjeros stotelės

2006-2007: Šiaulių Šiauliai (LKL) 
2007-2008: Šiaulių Šiauliai (LKL) 
2008-2009: Šiaulių Šiauliai (LKL) 
2009-2010: Šiaulių Šiauliai (LKL), vasarį perėjo į Prienų Rūdupį (LKL) 
2010-2011: Prienų Rūdupis (LKL) 
2011-2012: Prienų Rūdupis (LKL)
2012-2013: Prienų Prienai (LKL)
2013-2014: Vilniaus Lietuvos rytas (LKL)

– Gruodžio mėnesį duodamas interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“ minėjote, jog pirmoji jūsų svajonė buvo žaisti LKL, antroji – Eurolygoje, o trečioji – praverti NBA duris. Ar galima sakyti, jog antroji svajonė jau beveik išsipildė?
– Jau baigia išsipildyti. Esu sakęs, kad pirma noriu pradėti nuo LKL, po to – Eurolyga, o kada nors gyvenime – patekti ir į NBA. Tai visų krepšininkų svajonė. Antroji svajonė jau beveik išsipildė – galima padėti pliusą ties ja.

– Kiek laiko prireiks iki trečiosios svajonės?
– Nežinau. Viskas priklauso nuo darbo ir noro. Svarbiausia dirbti, tobulėti ir pats gyvenimas parodys ar esi to vertas.

– Kiek prie jūsų tobulėjimo prisidėjo treneris Virginijus Šeškus?
– Jis tikrai manimi pasitikėjo ir leido aikštelėje praleisti labai daug laiko, dažnai atakuoti krepšį. Esu jam labai dėkingas ir grįžęs į Prienus dar kartą padėkosiu. Man jis buvo labai geras treneris. Galbūt vien dėl jo pasitikėjimo manimi aš ir pasirodžiau gerai.

– Ar tai, jog antroje sezono pusėje žaidėte vos septyniese-aštuoniese, suteikė teigiamos patirties?
– Galbūt ne patirties, o nuovargio (juokiasi, – Red.). Žaidėme septyniese ir ne visada užtekdavo sveikatos. Žaidybinio laiko gaudavau daugiau, bet turint tiek krepšininkų sunku kažką laimėti.

– Kokia atmosfera tvyrojo „Prienų“ komandoje viso sezono metu?
– Viskas buvo tvarkoje. Visi labai draugiškai bendravome, nebuvo jokių pykčių. Prie geros nuotaikos prisidėjo tai, jog visi kartu gyvenome „Karališkoje rezidencijoje“. Daugiau bendravome, dažniau vienas kitą matėme.

– Kokie jūsų vasaros planai?
– Savaitę ar dvi tikrai pailsėsiu, o tuomet vėl kibsiu į darbus.

– Ar nesulaukėte Jono Kazlausko skambučio ir kvietimo į Lietuvos vyrų rinktinę?
– Ne, kvietimo dar nesulaukiau, bet vis dar jo tikiuosi. Norėčiau išbandyti save vyrų rinktinėje. O jeigu ne – bandysiu kitais metais. 

Oreliko žaidimo epizodai:

Komentarai:
Anonimas
sasa Orelikas lkl isrinktas geriausias ir ka jus norit pasakyti. supraskit pirma ta krepsini. o nevarykit apie kitus. o zalgiris ir gera komanda yra tai va

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-15
-2
Atsakyti
Anonimas
Rytas zais EL??? WTF???
2013-05-21
-1
Atsakyti
stalius
Orelikas geresnis zaidejas uz Buterleviciu ir Jomanta nemanau kad sedes ant suolo nebent LR nusipirktu labai gera sf pvz kaip Chester Simmons tada gal.
2013-05-21
+1
Atsakyti
Reklama stumia zaidejui su apzelusiu pagurkliu ;) Neblogas gal jis viskas paaiskes jau greitai!! Beje snargliams-jau greitai bus ablomas,kai Zali pristatines generalini remeja!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-21
+1
Atsakyti
kenny
>>djgaffer

Klausyk muzikeli,tavo ziniai uz Zalgiri siemet lose "portugalai"-K.Lavrinovic,M.Kuzminskas,D.Lavrinovic.

O gal pagal primityviausiu Lietuvos gyventoju,kaunieciu,sukurta schema,"portugalas" atvykes Kaunan,gauna indulgencija ir tampa albanu.Na taip bent as girdziu jus durniukus vadinant .
2013-05-21
-5
Atsakyti
Taip kas liecia ryta sezonas buvo lb prastas ir as to neneigiu,kaip kazkas ir minejo kad po N metu zalgiris gerai pasirode eurolygoje ir ne 1-5 ar 0-6 top16 kas tiesa tas ne melas,bet velgi idomu kas liks is zalgirio,dardeno neber,popo nebebus,del kuzes ir plazos kabo laustukai,lafaetas irgi neiasku,gali but kad nieko nebeliks o dar kokios skolos kaba.. del ryto vel daug ka pramest reiketu ir meginti surinkti nebloga sudeti,na pamatysime kas kaip bus anksti dar kazka ir sneket ir baikit pjaut gryba kad kita sezona tas arba anas laimes viskas savo laiku ir vietoje
2013-05-21
+5
Atsakyti
Labai tikiuosi, kad jo ant suolo nelaikys.
2013-05-21
-4
Atsakyti
jopa
zalgrybiai, krapstykit litus ir atidavinekit skolas, veiksmais o ne skiedalais parodykite meile komandai, pienburniai
2013-05-21
-6
Atsakyti
Hacpatb
Bijai Jomanto - neik i miska
2013-05-21
+5
Atsakyti
tiesa
Dar vienas Jomantas ar Babrauskas .
2013-05-21
-7
Atsakyti
To zalfaniai
Idiotai jus Kuzia Kuzia, nesvarbu, kad jo kita sezona neliks...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-21
-25
Atsakyti
djgaffer
Juokas ima iš tų rytfanių.Įsigijo Oreliką ir jau galvoja,kad kitam sezone laimės viską.:-):-)Atsibuskit lopai.Dar kažkas lygina Oreliką su Kuzia.Čia nėr ką lygint.Taip,Orelikas perspektyvus,bet Kuzia už jį milijoną kartų geresnis žaidėjas.Kalbat tokias nesąmones rytfaniai,kad net gėda,jog jūs lietuviai.Nors,tiesa,jūs gi portugalai.:-):-)Apie Oreliką kalbat taip,lyg jis būtų jūsų išgelbėtojas,kaip Jėzus Kristus.Būdami apgailėtini dar sugebat ant Žalgirio stūmt.Tai parodo visišką jūsų debiliškumą ir apgailėtiškumą.Jūs esat Lietuvos gėda.Užsikruškit su savo debiliškais komentarais.Net šlykštu skaityt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-21
+1
Atsakyti
djgaffer
Juokas ima iš tų rytfanių.Įsigijo Oreliką ir jau galvoja,kad kitam sezone laimės viską.:-):-)Atsibuskit lopai.Dar kažkas lygina Oreliką su Kuzia.Čia nėr ką lygint.Taip,Orelikas perspektyvus,bet Kuzia už jį milijoną kartų geresnis žaidėjas.Kalbat tokias nesąmones rytfaniai,kad net gėda,jog jūs lietuviai.Nors,tiesa,jūs gi portugalai.:-):-)Apie Oreliką kalbat taip,lyg jis būtų jūsų išgelbėtojas,kaip Jėzus Kristus.Būdami apgailėtini dar sugebat ant Žalgirio stūmt.Tai parodo visišką jūsų debiliškumą ir apgailėtiškumą.Jūs esat Lietuvos gėda.Užsikruškit su savo debiliškais komentarais.Net šlykštu skaityt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-21
-1
Atsakyti
Nusibodo jau apie ta Orelika
2013-05-21
+4
Atsakyti
CrosssSvarbiausia kad kitam sezonui tikrai liks musu lyderiai: Klimavicius, Footas, Juskevicius, Mcgrath, Lipkevicius, Juskevicius. Imsim JEVRALYGA!


Ai dar gi vienas, Delas. (be jo tikrai nebutu tokiu skambiu pergaliu kurias pasiekeme siemet)
2013-05-21
-15
Atsakyti
Svarbiausia kad kitam sezonui tikrai liks musu lyderiai: Klimavicius, Footas, Juskevicius, Mcgrath, Lipkevicius, Juskevicius. Imsim JEVRALYGA!
2013-05-21
+18
Atsakyti
zk fanams
atsibuskit atsilupeliai, Orelikas geriausias LKL zaidejas lietuvis, ir taskas. Visi tai zino ir visi tai pripazysta, o jus nepavydekit nevykeliai ,kad niekad tokio gero zaidejo neturesit savo nuskurusioj komandoj. Kas sako ,kad neatletiskas, storas ar letas tai jus atsibuskit debilai betkury is jusu aplostu su viena ranka.

Tiek atletiskumo ,tiek staigumo ir ypac metimo jam netruksta.
2013-05-20
-3
Atsakyti
DangisSPQRDangisAsteriksasvilniusvilniussaunus siaip zaidejas, turintis gera metima, savita prasiverzimo stiliu, darant dvizingsni suletina tempa ir kunu atsistumia pasidarydamas sau erdves metimuikas yra zaides krepsini supras kad sunku toki zaideja dengti turinti mases ir ja isnaudojanti , ypac kai 2 metraiNera pas ji fizines jegos daug,mases taip pat,taip,akd nekliedek.Cia tau ne Sofoklis,kuri sunku uzdengti.visi kiti Europoje uzdegiami.Juokingiausia ,kad rytfaniai ir apie Obryant kliedejo,kad bilekas bus ir apskritai apie visus kas tik apsivelka ryto marskinelius..patiems nejuokinga?:DDDAs suprantu ,kad sita komanda niekas nesidomi Lietuvoje tik suinteresuti asmenys,bet po kiekvieno pirkinio vejus rasinejat..tai jo, geriau, kai visi bėga iš komandos kaip žiyrkės iš skęstančio laivo:D ir net neaišku kas beliks kitam sezonui - kai Juškevičius bus daugiausia patirties turintis žaidėjas :D:D:DCia isprudo pagieza uz ta is kartos i karta einanti tavo projektelio pazeminima? Ar jau patapus vazelininiu projektu tikimasi nors kazkiek sviesesnes ateities kad galbut kaipnors didziosios Lietuvos dalies palaikomas istorinis, garsiausias bei mylimiausias klubas kaip nors susilpnes?tris metus LKL-ą laimėjot ir jau pasaulio bambos? o prieš tai patys 2 metus triuškinami buvote :) Eurolygoje pirmas sezonas po N metų, kai kitame etape ne 0-6... taip kad keltis kaip ir nėra kuo :D Vienas geras sezonas ir to pasekoje didžiausios istorijoje klubo skolos :) netgi Popas pasakė, kad į šitą klubą - gyvenime daugiau negrįš :D:D:D Tai kaip jis atsilieps apie tokį klubą kitiems? Palauk, dar po sezono išgirsit Plazos pasakojimą - apie elgetaujantį ir visiškai algų nemokantį klubą... Įdomu kas žais pas jus kitamet, kai tokia puiki vadyba :D Atsimerk ir pažiūrėk realybei į akis :) Ar vėl ieškosite buratino Nr2, melsitės jam, o kai išeis vadinsite didžiausia gėda??? Pas ŽK fanus nei savigarbos, nei pagarbos kitiems....


Na jau kam kam, bet apie savigarba tai jums patyleti. Iskeliat savo arenoje skudurus su visokiausiais" Auksas gryzta namo" bet eilini syki bunat pastatyti i vieta. Svarbiausia ne bet kur,bet butent savo arenoje kai pilna arena EILINI syki valdo Zalgirio fanai. Net jusu forumeli ritfaniai verkia ka reikia daryti kad Siemense nebutu tiek Zalgirio fanu:DD Mes pasaulio bambos nesam, savo lygi puikiai suvokiam. Proeblema yra tame kad jus nesuvokiate savo lygio. Nereikia cia kisti paskutiniu triju sezonu. Pries tai buvusiuose jus sugebedavote mus nugaleti tik tada kad Zalgiris buvo grynai prie bankroto ribos ir tai mes bent jau kovodavom iiki pat pabaigos, ne taip kaip jus dabar sausai istisai gaunate visas serijas. Kas bus kita sezona dar paziuresim, bet ne jums kazka aiskinti. Zalgiris nekaltas kad jus patys merdejate ir degraduojate, ziurekit problemu savo lygyje, o ne eilini sezona klykite kaip jau kita sezona tai jau tikrai Zalgiriui sakes:D Lojate lojate, o paskui belieka jums tik tekstis snukiu kai is jusu patranku mesos tyciojasi absoliutus top16 luzeriai Bamberg bei Besiktas, o VTB lygoje savo grupeje vos 7 apgailetina vieta sugebejote islupti.
2013-05-20
-15
Atsakyti
Zalgiris kita sezona versis su 10mln litu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Su jusu valdzios protais tai jum net Orelikas per brangus :DDDDDDDDD
2013-05-20
-2
Atsakyti
Nes tada jam duodama asmeninė ar dviguba gynyba ir jis nieko nepadaro.

https://www.youtube.com/watch?v=WMvn1QnM...
2013-05-20
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.