Vita Kuktienė nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausia
Vita Kuktienė nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausia
Nuotr. A.Didžgalvis
Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda antrus metus iš eilės žais Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finale. Sostinės ekipa išvykoje 80:51 (35:10, 9:20, 19:6, 17:15) sutriuškino Kauno „Aistes-LSU“ ir laimėjo pusfinalio seriją 2-0.

Rungtynes viešnios pradėjo spurtu 16:1 ir beregint susikrovė dviženklį pranašumą. Prasidėjus antrajam kėliniui jų persvara jau siekė 29 taškus ir susitikimo baigtis niekam nebekėlė abejonių.

Šeimininkės pataikė vos 2 tritaškius iš 15 bandymų (13 proc.), kuomet varžovės iš toli atakavo 53 proc. tikslumu (8/15 metimų). Vilnietės taip pat atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (20 ir 10).

„Aistės-LSU“: Jolanta Marmienė 15 (6 per. kam.), Vitalija Kaminskytė 10 (5 kld.), Laura Svarytė 8 (10 atk. kam.).

„Kibirkštis-VIČI-IKI“: Vita Kuktienė 13, Lina Pikčiutė 12 (9 atk. kam.), Kristina Alminaitė 12 (10 atk. kam.), Mantė Kvederavičiūtė 11, Greta Šniokaitė 10, Rima Valentienė 8.

Finale „Kibirkštis-VIČI-IKI“ susigrums su Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ poros nugalėtoja. Šiuo metu serijoje 1-0 pirmauja uostamiesčio komanda.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
jo
Pritariu varvanosiui 100%
2013-04-10
+2
Atsakyti
varvanosis
Gaila kad "aistes" gavo, bet nereikia cia prikaisioti, kad jos palaidojo ta pusfinali. Juk aiskiai komentaruose po varzybu buvo sakoma, kad kausis iki galo. Taciau realistiskiau joms atrodo losti del trecios vietos kaip galimybe, kuria jos pasieke. Komaanda jauna, bet man keista, kad nuolatos jaunimui yra prikaisiojama, jog dar jos tik mokosi ir tobuleja. Siaip jau amzius mokslo ir tobulejimo yra 15-17. Veliau jau turi losti gerai arba gauti privatu treneri kad y tave ydetu darbo ir pinigu, o tu ydetum adekvaciai pastangu.

Vilniaus komanda turi keitimus kokiu neturi kitos komandos. Vilniaus siumetineje komandoje losia tos pacios kaip ir metai is metu besikeicianciu pavadinima kmandu sarasuose. Jei kitais metais stipriausia butu Alytaus "auksciausios rusies vaniliniai ledaiTirpukas niam niam niam kaip gardu" , tai visos tos kasiores ten ir zaistu. Ir tada sakytu - va alytus sukure komanda ir iskarto y auksa isoko.Jokinga.

O tie kas sako, jog tai yra Europos lygio komanda tai atsiprasau. Sitai komandai malku nuduoda visi kas netingi. O taip yra netodel, kad LMKL neturi lygiaverciu komandu kurios leistu komandai palaikyti forma, bet todel kad komanda neturi normalios vadybos, krepsininkiu, treneriu stabas aplamai sugriuves iki pamatu ir tt....
2013-04-09
+4
Atsakyti
toto
O kuo skiriasi vici aisties nuo kibirksties puse is ten krepsininkiu, tau kad tik pakalbeti.Kokios intrigos nori,ziurek intriga tarp fortunos ir sirenu.....ziuri kazkam vis negerai.
2013-04-09
-2
Atsakyti
news
Nebūtu sunaikine VIČI-Aisčių visas LMKL lygis pakiltu,ir žiūrovu daugiau būtu,didesnė intriga būtu per varžybas ir finalinis ketvertas būtu daug geresnio lygio..
2013-04-09
-1
Atsakyti
Anonimas
turbut maceina nepalose
2013-04-09
+1
Atsakyti
Anonimas
o Aistes pacios prasitare, dar pries pusfinalio serija, kad ji laidoja, ir visas jegas mes bronzos medaliam. Aisku geda... :/
2013-04-09
-2
Atsakyti
to all
visiskai sutinku su paskutiniu komentaru. Daugumoj komandu yra keletas, geriausiu atveju penketukas aukstesnio lygio zaideju, kitos del skaiciaus, kartais net i aikste isbega, o vilniuj visos lygiavertes, todel naudojama didesne rotacija. Visas ju pranasumas.Todel lygoj jos ir favorites, bet ne tokios kaip anksciau buvo Teo ar Vici Aistes. Net neabejoju,kad finale nebus sauso rezultato, nesvarbu su kuo zaistu, ir baigtis nebutinai Kibirksties naudai. Nors, taip, jos favorites.
2013-04-09
+2
Atsakyti
Anonimas
Tik jau nebejuokinkit su ta "europinio lygio" komanda. Iki tokio lygio joms kaip iki menulio.Kibirkstis LMKL lygio komanda,kur surinktos geriausios lietuves. Jei kitos kitos komandos turi vos po kelias geras zaidejas,tai Kibirksti pilna komplektacija is cia ir pergales,nes turi lygiavercius pakeitimus visose pozicijose.
2013-04-09
-3
Atsakyti
to Barzda be barzdos
As paziureciau, koks tavo nuomone butu cempionatas be Vilniaus ekipos - o gi paprastas, degradacija butu. Tiesiog nebus kur tobuleti kitoms komandoms, ir tuo labiau Europos arenoje nebus kam zaisti. O kad aistes rodo nepastovu zaidima, nera ko noreti, jaunos zaidejos, dauguma vos is NMKL yra atejusios, kurioms dar viskas pries akis
2013-04-09
-6
Atsakyti
ta
Snioke, pavarik!
2013-04-08
+9
Atsakyti
lala
visiems neitiksi,man labai patinka kibirkstis.sekmes
2013-04-08
-2
Atsakyti
joooooooooooooooo
debiliski komentarai,barzda matyt rungtynes ziurejo uzsimerkes,jei isvis jas ziurejo...
2013-04-08
Atsakyti
Anonimas
tai kur snaiperes jau isaude kulkas su suduva :))
2013-04-08
Atsakyti
Barzda be barzdos
Laimeti tai laimejo, bet mane tai jau knisa Lietuva. Pastoviai laimi viena komanda. Kur biudzetas didelis ten ir pergale. Ziuriu as kaip "Aistes" losia ir kartais nesuprantu. Vienas varzybas sulosia gerai, o kitas zaidzia it net pagrindu neturedamos. Meto nesamones y krepsi, perdavimus duoda kazkur y uzribi. Kaip gali izaideja vinose varzybose ymesti 25 o kitose nedengiama prigrybauti 10 klaidu? Nesuvokiu tokiu dalyku as. Ka per nakty yra pamirstami visi krepsinio pradziamoksliai....eina naciort.

O kad Vilniaus komanda laimejo tai dar labiau uzknisa. Aisku jos turi atlosti pinigus kuriuos gauna, bet mane vimdo tokios komandos. Laimes ta taure ir pasakos : buvo lbai sunku bet laimejom, cia diugiames. Ai, ketvirtfinaliai parode kada buna ydomu, o dabar tai vel taspats.
2013-04-08
+1
Atsakyti
Sudėtys
Puiku. ;0

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-08
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.