Dikčius: „Vien dėl žaidėjų užsispyrimo galime daug pasiekti“

2010-06-21 16:17
Anzelmas Filimanavičius, „BasketNews.lt“ koresp.
Žaidėjų traumos – pagrindinis Dariaus Dikčiaus rūpestis
Žaidėjų traumos – pagrindinis Dariaus Dikčiaus rūpestis
Nuotr. BasketNews.lt
Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinės sudėtyje liko 14 krepšininkų, kurie tęsia pasiruošimą liepos 2–11 dienomis Hamburge (Vokietija) vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Kol kas didžiausia rinktinės problema – traumos. Jos nuolat kamuoja jaunuosius Lietuvos talentus ir tai labiausiai neramina Lietuvos rinktinės (iki 17 metų) vyriausiąjį trenerį Darių Dikčių.

Rinktinė jau anksčiau neteko vieno lyderių Tauro Jogėlos. Šiuo metu neaiški ir kito startinio komandos žaidėjo Igno Ramašausko ateitis. Treneris užsiminė, kad aukštaūgis veikiausiai praleis šį pasaulio čempionatą.

Šiuo metu čempionatui rengiasi šie krepšininkai: Paulius Semaška, Martynas Paliukėnas, Aurimas Urbonas, Simonas Lekys, Mantas Mockevičius, Arnas Mašalka, Tomas Lekūnas, Rokas Narkevičius, Mindaugas Kačinas, Osvaldas Olisevičius, Marijus Užupis, Simonas Kymantas, Laimonas Chatkevičius ir Aurimas Majauskas.

Prieš pasaulio čempionatą jaunių dar laukia dvi generalinės repeticijos savų žiūrovų akivaizdoje. Birželio 28-ąją dieną Kaune mūsų rinktinė išmėgins jėgas su rusais, o 29-ąją dieną susigrums su JAV rinktine.

Praėjusią savaitę septyniolikmečiai nesėkmingai pasirodė turnyre Lenkijoje, kuriame pralaimėjo trejas rungtynes šeimininkams.

– Treneri, dalyvavote turnyre Lenkijoje ir patyrėte visas tris nesėkmes. Kodėl nepasisekė iškovoti pergalių? – „BasketNews.lt“ pasiteiravo Dikčiaus.
– Važiuodami į Lenkiją mes neturėjome tokio tikslo iškovoti visas pergales, nes pirmiausia važiavome ne visos sudėties. Taip pat mums buvo labai sunki praėjusi savaitė, o komanda buvo duobėje. Tačiau to specialiai mes ir siekėme. Mes norime, kad komanda būtų geriausioje formoje čempionatui prasidėjus.

– Minėjote, kad trūko kelių krepšininkų. Kurie žaidėjai nevyko į Lenkiją?
– Su rinktine nevyko Tomas Lekūnas, Simonas Kymantas ir Ignas Ramašauskas. Dėl pastarojo jau nededame daug vilčių ir nesitikime, kad jis dalyvaus pasaulio čempionate.

– Ar turnyre pavyko pagerinti komandos žaidimą?
– Turnyras Lenkijoje mums buvo tikrai naudingas, kadangi pamatėme trūkumus. Rungtyniavome prieš tikrai labai stiprią rinktinę, kuri, manau, yra tarp trijų stipriausių Europos ekipų. Su stipriu varžovu visada pasimato silpnosios pusės, tad pamatėme, kuria linkme mums dar reikia padirbėti.

– Kada paaiškės galutinis rinktinės dvyliktukas, kuris dalyvaus pasaulio čempionate?
– Galutinis komandos dvyliktukas paaiškės po turnyro Kaune, kuriame išbandysime savo jėgas su Rusijos bei JAV rinktinėmis.

– Kas pasiruošimo etapo metu kelia daugiausiai nerimo, o kas nuteikia optimistiškai?
– Daugiausiai nerimo kelia žaidėjų traumos. Net du praėjusių metų startinio penketo žaidėjai, šiemet negalės mums padėti. Labai trūksta jėgos po krepšiu. Ne tik vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau apskritai visose pozicijose nusileidžiame varžovams. Dėl šios priežasties nemažai pralošiame kovą dėl atšokusių kamuolių.

Džiugina tai, kad gerai pažįstame visus savo žaidėjus. Jie turi charakterį, todėl vien dėl jų užsispyrimo galime daug pasiekti
Komentarai:
Fanas
Eikit ruostis Lietuvos veliavas cempui o ne prie kompu sedekit!! :)))
2010-06-23
-3
Atsakyti
Nuomone
Juokinga darosi paskaicius ka zmones cia vepa :D vis dar komentuojat straipsni, ar neturit ka veikt?? :DDD olisevicius su roku yra geri zaidejai, kaip ir visi, esantys rinktineje, treneris - ne kazlauskas, taciau jis dabar vadovauja rinktinei :D o jei jus esat profai sioj srity - krepsinyje, eikit, dirbkit treneriais, zaiskit patys rinktinej ir tt, o ne cia rodykit savo isminti :D .. :D vepa beleka ir kieti jaucias :D krc, kasis jega!
2010-06-22
+3
Atsakyti
Visiem
Zemo jus intelekto zmones, tik tiek jum galima pasakyti. Isbriskit is zemesnio, nei juros lygis, tada galima bus diskutuoti. Dabar jusu vietoj nulis, ne asmenybes.
2010-06-22
+2
Atsakyti
joonis..
Visiem.. tu man atrodo ne 93m domiesi o Narkevicium :DDDD ir teisesauga :DDDDd
2010-06-22
+3
Atsakyti
argumentassss
tu esi nei brolis nei tevas tu vaflis jei taip kalbi :DDDDDDDDir viskas cia tuo pasakyta :)
2010-06-22
+2
Atsakyti
Visiem
Kyborgas, domiuosi siais (93) metais, o jeigu taip rupi kitu vardai ir pavardes, pasirasyk savo ir galesim kazkur prie alaus bokalo pasisneketi akis i aki.
2010-06-22
+20
Atsakyti
zal
ne i tema, bet man jis i bojan popovic nesa :D
2010-06-22
+4
Atsakyti
kyborgas
to visiems: o tu Roko broliukas ar tevelis? :)
2010-06-22
Atsakyti
mikcius
dikcius ne treneris
2010-06-22
+1
Atsakyti
uz Lietuva
keisciausia kad dikciaus treniruojami '93metai nesugeba i pirma diviziona iseit, o ji vis tiek u-17 treneris, kaip pvz jo asistento zeneviciaus komanda siu metu cempione ir dar tarp '92 metu visai neblogai pasirode, nors yra jaunesni. Ir isvis manau kad treneriai turetu but Zenevicius, Sirtautas ir Juodis, o dikcius isvis ne i tema cia, kuris net ir praeitais metais neturejo u-17 rinktinej funkcionuot.
2010-06-22
+5
Atsakyti
2
LEAVE DIKCIUS ALONE
2010-06-22
+5
Atsakyti
airLJ
jus neteisingai pilat pamazgas ant dikčiaus: pernai su jaunučiais sidabras, jo kauno sporto mokyklos komandas turnyruose daug kur buvo prizininkes, labuckas, kelys,trakimas profesionalus krepsinininkai, treneris jaunas, reiklus uzsibrezes savo tiksla, kad sugriuvusius aiscius treniravo be geru zaideju ko noret
2010-06-22
-23
Atsakyti
Visiem
Bendrai visiem, noreciau pasakyti, kad baikite pagaliau tuos varymus ir vietoj to palikykite rinktine, kuria dabar turime, nei jusu komentarai, nei jusu nuomone (ypac neigiama) neturi itakos rinktines sudeciai ar treneriui - geriau palaikykite rinktine! Bukite uz, o ne pries savo krasta, kuris ir taip labai mazas ir pesimistu jame pakanka! Tik uz LIETUVA! Svarbiausia, kad vaikai tikrai stengiasi ir nori zaisti krepsini!

Argumentassss, tau tai nera ka pasakyti, atsizvelk i tai, kad Rokas uz 92 metus pusfinali zaide daugiausiai, buvo antras pagal rezultatyvuma, 93 metuose atzaide stabiliai visa sezona, lyginant su kariniausku, lemiamomis akimirkomis, nepadare klaidu, rinktineje, matyt buvo drausmingesnis ir atrode geriau. Jei neuztenka, prisiminkite praeita Europos cempionata, Rokas buvo 3-4 pagal naudinguma viso cempionato metu - bet senai buvo? Siais metais lenkijoje jo rezultatyvumas bendras geriausias is visu zaideju. Tai arba tu aklas, arba nesuvoki ka sneki. P.S. smeizi dar jo teva netiesiogiai kysio davimu? tai idomumo deliai: Pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnį asmuo, apšmeižęs kitą asmenį, gali būti baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Jei asmuo šmeižiamas, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, šmeižto autorius gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Taip kad tu ir visi, kurie rasot beleka, pagalvokit ir apie galimas pasekmes.
2010-06-22
-4
Atsakyti
2 gatves vaikis
tu nesijuok is ju, jie labai talentingi, tik susizaisti reikia ir NBA po kojom
2010-06-22
+4
Atsakyti
gatves vaikis
per daug filmu ir nba prisiziurejai :DDDD
2010-06-22
-1
Atsakyti
2 gatves vaikis
man protas nesinesa kodel jie vis dar ne NBA
2010-06-22
+21
Atsakyti
Vkm
Argumentas lox, yra 4 marciulioniukai, o vaidis del drausmes ismestas
2010-06-22
+2
Atsakyti
argumentassss
pats lankau sabonine zaidziu su tais 93m,kur yra Kariniauskas ???kaip zmogaus negali buti rinktinei jeigu jis per finalo 4 triguba dubly padare pries tuos marciulioniukus,o ju berods 5yra...ima narkeviciu kurio tetis turi daug pinigu,ar kazkoky oliseviciu...D.Dikcius geriausiu atveju galetu treniruoti saboninei 2000m gimusius neygaliuosius berniukus
2010-06-22
+6
Atsakyti
Gatves vaikis
Krc... Gatvej streetballeriu kurie driblinga moka 16-17metu belekiek yra, Jeigu surinktu tokius rimtus, o ne seip tipo sabonine lanko ten 8 metus tai jau gerai losia? geriausi zaidejai treniruojasi gatveje...Tiesiog reikia susizaist...
2010-06-21
-3
Atsakyti
Treneris prastas jis su jaunimu nemoka dirbti,dar tos traumos uzpuole,bet reikia tiketis,kad atsiras lyderiu ir jaunimas kovos del medaliu
2010-06-21
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.