Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgiris“ nutraukė dešimt metų trukusį prakeiksmą žaidžiant su Maskvos srities „Chimki“.

Šį vakarą Šarūno Jasikevičiaus kariauna triumfavo 96:85 ir dar labiau priartėjo prie išsvajoto aštuntuko.

„Norėtųsi padėkoti fanams, atmosfera buvo fantastinė arenoje. Manau, kad žmonės aprimsta su eskaluojamomis problemomis. Pergalė yra superinė, kažkiek norėjosi ją iškovoti iš gynybinės pusės, bet tikrai smagu, kad ji yra ir užtenka su kaupu tiek. Šiai dienai žaidėjams sunku kažką išmokyti, įdiegti ir tik bandai, kad nedarytų tų pačių klaidų, nes kažkodėl „Žalgirį“ (už) kiekvieną klaidą tokia komanda kaip „Chimki“ mus baudžia ir šiandien mus baudė kiekvieną sykį, kai nebuvo vykdomi susitarimai.

Tikrai reikia nulenkti galvą prieš žaidėjus, nes kova buvo didžiulė, stengėsi, jie kabinasi tikrai į sitauciją ir krepšinis yra visai kitoks, kai pataikome. Juos buvo sunku sustabdyti, bet pamačius mūsų rezultatą, tai ir jiems buvo sunku mus sustabdyti“, – po pergalės teigė Jasikevičius.

Šį vakarą kauniečius tempė vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs Zachas LeDay, kuris pelnė 23 taškus (7/10 dvit., 2/3 trit., 3/5 baudos), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 26 naudingumo balus.

Tiesa, amerikiečiui mačo pradžia nebuvo tokia sėkminga. Įleistas į aikštelę, LeDay greitai buvo sugrąžintas ir turėjo išklausyti Jasikevičiaus pastabų. Vis tik kokios tai pastabos buvo, „Žalgirio“ strategas nekonkretizavo.

„Nemanau, kad turėtų būti toks klausimas po tokių gerų rungtynių. Nepadarė 2-3 dalykų, teko išimti, paaiškinti situaciją ir įleisti vėl į aikštelę. Paskui iš karto padarė 10 taškų bei sužaidė brandų krepšinį. 

Tą ir stengiamės daryti su jaunais žaidėjais. Aiškinti, jie nėra keičiami už vieną klaidą, bet jei tai yra dvi, trys, keturios aš daugiau nelauksiu penktos (klaidos)“, – atsakė Jasikevičius.

Žalgiriečiai šiame susitikime taip pat atliko 29 rezultatyvius perdavimus ir pakartojo sezono rekordą. Kaip teigė Jasikevičius, didžiausias klausimas buvo, ar komandai pavyks realizuoti sukurtas progas.

„Rekordas, nes visą laiką stengiamės gerbti varžovą, bet jūs rašote tą patį, ką netgi sako Rimas (Kurtinaitis), kad su gynyba jie daug nelaimės. Mes žinojome, kad susikursime prieš juos – klausimas ar pataikysime. Aišku, jie tikrai ginasi, stengiasi, bet daugiausiai jie varžovus apžaidžia puolimu. Susikūrėme ir čia, ir Mytiščiuose. Čia pataikėme. Aišku, rezultatyvūs perdavimai priklauso nuo tų metimų. 

Organizacija buvo nebloga, buvo išaiškinta žaidėjams, kur (bausti). Gynyboje kažkiek nepadarėme ir kiekvieną sykį buvome nubausti. Momentais atrodo, kad labai nesuprantama, kaip gintis prieš juos.

Netgi iš trenerio pusės buvo daugiausiai diskutuojama, su kokia gynyba mažiau gauname rizikos ir su kokia gynyba galime mažiau sudegti, tad jų puolimo talentas yra toks geras“, – užbaigė strategas.

Komentarai:
Asas
Cia ir taio aisku, kad saras uzpyko ant miklovo, kad per podcasta jis teige, kad saras neaugina ale lt jaunimo ir jaunimas negauna pasireikst, tai pat stume ant saro po kazkokio interviu lkl =) taigi pries tai santykiai buvo geri.
2020-03-04
+13
Atsakyti
Žurnalistams
Šaras gal ir nėra pats mandagiausias asmuo, bet klausimus irgi reikia mokėti užduoti. Kam po atsakymo paaiškinti, kodėl uždavei klausimą? Ar nebūtų geriau: Leday sužaidė vienas geriausių varžybų, tačiau dvikovos pradžioje strigo. Tada pakeitėt Leday ir jam kažką aiškinote. Vėliau žaidėjas žaidė puikiai. Gal galite pasidalinti, kokius patarimus kam davėte (ką akcentavote, kaip sugebėjote įkvėpti ar pan.).
2020-03-04
+11
Atsakyti
nesakau kad Šaras visuomet teisus... ypač sezono pradžioje ignoruodamas pataikymus, ypač iš tritaškio, bet jis MOKOSI... vakar pasakiau... jei Žalgiriukas pataikys ketvirtame kėlinuke nors 4 tritaškius tai laimės...
2020-03-04
-11
Atsakyti
dar noriu paaiškinti... Šaras yra 6-tas komandos žaidėjas žaidžiantis 1-moje pozicijoje... jis yra vienas iš geriausių trenerių pasaulyje ta prasme... todėl ir laimime... kas liečia žurnalistus (kai kuriuos)... jie žaidžia savo kvailais klausimais priešininkų komandose, nes trūksta krepšinio išmanymo... kas į ką turi lygiuotis?.. štai ir atsakymas kodėl Šaras jų nemėgsta... :)
2020-03-04
-15
Atsakyti
žurnalistai, užuot užsiėmę saviaukla, nusprendė paauklėti Šarą... smagu... manau tiek tiems tiek tam to reikia... :)
2020-03-04
+3
Atsakyti
Klaipediskis
Myklovai grybas tu paskutinis ner zodzius
2020-03-04
+6
Atsakyti
“normalus bendravimas”
jei ne Miklovas isvis niekas normaliu klausimu neklaustu, kai zurnalistai prades nieko neklausinet, prades pats Sarunas normaliau atsakinet ir tiek, per daug sureiksminat situacija
2020-03-04
+10
Atsakyti
win
gera gera cia owninga padare zurnalistu dievui :D gal ir gerai, reik ir pailset nuo ilgesniu interviu
2020-03-04
-3
Atsakyti
kasioguru
kaip treneris Saras gal ir geras, bet bendravimo kultura tai dugnas. gavai normalu klausima, tai atsakinek, o ne issipi..inek. klausimas tikrai geras, nes ne daznai eurolygoj pamatysi, kaip treneris pasistato zaideja ir nusisukes nuo aikstes, kai vyksta zaidimas, isteriskai jam kazka aiskina. ka jis ten tokio baisaus padare? kiti viska daro gerai? kodel kitu taip nemokina pasistates? siulyciau po kitu varzybu zurnalistam neuzduot nei vieno klausimo, gal Kauno chamekas susipras?
2020-03-03
-23
Atsakyti
Laris
Šarūno emocinis intelektas kartais sušlubuoja. Ko čia žurnalistą užsipuolė lygioj vietoj tai bybis čia žyna. ŠARŪNE ŠARŪNE...
2020-03-03
-11
Atsakyti
Jonas
miklova saras paduchino ir baigesi zurnalistu klausimai😀
2020-03-03
+20
Atsakyti
tik durneliams neaisku
Kame pastabos. Gi pries pasodinant kokias 5 sekundes bumpsejo kamuoli i zeme, kol atsibodo kazkam is vazrovu i tai ziureti ir pereme kamuoli ramiai. Kas ziurejo, mate. Kas buvo girti ar per tolli sedejo, gal ir nemate. O mazuma, kuri viska zino, viska mate, ir uzdavineja tokius klausimus.... tik eurovizines linksmybe steklauso :D
2020-03-03
-6
Atsakyti
Miklovai gana žemintis, turėk moralinių ribų.
2020-03-03
-10
Atsakyti
Laris
milkovai kodel toki nesamoninga 1 klausima uzdavei?
2020-03-03
+9
Atsakyti
A.
Bravo treneriui, bravo komandai... Dabar apie komentatorius, leidžiančius sau nacionalistiškai pasisakyti: "švedai niekuomet neužpuola" (antras kėlinys). Australietiškos kengūros (4 kėlinys). Nelabai kuo iš esmės toks komentatorių elgesys skiriasi nuo epitetų žydų pusėn, nuo to susilaiko. Gal jiems proto neužtenka. Tobulėti yra kur. :)
2020-03-03
+2
Atsakyti
Nato
Kas čia dabar, trumpiausia preskonferencija po rugtynių, tik du klausimai ir viskas, matėsi net Šaras nustebo, bet daug neparodė nustebimo.
2020-03-03
-2
Atsakyti
Kamasolis
Idomu ka ten Ulanovas vartoja. Kad traukia ir traukia nosi.
2020-03-03
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.