NKL čempionų titulą iškovoję „Mažeikių“ krepšininkai viliasi kitą sezoną sugrįžti į LKL
NKL čempionų titulą iškovoję „Mažeikių“ krepšininkai viliasi kitą sezoną sugrįžti į LKL
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Sekmadienį Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) triumfavęs „Mažeikių“ klubas dės visas pastangas, kad kitą sezoną po devynerių metų pertraukos grįžtų į Lietuvos krepšinio lygą (LKL). 

Sportiniu keliu bilietą į LKL iškovojusiems mažeikiškiams kelią gali užkirsti tik reikalavimų neatitinkanti sporto arena. 

Žaidžia mokyklos salėje

NKL čempionai rungtyniauja senutėlėje Mažeikių Ventos vidurinės mokyklos sporto salėje. Ji remonto nematė nuo 1997-ųjų, tačiau prieš dešimtmetį LKL reikalavimus atitiko. 

Tuometė Mažeikių „Naftos“ komanda Ventos sporto mokyklos salėje 2001-2004 m. žaidė LKL mačus, o paskutinį sezoną jos lankus dėjimais drebino ir Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Prieš kelerius metus sugriežtinus klubams keliamus reikalavimus į LKL nuostatus buvo įrašytos dvi svarbiausios komandoms keliamos sąlygos. Ekipos namų arenoje turi būti įrengta mažiausiai 800 sėdimų vietų, o klubo biudžetas turi siekti ne mažiau kaip 600 tūkst. litų. Neįvykdžius bent vieno šių reikalavimų komanda negali rungtyniauti LKL. 

Rengiasi salės rekonstrukcijai

„Mes padarysime viską, kad „Mažeikiai“ atitiktų LKL reikalavimus. Turime Mažeikių rajono savivaldybės bei pagrindinio mūsų rėmėjo kompanijos „Orlen Lietuva“ palaikymą, todėl esame pasiryžę žaisti LKL“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino „Mažeikių“ klubo direktorius Giedrius Petrulevičius

Mažeikių pasirodymai LKL
Sezonas Pavadinimas GM W L Vieta
2001-2002 Mažeikių Nafta 32 12 20 5
2002-2003 Mažeikių Nafta 36 14 22 7
2003-2004 Mažeikių Nafta 36 17 19 6
Jis pripažino, kad dabartinė ekipos arena neatitinka jokių reikalavimų, tačiau vylėsi, kad iki rugsėjo pradžios ji bus visiškai renovuota. 

„Šiuo metu yra baigiamas rengti arenos rekonstrukcijos projektas. Jis numato, kad arenoje bus įrengta 1000 sėdimų vietų, pakeista grindų danga bei apšvietimas. Mums labai padeda rajono meras, todėl tikimės, kad išeitis bus rasta“, – vylėsi Petrulevičius. 

Mažeikių rajono meras Antanas Tenys tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino, kad arenos rekonstrukcijos projektas bus baigtas rengti jau kitą savaitę. Jį supaprastina tai, kad Ventos vidurinės mokyklos salė yra pakankamai erdvi – norint įrengti papildomas tribūnas nereikės griauti esamų sienų ir platinti arenos. 

„Tikimasi, kad rekonstrukcija kainuos iki vieno milijono litų. Ieškosime būdų, kaip finansuoti šiuos darbus. Tikimės, kad mums padės kūno kultūros ir sporto departamentas“, – teigė Mažeikių rajono meras. 

Turi stabilų biudžetą

Petrulevičius tvirtino, kad „Mažeikių“ klubui sunkumų nesukels ir LKL reikalavimas surinkti ne mažesnį nei 600 tūkst. litų biudžetą. Anot klubo vadovo, Žemaitijos klubo žaidėjams atlyginimai šį sezoną nevėlavo nė karto.

„Mūsų vizija paprasta – savo darbą atliekantys žaidėjai atlyginimą turi gauti laiku, todėl galime pažadėti, kad krepšininkai gaus algas kiekvieno mėnesio pirmomis dienomis“, – tvirtino klubo vadovas. 

NKL užkulisiuose kalbama, kad „Mažeikių“ klubas jau šį sezoną surinko LKL reikalavimus atitinkantį biudžetą ir buvo vienas iš trijų turtingiausių lygos klubų. 

Viltis rusena ir „Palangai Triobet“

Jeigu „Mažeikių“ klubas nespės renovuoti dabartinės arenos, teisę rungtyniauti LKL gali išsaugoti visas 20 rungtynių šį sezoną pralaimėjusi „Palangos Triobet“ ekipa. 

LKL nuostatai skelbia, kad paskutinę vietą reguliariajame sezone užėmusi komanda į NKL krenta tik tuo atveju, jei žemesnės lygos čempionė atitinka LKL keliamus arenos bei biudžeto reikalavimus.

„Šiuo metu „Mažeikių“ klubas arenos neturi, todėl esant dabartinei situacijai lygoje liktų Palangos klubas. Tiesa, LKL valdybos sprendimai gali būti įvairūs, nes palangiškiai pastaruosius dvejus metus neįrodo, kad yra verti žaisti LKL. Be to, Palanga turi vadybinių ir sportinių problemų. Šiandien jie neturi ir arenos. Jie išimties tvarka namų rungtynes žaisdavo kitame mieste“, – tvirtino LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Komentarai:
Jonas
Žmogau, turėjo Alytus fanus, dar daug geresnius nei jūsų mylimi Mažeikiai. Duodu 100% su LKL vel ateitu tikri fanai. Nors ateis ir be to :)
2013-04-16
+1
Atsakyti
to zaidejas22
Tu idijotas jo? Sako gerus sirgalius turi :DDD ten nera net sirgaliu, ateina 1k ziurovu paziuret rungtynes ir svilpia ten keli girtuokliai. Isigykit fanus jus, tada tik snekekit apie lkl'a. Nos jau jums dar nkl'e zaidziant turetu buti geda be fanu.
2013-04-16
-5
Atsakyti
Tomas
Esu alytiškis, bet visu 100% pritariu Mažeikių dalyvavimui LKL :) Komanda tikrai to nusipelnė, ir jei tik arena bus, garantuotai jau pirmą sezoną taps Mažeikiai LKL vidutiniokais, o kas čia žino, gal ir daugiau. Žinoma būtų smagu ir Dzūkija išvyst LKL, bet kaip bus čia tik laikas parodys, bet manau ir Dzūkija turi neblogų šansų :)
2013-04-15
-6
Atsakyti
žora
Galetų būti taip: pirma NKL komanda automatu patenka i lkl, o antroji zaistu peireinamąsias rungtynes su priešpaskutine LKL komanda, manau būtų sąžininga. O Mažeikiams reikia leisti žaisti rekonstruotoje salėje su sąlyga, kad vėliau 1-2 metų laikotarpyje pradėtų statytis normalius sporto rūmus.
2013-04-15
+10
Atsakyti
rokinisLTzaidejas22bet tai kodel nepadaro taip , jei mazeikiai nerekonstruos sales, tada tegul losia dzukija turi puikia sale, puikius sirgalius, nebloga komanda, palanga vel geda darys LKL 0:20 pralaimedama, is vis geriausia kad i LKL pereitu mazeikiai ir dzukija o is LkL budu ismesti palanga ir sakalai , nes nei saliu turi nei algas laiku moka, nei sirgaliu surenkasakalai sirgaliu nesurenka?? gal laikas pradeti dometis krepsiniu


palyginus su sale kurioje jie zaidzia tai nesurenka, kiek teko matyti transliacijas tai ka as zinau pustuste sale
2013-04-15
-11
Atsakyti
O jeigu išmest baltus ir palangą ir vietoj jų perkelt į LKL Mažeikius ir Dzūkija?
2013-04-15
+12
Atsakyti
Smushas
LKL komandos biudzetas turi but bent 600 tukst. litu. Idomu koks biudzetas buvo Sakalu si sezona:DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-15
-31
Atsakyti
omsas
na 50 stuku gyventoju mazeikiuose . o orlenas jei rimciau paremtu jie 3 vieta imtu lkl . nes orlenas daugiausiai pelno gaunaninti imone ir mokescius didziausius mokanti ,tai ,cia ne viena lkl kluba paremtu. ko zali nebando deretis ,jie lt nekada nepritruks . o ir mazeikiams galetum ismesti po 5milojus
2013-04-15
-2
Atsakyti
to liudnai
Pritariu. Geriau priimti tokiom teisem kaip Prienus ar Palanga, duoda buvo metai laiko pasistatyti nauja sale. Bet sportinio principo vistiek reikia laikytis, ypac kai paskutine lkl komanda su 0-20 baige.
2013-04-15
+6
Atsakyti
to ooooooooo
LSU Baltai irgi ne ka rimciau uz tuos 2...
2013-04-15
+2
Atsakyti
H
O siaip, normalu kad Mazeikiai turetu savo komanda LKL. Didelis miestas palyginus, didesnis uz Prienus, Pasvali ir Palanga kartu sudejus. Uz Kedainius ir Utena taip pat didesnis, tai ir arena prasytusi apie 3000.
2013-04-15
+5
Atsakyti
to Jaska
Visa ne utopija. Pasvalys velavo tik menesi-pusantro, bet jie perstate sienas.
2013-04-15
+7
Atsakyti
Jaska
LKL turi būt max 10 komandų, todėl dabar pats tas laikas atsikratyt Palanga su Sakalais ir Mažeikių neįsileist, nes arenos jie tikrai nerekonstruos iki rudens, čia utopija.
2013-04-15
-1
Atsakyti
Palangiskis
Duokim sansa Mazeikiam mum db ir nKL uzteks , kol normalu biudzeta surinksim , o jai norim greit tai teks rudeni paaistengti laimet NKL , kas irgi yra ne lengva , nes db daug geru komandu atsirado :) . O seip ir Sakalam laikas i NKL , kaip daugelis minejot .
2013-04-15
-5
Atsakyti
zaidejas22bet tai kodel nepadaro taip , jei mazeikiai nerekonstruos sales, tada tegul losia dzukija turi puikia sale, puikius sirgalius, nebloga komanda, palanga vel geda darys LKL 0:20 pralaimedama, is vis geriausia kad i LKL pereitu mazeikiai ir dzukija o is LkL budu ismesti palanga ir sakalai , nes nei saliu turi nei algas laiku moka, nei sirgaliu surenka


sakalai sirgaliu nesurenka?? gal laikas pradeti dometis krepsiniu
2013-04-15
+3
Atsakyti
pil
kad au yra tik istorija nepasikartotu juk Mazeikiai buve NKL cempionai, buvo kalbama apie 4000 vietu nauja sale kur jus politikai dabar ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-15
+1
Atsakyti
ooooooooo
nevyniokime žodžių į vatą: Palanga ir Sakalai privalo lėkti von iš LKL be jokių šnekų. LKL privalo būti tokie klubai kaip Mažeikiai ir kaip Alytus(nors ir prakalė finalą). Būkim biedni, bet teisingi - tokių klubų kaip Sakalai ir Palanga būvimas LKL'e elementariausia gėda ir nepagarba kitiems klubams.
2013-04-15
+2
Atsakyti
>zaidejas 22
Brolau,nei vienos sunestines,net prabangiausios vaises,nebus geresnes ,kaD ir uz kuklia ,bet vienos seimininkes suruosta puota!Dzukija pririnko visu pakampiu kasio atlieku ir norejo rezultato.Po keliu metu pastovaus darbo,turint treneri,o ne "treneri"kaip Jarusevicius,galima kazko laukti.Mazeikiai pavyzdys.O su Trybianskiu ir Brazdauskiu(ypac),net NKL nelaimesi.Gal lai bando laime RKL:)?Nors koki titula tures:).
2013-04-15
-3
Atsakyti
liudnai
nezinau, as manau, jog i reikalavimus reiktu irasyti ir erdves parametrus, nes i visus kampus prikist reikiama skaiciu kedziu dar nereiskia pagerejuis sale. Tada isvis nei vietos, nei oro nebelieka.Jei jau rimtai ziuret i klubo ateiti, tai sienas griaut yra butina. O siaip daroma tik del reikalo - reikia 800vietu? Prigrusim. Tikrai nesu pries Mazeikius ar kokia kita komanda. Tokia sistema yra puiki, issikovojai zaidi, ne - dirbi toliau. Bet tos mokyklines sales su balkoniukais jau lenda per gerkle. Ne vieta auksciausiai lygai tokiose vietose. Ruostis reikia ne vienus metus, o is anksto siekiant aukstu ir ilgalaikiu tikslu. Vienadieniai projektai, kaip Palanga, kai iseisim, o kas bus toliau nezinau, naudos neduoda niekam
2013-04-15
Atsakyti
korfas
O Joneli ar pasikvies "patarineti":DDDDDDDDDDDDDDDDD?Vieniems jau "patare".Tai tie isleide tris NEVEZIO biudzetus,liko kaip musu chebra sako"w zhopie";Noredami suzlugdyti pati geriausia projekta-KVIESKITE JONA!
2013-04-15
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.