Galingai Ispanijos ACB lygos sezoną pradėjęs lietuvis Laurynas Birutis buvo pripažintas rugsėjo mėnesio MVP.

„Puikus jausmas. Šis apdovanojimas yra impulsas dirbti dar sunkiau ir sunkiau“, – sakė 23-ejų 213 cm ūgio Birutis.

Krepšininkas per trejas rungtynes pasiekė 27,7 naudingumo balų vidurkį bei pagal šį rodiklį lygoje buvo nepralenkiamas. Mažiausiai nuo jo atsiliko Nikola Mirotičius ir Giorgi Šermadini, rinkę po 21,7 efektyvumo balo.

Vidurio puolėjas fiksavo 19,3 taško, 8 atkovotų kamuolių ir 1 bloko statistiką, o jo ginama Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ komanda iškovojo visas 3 pergales bei lygoje pirmauja kartu su Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“ ir Tenerifės „Iberostar“.

Pagal rezultatyvumą Birutis lygoje atsilieka tik Conneriui Frankampui (21,3 taško) ir Bruno Fitipaldo (20).

„Mes turime puikią komandinę dvasią ir rungtynėse kovojame kartu. Norime ir toliau kovoti dėl pergalių kiekviename mače“, – pažymėjo lietuvis.

Centras buvo pripažintas ir naudingiausiu pirmojo turo žaidėju, kai debiutinėse rungtynėse su Fuenlabrados „Urbas“ klubu pelnė 27 taškus, atkovojo 12 kamuolių bei surinko 42 naudingumo balus.

Komentarai:
djgaffer
Kad jis gali taip žaisti,tai jau ne kartą įrodė.Bet ACB lygoje,vienoje stipriausių pasaulyje taip dominuoti,čia jau manau ir didžiausi optimistai nesitikėjo.Aišku,ta statistika nukris su laiku kažkiek,bet pradžia daugiau,nei solidi.
2020-09-29
-4
Atsakyti
Ciongas
Lt tik pora normalių trenerių, kurie supranya žaidėjo potencialą ir duoda šansų. Gerb Sireika ne veltui Birutį gurė ir gynė. Talentas. Šiuo metu realiai heresnis už Moteijūną, biską parodė tie rinktinės mačai su belgais ir čekais. Ispanijoje dabar vusa Lt lrepšinio ateitis. Du Laurynai, du Giedraičiai, Sedekerskis, Kulboka. Laikas šiuos žaidėjus kviesti į rinktinę, nes bosokie mačiulai visiški seniai.
2020-09-29
-4
Atsakyti
Smashed cheesy batata
Cia yra tik kelios rungtynes, krepsinis zaidziamas visa sezona, nereik skubeti daryti didziausiu isvadu. Aplamai neiprasciausia, kad po vasaros kazkuris lietuvis butu formoje zaisti krepsini, kaip dar Zalgiryje neteke matyti lietuvio, kuris griztu pagerines savo zaidima, taip ir sie metai tas pats kosmosas, visiem pajabat ant trefkiu, sezono eigoje kazka pasitreniruos..
2020-09-29
-15
Atsakyti
Vaidas.KLP
zalia kurva ji tik suzlugdyt bande, ka dabar daro ir su lenku
2020-09-29
-2
Atsakyti
ATI
Ka jus cia skelbiat samokslo teorijas, gi nupirktas MVP, Blazevic irgi ten butu MVP, ar ne taip Zalgirio skautai???
2020-09-29
+7
Atsakyti
Kllg
ne verkit, kad birutis ispanijoje siaučia, o džiaukitės. Kai kurie žaidėjams reikia naujos aplinkos, naujos lygos, ir geresnių priešininkų, kad normaliai atsiskleistų. Tai, kad išėjęs iš LKL Birutis siaučia Ispanijoje, kaip tik yra puikus parodymas, kad turime užtenkamai daug talento. Tikiuosi, kad vis daugiau žaidėjų ne marinuosis LKL\'e o bandys laimę ten.
2020-09-29
-10
Atsakyti
s
Tiketa ir matyta per LTU treniruotes Scrimmige tipo varzyboe Birutis dare ka norejo tiek su Mareku tiek su kitais tuo metu buvusiais aiksteleje..nesuprantu kur Maskoliuno akys kai dominuojantis centras po to per tikras varzybas sedi ant suolo..Isvis lietuvoje treneriai ziuri i pavardes ir amziu..nemegstu ziauriai dimsos bet jis tikrai nera prastesnis uz vasturia..isvis visi jauni turi begti is tos rusiskos senovines valstybes ir gryzti Dievais kaip Giedraitis Grigonis Velicka dabar jau ir Birutis ir t.t. negu cia suola trinti kaip masiulis ar valinskas..ir niekada nebetapti gerais zaidejais
2020-09-29
-2
Atsakyti
Klajoklis
Jasikevicius: niekada man nebuvo kazkoks superzaidejas (NBA irode). Iskeisciau 2 Jasikevicius i 1 Macijauska ar Kaukena. Bet kaip treneris - super! ir ateityje tuo visi isitikins. <> Yra treneriai, kurie ugdo jaunima, o yra tie, kurie vadovauja komandai... jauskit skirtuma!!! Laurynas Birutis: bravo! ir toliau tik geryn ir sekmes!!!
2020-09-29
-1
Atsakyti
asmeniškai sveikinu Birutį... ir niekaip nesuprantu kodėl daugelis mūsų krepšininkų pilnai atsiskleidžia užsienyje... užuot tai darę Lietuvoje?...
2020-09-29
+9
Atsakyti
Ah
duok dieve kad pasiektu sermadini lygi - labai oanasus zaidejai - fiziskai silpni ne atletisku bet del savo ugio ir ilgu galuniu padaro savo darba
2020-09-29
-3
Atsakyti
alioalio
as tai nesuprantu,zaggirio..kam reikejo pirkti ta blazeviciu??tas blazevicius letas kaip vezlys,nulis atletiskumo..tai negeriau ta biruti tiesiog pasiimti?dar nesuprantu ka ten Gebenas Motiejunui masazus kokius daro,kad nu zaidejas tikrai mazai talento turi,bet uz kazka gauna minutes..jau tas Birutis tikrai geriau uz Gebena...Birutis visiskai dominavo LKL..
2020-09-29
+6
Atsakyti
Zee
Pirmiausiai sveikinimai L. Biručiui. šiek tiek netiketa, bet ir pelnyta! antra, pats LT krepšinio trenerių korifejus Š. Jasikevičius isbrokavo Lauryną. tai nera ka kaltinti. trečia, ką as jau seniai sakiau, lkl yra sustiprėjęs, o acb susilpnėjusi, ypac apatines komandos. lkl vidutiniokai tikrai gali kibti acb silpnesnem komandom be didesnių problemų. o Laurynas gerą statistiką ir gera žaidimą rodė LKL, tai tikrai nera kazkas netikėta. komanda patikėjo juo, gana lengvai prisitaike, prasom ir rezultatas. ketvirta, negirk dienos be vakaro. kolkas tik kelios varžybos. daugumai komandų jis naujas žmogus, kuriam plano kaip dengti niekas neruosia. daugiau suprasime ant Kalėdų, ar cia buvo gerų varžybų serija, ar meistriškumas. sėkmės Laurynui, visada tikėjau juo!
2020-09-29
+10
Atsakyti
uz zalgiri
stai ka reiskia pabegt is slovingos Zalgirio piramides, zaidejai kaip mat atsigauna. visi perspektyvus jaunuoliai turetu begt neatsigrezdami nuo Zalgirio jei tik nori turet karjera o ne buti amzinai perspektyviais.
2020-09-29
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.