Nuotr.: D.Lukšta, BNS/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. D.Lukšta, BNS/BasketNews.lt iliustracija

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL – VIKINGLOTTO) antrą mėnesį paeiliui į geriausių jaunųjų žaidėjų reitingo viršūnę prasibrovė „Gargždų“ vidurio puolėjas.

Oskaras Pleikys

Oskaras  Pleikys
Komanda: Gargždų Gargždai
Pozicija: C
Amžius: 19
Ūgis: 202 cm
Svoris: 112 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Tinklalapis „BasketNews.lt“ trečią sezoną iš eilės pateikia NKL geriausių mėnesio jaunųjų krepšininkų reitingą, į kurį šį sezoną yra įtraukiami ne vyresni nei 2000 metų gimimo krepšininkai.

  • Spalio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą rasite čia.
  • Lapkričio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą rasite čia.
  • Gruodžio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą rasite čia.

Sausio mėnesio NKL geriausių jaunųjų krepšininkų reitingas:

5 vieta – Rokas Jocius, Vilniaus „Perlas Energija“
Vid. 25 min., 9,8 tšk., 9,1 atk. kam., 0,9 rez. perd., 2,1 bl., 12,8 naud. bal.

Nuotr. BNS

Rokas Jocius į geriausių jaunųjų žaidėjų reitingą pateko pirmąjį kartą.

17-metis 208 cm ūgio vidurio puolėjas išsiskiria neeilinėmis fizinėmis savybėmis. Jo į šonus ištiestų rankų ilgis siekia 218 cm, o kūno sudėjimas jau dabar prilygsta subrendusiems krepšininkams.

Jaunuolis baudos aikštelėje užima daug vietos ir vos pašokęs lengvai dviem rankomis krauna kamuolį į krepšį.

Sausio mėnesį krepšininkas rinko beveik dvigubo dublio vidurkius – 9,8 taško ir 9,1 atkovoto kamuolio.

Praėjusį mėnesį Jocius per rungtynes vidutiniškai blokavo po 2,1 metimo, o toks rezultatas NKL pirmenybėse buvo geriausias.

Įspūdingų gabaritų krepšininkas pagal blokus pirmauja ir viso sezono kontekste. Jis vidutiniškai žaidžia po 20 minučių ir nupučia po 1,4 metimo.

Iš Kauno rajono kilęs Jocius šį sezoną ėmė mesti tolimus dvitaškius ir tritaškius. Jis per 20 rungtynių atliko 29 tritaškius ir pataikė 15 (51,7 proc.), o tai suteikia pranašumų prieš tiesioginius oponentus bei sukelia intrigą, ar ateityje jis galėtų žaisti ir ketvirtoje pozicijoje.

Jocius šį sezoną įmeta 57,3 proc. dvitaškių, bet tik 47,4 proc. baudų metimų.

Dar praėjusį sezoną krepšininkas priklausė Kauno „Žalgirio“ piramidei ir žaidė RKL, kurioje rinko po 5,7 taško ir per visą sezoną neišmetė nė vieno tritaškio.

Nojus Mineikis

Nojus  Mineikis
Nojus  Mineikis
MIN: 29.36
PTS: 13.76 (49.2%)
REB: 7.57
AS: 1.81
ST: 0.67
BS: 0.14
TO: 1.95
GM: 21

Jociui ir toliau reikia mokytis naudotis savo įspūdingu dydžiu, taip pat dar geriau adaptuotis prie NKL lygio ir krūvio aikštėje. Jaunuoliui po praėjusio sezono buvo itin svarbu gauti daugiau žaidybinio laiko. Edvino Justos treniruojamas „Perlas Energija“ tai suteikė, o Jocius atsakė didžiule pažanga.

Jociui taip pat būtina gerinti kamuolio varymosi sugebėjimus, sutrumpinti reakcijos laiką.

Šį sezoną dėl aukštaūgių traumų Vilniaus „Ryto“ komandoje Jocius dalyvauja ir pagrindinės ekipos treniruotėse, taip pat buvo išbėgęs į aikštę LKL dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“.


4 vieta – Adomas Sidarevičius, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Vid. 23 min., 13 tšk., 2,7 atk. kam., 4,2 rez. perd., 1 per. kam., 13,2 naud. bal.

Nuotr. M.Baranauskas

Antrąjį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ organizacijoje žaidžiantis Sidarevičius sulaukė komandos vadovų pasitikėjimo ir dar 2020 metų pabaigoje pasirašė naują trejų metų sutartį.

Iškart po to 19-metis 188 cm ūgio atakų organizatorius sužaidė puikų mėnesį ir per 23 minutes spėdavo surinkti 13 taškų ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas geriausiai žaidė per paskutines ketverias rungtynes, kuriose „Neptūno“ dubleriai skynė pergales. Tuomet jis fiksavo 15,8 taško, 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir 19 naudingumo balų statistiką.

Dvikovoje su „Šilute“ įžaidėjas pelnė 21 tašką, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius bei surinko 31 naudingumo balą.

Protingu žaidimu ir patikimu komandos valdymu išsiskiriantis Sidarevičius sausį sužaidė du mačus LKL, o pergalingoje Klaipėdos „Neptūno“ dvikovoje su Prienų „CBet“ per 11 minučių surinko 4 taškus ir 4 rezultatyvius perdavimus.

„Adomas yra savo vertę įrodęs krepšininkas, sulaukęs trenerių pasitikėjimo. Jis yra protingas žaidėjas, kuris įdeda daug savęs ir nebijo sunkiai dirbti dėl savo tikslų“, – pratęsus sutartį su Sidarevičiumi, sakė „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis. 


3 vieta – Nojus Mineikis, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ 
Vid. 26 min., 13,3 tšk., 7,4 atk. kam., 2,4 rez. perd., 14,1 naud. bal.

Nuotr. M.Baranauskas

Mineikis, kaip ir Sidarevičius, sulaukė „Neptūno“ pasitikėjimo ir praėjusį mėnesį su klubu pasirašė naują sutartį, kuri galios iki 2023 metų vasaros.

20-metis 201 cm ūgio puolėjas jau kurį laiką vargo su tritaškių pataikymu, tačiau praėjusio mėnesio pabaigoje sykį iššovė, kai dvikovoje su „Šilute“ įmetė 5 iš 9 tolimų metimų ir surinko 23 taškus.

Atletas ir toliau džiugina savo atkovotų kamuolių skaičiais. Nors žaidžia ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, sausį, kaip ir visą sezoną, jo sugriebiamų kamuolių vidurkis buvo geriausias komandoje (vid. po 7,4).

Šį sezoną atletas atkovoja po 7,6 kamuolio, o NKL tai yra devintas geriausias rezultatas.

Nors NKL stringa su tritaškių pataikymu ir realizuoja tik 27,8 proc. metimų, jo taiklumas LKL yra puikus – net 48 proc. (12/25).

Krepšininkas praėjusį mėnesį solidžiai pakilo nuo suolo LKL mače su Prienų „CBet“, kuriame per 8 minutes spėjo įmesti 3 tritaškius iš 4.

„Neptūnas“ taip pat paskelbė, kad kitą sezoną Mineikis jau rungtyniaus tik klubo pagrindinėje komandoje LKL.


2 vieta – Giedrius Bergaudas, Kauno „Žalgiris-2“
Vid. 24 min., 14,4 tšk., 5,4 atk. kam., 1 per. kam., 14,6 naud. bal.

Nuotr. Dainius Lukšta

Vienas vyriausių Kauno „Žalgirio“ dublerių krepšininkų sausio mėnesį buvo ir rezultatyviausias, ir naudingiausias savo ekipos žaidėjas, o klubas per penkerias rungtynes iškovojo keturias pergales.

20-ies metų 212 cm ūgio Bergaudui geriausiai sekėsi susitikime su Šilalės „Lūšimi“, kuomet jis fiksavo 24 taškų (9/13 dvit., 2/3 trit.), 10 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų statistiką.

Nors išsiskiria ūgiu, tačiau vidurio puolėjas ypatingai daug kamuolių neatkovoja – vidurkis siekia 6,2, o sausio mėnesį jis sugriebė po 5,4.

Krepšininkas didelę dalį savo taškų susirenka žaisdamas derinį du prieš du, kuomet lieka maždaug ties baudų metimų linija ir varžovus baudžia atakuodamas iš vidutinio nuotolio.

Savo stipriąja puse, taiklia ranka, Bergaudas nevengia naudotis ir atakuodamas iš tritaškio zonos, iš kurios šį sezoną pataiko 42,9 proc. šūvių (15/35).

Dėl savo žaidimo stiliaus klaipėdietis įprastai daug progų komandos draugams nesukuria. Jis praėjusį mėnesį žaidė po 24 minutes ir atliko tik po 0,6 rezultatyvaus perdavimo, o tai ekipoje buvo 11-as rezultatas. Šio sezono jo vidurkis yra 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

Didelio kontakto su varžovais nemėgstantis centras ypatingai neišsiskyrė ir pagal blokuotus metimus, kurių atlikdavo po 0,4 per mačą.


1 vieta – Oskaras Pleikys, „Gargždai“
Vid. 29 min., 12 tšk., 9,9 atk. kam., 1,4 rez. perd., 1,9 per. kam., 19 naud. bal.

Nuotr. Matas Baranauskas

19-metis 202 cm ūgio vidurio puolėjas Pleikys antrą mėnesį paeiliui reitinge užėmė pirmąją vietą.

Gargždiškių centras sausio mėnesį buvo vienas geriausių pagal naudingumo balų vidurkį visoje lygoje – užėmė septintąją vietą. Jis buvo naudingiausias ir savo ekipoje, nepaisant to, kad jo komandos draugais yra tokie patyrę krepšininkai kaip Modestas Kumpys ir Mantas Ruikis.

Su 9,9 atkovoto kamuolio vidurkiu krepšininkas sausį pirmavo NKL. Šį sezoną jis vidutiniškai renka po 8,6 kamuolio, o tai yra trečias geriausias rodiklis pirmenybėse.

Pleikys yra tradicinis vidurio puolėjas, mėgstantis stumdytis po krepšiu ir puikiai žaidžiantis vienas prieš vieną. 

19-metis išsiskiria fizine jėga, baudos aikštelėje užima daug vietos ir neabejotinai yra vienas stipriausių lygos aukštaūgių, o tokių krepšininkų šiuolaikiniame krepšinyje lieka vis mažiau. 202 cm ūgio centras sveria 112 kilogramų.

Krepšininkas turėtų dar labiau patobulinti savo žaidimą nugara, kadangi pasitaiko prie situacijų, kuomet bandydamas pergudrauti savo oponentą sužingsniuoja ar praranda kamuolį. Pleikys taip pat solidžiai ginasi vienas prieš vieną, gali apsiginti atsidūrus prieš žemesnius varžovus.

Jaunuolis turi neblogą metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau kol kas juo naudojasi retai. Gruodžio mėnesį atletas nuo baudų metimų linijos pataikė 83,3 proc. metimų.

Pleikio atstovaujama „Gargždų“ komanda šį sezoną per 24 mačus laimėjo 16 kartų ir lygoje užima ketvirtąją vietą.

Komentarai:
LKF
kol jauni visi siti vidurio puolejai turetu zaisti 1-3 numeriais, kad islavintu judejimo mechanika, ranku ir galvos darba,niekas nebando kazko ruosti siu laiku krepsiniui, eina lengviausiu keliu: vieno ilgos rankos - centras, kitis fiziskai grumias - centras..
2021-02-03
-1
Atsakyti
apie pleikys
Man tai sakyciau jankuna gal kiek primena jauna. Gerai stumdos, nesoklus, minkstas metimas.
2021-02-03
-5
Atsakyti
djgaffer
Jocius kaip patobulėjo,tai net labai nustebino.Dar praėjusiam sezone žaidė MKL,o dabar NKL beveik dublį renka.Ir tritaškius kaip pataiko,geriau,nei dvitaškius,čia išvis fantastika.Galima tik vėl pasakyti,kad ir vėl auga dar vienas geras aukštaūgis.
2021-02-03
+1
Atsakyti
jei kam idomi mano kaip Grafo nuomone tai turetu visas Perlas zaisti LKL faktas kad jie imtu antra vieta po galingojo Rytas su jumis didziausia pagarba Tiskevic Karolukas
2021-02-03
-5
Atsakyti
Cmon...
iki 2000m gimimo NKL žaidžiantys jaunuoliai yra perspektyvūs? cmon, Bnews... maximum iki 2002m reiktų daryt šitą sarąšą
2021-02-03
-1
Atsakyti
x
Pleikys kažkaip be šuolio . nesu jo matęs bet ką čia rodo. žalgirio ir ryto centrams masę augintis. betkokiu atveju, jei nerenka NKL 20 vidurkio kokie šansai prasimušti į pagrindines LKL komandas??
2021-02-03
-2
Atsakyti
.
minusuokit mane, bet manau apart neptuno 2 zaideju sis penketas gana silpnokas
2021-02-03
+5
Atsakyti
bhmh
Pleikys, tai naujasis M. Janišius?
2021-02-03
-6
Atsakyti
jav studentu krepsinio mokykla
Tiems kas Pleikio daugiau mate, i ka jums panasus, kas gali iseiti? Galdikas 2.0? Kodel Bergaudui baudos aiksteles alergija, ar tik fiziskumo ar ir noro buti fizisku truksta? Mineikio metimas tikrai gerai atrodo, keista kad nerenka dar daugiau tasku NKL. Kaip su jo kamuolio varymu, gali zaisti pick and roll maziuko pozicijoje? Kas Jociui su baudu taiklumu? Rankos nera medines, jei imeta tritaskiu padoriu pataikymu, bet prie linijos kaip Shaqas.
2021-02-03
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.