Po muštynių RKL – baudos ir įspėjimai

2013-04-20 12:36
Ingvaras Butautas, „sportas.info“

Paskutinės „Tauragės“ sezono rungtynės neapsiėjo be incidentų
Paskutinės „Tauragės“ sezono rungtynės neapsiėjo be incidentų
Nuotr. Facebook.com
Regioninė krepšinio lyga (RKL) skyrė 1000 litų baudą Tauragės krepšinio klubui už tvarkos neužtikrinimą per paskutiniąsias RKL finalinės serijos rungtynes.

Tauragės komanda lemiamą trečią kartą Krepšinio klubui „Trakai“ nusileido atkaklioje dvikovoje 68:71 (o serijoje 1:3). Likus minutei iki mačo pabaigos susitikimas buvo trumpam nutrauktas dėl neramumų tribūnose. Balkone vietiniai žiūrovai puolė apie 30-ies žmonių iš Trakų atvykusių krepšinio gerbėjų grupę. Per muštynes buvo panaudotos kėdžių nuolaužos, jų kojos.

„Rungtynėms šie įvykiai įtakos neturėjo. Jas tiesiog teko trumpam sustabdyti, kol konfliktas pasibaigs, kadangi jo nutraukt nebuvo kam – trūko apsaugos“, – pasakojo pats lemiamą mačą stebėjęs RKL direktorius Aleksas Makulavičius.

Anot direktoriaus, už žiūrovų elgesį sankcijų sulaukė tauragiškiai. Trakų klubas atsipirko įspėjimu.

„Įspėjom ir „Trakus“, kadangi jų gerbėjai irgi buvo išgėrę alaus. O kai išgėrė, tai ir susikibo“, – tikino Makulavičius.

„Jokio įspėjimo dėl kokio nors blogo sirgalių elgesio mes nesulaukėme“, – neigė vieno lygos vadovų žodžius „Trakų“ rinkodaros vadovas Lukas Raščiauskas.

Trakiškis kategoriškai atmetė kaltinimus svečių fanams kokiu nors nekorektišku elgesiu. Anot jo, kalti – vien tauragiškiai.

„Tauragės sirgaliai pasielgė labai nesportiškai. Jie išprovokavo konfliktą ir mūsų komandos sirgaliai buvo tiesiogiai užpulti. Ant jų buvo laistomi alkoholiniai gėrimai, o po tų laistymų prasidėjo muštynės“, – kalbėjo Trakų klubo rinkodarininkas.

„Trakai“ savo gerbėjams rengia nemokamas keliones į rungtynes svečiuose.

„Parodykime Tauragiškiams, kaip mokame palaikyti savo komandą!“, – skelbė fanus į paskutinę išvyką kvietęs skelbimas Trakų KK interneto svetainėje.

Tauragės krepšinio klubas didesnės aktyvių aistruolių grupės neturi. Per rungtynes buvo girdimos daugiausia „Trakų“ fanų skanduotės.

„Patys jie buvo įžūlūs – pergėrę. Ūžė savo birbynėmis, alų į aikštelę liejo, pradėjo prie vietinių merginų kabinėtis. Per ilgąją pertrauką bandėme pasikalbėti draugiškai, kad kiek apsiramintų, bet kur tau... Tai viskas ir negalėjo kitaip baigtis“, – kalbėjo nenorėjęs prisistatyti įvykių dalyvis iš Tauragės.

„Ir vieni, ir kiti buvo kalti, nes ir vieni, ir kiti neramumus provokavo: rodyti vieni kitiems įvairius negražius žestus“, – pasakojo Makulavičius.

Po rungtynių „Trakų“ aistruoliams teko salėje laukti, kol išsiskirstys vietos žiūrovai. Po incidento į jo vietą suskubo ir apsaugos darbuotojai ir policininkai.

„Tėvui, lydėjusiam dukterį į rungtynes buvo kėde praskelta galva ir jis buvo išvežtas į Tauragės ligoninę“, – apie fanų nuostolius kalbėjo Raščiauskas.

„Tauragės krepšinio klubas dėkoja sirgaliams už palaikymą viso sezono metu, o ypač finaliniame etape!“, – rašoma Tauragės KK „Facebook“ paskyroje.

Komentarai:
martynas
davai trakiskiai susitinkam kaune ir surengiam turnireli 10x10 ir vikas paaiskes jurie yra teisesni
2013-04-21
+5
Atsakyti
bliuviams
Siaip kiek i Taurage atvaziuodavo kitu komandu sirgaliai, niekada nekilo konflikto. Ir pernai ir uzpernai metais labai audringai plunge palaike ju sirgaliai, siemet ir kursenai savo nemaza kapela atsiveze. Bet kiekvienas sirgo uz savo komanda ir kovo tarp sirgaliu vyko kas audringiau palaikys. Bet atvaziavo traku miesto sirgaliai...Labai jau drasus ir pasipute. Pats girdejau kaip vienas malalietka atejes i bariuka, vos pastovintis ant koju siule pinigu baro savininei neva jis ju daug turintis ir gali nupirkti visa bara. Pats sedejau ir maciau nuo ko prasidejo mustynes. Alu pilstyti ne tik ant taurages sirgaliu bet ir ant savo komandos pradejo trakiskiai ir nebereikia cia verkslenti. Paneles kurios rasineja komentarus, nepilnametes neva...Is jusu elgesio nepasakytum kad tokios jau sventos ir dievobaimingos. Elgesys vulgarus, ir siaip paneles cigaretes nuo 18 metu pardavinejamos...Tai kaip iseina, kai pypke traukdavot uz kampo tai jau sustros, o kai kilo mustynes jau nepilnametes? Ir be to niekas prie jusu pirsto nekiso. O kad apie nuotraukas ir video kalbat cia jus, tai mesla varot, todel kad siaip visas demesys skiriamas varzyboms, ir kameros nukreiptos i balkonus buvo jau isibegejus konfliktui. Tad trakiskiams reiketu patileti, ko norejo ta ir gavo. Labai viliuosi kad bus pamoka...Ir kai vazinesites i varzybas pagalvosite kaip elgti.

P.S. ir siaip apie kulturinguma, kai varzybose Trakuose viena panele, tarp bandos visos jusu sirgaliu sauke uz Taurage, kaip ji buvo isvadinta? A? Tad pabaikit cia skustis, nes jau labai graudu darosi.Aciu uz demesi
2013-04-21
+3
Atsakyti
Jomantas
Jo, Telsiuos irgi rode fuckus trakiskes merginos, o telsiskiai joms siunte bucinukus, jos tai pasimesdavo :D Ir visas mandrumas isgaruodavo :D

Tauragej uz tai sudauzo. Nemanau kad nuo miesto priklauso elgesys. bet seip papeiksiu nors norejau 100% kad tauragiskiai laimetu. Karta ziurejau varzybas, cia keli metai atgal, tai sauke teisejams gaidziai, vos i aikste neibego, pasirode baisiai.

O trakai tai tik vaziuoja sokejos ir remejai ir keli zmogeliai. Seip patys kalti, ne savam kampe sokineja. Trakai ar taip ar taip turejo laimeti, nes jie turi dideli uz nugari, uztenka Guogos tureti. (uz jo visokie Balciunai ii t.t. )
2013-04-20
+7
Atsakyti
Darko
Manyčiau čia turėtų abi pusės kaltos būt. Kai su Kuršėnais buvome, tai nors nedidelių apsibadymų kombinacijomis ir buvo, tačiau pagarba iš abejų pusių buvo - kiekvienas palaikėme savo pusę, ir neišsišokome aukščiau bambos.
2013-04-20
+6
Atsakyti
kaunietis
na aisku as kaimietis,ir nesuprantu to zodzio prasmes.Atvaziuoja pasikele trakiskiai fakus rodo vietiniams,ir cia siukstu ne kaimietiskas poelgis.Taip ir sakykit,kad pasak jusu gavot miescionis nuo kaimieciu.Kieti tie kaimieciai,bent jau kietesni uz krutus miestiecius is Traku:)))verkia jau savaite gave i skudurus,dar i Kauna atvaziave pasisklaidykit taip,tai manau Taurageje busit pabuve tik svelnioje repeticijoje:)))gal laikas nustoti verkti ir vaidinti nuskriaustus...Kazkaip apgailetina visa tai is salies atrodo.Makulavicius gi aiskiai pasake,kad tiek vieni tiek kiti provokavo neramumus,bet miestieciai is Traku savo kaltes nemato ir nematys,nu tiesiog sventuosius vienuolius tauragiskiai sumuse.Sakykit,kad geda prisipazinti,kad gavot i skura,stai is kur ta nuoskauda.Butumet jus uzmete,tai dabar pustumetes kaip varles,kokie jus kieti...
2013-04-20
+12
Atsakyti
Trakai atsilupę
visą patys išprovokavo, ereliai, o kai vietiniai buduliai neapsikentę nusprendė pamokyti, tai slepėsi už savo mergų sijonų ir dar tos jų mergos gavo strypais į galvą. Aišku buduliai vietiniai persistengė, bet aš tik jų pusėje. Tuos erelius reikėjo nuleisti ant žemės.
2013-04-20
+11
Atsakyti
teisingai
Teisingai smurtas nera pateisinamas
2013-04-20
-7
Atsakyti
To kaunietis
Tu irgi kaimas, nes nesupranti sio zodzio esmes. Ne apie miesto dydi snekama moli o apie zmoniu elgesi
2013-04-20
+4
Atsakyti
kaunietis
nezinau kas ten vyko ir kaip,nes nebuvus sunku komentuot,taciau faktas,kad daugelis ir be tauragiskiu skundesi ir skundziasi trakiskiu elgesiu,tai faktas,o ir tai,kad daugiau be trakiskiu niekas Taurageje nenukentejo kalba apie daug ka.Pirma reikia pasiziuret i save,ir neisijausti esant sveciuose i namiskiu role,tuo labiau vadinti kazka kaimieciais,kai patys is dar didesnio kaimelio tai sakyciau zema,cia matyt Trakai save jau priskiria Vilniaus priemiesciui:)))kaip bebutu tokie ivykiai nepuosia musu krepsinio,tikekimes ateityje tokiu konfliktu bus isvengta
2013-04-20
-8
Atsakyti
SWZ
Taigi taurages sirgaliai visada taip , ne pirmas ir ne paskutinis kartas gi , buvo tas pats gi ir futbole nutike , tai taurage buvo ismesta is turnyro , nes y ju aikste niekas net nevaziuodavo , nes sirgaliai visi hamai puola 30ant 5.
2013-04-20
+1
Atsakyti
kaimieciai
taurage-kaimu kaimas
2013-04-20
-1
Atsakyti
As
Kai zaide Taurage su Kursenais, atvaziavo tikrai daug Kristalo fanu su veliavom, bugnais, skanduotem ir be alkoholio. Visu varzybu metu palaikymas buvo nuostabus ir skambejo visa sale. Bet po varzybu, ar ju metu, nebuvo ne vieno incidento, jokiu provokaciju ar juo labiau mustyniu.

Manau, Trakai yra labai pasikele, nes ale matai mes Vilnieciai-miestieciai. Prisproge pieniniai skerslenkiai pradejo tauragiskius kaimu vadint tai ir gavo malku. Taip tokiems piemenims ir reikia, tik aisku negerai, kad kartais nekalti nukencia.
2013-04-20
+1
Atsakyti
martynas
atsimenu kai zaide su plunge trakai tai tas pats buvo vaidino vaidino tol kol vienas is plungiskiu nenuejo ju sudrausminti o ta da tarkai iskarto mentam skambino. maladiec taurage kad biski davet i kaili jiem
2013-04-20
+3
Atsakyti
Anonimas
Kaimieciai
2013-04-20
Atsakyti
Pirmu pamatyk nuo ko viskas prasidėjo, o ne komentuok.
2013-04-20
Atsakyti
V
Ką reiškia Trakai išprovokavo? Visose video ir foto matoma konflikto pradžia, kai tauragiškis metė pilną alaus skardinę į varžovų fanus. Nuo to viskas ir prasidėjo. O teisybės dėlei, reikia pridurti, kad prieš tai sekė dar viena alaus skardinė, po kurios VOS nekilo incidentas.

Plius į konfliktą ėjo du Trakų sirgaliai, o Tuaragės kiek? Kažkodėl vietiniai savo jėgom nepasitikėjo ir kėdes laužė, dūdas, puolė nieko dėtus žmones, merginas apstumdė, o paskui - teiginiai, kad viską į vienus vartus rašo.
2013-04-20
+16
Atsakyti
V
Ką reiškia Trakai išprovokavo? Visose video ir foto matoma konflikto pradžia, kai tauragiškis metė pilną alaus skardinę į varžovų fanus. Nuo to viskas ir prasidėjo. O teisybės dėlei, reikia pridurti, kad prieš tai sekė dar viena alaus skardinė, po kurios VOS nekilo incidentas.

Plius į konfliktą ėjo du Trakų sirgaliai, o Tuaragės kiek? Kažkodėl vietiniai savo jėgom nepasitikėjo ir kėdes laužė, dūdas, puolė nieko dėtus žmones, merginas apstumdė, o paskui - teiginiai, kad viską į vienus vartus rašo.
2013-04-20
-3
Atsakyti
true
kieno pinigai, to ir muzika ;)
2013-04-20
+8
Atsakyti
Net juokinga skaityti tokį mėšlą, viska varo ant Tauragės, nors Trakai išprovokavo muštynes.
2013-04-20
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.