Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prieš artėjančią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą ir pasiruošimą olimpinės atrankos krepšinio turnyrui, permainos palietė nacionalinės komandos sudėtį. Kandidatų sąraše buvęs Ignas Brazdeikis šią vasarą Lietuvos rinktinėje tikrai nedebiutuos, o visą dėmesį sutelks NBA vasaros lygai ir naujam sezonui. 

Regimantas Miniotas

Regimantas  Miniotas
Komanda: Bilbao RETAbet Basket
Pozicija: C, PF
Amžius: 25
Ūgis: 208 cm
Svoris: 106 kg
Gimimo vieta: Kėdainiai, Lietuva

„Užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius ir atstovauti savo gimtajai šaliai yra mano svajonė, tačiau šią vasarą turiu priimti labai sudėtingą sprendimą ir atsisakyti kvietimo į rinktinės stovyklą, – Lietuvos krepšinio federacijos išplatintame pranešime sakė Brazdeikis. – Ši vasara yra be galo svarbi mano karjerai, todėl aš privalau pilnai susikoncentruoti į savo žaidimo tobulinimą, fizinių savybių gerinimą bei pasiruošimą NBA vasaros lygai. Mano pagrindinis tikslas dabar yra gauti NBA kontraktą kitam sezonui.“

„Noriu padėkoti Lietuvos krepšinio federacijai, kurios atstovai padėjo išspręsti visus pilietybės klausimus. Taip pat ir Kanados krepšinio federacijai, kad nesudarė kliūčių išpildyti mano svajonę – atstovauti Lietuvai. Linkiu vyrams sėkmės atrankoje ir su nekantrumu lauksiu, kada turėsiu galimybę pats prisijungti prie rinktinės ateityje“, – pridėjo krepšininkas.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas į stovyklą pakvietė Europos čempionato atrankoje rungtyniavusį Regimantą Miniotą. Puolėjas per trejas atrankos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo po 3 atšokusius kamuolius ir rinkdavo po daugiau nei 8 naudingumo balus.

„Pasikalbėjome su juo, jis išsakė savo poziciją ir ji yra suprantama – noras įsitvirtini NBA. Jis tam skirs visą savo dėmesį. Manau, visi norime, kad jam pasisektų ir ateityje rinktinės sudėtyje turėtume dar vieną NBA įsitvirtinusį lietuvį“, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Lietuvos krepšinio federacija yra atlikus visus reikiamus veiksmus, kad Brazdeikis galėtų atstovauti Lietuvai. Kanados krepšinio federacija pateikė Lietuvos krepšinio federacijai bei FIBA oficialų sutikimą dėl Brazdeikio teisės atstovauti Lietuvai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimą atrankai Kaune turėtų pradėti birželio 16 dieną, kai žaidėjai baigs klubinius sezonus. Prieš pagrindinį atrankos turnyrą lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes su kitomis komandomis, kurios taip pat ruošiasi analogiškiems turnyrams kitose šalyse.

Olimpinės atrankos krepšinio turnyrą lietuviai pradės birželio 29 dieną rungtynėmis su Venesuelos komanda, o liepos 1 dieną lauks susitikimas su Pietų Korėjos rinktine. Kitoje grupėje (B) rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai. Į pusfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas. 

Bilietai.lt platformoje krepšinio aistruoliai gali įsigyti dienos bilietus, kurių kaina prasideda vos nuo 10 eurų. Taip pat organizatoriai kviečia įsigyti ir viso turnyro abonementą, kurio kaina – 99 eurai. Artėjant turnyrui bilietų kainos kils.

Organizatoriai primena, kad į rungtynes bus galima patekti tik turint galiojantį galimybių pasą ir tapatybę įrodantį asmens dokumentą. Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2021 m. liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Komentarai:
Dejas jis ant tos Lietuvos svarbiausia pilietybe g
Dejas jis ant tos Lietuvos svarbiausia pilietybe gavo
2021-06-08
-4
Atsakyti
Taip jau susiklostė keli dalykai, kad šiemet stofkė iki olimpinės atrankos vos dviejų savaičių, + Brazdeikis po iškeitimo ir atleidimo prarado kontraktą kitiems metams. Man tai neatrodo protinga dabar forsuot kažką būtų - reik koncentruotis į olimpinę atranką, o ne į Brazdeikio integraciją rinktinėn. Užsibaigs olimpinis ciklas - tada ir bus matyt krč, neišvengiamai ateis natūralesni laikai pokyčiams ir šitlaikdiat. Nesuprantu aš čia nekurių suirzusių komentatorių, atrodo kad ne Brazdeikis o kažkokia superžvagždė neatvarys į LT rinktinę Cha Cha Cha!
2021-06-07
+2
Atsakyti
Mario
Kadangi nba karjera braškejo, pasiprase lt pilietybes nes buvo minciu tikriausiai vaziuot i europa zaist ir turet europiecio statusa. Dabar gavo sansa is Magic ir dejo ant LTU.
2021-06-07
+1
Atsakyti
Nereikalingas mums cia tas pizdeikis. Kaip kai kurie cia jau minejo, is jo jokio lietivio nera. Tiek kad gimes cia ir auges iki 4 metu. O ir lietuviu kalbos nepropaguoja. Jis man yra lygus su bet kokiu zaideju is nigerijos ar amerikos.
2021-06-07
+1
Atsakyti
ciongas
Tai, kad čia nuo pat pradžių Miniotas turėjo būti kviečiamas. Jo statistika ir žaidimas LKL neliko neįvertinti, o ir Ispanijoje buvo neblogas žaidėjas. Sabonis, Valančiūnas, Sedekerskis ir Bendžius, Kuzminskas ir Giedraitis, Grigonis, Kalnietis, Jokūbaitis ir Lekevičius. Kas likę du, jokio skirtumo. Konkuruoja Masiulis/ Miniotas ir Dimša/Butkevičius. Aš už Miniotą ir Butkevičių, nes Masiulis per silpnas, o Dimša nestabilus.
2021-06-07
+4
Atsakyti
Retorikas
Tiesa sakant siais metais abejoju ar jis pakliutu i 12, manau sprendimas logiskas. Vertejo gal vis del to Motejuna pabandyt, ar Maciuli
2021-06-07
+3
Atsakyti
TDaY
Viskas aisku jau tada: PG Kalnietis, Lukas, Jokubaitis SG Grigonis, Dimsa SF Butkevicius, Giedraitis PF Kuzminskas, Bendzius, Sedekerskis C Valanciunas, Sabonis JEei Ulanovas be traumos - jis keicia Dimsa
2021-06-07
Atsakyti
Makaluotojui
Ar pastebėjot, kad net klausimo nieks nedrįsta apie D Mo užduot, nes komunistėliai federacijos valdžioj tuojpat užbanins žurnalistą ir suorganizuos karjeros pabaigą žurnalistams. Komuniagos valdo Lietuvą. Visdar. Šūdgangsteriai vogdavo ir galimai tebevagia iš Ltu futbolo, daėjo dabar ir iki krepšinio per pask.10m pradedant Kazlauskų žliumbikui, nuolat besivežusiam bičiulius į rinktinę ir taip kainavus auksą turnyre po turnyro ir/arba veždavo tuos, kas daugiausiai pasiūlydavo. Tokie kaip D Mo privalo būt rinktinėj. bb as dejau ant asmeninės makaluotojo ar net savo nuomonės, kai kalba eina apie RINKTINĘ, nes rinktinė visų mūsų - matau nedaeina rusiško mąstymo durniukams, kad šitoj vietoj mums p.x n.x ant ju asmeniniškumų - Rinktinėj privalo būt geriausi ir taškas.
2021-06-07
Atsakyti
Bukis
Tai vadinama suvedziojau ir apgavau. Palaikė intrigą iki tol kol gaus pilietybę, o kai gavo tai staiga prisiminė kad NBA reikia pasiruošti ir į stovyklą negali. O tai iki tol neplanavo ruoštis NBA?))) Ar kaip?
2021-06-07
+29
Atsakyti
x
visi sutinka, kad Brazdeikis buvo su klaustuku ar paklius į rinktinę, jo pozicijoje pilna žaidėjų. o štai Miniotas turėjo būti kandidatas nuo pat pradžių ir jis keičia ne Brazdeikį o pakeis Masiulį.
2021-06-07
-2
Atsakyti
bum shaka laka
Filadelfijai šio portalo žinomi kaip nuolatiniai LFF padlaižiai.
2021-06-07
-1
Atsakyti
Anonimas
jobani pyferiugos komentarus trina vafliu galvos vaivorikstiniai
2021-06-07
-5
Atsakyti
bum shaka laka
Trina komentus apgailėtinas portalas.
2021-06-07
-1
Atsakyti
Vienžo, nerimtai čia pasielgė vaikinukas: taip visi stengėsi dėl jo, tikėdamiesi, kad jis Lietuvai atneš naudą, ale jis Lietuvai, gavęs pilietybę, atkišo b.
2021-06-07
-1
Atsakyti
x
Matomai, jog žaisdamas G lygoje matė rinktinę tik kaip galimybę gauti vertingo žaidimo laiko, va, gavo kažkiek pažaisti NBA, ir viskas, jau rinktinės nebereikia :D Taip, vasarą individualiai dirbant galima patobulėti, bet kam tada tos deklaracijos apie meilę rinktinei ir norą joje žaisti. Beje, juk tą patį apie bet kurią vasarą galima pasakyti, o juk praėjusią vasarą taip nekalbėjo, kas pasikeitė? Gavo žaidimo laiko? Vadinasi rinktinę bičas tik ir tematė tik kaip galimybę gauti asmeninės naudos.
2021-06-07
+3
Atsakyti
Nu
o pala, kai sabonis 2017 atsisake rinktines tai visi sitie patriotai irgi taip ausino burna kad sabonis lochas, mum jo ir taip ir tt ir panasiai nes jis realiai amerikonas?
2021-06-07
+8
Atsakyti
AV
Manau teisingas sprendimas. Individualus tobulėjimas vasara suteikia daug daugiau nei rinktinė (nemenkinant jos svarbos). Galima vien pasižiūrėt į tokius pavyzdžius kaip Sabonis ir Valančiūnas - padirbo praeitą vasarą ir abu turėjo nuostabius sezonus, kur atrodė ženkliai patobulėję. Dabar patobulėję galės ženkliau padėt rinktinei, su Brazdeikiu manau bus tas pats, padirbės šią, kitą vasarą ir po poros metų galės rinktinės starte lošt. Gaila kai pagalvoji, kad jei dar kurią vasarą anksčiau Valančiūnas būtų paskyręs individualiam darbui vietoj rinktinės kiek jis galėjo dar geresnis krepšininkas patapt, o dabar manau ir liks pilno savo potencialo iki galo nepasiekęs.
2021-06-07
Atsakyti
Wolf
Taip norejo Pilietybes ,gavo ir iskart atsisako,įdomus
2021-06-07
+6
Atsakyti
Anonimas
Ble zmogus bando islikt NBA lygoje, be abejo bus svarbu vasara dirbt. Domantas irgi taip dare. Rinktinej gali visa save atiduot vistiek tave su sudais sumaisys, ypac kai makaliai treniruoja rinktine be jokio plano.
2021-06-07
Atsakyti
Jonas
boooooooooo
2021-06-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.