Nuotr.: Virtus Bologna
Nuotr. Virtus Bologna

Bolonijos „Virtus“ ekipa jau trečiąjį sezoną paeiliui rungtyniauja Europos taurėje, o klubo vadovas Luca Baraldi prakalbo apie dabartinį Eurolygos formatą ir lygos struktūrą.

Šį sezoną pelnomi taškai

52%
91,2
Pelno taškų: 91,2
Taiklumas: 52,0%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 82
Daugiausia pelno: Kevin Hervey

„FIBA ir Eurolygos ginčas nėra geras Europos krepšiniui, – italų portalui „Corriere dello Sport“ pasakojo Baraldi. – Jiems būtų labai svarbu sujungti jėgas ir sukurti unikalų turnyrą. Neieškočiau kaltų, o tų, kurie gali išspręsti tai.“

„Virtus“ galva taip pat užsiminė, jog žaidimas Europos klubiniame turnyre sukelia didelių finansinių nuostolių.

„Eiti į Eurolygą šiandien yra finansinė tragedija. Jei tai priklausytų nuo manęs, aš pakeisčiau vadovybę, bet aš jų nežinau ir negaliu sau leisti pateikti šių argumentų. 

Labai gerbiu Jordi Bertomeu ir dalinausi su juo visais projektais, apie kuriuos jis mums pasakojo. Vėliau juo išreiškė nepasitikėjimą dėl priežasčių, kurių nežinau. Turėtų atsirasti naujų veidų“, – kalbėjo Baraldi.

Kalbėdamas apie Eurolygos formatą, Baraldi uždavė sau klausimą.

„Kaip taip įmanoma, kad Italija stipriausiame Europos turnyre turi tik vieną komandą? Kalbant iš verslo perspektyvos, Bolonija negali būti palikta paraštėse, nes ji turi viską. Jei vietoje to sutelksime dėmesį į sportinius nuopelnus, jie turės mums paaiškinti kelią, kuriuo turime nueiti.

Tas kelias tikrai nebus per dabartinį Europos taurės formatą, kuris yra tarsi loterija. Čia laimi sėkmingiausi, ne geriausi“, – pabrėžė italas.

Kalbėdamas apie Eurolygos formatą, Baraldi išskyrė, kad lyga turėtų būti sudaryta iš dviejų grupių ir žaidžiama mažiau rungtynių, jog būtų išvengiama traumų.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+3
Atsakyti
Bricks
Butent jis pats ir turetu atsakyti i klausima kodel tik vienas Italijos klubas eurolygoje. daug metu parazitavo, vienintele Siena standarta palaike, o dabar stebisi. Dar yra tokia Andrijos lyga - galime ir joje padalyvauti.
2021-12-01
Atsakyti
Atom
Vertimas ahujenas, supratau nelabai supratau. Aciu
2021-12-01
+7
Atsakyti
In vino veritas
Dabartinis formatas yra geriausia, kas tik galejo nutikt Eurolygai. Ta pripazista visi. Diedukas tiesiog nori pazantazuot Eurolyga, kad duotu vardini kvietima, nes per Eurocupa niekaip nepajegia patekt. Nes jei jau Eurolyga tokia bloga, tai ko i ja verzies? Pirmyn i CL, Fiba priims iskestom rankom. O Fiba valdoma Eurolyga butu grizimas 20 metu atgal, joks adekvaciai mastantis zmogus to nenoretu.
2021-11-30
+7
Atsakyti
nini
Grupiu etapas butu ziaurus zingsnis atgal ir papildoma loterija, kurios ponas Baraldi nemegsta ar situo atveju jau megsta?
2021-11-30
+10
Atsakyti
Anonimas
Kitaip sakant jie negali iskovoti euro taures su tokia gera komanda tai iesko pasiteisinimu. Jei vadovas toks skystas tai nieko keisto kad ir komanda grybai.
2021-11-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.