Nuotr.: Basketnews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. Basketnews.lt/V.Mikaitis

Europos krepšinio sezonui pakibus ant plauko, Kauno „Žalgiris“ atsidūrė nežinioje. Per artimiausias dienas paaiškės, ar klubo legionieriai lieka Lietuvoje, ar neribotam laikui išvyksta į gimtines.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Tai ketvirtadienio popietę specialioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ arenoje atskleidė klubo prezidentas Paulius Motiejūnas.

Anot jo, sprendimas dėl legionierių ateities priklausys nuo to, ar bus sustabdytas LKL čempionatas. Nacionalinė lyga dėl to spręs penktadienį.

„Paprašėme (legionierių) parą palaukti, rytoj paskelbsime kažkokią informaciją, – sakė Motiejūnas. – Kalbamės su Eurolyga, su kitais klubais. Labai svarbu, ką nuspręs LKL, nes dabar žaidėjai turėtų likti žaisti LKL.

Neaišku, ar juos priims (į JAV), ar jie gal išvykti, situacija nepavydėtina. Atrodo, kad saugu likti Lietuvoje ir norėtų likti Lietuvoje, bet iš kitos suprantame, kad norisi namo pas šeimas ir draugus.“

Per Europą ritasi sustabdomų lygų banga. Nacionalines pirmenybes laikinai uždarė Italija, Ispanija, Graikija, Vokietija, Belgija ir kelios kitos šalys, taip sustabdyta Adrijos lyga, visiškai atšauktos varžybos Ukrainoje.

Anot Motiejūno, nutraukus varžybas ir išleidus legionierius namo, atlyginimai jiems nebūtų mokami.

„Kontraktuose tai nėra apibrėžta, bet, pavyzdžiui, NBA algų nemoka, – sakė Motiejūnas. – Manau, logiška, kad jei nevyks, mes negauname pajamų, tos algos suspenduotos. Bet čia yra neeilinė situacija, viską aiškinamės ir žiūrime.“

Eurolygai ketvirtadienį neribotam laikui sustabdžius reguliariojo sezono kovas, visos komandos sustoja ties 28 rungtynių riba.

Anot Motiejūno, kada sezonas galėtų būti pratęstas, kol kas nėra jokios informacijos.

„Kol kas niekas neaišku. Eurolyga analizuoja situaciją, seka pasaulio sveikatos organizacijos pareiškimus, stebim kokia situacija. Galvoju, tai turės didžiausią įtaką, kokie bus tolimesni veiksmai: ar pavėlintai pratęsti sezoną, ar nepratęsti visai“, – sakė Motiejūnas.

Komentarai:
A.
rodo pavyzdi kaip galima ir reikia komunikuoti, nezinant daugelio dalyku. man labai patiktu ideja, kad legionieriai isvyktu. visu pirma todel, kad.vietinis jaunimas gautu sansu ir patirties. nesvarbu kuriabvieta uziktu zalgiris, daug svarbiau apsaudyti jaunima rasti nauju talentu, konkuruoti su ryto jaunimu. Dar prie to paties, tai gaketu buti daugiau seminaru treneriams ir net zurnistams, kad.tie labiau suprastu krepsini, o ne zertu tik idomia statistika, palyginimus, paaikciotu ir pan. bet tai kita tema
2020-03-13
+3
Atsakyti
Išskirtinė organizacija, sistema
Visuose portaluose tik žalgiris apgailestauja, kad negalės pabaigti mokėti algų.
2020-03-13
-4
Atsakyti
PNVZ
kazkokie ciulpikai tie zalgerieiciai
2020-03-12
-1
Atsakyti
Rytoj Motiejus siulys stabdyti sezoną ne del to,kad tipo neidomu zaisti be ziurovu,o TIK del to, kad galėtų paleisti leguonierius ir taip sutaupyti kokį milijoną nuo jų algų . Bet manau,kad likusios komandos, gal isskyrus prienus bus uz sezono tesima be žiūrovų .
2020-03-12
-9
Atsakyti
Motiejus
kiek kadenciju sitas bus zakgiryje. gali kas atsakyt?
2020-03-12
-24
Atsakyti
Zemaitis
eik tu nx su savo zalia kurva
2020-03-12
-30
Atsakyti
._.
blin dvi savaites dbr teks visiems namie sedet, gerai kad lietuvoj internetas greitas, tai prasedes dvi savaites prie kompo su cipsais...
2020-03-12
+13
Atsakyti
Tataž
kažkokia nesamonė vyksta komentaruose,Ryto troliai siaučia,o puslapio adminai ramūs.Nors ko norėt,jei pats "rimtasis" Miklovas už kadro staipėsi,kai Tiškevičius su Mikaičiu pasikvietę Garastą tyčiojosi.Sarbiausia klikai,patreonai ... .
2020-03-12
+23
Atsakyti
Parabellum
Pasiseke raudonai sh.liuchai. Baigtusi dabar cempionatas tai uzimtu antra vieta nors pries savaite sita dvesianti raudona kekse buvo trecia.
2020-03-12
+12
Atsakyti
va kaip gaunasi
Jei sezonas baigtas, nepatekima i top-8 nuleme pralaimejimas zenitui - turu anksciau jau buvo patekta
2020-03-12
+21
Atsakyti
Anonimas
o kokie legioneriai laimingi kad gales pabegti is kauno
2020-03-12
-17
Atsakyti
Siaulietis
Motiejunas - sudu malunas
2020-03-12
+6
Atsakyti
VaidasKLP
Lietuvai nusisikt ant tavo tos zalios kurvos, dink is eterio loxas
2020-03-12
-19
Atsakyti
Vėl jis pasakoja tik apie pinigus, o ne dėl kitų sveikatos rūpinasi. Kad naudojamos visos Arenos gautos pajamos tik Žalgiriui ir Švogerių klubui tai 100% tiesa. Negi jam gali rūpėti kito nelaimės ar rūpesčiai begaliniai. Viską gavęs dovanai ir "chaliavai" dar drįsta nuolatos meluoti. Kaip buvo smirdž.iukas taip li.ko.
2020-03-12
Atsakyti
Antanas
Gaila tik kad eurolygoje negalesiu sukt varkiu. Planavau dideliu statymu
2020-03-12
-21
Atsakyti
Nekazka
idomu kaip kitu komandu pasielks Legionieriai
2020-03-12
+9
Atsakyti
Antanas
Panasu kad greit uzsilenks sitas pajuokos objektas. Db jau tikrai ryto kariai ims lkl sosta!
2020-03-12
-40
Atsakyti
Visus raginu karantino metu nenuobodziauti ir isbandyti si krepisnio manageri basketpulse com/lt/register/71007 realistiskas varikliukas, paprastas narsymas.
2020-03-12
-8
Atsakyti
asas
Urodas motiejunas visada apsimyzes meluoja per visus galus sektantams..gal prasys kad visi po 3e sumestu :D urodas jibanas :D :D apsimelaves ozys!!!
2020-03-12
-26
Atsakyti
S
Algos nebus mokomos. xD Mark Cubon net personalui mok algas
2020-03-12
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.