Vašingtono „Wizards“ klubo viceprezidentas Tommy Sheppardas neabejoja, kad NBA rungtyniaujantys jaunieji Lietuvos krepšininkai ateityje taps ryškiomis figūromis stipriausioje pasaulio lygoje
Vašingtono „Wizards“ klubo viceprezidentas Tommy Sheppardas neabejoja, kad NBA rungtyniaujantys jaunieji Lietuvos krepšininkai ateityje taps ryškiomis figūromis stipriausioje pasaulio lygoje
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šeštą šaukimą 2011 metų NBA naujokų biržoje turėję Vašingtono „Wizards“ klubo vadovai neabejotinai būtų pasirinkę Joną Valančiūną, tačiau penktąją šaukimo teisę turėję Toronto „Raptors“ tokios galimybės varžovams nesuteikė.

Savo eilės sulaukusi „Wizards“ pakvietė čeką Janą Vesely, tačiau šis solidaus krepšinio nedemonstruoja. Antrą sezoną NBA rungtyniaujantis 22 metų 211 cm ūgio puolėjas vidutiniškai renka po 2,7 taško ir atkovoja po 2,5 kamuolio. 

Po Vesely kiti NBA klubai pašaukė tokius žaidėjus, kaip Brandoną Knightą, Kembą Walkerį, Nikolą Vučevičių, Kennethą Fariedą ar Chandlerį Parsonsą, o Vašingtono komanda liko neišnaudojusi šanso. 

„Wizards“ klubo viceprezidentas Tommy Sheppardas tinklalapiui „BasketNews.lt“ pažymėjo, kad Valančiūno prieš pusantrų metų vykusioje naujokų biržoje geidė visos lygos komandos bei tikino, kad lietuvis ateityje bus vienas geriausių aukštaūgių visoje NBA. 

„Jono pasirodymas aikštėje priklauso nuo jam suteikiamų minučių. Tačiau jis yra labai jaunas, o tokiems vaikinams žaisti NBA yra sunku. Neabejoju, kad jo ateitis NBA – ypač šviesi. Ateityje jis bus vienas geriausių aukštaūgių NBA“, – tvirtino „Wizards“ viceprezidentas. 

Kiekvienais metais po kelis kartus Lietuvoje apsilankantis Vašingtono klubo vadovas itin atidžiai seka abiejų lietuvių pasirodymą NBA. Jis Valančiūno bei Donato Motiejūno žaidimo ypatybes analizavo ir kelerius metus iki naujokų biržos, kurioje abu lietuviai buvo pakviesti. 

Sheppardas kategoriškai nesutiko su krepšinio ekspertų samprotavimais, kad aukštaūgiais perpildytas Hjustono „Rockets“ klubas nėra tinkama vieta tobulėti ir žaisti norinčiam Motiejūnui. 

„Hjustono klubas į Donatą deda didžiules viltis. Jie daug investavo į jį. Patikėkite manimi, ateityje jis bus tikrai svarbus „Rockets“ žaidėjas. Tiesiog NBA niekas nevyksta greitai. Jis jaunas krepšininkas, o tokiems nėra lengva aikštelėje gauti daug minučių, vos pradėjus žaisti NBA. Donatas gali blokuoti metimus, išvilioti aukštaūgius iš baudos aikštelės ir mesti tritaškius. Jis rungtyniauja labai gudriai“, – aukštaūgį gyrė Sheppardas. 

Daugelį metų su Šarūnu Marčiulioniu besibičiuliaujantis krepšinio specialistas tvirtino, kad per artimiausius dvejus-trejus metus NBA lygoje rungtyniaujančių lietuvių skaičius gali išaugti. 

Sheppardas atkreipė dėmesį į auksinę jaunųjų krepšininkų kartą bei tvirtino, kad neretai talentai atsiranda visiškai netikėtai.

Visas interviu su „Wizards“ klubo viceprezidentu Sheppardu:

Komentarai:
http://house-mu.eu/index.php?ref=Boxter Keli Lebrono zodeliai per interviu apie Valanciuna !!!
2013-02-23
Atsakyti
Sveiki visi, kas norite statymo? yra pirktos varzybos, be jokiu apgauliu siandien po 14h,

Tik rimti pasiulymai..

Rasykite: erkebet@gmail.com
2013-02-23
+5
Atsakyti
aaa
kas toki obuoly Roka Burača nusiunte i USA...eilinis lietuvos zurnaliugelis baiges profke, net geda klausyt jo interviu, kas per klausimai ...?
2013-02-23
Atsakyti
to geras
NBA nepagrįstai išaukštinta? Tu gal juokauji? :))

Juokdary, NBA žaidžia geriausi pasaulio krepšininkai. Be to, amerikiečiai yra patys geriausi krepšininkai pasaulyje.

GALIMA NET NERENGTI OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ IR PASAULIO ČEMPIONATO BENT JAU DĖL KREPŠINIO, NES IR TAIP AIŠKŲ, KAD AMERIKIEČIAI IŠ NBA APLOŠ I LIETUVIUS IR GRAIKUS IR VISUS LIKUSIUS KAIP MAŽUS VAIKUS :)
2013-02-22
-5
Atsakyti
tralialia
Visi kas aiskina, kad Saboniui privalu paaugt, nezino ka sako. Jis jau dabar 208 ir Unicajoj zaidzia tiek 3, tiek 4 pozicijoje, tiek vienoje, tiek kitoje 208 tikrai uztenka. Jis tik Lietuvos rinktineje centru buvo priverstas losti del aukstu trukumo. Is jaunimo sansu galbut galbut galbut galetu tureti Seskus, Grigonis, Dimsa, Varnas ar Sedekerskis, bet su paskutiniais dviem dar labai per anksti kalbet. As pasakyciau taip, bet kuriam is mano isvardintu auksciau butu imanoma patekt, jeigu dirbtu dirbtu ir dirbtu, bet siais laikais niekas taip nepasisvencia krepsiniui, jaunimas greitai pasikelia ir mano ,akd viska jau pasieke... jeigu kas nors is jaunu krepsininku skaito tai, ka rasau, tai zinokit, kad vienintelis svarbus dalykas yra darbas, ne vieno nera auksciausiame lygyje krepsininko ,kuris paskutinio prakaito neisliejo besitreniruodamas. Paskaitykite kiek laiko Kobe, Michael'as ar Petrovicius treniruodavosi.
2013-02-22
-2
Atsakyti
Bruoniusbullshit. Iš auksinės kartos kas galėjo patekti į NBA - jau pateko. Kitiem - nėra šansų.


o kodel,niekada nesakyk niekada,svarbu,kad patys to siektu ir laaabai daug dirbtu individualiai,o ne mokytus zona zaist - viskas imanoma,tik reikia daug dirbti ir aisku gero agento
2013-02-22
+4
Atsakyti
InternalBasketnews, nežinau ar turit tokią galimybę, bet būtų žiauriai įdomu sužinot kokio dabar ūgio Domantas Sabonis yra. Pusė metų nuo čempionato praėjo, turėtų būt kažkiek paaugęs :)


paskutini karta buvo 205 cm ismatuota,sezomo pradzioje
2013-02-22
+9
Atsakyti
A
Vesely ir "Partizan" nebuvo pagrindinis, o lietuvių gali patekti vienas kitas, jų ir Eurolygoje ne perteklius...
2013-02-22
+1
Atsakyti
Dovydas
https://www.facebook.com/krepsinionaujie... Krepsinio fanai like jei nesunku ! :)
2013-02-22
+2
Atsakyti
Kas liecia nba tai tikrai buvo kalbu apie kuzminska... taciau galiu pasakyti gal net didesniu talendu yra D lygoje uz ji, kurie irgi nesulaukia savo sanso zaisti nba ir pan. Sakyti, kad jo traukinys jau nuvaziavo tikrai negalima sakyti, ziurekit i Pablo Prigioni 35metai :D Cia gyvenime dar visko gali buti, kuziai 23metai, dar jei per pora metu didelis progresas ir laisvai gali buti tame nba... siuo metu manau del jo varzytusi tikrai neblogos eurolygos komandos, aisku buti atsarginis sf, bet manau susidomejusiu tikrai butu. Labiausiai tai is nba nuvyle, macijauskas, kuris tikrai buvo mano pats megstamiausias krepsininkas. tikrai super shaudydavo, o paeme ir sugadino zaideja. Dar kas apmaudu, kad tarkim Javtokas per savo britva taip ir neismegino savo shanso, ar kad kazkuris is broliu berods Brolis K, del teistumo negalejo ishemginti saves, nes irgi buvo daug kalbu, kad juo domisi... aisku seni cia jau laikai. Dabar manau tikrai, auga jauniausias Saboniukas jei dar i ugi des tai super bus... Turetu bent vienas is 4 vaiku but panasus i TEVA :D Siaip manau, kad atsiras dar jaunu pacanu, kurie isitvirtins dar tame nba, svarbu per daug neuzsisedeti vienoje vietoje, neaisku kaip butu buve jei donatas butu zalgiri suola iki dabar sildes, ar butu tobulejas? abejojiu, buvo pasirinktas beneton, tada pacesas patikejo juo ir va kas gavos, tikrai super.
2013-02-22
+5
Atsakyti
geras
o kodel cia visi butinai myzat del tos nba,tegul musu janieji tobuleja eurolygoje,tai tikrai nera blogai,ta nba nepagristai yra isaukstinta
2013-02-22
Atsakyti
Basketnews, nežinau ar turit tokią galimybę, bet būtų žiauriai įdomu sužinot kokio dabar ūgio Domantas Sabonis yra. Pusė metų nuo čempionato praėjo, turėtų būt kažkiek paaugęs :)
2013-02-22
+1
Atsakyti
atomic boy
Kuzminsko sansas jau nuplauke, nors po sekmingo sezono Siauliuose jam buvo zadamas pikas antroje draftu puseje, bet po dvieju metu ant Zalgirio suolo jo laukia nebet tik Latvija ar Lenkija... Pocius su Maciuliu jau per seni, suruzikuoti gali-bet baigsis kaip Jackai ar Macijauskui. Apskritai europieciams maziukams ten pritapti sunku, nebent super atletikas ir su gera rankele (Marciulionis), daug lengviau ten patekti universaliems aukstaugimas nes NBA ju trukumas. Bet Lietuvoje tokiu nera: Kupsas sumedejas, nebent Domantas Sabonis, bet ir tai su salyga kad ugtels dar nors 5 cm. ...
2013-02-22
-2
Atsakyti
TNighT
Kuzia NBA :DD. Tik mazvaikiai zalfaniai taip gali sugalvot :DD. Paziurekit i Jan Vessely. Visais zaidimo aspektais uz Minde geresnis, o trina suola vienoje is silpniausiu NBA komandu. Gydykites Zalfaniai.
2013-02-22
-2
Atsakyti
Kalnietis ir Pocius, kuriuos čia kažkas paminėjo, jau visiškai subrendę žaidėjai. Kuzminskas irgi jau ne jaunuolis. Taigi apie juos kalbėt, kaip apie potencialius NBA žaidėjus, nėra net prasmės. Nėra jauni ir nėra kažkokios mega žvaigždės Europoj. Absoliuti dauguma europiečių, kurie iškeliavo į NBA jau kaip subrendę žaidėjai, nerado ten sau vietos. Šaras ir Macas buvo pačio aukščiausio lygio žaidėjai Europoj. Navaro NBA dar visai neblogai atrodė, bet irgi nebuvo kažkuo labai išskirtinis. Tas pats Kleiza , kai žaidė Olympiacos ar Songaila, kai žaidė CSKA, buvo vieni geriausių žaidėjų Europoj. Nei Kalnietis, nei Pocius, nei Kuzminskas net iš toli nepanašūs į to kalibro žaidėjus.
2013-02-22
-5
Atsakyti
Anonimas
tu pažiūrėk kaip šį sezoną atsiskleidžia Kuzia ir tada skleisk erezijas :D
2013-02-22
-1
Atsakyti
EdD
Kuzminskas į nba, čia tik legendos fanai tai išmastytų, pzdc :DDD
2013-02-22
+16
Atsakyti
ssssanekdotas- kuzminskas nba , tuoj apsimyshiu...Tegu pasikochioja mergaite visu pirma... Matem vkr koks jis nba :DDDDDDD LASME kai pute stoga tai vos shortai nenukrito


Raumenų masė nėra gero krepšininko rodiklis. Kevin Durant, Tayshaun Prince, tas pats Andrei Kirilenko visai raumenų neturi. O jau subrendę. Kuzminskas irgi tokio sudėjimo, bet jam tai netrukdo būti geru NBA lygio krepšininku, o tik parodo, kad dar yra kur tobulėt, ypač fiziškai.
2013-02-22
-9
Atsakyti
Kas tau juokingo? Gi pats Suns skautas sakė kad stebėjo Kuzminsko žaidimą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-02-22
+2
Atsakyti
ssss
anekdotas- kuzminskas nba , tuoj apsimyshiu...Tegu pasikochioja mergaite visu pirma... Matem vkr koks jis nba :DDDDDDD LASME kai pute stoga tai vos shortai nenukrito
2013-02-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.