Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Ilgametis NBA krepšininkas Richardas Jeffersonas išmėgino save teisėjo vaidmenyje.

17 sezonų lygoje žaidęs vyras NBA vasaros lygos rungtynėse tarp Niujorko „Knicks“ ir Portlando „Trail Blazers“ žengė į aikštę teisėjauti vieną kėlinį.

Antrajame ketvirtyje į rungtynes įsiliejusiam 42-ejų buvusiam sportininkui debiutas nebuvo lengvas. Jeffersono pirmasis švilpukas buvo dėl užribio ir naujokas kamuolį norėjo atiduoti Niujorko komandai, nors jis turėjo atitekti Portlando ekipai.

Tribūnose susirinkę sirgaliai švilpė Jeffersonui. Šalia dirbusi arbitrė pakeitė sprendimą ir kamuolys buvo duotas „Trail Blazers“.

Kitą sykį Jeffersonas pražiopsojo užfiksuoti metimą iš toli. Šalia buvęs debiutantas stebėjo, kaip kamuolys skrodė tinklelį ir pamiršo parodyti metimo vertę.

2016 m. NBA čempionas darbuojasi ESPN analitiko pareigose, o savęs pasimėginimas teisėjo vaidmenyje – viena iš galimybių kaupti patirtį naujos karjeros kelyje.

Jeffersonas Las Vegase dalyvaudavo kasdieniuose oficialiuose teisėjų susitikimuose, jog pasiruoštų debiutui ant parketo. Prieš „Knicks“ ir „Trail Blazers“ rungtynes buvęs krepšininkas tviteryje paaiškino savo sprendimą.

„Sėdėdamas susitikimuose su geriausiais pasaulio teisėjais įgijau labai daug žinių apie krepšinį, – rašė Jeffersonas. – Taip elgiuosi, kadangi mažai kas išdrįstų pastatyti save į tokią padėtį. Kuo daugiau informacijos sukaupsiu, tuo kompetentingesnis būsiu kaip analitikas.“

NBA per Jeffersono debiutines rungtynes pritaisė mikrofoną, kuris dokumentavo emocijas.

„Visai smagu. Suprantu, kodėl tai kelia priklausomybę“, – tarpusavyje su kitais kolegomis kalbėjo Jeffersonas.

Rungtynes 88:77 laimėjo „Trail Blazers“.

Daugiau Jeffersono pokalbių per debiutines rungtynes:

Komentarai:
GTR
NBA Live 2003 gerai kraudavo Jeffersonas.
2022-07-12
+7
Atsakyti
Anonimas
Valancius po karjeros gal irgi teisejaut varys, juk jau turi patirties 😅
2022-07-12
+11
Atsakyti
Ayo
As tikiuosi komentatoriai suprantate kad cia yra trollinimas? Jis dirba komentatorium ir kad pakelt reitingus nuvare pateisejaut vasaros lygos rungtynes. Tokius triukus moka isnaudot tik NBA, kur net su niekam neidomiom rungtynem randa budu kaip patekt i naujienas.
2022-07-12
-1
Atsakyti
Pirmas blynas dažnai būna prisvilęs,tai nereikia kažkokių rimtų išvadų daryti apie jo teisėjavimą.Net ir profai padaro klaidų,tai ką tada apie Jeffersoną išvis kalbėti.Peržiūrės rungtynių medžiagą,viską išanalizuos ir toliau į trasą,kitą kartą gal tų klaidų jau mažiau bus.
2022-07-12
+7
Atsakyti
Sioma
parukes buvo, nieko tokio
2022-07-12
+2
Atsakyti
Bc
Negirdeti dalykai,buves auskciausio lygio krepsininkas tapo teiseju.Pagarba zmogui
2022-07-12
+23
Atsakyti
Gedas
nu prikolais tokioms varzyboms toks teisejas :)))
2022-07-12
+21
Atsakyti
Lengviausia
Yra kritikuoti. Bičui pirmas mačas, pasitemps. Čia labiau nuo jaudulio.
2022-07-12
+17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.