Vilniečiai antroje mačo dalyje susiėmė ir išplėšė įspūdingą pergalę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Patrickas O'Bryantas užgriuvo Robertą Javtoką Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Joanas Plaza turėjo auklėtiniams daug priekaištų dėl pramestų baudų Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Robertas Javtokas ir Tautvydas Lydeka kovoja dėl pozicijos po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Renaldas Seibutis veržiasi į baudos aikštelę Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Vilniečiai antroje mačo dalyje susiėmė ir išplėšė įspūdingą pergalę Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Patrickas O'Bryantas užgriuvo Robertą Javtoką Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Joanas Plaza turėjo auklėtiniams daug priekaištų dėl pramestų baudų Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Robertas Javtokas ir Tautvydas Lydeka kovoja dėl pozicijos po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Renaldas Seibutis veržiasi į baudos aikštelę Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys

Rezultatas, tenkinantis abi komandas. Taip baigėsi paskutinės šio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono rungtynės.

Kauno „Žalgiris“ iššvaistė 17 taškų pranašumą ir po pratęsimo 70:73 (18:9, 17:12, 8:18, 19:23, 8:11) nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“. Toks rezultatas lėmė, kad kauniečiai išliko pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, o „Lietuvos rytas“ – antroje.

Įpusėjus antrajam kėliniui „Žalgirio“ pranašumas siekė net 17 taškų (32:15), tačiau po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai sustojo.

Ketvirtame kėlinyje Eimantas Bendžius smeigė tris tritaškius iš eilės ir „Lietuvos rytas“ pirmą kartą įsiveržė į priekį (57:53).

Ketvirtame kėlinyje likus žaisti 16 sekundžių ir rezultatui esant lygiam Kauno komanda turėjo progą išplėšti pergalę, bet Oliveris Lafayette'as suklydo išsimesdamas kamuolį iš užribio, o pergalingu galėjęs tapti Bendžiaus metimas tikslo nepasiekė.

Turnyro lentelė
Pos Komanda GM W L %
1 Kauno Žalgiris 12 10 2 83
2 Vilniaus Lietuvos rytas 12 10 2 83
3 Prienų Prienai 20 16 4 80
4 Klaipėdos Neptūnas 20 16 4 80
5 Pasvalio Pieno žvaigždės 20 12 8 60
6 Šiaulių Šiauliai 20 12 8 60
7 Utenos Juventus 20 11 9 55
8 Kėdainių Nevėžis 20 8 12 40
9 Panevėžio Lietkabelis 20 7 13 35
10 Vilniaus Sakalai 20 5 15 25
11 Kauno LSU-Baltai 20 5 15 25
12 Palangos Palanga/Triobet 20 0 20 0
Per pratęsimą komandos metė net 14 baudų. Šis maratonas geriau sekėsi sostinės ekipai. „Žalgiris“ per papildomą penkių minučių atkarpą prametė šešis metimus „iš žaidimo“. Lemiamu tapo Mindaugo Kuzminsko šūvis iš trijų taškų zonos, kuris galėjo apversti viską aukštyn kojomis. Tačiau jis buvo netaiklus.

Ūgio pranašumą turėję žalgiriečiai, užuot žaidę per savo aukštaūgius, atkakliai mėgino laimę mesdami iš toli, nors beveik visi jų tritaškiai skriejo pro šalį. Joano Plazos auklėtiniai pataikė vos 4 tolimus metimus iš 24. 

Itin prastai aikštės šeimininkai metė ir baudas. Net 46 kartus prie baudų metimo linijos stoję „Žalgirio“ krepšininkai pataikė tik 28 sykius. Vilniečiai realizavo 16 metimų iš 25.

Tokia mačo baigtis reiškia ir tai, kad žalgiriečiai su sostinės krepšininkais LKL atkrintamosiose varžybose nesusitiks iki pat finalo, jeigu abi komandos jį pasieks.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Vilniuje 90:79 laimėjo žalgiriečiai.

„Žalgiris“: Mindaugas Kuzminskas 10 (0/4 trit.), Adas Juškevičius 10, Oliveris Lafayette'as 9, Marko Popovičius 9 (0/5 trit.), Kšištofas Lavrinovičius 8 (0/4 trit.).

„Lietuvos rytas“: Eimantas Bendžius 18 (6/9 trit.), Renaldas Seibutis 17 (8 išpr. praž.), Nemanja Nedovičius 10, Janis Blūmas 10 (2/12 trit.).

Joanas Plaza („Žalgirio“ vyr. treneris): „Reikia pasveikinti „Lietuvos rytą“ su pergale, vilniečiai šiandien žaidė tikrai gerai. Ne kartą esu sakęs, kad jeigu po pratęsimo pralaimi kelių taškų skirtumu, tai laimėti nusipelnė abi komandos. Suteikėme jiems labai daug nemokamų dovanų, ypač 18 pramestų baudų. Tai ne Kalėdų metas. Tie netaiklūs baudų metimai atėmė iš mūsų šansą laimėti. Taip pat pataikėme tik 17 proc. tritaškių.

Nepaisant to, rungtynių pabaigoje kelis kartus turėjome galimybę laimėti. Iš to reikia pasimokyti ateityje. Suprantu, jog gerbėjai gali būti nusivylę šiuo pralaimėjimu amžiniems varžovams, bet susitikę su jais finale galėsime suvesti visas sąskaitas ir išsiaiškinti kas iš tikrųjų yra stipresnis.

Nesiekiu tapti geriausiu pasaulio treneriu, bet stengiuosi tapti vienu iš geriausių.“

Išsamesnis Plazos komentaras:

Mindaugas Kuzminskas („Žalgirio“ puolėjas): „Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Dėl pralaimėjimo patys esame kalti, o dabar bus įvairiausių spekuliacijų. Prametėme net 18 baudų. Manau, iš tokių dalykų ir susideda pralaimėjimai. Sunku net paaiškinti šį pralaimėjimą.“

Kuzminsko ir Popovičiaus komentarai:

Dirkas Bauermannas („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Tai buvo labai įtemptos, aukšto lygio rungtynės. Jos pademonstravo Lietuvos krepšinio lygį. Labai didžiuojuosi būdamas Lietuvos krepšinio dalimi. 

Rungtynes pradėjome labai prastai, iš dalies pats esu dėl to kaltas. Pakeitėme starto penketo žaidėjus, nes jis nerungtyniavo taip gerai, kaip galėjo. Daug prametėme būdami laisvi, netgi iš po krepšio. Geriausia, kad pirmajame kėlinyje atsilikome tik 10-11 taškų. Kai esi gerai besiginanti komanda, ir tiki savo jėgomis, žinai, kad metimai galiausiai pradės kristi į krepšį. Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie pademonstravo charakterį. 

Mums tai svarbi pergalė, pakelsianti žaidėjų pasitikėjimą savo jėgomis. Užėmėme antrą vietą LKL reguliariajame sezone, o tai mums buvo labai svarbu.

Bendžius buvo vienas iš vaikinų, kurio nepažinojau atvykęs į komandą. Tačiau jis kas dieną mane stebina. Jis labai geras metikas, priima gerus sprendimus besiverždamas link krepšio, ir yra bebaimis. Šiandien jis žaidė puikiai, be jo mes nebūtume laimėję.“

Išsamesnis Bauermanno komentaras:

Mindaugas Katelynas („Lietuvos ryto“ puolėjas): „Labiausiai džiaugiuosi, kad esant dideliam skirtumui, parodėme charakterį, nepasidavėme ir trys savaitės sunkaus darbo atsipirko.

Nors prasidėjus rungtynėms žaidėme nekaip, bet išpildėme derinius, tiesiog nepataikydavome laisvi. Treneris išbandė daug situacijų tiek gynyboje, tiek puolime. Vienu metu žaidėme net penkiais „mažiukais“, manau visi fanai laukė tokių įdomių rungtynių.“

Katelyno komentaras:

Komentarai:
_VLP_Geriau nebejuokinkit zmoniu. Visa Lietuva is jusu juokiasi. Maza to, kad teisejai akivaizdziai tempe zalgiri, tai dar ir pralaimet nemoka normaliai. Klounai, nieko daugiau.


su kuo ziurejai? akiu neturi? RYTA TEMPE kaip reikalas. o tu dziaukis del to, kaunas irgi dziaugiasi, finalas bus idomesnis, serija jau siais metais bus pratesta iki 20:2
2013-04-14
-8
Atsakyti
Zalgiris_4everJustasLREndookalba debilai apie parsidavima.... nu jus daunai esat visiski... kas ziurejo rungtynes, mate tikrai, kad ryta teisejai uz ausu tempe kiek galejo, o ne zalgiris parsidave... paziurekit kokiu baudu nesvilpe visas rungtynes, paskutiniuose momentuose. viskas labai akivaizdu, nors bande biski ir subtiliau. juk si pergale visiem i nauda: zalgiriui, rytui, lkl'ui (daugiau bilietu parduos). bet pirma karta tikriausiai dziaugiuosiu zalgirio pralaimejimu, bent finalas normalus bus, o ne kazkoks pabegiojimas pustustej arenoj ir +50 tasku. jei finale bent 1 varzybas rytas pasispardys tai bus labai puikus finalas, nors butu geriau, kad 4 pasispardytu. teisejai tikrai dirbo slyksciai, bet pergale yra pergale, su tuo jus, ryto fanus, ir sveikinuTeisėjai Rytą už ausų tempė ? Žalgiris metė 46 baudas, Rytas 25. Dar klausimų kažkokių yra ?Dėl baudų metimų normalus dalykas, iš kur pas Rytą baudų metimai jei puolime nėra jokio agresyvumo, tiesiog tritaškių mėtimas. Nesakau, kad teisėjai Rytą traukė, to tikrai nebuvo, bet kai Žalgiris išsimetinėjo kamuolį iš užribio 4kėl gale Bendžiaus pražanga prieš Darjuša buvo daugiau nei akivaizdi.


daugiau epizodu buvo! kai greitoj stume i nugara? paziurek kaip lydeka su babrausku draskesi (babrauska uz alkunes karteli nubaude). sako netempe... nu nesvarbu, kad tempe, nuo to tik pliusas visiem, nes parodykit durneli, kuris noretu finalo kai zalgiris daro prienus ar neptuna ant 20+ minimum per kiekvienas rungtynes? dabar bent grajus bus finale!
2013-04-14
+15
Atsakyti
http://youtube.com/watch?v=abGGARWmBaw

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-14
-2
Atsakyti
Pr0ofTai cia ir kvailam aisku bovo kad rytas betkuriuo atvieju zais finale, pernai istempe teisejai pries siaulius, dabar tokie dalykai dedasi, apgailetina kad tokia "super" komanda antrus metus nesugeba savom jegom iseiti i finala o kas leicia pacia LKL tai LKL'ui rupi tik 2 klubai tos dvi vietos eurolygoj o ant visu kietu jiem yra nusisikt.


Viska ka cia parasei galima butu pasakyt vienu zodziu "LITAI" :) visur dabar tik litai visiem svarbiausia
2013-04-14
+8
Atsakyti
CrossMiltanosio pasekejas nezino nuo ko pradeti skaiciuoti ir suvokes kad realiai viska reikia skaiciuoti nuo pradziu tai iskart dejo i krumus:D


Faktai praciuchino biski juos, pritruko fantaziju. Lekia iki taboro dabar gaidzio pasiimt, neuzilgo vel komentaru reiks laukt geru.
2013-04-14
-6
Atsakyti
Tai cia ir kvailam aisku bovo kad rytas betkuriuo atvieju zais finale, pernai istempe teisejai pries siaulius, dabar tokie dalykai dedasi, apgailetina kad tokia "super" komanda antrus metus nesugeba savom jegom iseiti i finala o kas leicia pacia LKL tai LKL'ui rupi tik 2 klubai tos dvi vietos eurolygoj o ant visu kietu jiem yra nusisikt.
2013-04-14
+2
Atsakyti
VLPklaunasCreativo kodel pastaruju triju metu, ko ne 5 metu ar 7. atsakysiu, ogi todel, kad tai palanku zalfaniam, a vat taip ir atsiranda tos mistines serijos. geros dienos, einu Dzukija palaikyt.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltgerai, jei taip, tai reikia ziuret nuo pradziu. Nuo 1993 metu rytas LKL laimejo 5 kartus, Zalgiris 14, rytas 2 kartus LKF, Zalgiris 4, BBL rytas 3 kartus, Zalgiris 5 kartus. Ka daugiau bepridurt? Manau titulai, ir TIK titulai labiausiai atspindi kas yra kas.


Miltanosio pasekejas nezino nuo ko pradeti skaiciuoti ir suvokes kad realiai viska reikia skaiciuoti nuo pradziu tai iskart dejo i krumus:D
2013-04-14
-20
Atsakyti
creativ

Creativo kodel pastaruju triju metu, ko ne 5 metu ar 7. atsakysiu, ogi todel, kad tai palanku zalfaniam, a vat taip ir atsiranda tos mistines serijos. geros dienos, einu Dzukija palaikyt.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


na tu ir dundukas. pasiseke cia rytui kaip aklai vistai gruda rast,o tu cia kaska isvedzioji. na gerai imkim ta tavo serija 1:0 ryto naudai. :DDDD
2013-04-14
+19
Atsakyti
Creativo kodel pastaruju triju metu, ko ne 5 metu ar 7. atsakysiu, ogi todel, kad tai palanku zalfaniam, a vat taip ir atsiranda tos mistines serijos. geros dienos, einu Dzukija palaikyt.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


gerai, jei taip, tai reikia ziuret nuo pradziu. Nuo 1993 metu rytas LKL laimejo 5 kartus, Zalgiris 14, rytas 2 kartus LKF, Zalgiris 4, BBL rytas 3 kartus, Zalgiris 5 kartus. Ka daugiau bepridurt? Manau titulai, ir TIK titulai labiausiai atspindi kas yra kas.
2013-04-14
+24
Atsakyti
sdf
Creativo kodel pastaruju triju metu, ko ne 5 metu ar 7. atsakysiu, ogi todel, kad tai palanku zalfaniam, a vat taip ir atsiranda tos mistines serijos. geros dienos, einu Dzukija palaikyt.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


galim paskaiciuot ir kitaip nuo 97 metu zalgiris laimejo 10 lkl o rytas 5. eurolygoje zalgiris zaidzia jau 13 ar 14 sezonu o rytas zaide tik 5 ;) akivaizdziai matos kad zalgiris yra lietuvos komanda nr1.
2013-04-14
+16
Atsakyti
sdf
Creativtaip ir vadinas SERIJA IKI 4 pergaliu. serija serijai nelygi. heat pasieke serija pergaliu, pralose, bet gi nieks neskaiciuoja 30-1 ar kiek ten. pamastyk protingai ir ta jusu serija 16-1ar 2 atrodys juokingai. beje, kaip tada tos lygiosios? nesiskaiciuoja?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


nu gerai biski ne taip palyginau ;D o ta serija buvo kazkieno pradeta skaiciuoti nes per paskutinius 3 sezonus iskaitant sita rytas gauna malku i vienus vartus neveltui vakar rytas laimejo po beveik 2 metu pertraukos pries zalgiri
2013-04-14
-30
Atsakyti
o kodel pastaruju triju metu, ko ne 5 metu ar 7. atsakysiu, ogi todel, kad tai palanku zalfaniam, a vat taip ir atsiranda tos mistines serijos. geros dienos, einu Dzukija palaikyt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-14
+3
Atsakyti
Creativtaip ir vadinas SERIJA IKI 4 pergaliu. serija serijai nelygi. heat pasieke serija pergaliu, pralose, bet gi nieks neskaiciuoja 30-1 ar kiek ten. pamastyk protingai ir ta jusu serija 16-1ar 2 atrodys juokingai. beje, kaip tada tos lygiosios? nesiskaiciuoja?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


nu gerai, ne taip pavadino, svarbiausia kad patys visi suprantam apie ka kalba eina, norejo pasakyt apie pastaruju 3metu atkarpa.
2013-04-14
+8
Atsakyti
taip ir vadinas SERIJA IKI 4 pergaliu. serija serijai nelygi. heat pasieke serija pergaliu, pralose, bet gi nieks neskaiciuoja 30-1 ar kiek ten. pamastyk protingai ir ta jusu serija 16-1ar 2 atrodys juokingai. beje, kaip tada tos lygiosios? nesiskaiciuoja?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-14
-6
Atsakyti
sdf
Creativniekad nesupratau kaip kowno snargliai serijas skaiciuoja. gali buti pergaliu ar pralaimejimu serijos, bet kaip gali buti serija 10-1, 16-1, 16-2. ale matyt mokykloj dar to nemoko. kaip ten bebutu zalfaniu myslinga serija nutraukta. db 1-0 pirmauja kas? aj gi pardave, nesiskaito, kaip ir tos kur lygiom baiges.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


o tai kaip finalo serija gali but 4:3? tai taip pat ir cia tarpusavio zaistu rungtyniu serija per pastaruosius beveik 3 sezonus
2013-04-14
-1
Atsakyti
niekad nesupratau kaip kowno snargliai serijas skaiciuoja. gali buti pergaliu ar pralaimejimu serijos, bet kaip gali buti serija 10-1, 16-1, 16-2. ale matyt mokykloj dar to nemoko. kaip ten bebutu zalfaniu myslinga serija nutraukta. db 1-0 pirmauja kas? aj gi pardave, nesiskaito, kaip ir tos kur lygiom baiges.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-14
+18
Atsakyti
LTU10058_VLP_Amzinos atmazkes, zaliosios iliuziojos, visokios samokslo teorijos. Man atrodo, kad cia raso vien vaikai. Kuo greiciau baigsiu diskusija su atsilikeliais tuo geriau bus, nes man jau geda darosi.Nediskutuok tu su jais. Nejaugi nematai, kad netolimo protelio kadrai cia susirinko. Nera prasmes diskutuoti su fantazijuose gyvenanciais fanatikais.


proteliai jus proteliai :) pirma tai ismok rasyt, antra, tai jus cia fantazijose pastoviai esat ir dar tokiose neraliose, kad baugu daros. Isvis cia pats ka tik sugalvojai toki pasakyma "netolimo protelio" ? :)
2013-04-14
+13
Atsakyti
sdf
LTU10058_VLP_Amzinos atmazkes, zaliosios iliuziojos, visokios samokslo teorijos. Man atrodo, kad cia raso vien vaikai. Kuo greiciau baigsiu diskusija su atsilikeliais tuo geriau bus, nes man jau geda darosi.Nediskutuok tu su jais. Nejaugi nematai, kad netolimo protelio kadrai cia susirinko. Nera prasmes diskutuoti su fantazijuose gyvenanciais fanatikais.


o dar vienas juokdarys islindo uzteko nueit ir paskaityt tavo 1 komentara:

Nezinau is kur zalfaniai istrauke 16-1, bet as matau tik 7-1, kuri galima bus lengvai panaikint.

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/vartotojai/nama...
2013-04-14
-5
Atsakyti
Gerai, palieku sita klounada dziaugtis "pergale". Paziuresim ka raudonskiauteriniai giedos po finalu:D
2013-04-14
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.