Kas laukia „Lietuvos ryto“? (komentaras)

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2014-05-15 10:21

„Lietuvos rytas“ ketvirtą sezoną iš eilės Lietuvoje neiškovojo jokio trofėjaus
„Lietuvos rytas“ ketvirtą sezoną iš eilės Lietuvoje neiškovojo jokio trofėjaus
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Vilniaus „Lietuvos ryto“ titulų badas vietiniame fronte prasitęsia dar metams. Nuo 2010 metų nieko nelaimėjęs Vilniaus klubas dabar turės klausimų kupiną vasarą.

Ką daryti su vyriausiuoju treneriu? Ar žaisti VTB Vieningoje lygoje? Kiek šio sezono žaidėjų išsaugoti?

Ir svarbiausias iš jų – kaip sugrąžinti komandą Vilniui ir jos sirgaliams?

Dvejos LKL pusfinalio rungtynės pademonstravo, kad aistringų sirgalių vilniečiams netrūksta. Tačiau greitai įžiebta aistros ugnis taip pat greitai užgeso, kai „Lietuvos rytas“ nepateko į LKL finalą.

Tai – blogiausias komandos pasirodymas per 15 metų ir Stepo Babrausko žodžiai, kad tai yra tragedija, tiksliausiai atspindi situaciją. „Lietuvos rytas“ buvo laikomas pusfinalio favoritu, o tiesioginis bilietas į Eurolygą buvo ranka pasiekiamas. Vietoje to vilniečiai žais dėl nieko nelemiančios trečiosios vietos.

Tiek „Lietuvos rytas“, tiek Kauno „Žalgiris“ LKL pusfinalyje turėjo daugiau ką prarasti nei laimėti. Abiem sezonai iki tol buvo nuviliantys – abi komandos nieko doro nepasiekė Europoje, abi nieko nelaimėjo LKF taurės varžybose. „Lietuvos rytui“ dar liko pasirodymas VTB Vieningosios lygos varžybose, bet ar kam nors ši lyga Lietuvoje rūpi?

LKL buvo paskutinis šiaudas, kurio abi komandos galėjo griebtis. Tai šiaudas, kuris bent vasarai nuramintų gerbėjus ir su geromis viltimis leistų laukti naujojo sezono.

Šiaudas buvo tik vienas, todėl akivaizdu, kad viena komanda turėjo nuskęsti be jo. Ir abi komandos dėl to šiaudo kovėsi iš paskutiniųjų.

Trečiasis pusfinalio serijos mačas buvo tai, ko galėjai tikėtis, ir dar daugiau. Pirmaujanti komanda keitėsi 13 kartų, 10 kartų rezultatas buvo lygus, nė viena ekipa nepirmavo didesniu nei 7 taškų skirtumu.

Abu kartus 7 taškų persvarą turėjo „Lietuvos rytas“, abu kartus ji ištirpo per kelias atakas.

Serijos ir praktiškai sezono baigtis sprendėsi per paskutines 12 rungtynių sekundžių. Per jas „Lietuvos rytas“ metė 4, „Žalgiris“ – 2 baudas. Įkrito vienintelė Roberto Javtoko bauda – to užteko pergalei.

Kai Zabiano Dowdello metimas aidint sirenai nepasiekė tikslo, pirmoje eilėje prie aikštelės sėdėjęs „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas susmuko savo kėdėje ir joje nejudėdamas sėdėjo kelias minutes.

Vainausko galvoje turėjo suktis tie patys klausimai, išvardinti straipsnio pradžioje. Jo komanda nieko nelaimėjo po to, kai 2010 metais išsiskyrė su treneriu Rimu Kurtinaičiu. Per tą laiką pasikeitė 9 treneriai ir keturi sezonai (įskaitant šį) baigti be jokio titulo.

Krepšinis Vilniuje tapo toks nepatrauklus, kad šiemet „Siemens“ arenoje net per Eurolygos rungtynes nebuvo atidaromas antrasis arenos aukštas. Bilietus pardavinėjant tik į apatinę tribūną, ji vis tiek nebūdavo sausakimša.

LKL čempionato rungtynes „Lietuvos rytas“ apskritai žaidžia savo treniruočių salėje, kurioje žiūrovų renkasi mažiau nei kelis kartus mažesniuose Utenos ar Alytaus miestuose. Pralaimėjimas ketvirtame iš eilės LKL čempionate tikrai nepadės užpildyti salių. 

„Lietuvos rytui“ šį sezoną lieka VTB Vieningoji lyga. Ji gal ir neturi jokios reikšmės komandos gerbėjams, bet dabar tai yra paskutinė galimybė iškovoti tiesioginį kelialapį į Eurolygą.

Ar „Lietuvos rytas“ ras emocinių jėgų rusų turnyrui? Tai dar vienas klausimas ilgame klausimų sąraše.

Komentarai:
Sveikinu! Rytas bus vienintele komanda, turinti visu triju (auksas, sidabras, bronza) spalvu LKL apdovanojimus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-16
-4
Atsakyti
čia matau tiek daug šlykščių komentarų iš abiejų komandų fanų pusės...

galiu pasakyt štai ką... gimiau Vilniui, žydų šeimoj, tą galit suprast iš mano LOGO.. bet Žalgiris man visada buvo tas vardas su kuriuo asocijavosi Lituanizmas gerąja prasme, tai toks garbės ženklas Lietuvai, nors šiais laikais jis perdaug sureikšmintas... jau daug metų gyvenu Kaune ir realiai man čia labiau patinka, niekaip nepasiilgstu Vilniaus, tiesiog, man jis nepatinka, nors pripažįstu, kad Vilnius visgi yra geresnis miestas sprendžiant objektyviai...

O dėl LRyto, tai niekad nemėgau šitos komandos, bet mano manymu ji turi likt, nes tai vienas LT krepšinio variklių. Man labai smagu, kad Ž dabar laimėjo, bet norėtųsi matyt ir Rytą tokį koks jis buvo savo geriausiais laikais, turiu omeny pradedant Maco, Šiškos erą, baigiant House'u ir panašiai... Tada kartais net už Rytą širdis patraukdavo, kai jie kapodavosi su geriausiai, o Ž šūdą malė EL, nors vietiniam fronte Ž imdavo...

Bet būkim biedni bet teisingi, mano uošvis tikras rytietis (ne ultra ar pan, ta prasme normalus žmogus labai plaikantis Rytą) irgi sako, kad Rytas tapo savotišku gėdos ženklu Vilniaus krepšiniui, nes yra apgailėtina komanda... Ir žinot, aš net jam prieštaravau sezono pradžioj, nes man ryto sudėtis atrodė perspektyvi... bet matom, kaip išėjo... Pykit nepykit, Ryto fanai, bet jūsų komanda dabar yra visai prastas reikalas. Bet manau, kad tikri šios komandos sirgaliai nenusisuks nuo jos ir galbūt kitais metais jūs kažką įrodysit, to tiesą sakant ir linkiu jum :)
2014-05-16
+10
Atsakyti
O tai ne Vainauskas Kurtinaičio galimybėm suabejojo? Girdėjau kažką sako kad emocinė krizė LR, bet prie visos šitos ir titulų krizės pats tada nemažai prisidėjęs...
2014-05-15
+1
Atsakyti
7evenLGGal žinote kur pažiūrėti Rytas-Žalgiris trečias rungtynes.Linkomanijoje, 5 zonoje visos trejos varžybos yra.


Tai kad tik paskutines radau.
2014-05-15
-12
Atsakyti
LGGal žinote kur pažiūrėti Rytas-Žalgiris trečias rungtynes.


Linkomanijoje, 5 zonoje visos trejos varžybos yra.
2014-05-15
+3
Atsakyti
LG
Gal žinote kur pažiūrėti Rytas-Žalgiris trečias rungtynes.
2014-05-15
+7
Atsakyti
Skaityt tuos jusu vaikiskus apsizodziavimus ir linksma ir gaila. Jau tokie vaikai, aisku cia tokia kultura, jei nepulsi atgal busi "suvartytas". Toks jau tas mastymas atsilikeliu.
2014-05-15
+2
Atsakyti
Netikiu, kad šiais metais Žalgiris buvo stipresnis pagal komandos žaidėjų sudėtį. Lietuvos rytas buvo pajėgesnis keturis kartus nugalėti Žalgirį, tačiau tikslą Lietuvos rytas neįgyvendino. Blogai.
2014-05-15
-7
Atsakyti
Iš tikro parodo čia rašančių amžių perskaičius komentarus vien iš to, kad kol mokykloj sedėjo vaikai tol visi komentarai buvo su tam tikru tikslu ir naudingi, tiek LR tiek ŽAL pusės, tačiau tik vaikai grįžo namo, tai iškart prasidėjo visokie stumimai, kaip kas ką padarys itt.. ;DDD
2014-05-15
+1
Atsakyti
_VLP_Atkurt "Statyba" reikia ir rasti geru remeju. Ypac butu gerai, jei Vilniaus Prekyba galetu tuo uzsiimt. Kol Vilniuje nebus normalios komandos arba kol LRytas neprades zaist, kaip visi iprate (EL vidutiniokas), sirgsiu tik uz geriausia ir mylimiausia Lietuvos komanda - uz Zalgiri!


Kitos rungtynes jau kita treciadieni LFF stadione!
2014-05-15
-4
Atsakyti
Atkurt "Statyba" reikia ir rasti geru remeju. Ypac butu gerai, jei Vilniaus Prekyba galetu tuo uzsiimt. Kol Vilniuje nebus normalios komandos arba kol LRytas neprades zaist, kaip visi iprate (EL vidutiniokas), sirgsiu tik uz geriausia ir mylimiausia Lietuvos komanda - uz Zalgiri!
2014-05-15
-1
Atsakyti
MizunoBet is kur jusu tiek priviso per pusvalandi cia. Gal jus po rungtyniu smegduobes angare koks dzenkunas apseria pimpalais, kad dauginates kaip vabzdziai ;D


Klausyk, durneli. Tu pats sau dar neatsibodai? Ar cia jau ant tiek protelis po vakarykscio pavaziavo? Dar nesupratai kad tavo raudonoji klounada sedi eilini syki sude? Kiek dar cia vartysies bei apeliuosi i kazkokia tariama ateiti? Atsipeikek, debiloide.
2014-05-15
-2
Atsakyti
Ar „Lietuvos rytas“ ras emocinių jėgų rusų turnyrui? Tai dar vienas klausimas ilgame klausimų sąraše.

Mizuno, tai ar ras?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-05-15
-4
Atsakyti
nu nekreipkit demesio i ta kompleksuota kaimo vaika...po eilinio pazeminimo galutinai ir taip jautri psihika pakriko
2014-05-15
+9
Atsakyti
Bet tai ant kiek reikia buti suzalotam kad ateiti cia po absoliucios komandos fiasko bei dar kazka bandyti irodineti. Prirasius tokiu nesamoniu kitas bent patyletu, o cia ateina rodyti savo psichikos iskrypimus.
2014-05-15
+12
Atsakyti
MizunoAtostogu reikia visiems, niekur nezaist, suspenduot metams veikla kaip Sakalams. Jau dugnas pasiektas, jei pries siu metu zk pralosiama.


pavasari apatija, rudeni vel tos pacios viltys ir tos [acios giesmeles girdeisi net neabejoju :D
2014-05-15
+1
Atsakyti
ExspertDainius Adomaitis turėjo labai gerus šansus pasikelti savo akcijas,plius tapti Ryto fanu herojumi,atvesti komanda į finalą ir ji butų laimėje,bet įvyko atvirkščiai Krapikas pasikele savo akcijas.Kas laukia Dainiaus Adomaičio?


tikriausiai atleis, tiesą sakant jam aukštesnes pareigas užimti nei asisitento kolkas per anksti
2014-05-15
-4
Atsakyti
Edvinas5524EdEdvinas5524MyndezxGera buvo girdėt kaip Siemensas palaiko Žalgirį, ypač paskutinėm sek, kai švilpė Cookui ir pan :D Miręs tas krepšinis Vilniuj, vakar pilnas Siemensas vien dėl Žalgirio susirinko :)smagu matyt kaip greitai užmirštamos problemos.... mires krepšinis lietuvoje ir kitas sezonas nesišviečia geresnis.... nebent iš kažkur atsirastu žalgirio naujas ir didelis remėjas... gaila, kad vakar laimėjo nes šiandien būtu toks klausimas apie žalgiri, juk jie garsina ir tuo pačiu metu gėda daro lietuvos krepšiniuj eurolygoj....Gėdą daro tai nebent Rytas, su viena pergale likęs paskutinsi šio sezono Eurolygoj, vienžo nusiimk rožinius akinius barsuk.manau tau reikėtu nusiimt rožinius akinius jei manai, kad šis žalgirio sezonas yra geras ir komandai nereikia permainu, patekimas į top 16 tai tikrai nėra kažkas tokio, o žalgiriui tai yra aukščiausias pasiekimas jau daugeli metu...


Rytas net tiek nepasiekia, nors pries sezona cia trimitavo, kad surinko super duper galinga sudeti, zali susilpnejo, bet vistiek isliko savo pozicijos, be to serijoj reikejo kovoti ir pries 6-ta zaideja teiseju klana, kuris akivaizdziai matesi, kad norejo prastumti tuos, kam labiau to reikia, o ne leisti nugaleti labiau vertiems, bet labia dziauguosi, kad vis delto teisybe yra, vyrai nepasidave ir didele pagarba jiems
2014-05-15
+4
Atsakyti
Va kas laukia, ogi sena gera konkurencinga sudėtis garantuojanti vietą PO

Treneris Dzikic arba Anzulovic

Gynėjai Babrauskas Dambrauskas Redikas Šeškus Ežerskis

Puolėjai Jomantas Zavackas Katelynas Orelikas Bendžius Ivanov

Centrai Samardziski Kavaliauskas Petrukonis
2014-05-15
+11
Atsakyti
vaidasz69ZerOn1Turėtų komanda keistis nuo pačios vadovybės. Komanda turi turėti viziją, o ne rinktis belekokius žaidėjus ir trenerius ir po to kaitalioti sezono eigoje juos... Nežinau kodėl, bet manau reikėtų keisti komanda visiškai nuo pat pagrindų, tiek logotipu, tiek apranga, tiek mąstymu. Reikia visus blogus prisiminimus šalinti ir pradėti nuo balto lapo. Jeigu tai tiesa, tai reikia imti VTB 1vt nors tai nerealu, tačiau jeigu turėtume kelialąpį į eurolygą, manau ir biudžetas būtų didesnis ir planai didesni.Jo keiskit į Makalatūra arba Vilniaus šiknalaižiai.


:DDDDDDDDDD
2014-05-15
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.