Marcusas Slaughteris iššoko aukščiau už Paulių Jankūną Nuotr.: AFP-Scanpix
Po finalinės mačo sirenos Paulius Jankūnas susistumdė su „nešvaraus“ žaidėjo vardą eilinį kartą patvirtinusiu Rudy Fernandezu Nuotr.: AFP-Scanpix
Marcusas Slaughteris iššoko aukščiau už Paulių Jankūną Nuotr.: AFP-Scanpix
Po finalinės mačo sirenos Paulius Jankūnas susistumdė su „nešvaraus“ žaidėjo vardą eilinį kartą patvirtinusiu Rudy Fernandezu Nuotr.: AFP-Scanpix

Kauno „Žalgirio“ (1-2) krepšininkai antrą kartą šio sezono Eurolygos „Top 16“ etape pralaimi 1 taško skirtumu. Šį kartą juos palaidojo tolimas metimas.

Joano Plazos auklėtiniai svečiuose 74:75 (23:18, 17:22, 12:14, 22:21) pralaimėjo Madrido „Real“ (3-0) krepšininkams.

„Žalgiris“ turėjo puikią galimybę perimti iniciatyvą likus žaisti 44 sekundes, kuomet nesportine pražanga buvo nubaustas Rudy Fernandezas. Kšištofas Lavrinovičius sumetė baudas ir rezultatas tapo lygus (72:72), tačiau kauniečiai per 5 sekundes nespėjo išsimesti kamuolio.

Kitoje atakoje Sergio Rodriguezas prametė tritaškį, o žalgiriečius į priekį išvedė dvi taiklios Oliverio Lafayette'o baudos (74:72). „Real“ krepšininkams liko 8 sekundes, per kurias Fernandezas veržės link krepšio, kamuolį atmetė Rodriguezui, o šis smeigė tolimą metimą.

Kauniečiams dar liko daugiau nei 3 sekundės, tačiau Marko Popovičiaus tritaškis tikslo nepasiekė. Po krepšiu dar bandė grumtis Jankūnas, tačiau jį pargriovus teisėjai pražangos nefiksavo. Jau pasibaigus rungtynių laikui prie Jankūno pribėgo Fernandezas ir kalbomis bandė provokuoti. Po to aikštėje kilo trumpas susistumdymas.

„Žalgirio“ komandai šiose rungtynėse itin pritrūko jaunimo indėlio. Adas Juškevičius surinko minus 2 naudingumo balus, Vytenis Lipkevičius – net minus 5, Mindaugas Kuzminskas – minus 1. Nepaisant to, Paulius Jankūnas surinko net minus 6, o Ibrahimas Jaaberas – minus 2 balus.

Po šio pralaimėjimo „Žalgiris“ krito į penktąją vietą. Kitą savaitę kauniečiai namuose priims Maskvos CSKA krepšininkus.

„Real“: Nikola Mirotičius 17, Rudy Fernandezas ir Sergio Llullas po 10, Martynas Pocius ir Felipe Reyesas (8 atk. kam.) po 6.

„Žalgiris“: Marko Popovičius 21, Oliveris Lafayette'as 13, Rimantas Kaukėnas 11, Kšištofas Lavrinovičius ir Jeffas Foote'as po 8.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Visi rezultatai:

Penk. Barselonos FC Barcelona Pirėjo Olympiakos 76-68 stat »
  Sienos Montepaschi Maskvos srities Chimki 82-76 stat »
  Madrido Real Kauno Žalgiris 75-74 stat »
  Stambulo Anadolu Efes Berlyno ALBA 71-62 stat »

E grupės lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Maskvos CSKA 3 3 0 2 0 44
2 Madrido Real 3 3 0 1 0 30
3 Stambulo Anadolu Efes 3 2 1 2 0 4
4 Atėnų Panathinaikos 3 2 1 2 0 -8
5 Kauno Žalgiris 3 1 2 1 0 10
6 Malagos Unicaja 3 1 2 1 0 -14
7 Bambergo Brose Baskets 3 0 3 0 1 -25
8 Berlyno ALBA 3 0 3 0 2 -41
Komentarai:
pohui tie pralaimejimai isvykoje vienu tasku,atvaziuos i kauna ir tada atsirevansuosim.Svarbu dabar laimeti savo aiksteje pries cska.
2013-01-13
-6
Atsakyti
Visi kauno zalgirio fanai butinai per atsakomas su REALU pazeminkit arenoi rudy!
2013-01-13
-18
Atsakyti
Na va vėl 50centu yra kuo pasidžiaugt, kad Žalgiris pralaimėjo 1 tašku išvykoje vienai stipriausių šiuo metu Europos komandų, kad Kuzminskas sužaidė labai prastas rungtynes, kiek laimės vaikui, man rodos net Lietuvos Ryto nepalaiko šitas veikėjas, jam tik svarbu prieš Žalgirį eit. Atsakyk man kas yra tas nugalėtojų mentalitetas? Viską lėmė sėkmė, vienas gynėjas tritaškį pataikė, kitas ne ir tiek. O kamuolį Kaukėnas išmetė per 4 sekundes, ten yra teisėjų klaida, taip, kad atmerk truputį savo neapykanta užpiltas akis, liurbi.
2013-01-12
+8
Atsakyti
Kaune Rudy laukia pragaras ir skanduotes, oi bus jam nesaldu kai visi ji ispaniskai keiks :)
2013-01-12
-17
Atsakyti
FiksijusNieko čia blogo nematau, pralošta tiek Pao tiek Real tik po 1 tašką, namie su tokiu žaidimu ar jį pagerinus, nesunkiai bus atlošta po +5 tas svarbiausia. Tik gaila, kad nepavyksta tokių varžybų laimėt, tai tik psichologiškai gali paveikt žaidėjus, manau reiktų Plazai daugiau per trefkes padirbėt ties paskutine ataka ir galbūt sukurt kokius kelis variantus kaip tą lemiamą ataką užbaigt.


Šiaip tiek Atėnuose, tiek Madride paskutinės atakos buvo neblogai paruoštos, tik metimai neįkrito. :)
2013-01-12
+11
Atsakyti
TRUMPASjustas987stipriai!!!https://www.youtube.com/watch?v=hkHM_rIe...ir kam cia ta nba bloka imetei?kam tai idomu?


bet ziurek kas gavo ir kaip gavo? cia puse komentaru ne del Zalgirio parasyta o del vieno dydvyrio.
2013-01-12
-1
Atsakyti
Beje kaip kuzminskas? Taigi trecias kartas nemeluoja ar kaip ten? Vel minusinis? Tai i LT rinktine dar imsim jo ar ne?:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-12
+22
Atsakyti
Ir vel teisejai kalti, vel iskrypeliai savo padare..o kad patys apsilohino kaip ir eile metu jau tai neesme:) kiek jau kartu lemiamom minutem nesugeba jie issimest kamuolio per 5sek? Sakykit ka norit bet nugaletojo mentaliteto sita komanda netures turbut niekada, nesvarbu kiek milijonu suinvestuos medinis...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-12
+4
Atsakyti
Na nieko atsiims tas Rudis Šudis Kaune . Per daug ereliu čia vaidina jis , o kai reikia grumtis , tai komandos draugai pridengia ir tikrai Jankūnas neužsipuola bereikalo ką nors , kad išsilietų ant ką nors , o dėl to ,kad išprovokuoja ... Na į atkrintamąsias patekti užtektų laimėti visas namie rungtynes ir sudoroti vokiečių komandas išvykoj ir daugiausiai 3 vietą komandai yra garantuota bet tikiu ,kad komanda kovos ir dėl pirmos vietos grupėj . :) Žalgiris kovojo kaip tikri vyrai . ŽALGIRIS !

kamuflezZK pralaimejo krepsinyje, tai gale bande atsiimti sukeldami susistumdyma. bobu komanda tas zalgiris.


Tu pasižiūrėk rungtynių video pabaigą kaip tas Rudy ten Jankūną apšaukė/apspjaudė ir pradėjo provokuoti ... Prie ko čia bobos vapšie ? Jankūnas pasielgė taip kaip kiekvienas krepšininkas pasielgtų .... Jei taip NBA vaidintų erelį , tai metus ligoninėj gulėtų už tokius jo bairius ..
2013-01-12
+11
Atsakyti
kamuflezasezyzzzzTeiseju klaida buvo http://www.facebook.com/photo.php?v=4067...apsisyke ZK fanai, ar yra ZK kaikada pralaimejusi be teiseju pagalbos? kiek tik pralaimi, tai vis teisejus kaltinat. jei ZK zaidzia kaip moterys, tai nereikia teiseju kaltint.


Nereik maisyti .... va apie mergaites http://www.basketnews.lt/rungtynes/ziure... . Kaip tokio krepsinio megejas gal zinai ar jie i Samara isskrido ? Ar kad nebutu kaip visada , nuejo visi i kino teatra multiku ziureti , ka jie geriausia moka
2013-01-12
-17
Atsakyti
istikro nieko bloga nematau. tiek pao tiek madridas i kita etapa turi patekt. jei jau kas nblogai susiklostys tai pralaimejimai vieno tasko skirtumu labiau slegs varzovus nei zalgiri. bent man kai matai pergale vienu ar dviem taskais, i kitas varzybas ziuri, kad tik atsilaikytu. o cia tradiciskai zalgiriui reiks laimet :D
2013-01-12
-19
Atsakyti
Nieko čia blogo nematau, pralošta tiek Pao tiek Real tik po 1 tašką, namie su tokiu žaidimu ar jį pagerinus, nesunkiai bus atlošta po +5 tas svarbiausia. Tik gaila, kad nepavyksta tokių varžybų laimėt, tai tik psichologiškai gali paveikt žaidėjus, manau reiktų Plazai daugiau per trefkes padirbėt ties paskutine ataka ir galbūt sukurt kokius kelis variantus kaip tą lemiamą ataką užbaigt.
2013-01-12
+29
Atsakyti
kamuflezZK pralaimejo krepsinyje, tai gale bande atsiimti sukeldami susistumdyma. bobu komanda tas zalgiris.


Ką tu čia nusišneki bl... Ar bent žiūrėjai rungtynes , kas bandė aistras įpliekti , tai tik "Real" pasipūtėliai, po kiekvieno epizodo rodydavo nepasitenkinimą ir žaidė nešvariai, rungtynių gale Fernandez visu gražumu pasirodė.
2013-01-12
-12
Atsakyti
ezyzzzzTeiseju klaida buvo http://www.facebook.com/photo.php?v=4067...


apsisyke ZK fanai, ar yra ZK kaikada pralaimejusi be teiseju pagalbos? kiek tik pralaimi, tai vis teisejus kaltinat. jei ZK zaidzia kaip moterys, tai nereikia teiseju kaltint.
2013-01-12
-8
Atsakyti
vel zalgiri teisejai tempe uz ausu, bet tie nesugebejo laimet. netykeliu komanda.
2013-01-12
+6
Atsakyti
Nors atvaryt palaikyt ir negalėsiu.. Bet nusvilpkit Rudy ir visą Reala kaip už visą Lietuvą. Ir sugalvokit ten plakatų visokių.. Kad jie žinotų jog į Lietuva visada bus važiuoti baisiau nei į kieno kito areną.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-12
+7
Atsakyti
dar niekas neprarasta aisku del pirmos vietos zalgiris gal ir nekovos bet 3 vieta dar laisvai gali uzimti atvaziuos jie i kauna suvesim saskaitas ir su real ir su paok tirai ne vienu tasku saunuolei kaip petrauskas sake atvaziusit jus i kauna ,o dabar nors ir madride bet jau zino su kuo turi reikala realas
2013-01-12
+41
Atsakyti
Man asmeniskai yra labai liudna, nes jau antros rungtynes 1 tasku pralaimetos... As nezinau, turbut Zalgiriui nelemta isvykoj Top16 laimet. Bet, be abejo galima pagirti vyrus uz kova. Zaidem ne pries bet ka, o pries Reala. Galbut pats Real vardas ir padejo jiems laimeti sias rungtynes...
2013-01-12
-5
Atsakyti
tiesiog reikėjo prasižengt ten ir viskas, ypač jei turėjo 5 pražangas, būtu rami galva jei sumetę baudas (dar geriau jeigu ne) jie ir tada blogiausias atvėjis būtų jau pratęsimas, nes tada turėtų paskutinę ataką žalgiris ir galėjo išplėšt.
2013-01-12
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.