Simas Jasaitis prieš rungtynes Vilniuje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Darius Songaila smeigia savo firminį metimą Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Jevgenijaus Pašutino nurodymai komandai Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Renaldas Seibutis varžovus baudžia dvitaškiu Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Juanas Palaciosas atakuoja iš vidutinio nuotolio Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Simas Jasaitis prieš rungtynes Vilniuje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Darius Songaila smeigia savo firminį metimą Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Jevgenijaus Pašutino nurodymai komandai Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Renaldas Seibutis varžovus baudžia dvitaškiu Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Juanas Palaciosas atakuoja iš vidutinio nuotolio Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys

Vietoj vilčių apie „Top 16“ – žiūrovų švilpimas ir didžiausias pralaimėjimas šį sezoną. Vilniaus „Lietuvos rytas“ (1-6) Eurolygos D grupės rungtynėse 53:84 (24:16, 7:23, 9:22, 13:23) nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ (6-1) ir praktiškai prarado galimybes žengti į kitą etapą.

Po šio pralaimėjimo „Lietuvos rytas“ išliko grupės dugne. Nuo ketvirtosios vietos juos skiria dvi pergalės, o reguliariajame sezone liko sužaisti trejas rungtynes.

Rungtynių žaidėjas
Derrick  Brown
PTS 20 | REB 8 | AS 2 | ST 2 | BS 1
Pagal tai, kaip vilniečiai ketvirtadienį žaidė paskutinius 3 kėlinius, „Top 16“ etapas jiems nešviečia nė iš tolo. Per 30 minučių sostinės krepšininkai pelnė 29 taškus, praleisdami net 68.

Martynas Gecevičius per pirmą kėlinį pelnė visus savo 6 taškus ir „Lietuvos rytas“ po pirmo ketvirčio pirmavo 24:16. Tačiau jų džiaugsmas tiek ir tetruko.

„Lokomotiv“ antrą kėlinį pradėjo spurtu 15:2 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Krasnodaro krepšininkai prametė savo pirmus 8 tritaškius ir nepataikė nė vieno iki pat ketvirto kėlinio pabaigos. Tačiau tai atstojo dominavimas baudos aikštelėje. 

Rusai pataikė net 75 proc. dvitaškių (34/45) ir bene 10 atakų pabaigė dėjimais. Paskutine vinimi tapo Maksimo Koliuškino dėjimas sugavus kamuolį ore paskutinėmis ketvirto kėlinio sekundėmis. Tai buvo pirmieji apskritai Koliuškino taškai Eurolygoje.

Žiūrovai dar po trijų kėlinių pradėjo švilpti „Lietuvos ryto“ krepšininkai, o nė nesibaigus ketvirtam kėliniui pusė iš 4900 žiūrovų buvo palikę „Siemens“ areną. Likusi dalis po rungtynių vėl nušvilpė savo numylėtinius.

Pralaimėjimas 31 taško skirtumu yra didžiausias per „Lietuvos ryto“ istoriją Eurolygoje.

Penki „Lietuvos ryto“ žaidėjai šiame mače surinko neigiamą naudingumo balų skaičių, o ypatingai išsiskyrė Omaras Cookas, per 27 minutes pataikęs tik 1/8 metimų ir surinkęs -5 naudingumo balus.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 15, Juanas Palaciosas 13, Martynas Gecevičius ir Darius Songaila po 6.

„Lokomotiv“: Derrickas Brownas 20, Richardas Hendrixas 14, Aleksandras Maričius 12, Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis po 10.

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=y_Nd55Gqn5Q

Dirkas Bauermannas („Lietuvos ryto“ treneris): „Po pirmo puikaus ketvirčio mes tragiškai žaidėme likusias rungtynių dalis. Varžovų komanda labai gera, atletiška, puikiai rungtyniavo po krepšiais. Nenustebsiu, jei ji šį sezoną nužygiuos labai toli. Tačiau tai, kaip mes žaidėme, nėra pateisinama. Mes praradome pasitikėjimą savo jėgomis labai greitai ir nebeatsitiesėme. Gaila, kad tai nutiko jau antrajame kėlinyje, po kelių netaiklių metimų. Mes tiesiog sustojome. Neturime kaip pasiteisinti, dar kartą kartoju. Neturiu kaip paaiškinti, kodėl komanda subyrėjo psichologiškai. Turiu atsiprašyti sirgalių už tokį žaidimą ir tai, ką jie matė aikštėje nuo antrojo kėlinio pradžios.

Šiandien rungtynės buvo labai liūdinančios.

Mes privalome išspręsti problemas, tačiau kalbėti prabėgus vos pusvalandžiui po rungtynių ir neišanalizavus to, kas nutiko, ir kur mes esame, labai sudėtinga. Krepšinio sezonas dar nebaigtas. Kartais emocingi sprendimai gali kainuoti labai skaudžiai, todėl reikia analizės. 

Aš tikėjau, kad mes galėsime sužaisti keturiasdešimt minučių, deja... Jeigu treneris netikės savo komanda, jis tik kenks jai. Aš visuomet tikiu savo vaikinais, stengiuosi juos įkvėpti. Jeigu būtume žaidę taip, kaip Belgrade, būtume neleidę varžovams surengti tokio „gražių epizodų šou“ ir būtume neleidę jiems atsiplėšti. Deja, viskas susiklostė kitaip.

Dabar mes dirbsime siekdami reabilituotis. Reikia pakelti žaidėjų pasitikėjimą savo jėgomis, moralinę būseną. Dabar tai yra svarbiausia. Turime pasižiūrėti faktui į akis ir pripažinti, kad pralaimėjome neatleistinai. Pralaimėjome labai gerai komandai, bet taškų skirtumas buvo neatleistinas.

Iš tikrųjų netgi suprantu fanus, kurie nušvilpė komandą. Ateiti į rungtynes sumokėjus pinigus ir pamatyti tokį vaizdelį yra žiauroka.“

Bauermanno komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=qEdz8JiMod4

Jevgenijus Pašutinas („Lokomotiv“ vyr. treneris): „Gerai dirbome gynyboje, ruošėmės stabdyti varžovų snaiperius. Pirmą kertvirtį nesusitvarkėme, tačiau vėliau ši problema buvo išspręsta. Antrajame kėlinyje praleidome vos septynis taškus, o tai ir buvo rungtynių lūžis. Akivaizdu, kad pergalės raktu tapo gynyba. Gerai judėjo kamuolys, puikiai žaidė Mantas Kalnietis su sužeistu pirštu. Gerai žaidė ir Jasaitis, ir Brownas, ir po traumos sugrįžęs Maričius. Kontroliavome žaidimą, esu patenkintas praktiškai viskuo, kas vyko nuo antrojo ketrvirčio.

Negalima sakyti, kad Vilnaus komanda žaidė blogai, tačiau mūsiškiai gynyboje „atidirbo“ iš peties. Būtent snaiperių sustabdymas ir tapo pergalės priežastimi.

Ši pergalė mums buvo labai reikalinga. Svarbiausia, kad vaikinai tikėtų tuo, ką daro. Dabar mūsų tikslas įveikti pirmąjį etapą, o vėliau žvalgysimės ir į kitus tikslus. Mūsų jėga – komandiniame žaidime.

Mes žinojome, kad vilniečiai labai atidžiai rengėsi šioms rungtynėms, todėl ir patys įdėjome daug pastangų ruošdamiesi mačui“.

Išsamesnis Pašutino komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=qfhUkJhml9U

Komentarai:
DzekesasshnipasdLaukiu nesulaukiu, kada ši piktžolė išnyks, ir Vilniuje galės vėl atsikurti Statyba ir Sakalai - legendiniai Vilniaus klubai.Ilgai laukes tu dar lauksi ir nesulauksi, nes mes gyvuosim dar ilgai ir spjausdysim jums i veidus kai gersim LKL triumfo šampaną Žalgirio arenoj ;)


Koks LKL triumfas ir sampanas Zalgirio arenoje? Nevykeliai, niekaip negalite atsitoketi kad Zalgiris kasmet jums spjaudo i snuki laimedamas jusu skarbonkeje tai pradejote gyventi svajonemis kad ir jums kazkada pasiseks? Atsigauk ir apsidairyk aplinkui, jus net savo Siemenso skardineje nesugebate pries Zalgiri laimeti, o jau klounai isisvajojote kaip laimesite Zalgirio arenoje.
2013-11-30
+20
Atsakyti
shnipasdLaukiu nesulaukiu, kada ši piktžolė išnyks, ir Vilniuje galės vėl atsikurti Statyba ir Sakalai - legendiniai Vilniaus klubai.


Ilgai laukes tu dar lauksi ir nesulauksi, nes mes gyvuosim dar ilgai ir spjausdysim jums i veidus kai gersim LKL triumfo šampaną Žalgirio arenoj ;)
2013-11-29
-3
Atsakyti
SPQRzoltonhttp://www.tritaskis.lt/straipsnis/j-vai...Tol kol Lietuvos Ryte nebus Vainausko jaunesniojo, tol Rytas visados tures tokius zaidejus kaip Tepic, Glyniadakis ar Jelovac...Ir kas bus kai Vainauskas jaunesnysis grys? Tokio lygio lavonai kaip Borovniakas, Nalga ar Milosavlevicius vel atsiras?


Nielsen, Eidson, Price ir t.t.
2013-11-29
-4
Atsakyti
PaprastesnisWEEDasednis7cook ima palūžti, gecuką uždengti vieni niekai varžovams, o Seibutis netemps vienas. Bauerman matyt pasirašė gudrią sutartį ir dabar juokiasi iš visko. Sirgaliai? o kam "lietuvos rytui" sirgaliai? juk pinigus moka zuokas ir kiti kam brangus laikraštis, o čia komanda tik žaislas kažkieno rankose. Akivaizdu klubas artėja link savo egzistencijos pabaigos...Gecuką uždengti vieni niekai varžovams, tik "kažkodėl" jis yra naudingiausias ir rezultatyviausias Ryto žaidėjas Eurolygoje:13,7 PTS ir 13,9 EEF. Statsai geresni už visų liaupsinamo Seibučio.Turi dar kažką pridurti?Tu geras grybas :D Tai kas cia ta statistika, tu paziurek i jo zaidima, gynybos isvis pas ji nera, daro per ji taskus kai turi buti, ka jis tik sugeba tai tik laukti tykiai kamputyje, ir kai priesininkai ji pamirsta tai va netycia is imeta. Visiskai nulinis zaidejas. Taigi neveltui du metus Oly ant suolo sedejo ir Kazlauskas jo paslaugu atsisake. TURI KAZKA PRIDURTI?


Na, jis daugiausiai tritaškių įmetęs šį sezoną Eurolygos žaidėjas, besmegeni.
2013-11-29
-18
Atsakyti
zoltonhttp://www.tritaskis.lt/straipsnis/j-vai...Tol kol Lietuvos Ryte nebus Vainausko jaunesniojo, tol Rytas visados tures tokius zaidejus kaip Tepic, Glyniadakis ar Jelovac...


Ir kas bus kai Vainauskas jaunesnysis grys? Tokio lygio lavonai kaip Borovniakas, Nalga ar Milosavlevicius vel atsiras?
2013-11-29
+12
Atsakyti
WEEDasednis7cook ima palūžti, gecuką uždengti vieni niekai varžovams, o Seibutis netemps vienas. Bauerman matyt pasirašė gudrią sutartį ir dabar juokiasi iš visko. Sirgaliai? o kam "lietuvos rytui" sirgaliai? juk pinigus moka zuokas ir kiti kam brangus laikraštis, o čia komanda tik žaislas kažkieno rankose. Akivaizdu klubas artėja link savo egzistencijos pabaigos...Gecuką uždengti vieni niekai varžovams, tik "kažkodėl" jis yra naudingiausias ir rezultatyviausias Ryto žaidėjas Eurolygoje:13,7 PTS ir 13,9 EEF. Statsai geresni už visų liaupsinamo Seibučio.Turi dar kažką pridurti?


Tu geras grybas :D Tai kas cia ta statistika, tu paziurek i jo zaidima, gynybos isvis pas ji nera, daro per ji taskus kai turi buti, ka jis tik sugeba tai tik laukti tykiai kamputyje, ir kai priesininkai ji pamirsta tai va netycia is imeta. Visiskai nulinis zaidejas. Taigi neveltui du metus Oly ant suolo sedejo ir Kazlauskas jo paslaugu atsisake. TURI KAZKA PRIDURTI?
2013-11-29
-16
Atsakyti
VT
Treneris kalba, kad reikia isanalizuoti kodel taip prastai sulose, bet gi cia ne vienos rungtynes, cia jau nuo pirmo rato isvykos pas Lokomotiva tas subyrejimas yra. Jis niekur nebuvo dinges, namuose nuo ispanu gerai pasikrauta, na issove pabaigoje namuose su zydais kai tie atsipalaidavo, bet vis tik nelaimejo, o Panatinaikosas siais metais, dar gero zaidimo nerodo todel ir pavyko puse rungtyniu su jais isvykoje kaip lygus su lygiu zaisti. O tos taip svarstomos problemos jau ysisenejusios ir turi buti zinomos kaip treneriui vadovaujanciam Eurolygos komanda. Nesu nusistates pries trenery, bet jei jis dar nemato kas komandoje negerai tai tada kyla klausimas ka jis joje veikia?
2013-11-29
-35
Atsakyti
http://www.tritaskis.lt/straipsnis/j-vai...

Tol kol Lietuvos Ryte nebus Vainausko jaunesniojo, tol Rytas visados tures tokius zaidejus kaip Tepic, Glyniadakis ar Jelovac...
2013-11-29
-5
Atsakyti
ednis7cook ima palūžti, gecuką uždengti vieni niekai varžovams, o Seibutis netemps vienas. Bauerman matyt pasirašė gudrią sutartį ir dabar juokiasi iš visko. Sirgaliai? o kam "lietuvos rytui" sirgaliai? juk pinigus moka zuokas ir kiti kam brangus laikraštis, o čia komanda tik žaislas kažkieno rankose. Akivaizdu klubas artėja link savo egzistencijos pabaigos...


Gecuką uždengti vieni niekai varžovams, tik "kažkodėl" jis yra naudingiausias ir rezultatyviausias Ryto žaidėjas Eurolygoje:

13,7 PTS ir 13,9 EEF. Statsai geresni už visų liaupsinamo Seibučio.

Turi dar kažką pridurti?
2013-11-29
-2
Atsakyti
Bejegiskas zaidimas vakar buvo, Ryto komandoj tik 2-3 zaidejai zaide, kiti nieko neveike. Galvojau, Rytas stengsis taisyt savo padeti grupej, bet pasirodo zaidejai su grizimu i Eurocupa susitaike daug anksciau.
2013-11-29
-14
Atsakyti
Laukiu nesulaukiu, kada ši piktžolė išnyks, ir Vilniuje galės vėl atsikurti Statyba ir Sakalai - legendiniai Vilniaus klubai.
2013-11-29
-13
Atsakyti
sdf
AyeATIlklziaurios rungtynes.komandai verkiant reik permainu.aisku jei yra lituKas is tu litu? Rytas surinko didziausia biudzeta per visa klubo istorija (45mln litu), bet zaidzia viena prasciausiu savo sezonu. Kas kaltas? Neprotinga komplektacija + treneris.45mln litų :DDDD ką tu čia svaigsti mankurte :DDD vargu ar 8mln sumą peržengia :D


anksciau rasei ryto biudzetas 4m~ euru dabar jau vargiai 8 mln lt perzengia? ;D
2013-11-29
+8
Atsakyti
cook ima palūžti, gecuką uždengti vieni niekai varžovams, o Seibutis netemps vienas. Bauerman matyt pasirašė gudrią sutartį ir dabar juokiasi iš visko. Sirgaliai? o kam "lietuvos rytui" sirgaliai? juk pinigus moka zuokas ir kiti kam brangus laikraštis, o čia komanda tik žaislas kažkieno rankose. Akivaizdu klubas artėja link savo egzistencijos pabaigos...
2013-11-29
+2
Atsakyti
bedievisATIlklziaurios rungtynes.komandai verkiant reik permainu.aisku jei yra lituKas is tu litu? Rytas surinko didziausia biudzeta per visa klubo istorija (45mln litu), bet zaidzia viena prasciausiu savo sezonu. Kas kaltas? Neprotinga komplektacija + treneris.nu bet tu ir dauztas :DDDsako 45mln litu. Gal dar pateik ataskaita kiek kas uzdirba. Siemet ryto ir zalgirio biudzetai panasus. Virs 10mln kazkur. Jis cia apie 45 svaigsta :D taip taip, visokie lydekos, bebrai, tepiciai, glyniadakiai belekaip brangus. Is brangesniu cookas, gecas ir seibas. Bet ir tai ju kainos kritusios pvz cooko ir geco. Tai ir ipirko juos.


nepykit ant jo jo kraujas uzsamonojas jau zaliai tikriausiai... siaip as irgi girdejas kad tiek zalgirio tiek ryto yra panasus biudzetai ,apie 10mln litu.
2013-11-29
-31
Atsakyti
ATIlklziaurios rungtynes.komandai verkiant reik permainu.aisku jei yra lituKas is tu litu? Rytas surinko didziausia biudzeta per visa klubo istorija (45mln litu), bet zaidzia viena prasciausiu savo sezonu. Kas kaltas? Neprotinga komplektacija + treneris.


nu bet tu ir dauztas :DDD

sako 45mln litu. Gal dar pateik ataskaita kiek kas uzdirba. Siemet ryto ir zalgirio biudzetai panasus. Virs 10mln kazkur. Jis cia apie 45 svaigsta :D taip taip, visokie lydekos, bebrai, tepiciai, glyniadakiai belekaip brangus. Is brangesniu cookas, gecas ir seibas. Bet ir tai ju kainos kritusios pvz cooko ir geco. Tai ir ipirko juos.
2013-11-29
-5
Atsakyti
NBA7px tas Lrytas...px Zalgiris...niekam neidomus,neidomi ta eurolyga nes nerodo per jokia TV, siame sezone nemaciau nei vienu eurolygos rungtyniu per TV,nors gal ir gerai vistiek abu klubai apgailetini autsaideriai gaunantys nuo visu ir per visus galus...isvada-eurolyga niekam nereikalingas projektas,nebent zydams ir Realui.


tavo sudinas, surezisuotas nba yra niekam nereikalingas projektas....visiem seniai aisku,kad nba yra netikra-cempiono titulas is anksto paruosiamas...todel skleisk savo erezijas kur nori,ir nerasyk nesamoniu
2013-11-29
+2
Atsakyti
px tas Lrytas...px Zalgiris...niekam neidomus,neidomi ta eurolyga nes nerodo per jokia TV, siame sezone nemaciau nei vienu eurolygos rungtyniu per TV,nors gal ir gerai vistiek abu klubai apgailetini autsaideriai gaunantys nuo visu ir per visus galus...isvada-eurolyga niekam nereikalingas projektas,nebent zydams ir Realui.
2013-11-29
+27
Atsakyti
ATI
lklziaurios rungtynes.komandai verkiant reik permainu.aisku jei yra litu


Kas is tu litu? Rytas surinko didziausia biudzeta per visa klubo istorija (45mln litu), bet zaidzia viena prasciausiu savo sezonu. Kas kaltas? Neprotinga komplektacija + treneris.
2013-11-29
-5
Atsakyti
lkl
ziaurios rungtynes.komandai verkiant reik permainu.aisku jei yra litu
2013-11-29
-9
Atsakyti
ATI
LietuvaLTUNe antausis, o nokautas


Ne antausis, o spjuvis i veida.
2013-11-29
-20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.