Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Ketvirtą sykį paeiliui olimpinio krepšinio turnyro aukso medaliai iškeliauja į Jungtines Amerikos Valstijas.

Fotogalerija

Greggo Popovichiaus auklėtiniai Tokijo olimpinių žaidynių finale 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19) nukovė Prancūzijos krepšininkus.

JAV tai yra šešioliktasis olimpinis aukso medalis krepšinyje. Savo ruožtu prancūzai į finalą grįžo po 21-erių metų pertraukos ir užimdami antrąją vietą pakartojo geriausią šalies rezultatą – Prancūzijai tai buvo trečiasis sidabras.

Vis dėlto šiųmetinė Prancūzijos rinktinė gali pasigirti tuo, jog amerikiečiams metė rimčiausią kovą olimpiniame finale. Iki šiol tai buvo ispanai, kurie Londono olimpinių žaidynių finale pralaimėjo 7 taškais (100:107).

„Be abejo, esame laimingi, kad laimėjome, tačiau visų pirma norėčiau išreikšti pagarbą Prancūzijai, – sakė JAV rinktinės strategas. – Mes taip pat džiaugiamės ir didžiuojamės tuo, kaip atstovavome savo šaliai. Esame laimingi, kad visa tai baigėsi.“ 

Dvikovos nugalėtojas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje. Prancūzai trečiojo kėlinio pabaigoje turėjo 14 taškų deficitą, bet lemiamą ketvirtį pasitiko atsilikdami 8 taškais (63:71).

Kaip ir užbaigė trečiąjį, taip ir ketvirtąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo Prancūzija. Timothe Luwawu-Cabarrot pelnė taškus iš po krepšio, Nicolas Batumas pridėjo dvitaškį, o Frankas Ntilikina atseikėjo tritaškį ir įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė tik 3 taškai – 70:73.

Vis tik tuomet amerikiečiai kilo į pergalingą šturmą. Damianas Lillardas pataikė dvitaškį, Jrue Holiday įkrovė iš viršaus, Jaysonas Tatumas atseikėjo tritaškį, o JAV spurtavo 9:2 bei likus trims minutėms susigrąžino dviženklę persvarą – 82:72.

Rungtynių žaidėjas
Kevin  Durant
EFF
26
Kevin Durant
Taškai 29
Taiklumas 9-18
Atkovoti kamuoliai 6
Rezultatyvūs perdavimai 3

Likus žaisti 1 min. 15 sek. amerikiečiai dar pirmavo 84:75, tačiau Evanas Fournier atseikėjo tritaškį, Damianas Lillardas įsigudrino pramesti abi baudas, o Frankas Ntilikina įkrovė iš viršaus ir likus 17 sekundžių prancūzai deficitą nurėžė iki 5 taškų (80:85).

Iš karto po Ntilikinos dėjimo Holiday prarado kamuolį, o Nando De Colo išprovokavo pražangą bei realizavo abi baudas ir likus 10,5 sekundės iš JAV persvaros teliko 3 taškai – 82:85.

Vis dėlto Popovichius paprašė minutės pertraukėlės, Durantas užtikrintai sumetė abu baudų metimus ir taip įtvirtino amerikiečių pergalę.

Durantas šiose rungtynėse per 35 minutes pelnė 29 taškus (6/9 dvit., 3/9 trit., 8/9 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą bei surinko 29 naudingumo balus.

„Kevinas Durantas yra nuostabus, – pripažino De Colo. – Jeigu prieš jį pastatai aukštą žmogų, jis sėkmingai veržiasi link krepšio. Pastatai žemesnį krepšininką – jis sugeba permesti per rankas. Mano komandos draugai padarė viską, tačiau jį sustabdyti yra tikrai sunku.“

„Be abejo, dabar nesijaučiame puikiai, tačiau didžiuojamės savimi ir tikiu, kad vėliau jausimės puikiai dėl tokio pasiekimo“, – pridėjo prancūzas.

Durantui tai buvo trečiasis olimpinis finalas. 2012 m. ir 2016 m. finalo rungtynėse jis pelnė po 30 taškų, tad Bruklino „Nets“ žvaigždės renkamų taškų vidurkis siekia 29,7 taško.

Prancūzų gretose naudingiausiai žaidęs De Colo surinko 12 taškų (2/3 dvit., 1/1 trit., 5/6 baud.), 7 rezultatyvius perdavimus, 5 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 3 klaidas bei 20 naudingumo balų.

Prancūzijos rinktinės vyr. treneris Vincentas Collet po rungtynių teigė, kad yra nusivylęs dėl pralaimėjimo, tačiau tuo pačiu didžiuojasi savo komandos pademonstruota kova.

„Mūsų tikslas buvo juos spausti kaip įmanoma labiau, – po rungtynių sakė Collet. – Deja, tačiau padarėme porą klaidų trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose. Kelis kartus suklydome, nes keitėme savo žaidimo planą.“

„Iš pradžių rėmėmės žaidimu baudos aikštelėje, tačiau staiga perėjome prie prasiveržimų link krepšio ir atmetimų ties tritaškiu. Padarėme tai 2-3 kartus, tačiau prieš JAV visada bus klaidų. Vis dėlto mums tai kainavo daugiausiai“, – pridėjo specialistas.

Tuo metu įspūdinga Jrue Holiday bei Khriso Middletono vasara tęsiasi – šis duetas su Milvokio „Bucks“ tapo NBA čempionais, o dabar į savo titulų kolekciją pridės ir auksinį olimpinį medalį.

„Be abejo, man tai yra nuostabi vasara ir pagaliau galėsiu ja pasimėgauti, – džiaugėsi Holiday. – Prancūzija buvo pirma komanda prieš kurią žaidžiau ir mes pralaimėjome, tad jautėme, kad susitikimas finale yra teisingiausia baigtis.“

„Gerinome žaidimą su kiekvienomis rungtynėmis, susikaupėme gynyboje ir augome puolime“, – pridėjo NBA ir dabar olimpiniu čempionu tapęs Holiday.

Prancūzams koją kišo ir klaidos. Vincento Collet auklėtiniai prarado 18 kamuolių, kuomet amerikiečiai – 9.

JAV taip pat perėmė trigubai daugiau kamuolių – 9 prieš 3. Amerikiečiai blokavo 5 metimus, kuomet prancūzai nenupūtė nė vieno varžovų kamuolio.

Prancūzijos rinktinė: Evanas Fournier (2/9 trit.) ir Rudy Gobertas (5/5 dvit., 6/13 baud., 8 atk. kam.) po 16, Guerschonas Yabusele 13 (3/7 trit.), Nando De Colo 12 (5/6 baud., 5 atk. kam., 7 rez. perd.), Timothe Luwawu-Cabarrot 11 (2/5 trit.).

JAV rinktinė: Kevinas Durantas 29 (6/9 dvit., 3/9 trit., 8/9 baud., 6 atk. kam., 26 naud.), Jaysonas Tatumas 19 (5/9 dvit., 3/5 trit., 7 atk. kam.), Damianas Lillardas (2/7 trit.) ir Jrue Holiday (5/9 dvit., 5 atk. kam., 3 per. kam., 4 kld.) po 11.

Rungtynių apžvalga:

 

Komentarai:
Anonimas
blemba blemba kokie kai kurie mūsiškiai lietuviai yra apgailėtini, laimėjo begalviai juodžiai, o mūsiškiai pagatavi tiems juodžiams bybius nučiulpt
2021-08-07
-4
Atsakyti
!
Uzteko vieno Duranto varliagyviams suvalgyti. US atvaziavo kokios 3 sudeties ir vistiek auksa pasieme. Dar yra kur pasitempi likusioms rinktinems.
2021-08-07
+6
Atsakyti
l0l
kelinta siandien rodo kaip australai pervaziuoja slovenus?
2021-08-07
-11
Atsakyti
GOD BLESS USA
eilinį kartą nugalėjo tikras NBA krepšinis prieš apgailėtiną europinį cirką su mergaitiška gynyba ir kitais bezdalais.
2021-08-07
+10
Atsakyti
Anonimas
Amerika ryskiai turi didesni talento kieki nei visas likes pasaulis. Vienos superzvaigzdes ir keliu silpnesiu zvaigzdziu uzteko iveikt tris sunkiausius varzovus playoffuose. Tad nezinau kuom jus stebites. Su KD ir uzpernai butu pasieme auksa.
2021-08-07
+23
Atsakyti
Anonimas
teslinio kasio megejai dar bando guostis netaikliom gobert baudom. pazekit kiek usa neimete. lillard gal 4 nesumete, durant keliu, holiday ir nekazka. Sako be duranto butu niekas. nu kitoj olimpiadoj jo nebus ko gero. nebus ir kitu legendu. pamodeliuojam sudeti. Tatum bus panasus kaip KD dabar. jis turetu tempt ant saves. startas: t.young, mitchell, williamson, tatum, adebayo. ant bankes d. fox, booker, j.brown. gal koks veteranas kaip irving ar davis ar drummond, ingram pasijungs, per 3 metus uzaugs dar keli nauji geri arba patobules dabartiniai. kas jiem pasipriesins? milaknis?
2021-08-07
-14
Atsakyti
Anonimas
gera pliucha europos taktikoms, uztvaroms, analizems, ir detalems. usa be taktikos, be analizes atejo ir be vargo nunese kitus. Usa vs pasaulis toks skirtumas kaip zalgiris vs lkl. t.y didelis skirtumas, sakykit ka norit. plius cia vifutine usa rinktine. taytum, durant ir lillard tik is pirmos rinktines. middleton, mcgea johnson ir green net i 3ia nepatektu. tuo tarpu varzovai pajegiausiu sudeciu buvo. dziaugiuos lb. eurolygos myletojai pritildyti ilgam
2021-08-07
-5
Atsakyti
Anonimas
Achacha :DD ir vėl apgailėtinas, be minties, be strategijos, be taktikos, be ginybos, neįdomus, bėk ir mesk NBA krepšinis laimėjo aukso medalius prieš super intelektualų, pilną taktikos, painių puolimo ir ginybos strategijų, labai įdomų, protingą ir akiai patrauklų Europos krepšinį :DD
2021-08-07
+5
Atsakyti
Anonimas
dvi afrikos valstybes finale zaide! juodiejicvel triumfuoja! dar jarta irodyta - white man cant jump. mums tik srutu baseine murkdytis ir plaukime dalyvauti, nes mes juodziams niekada neprilygsime
2021-08-07
-2
Atsakyti
Anonimas
Durantas ir Tatum Ryskiausiai atrode per visas Olimpynes Runktynes
2021-08-07
+4
Atsakyti
Anonimas
Prancuzai prarade 18 kamuoliu viska pasako Kad ir kaip kova buvo iki galo Aisku truko Decolo Batumo Faunier geresniu sprendimu
2021-08-07
+10
Atsakyti
Anonimas
curry, harden, kawhi, lebron, davis, irving, spida mitchell, pg13, zion, randle, cp3, melo. kaip su antr sudetimi tai visai neblogai
2021-08-07
-3
Atsakyti
Anonimas
nu, tai kur cia tie "USA neims aukso" veikejai? ne tik kad paeme, bet net ir nesuprakaitavo didzioji dalis ten ju... Durantui vienam galima saziningai medali kabint, kiti kaip i atostogas atvaziavo ir priza gavo. ir kodel gi ne, jei niekas nepajegus labiau priverst juos padirbet... vien to momento uzteko, kai pirmoj pusej paskutinio kelinio apie 10 laikesi, bet po Fournier trajako 3 like buvo ir 5 minutes iki pabaigos, po minutes vel +9 po keliu staigesniu USA ataku ir vel dura stumia, kol arba prisivys juos, arba jiem patiem pakris belekas ir ka ten bepavysi. aisku grozio jokio tame, bet ne ju bedos
2021-08-07
+19
Atsakyti
Anonimas
keista kaip france nesidraske del to, kad kai decolo mete antra bauda ir usa zaidejas ismuse kamuoli trenkdamas tiesiai i lanka, o ne kamuoli
2021-08-07
-7
Atsakyti
Anonimas
KD - labai geras
2021-08-07
-3
Atsakyti
kasioguru
turejo sansu francai, bet patys susimove. o as darkart pasikartosiu - be Duranto jankiam butu striuka. durneliam, kurie nesupranta, ka tuom noriu pasakyt, iskart paaiskinu - NBA mastais tokie zaidejai kaip Lillard, Tatum, Middleton yra kotiruojami daug auksciau uz Goberta, Fournier ar Batuma, bet aikstej yra kelnes prideje tipo zvaigzdes. JAV rinktinej zvaigzde tik 1 - KD. prie jo prideciau dar Holiday, kuris ner superstaras, bet atzaide taip, kaip zaidzia NBA. ir dar speciau, kad tai paskutine olimpiada, kada jankiai buvo aiskesni favoritai, nors kazkokiem ten idijotam bukmekeriam atrode kitaip. kitoj olimpiadoj nebus nei Duranto, nei Lebrono, o kas juos pakeis? kol kas tokiu nesimato, tad 2024 aukso jankiam gali ir nebut.
2021-08-07
+8
Atsakyti
Anonimas
Bet Prancuzai Rode kova iki galo Ir gynyba ismusdavo Jav kaip 4 kelini nemazai klaidu Bandant Gobert ikist kamuoli po krepsiu
2021-08-07
+1
Atsakyti
Anonimas
Tik 82 taskus teimete prancuzai? Butu slovenai pateke, butu uzmete tritaskiais ir auksas i slovenija.
2021-08-07
-5
Atsakyti
:D
nu ka cirkininkai is nba atvaziavo 50% pajegumo ir padare europiecius :DD
2021-08-07
+11
Atsakyti
Anonimas
maladiets Prancuzai!!!graziai ir lygiai kovojo. bezdziongalviam pasiseke, o tu Vysniuku komentatoriu sulindusiu jankiam I siknas geda net klausyt.
2021-08-07
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Prancūzijos rinktinė
JAV rinktinė
47%
27/58
Metimai iš žaidimo
46%
32/70
41
Atkovoti kamuoliai
34
22
Rezultatyvūs perdavimai
18
3
Perimti kamuoliai
9
0
Blokuoti metimai
5
18
Prarasti kamuoliai
9

Rungtynių žaidėjai

Rudy  Gobert
16 PTS
5/5 FG
6/13 FT
Kevin  Durant
29 PTS
9/18 FG
8/9 FT
Rudy  Gobert
8 REB
7 DREB
1 OREB
Jayson  Tatum
7 REB
7 DREB
0 OREB
Nando De Colo
7 AS
3 TO
23 MIN
Draymond  Green
5 AS
0 TO
16 MIN
Nando De Colo
18 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Kevin  Durant
26 EFF
67% 2P%
33% 3P%