Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews/D.Repečka

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ Eurolygos sezoną pradėjo šešiomis pergalėmis paeiliui, bet komandos veidas per pastaruosius du mačus kiek pasikeitė.

Fotogalerija

Katalonų nesėkmė 70:75 prieš Milano „Armani Exchange“ Šarui priminė apie suprastėjusį žaidėjų mentalitetą. Prieš tai „Barca“ pralaimėjo prieš Tel Avivo „Maccabi“, o treneris įžvelgė daug panašumų su šiomis rungtynėmis.

„Sveikinimai Milanui ir Ettore (aut. past. Messinai). Jie buvo kietesnė komanda. Man tai yra labai skausmingas pralaimėjimas, nes neturėjome gero nusiteikimo. Ypač iš savo lyderių. Nebuvo jokios reakcijos po rungtynių Tel Avive.

Pralaimėjome lygiai tokiu pačiu būdu – tragiškai sužaidėme pirmąją pusę, kurioje neskyrėme dėmesio detalėms, jokio kietumo prieš gerą komandą svečiuose.

Labai svarbu reaguoti. Tačiau mes leidžiame varžovams įmesti 28 taškus per kėlinį, o bonusą išnaudojame tik likus 1,5 minutės iki kėlinio pabaigos. Tas pats buvo ir Tel Avive, kai praleidome 31 tašką.

Antroje pusėje sureagavome, pastatėme „Armani Exchange“ į nepatogias situacijas. Mes turime kokybės, bet turime tvarkyti savo nusiteikimą ir būti kietesniais“, – niuksą Italijoje apžvelgė Jasikevičius.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

„Barca“ tokia nerezultatyvi buvo tik praėjusiame ture Tel Avive, kai įmetė 68 taškus. Treneris pripažino, kad katalonai nėra greito puolimo ekipa, bet tam rado ir logišką paaiškinimą.

„Kai kamuolys skrodžia tik mūsų tinklelį, mes negalime bėgti tranzicijoje. Nesame greičiausi Eurolygoje, galbūt kažkur per vidurį. Vis tik geras žaidimas greitajame puolime prasideda nuo gynybos,“ – sakė Šaras.

Rungtynių žaidėjas
Luigi  Datome
EFF
16
Luigi Datome
Taškai 17
Taiklumas 4-8
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 0

Jasikevičių ima stebinti komandos mentaliteto pasikeitimai. Pasak specialisto, anksčiau problemų su žaidimo kokybės lygio išlaikymu tiek daug nebūdavo.

„Europoje pakilimai ir nukritimai žaidimo kokybėje yra vis dažnesni. Daug komandų turi didžiulius pranašumus ir juos iššvaisto. Nežinau, gal tai jaunosios kartos koncentracijos trūkumas? Krepšinis taip pat pasidarė greitesnis,“ – spaudos konferencijoje svarstė Jasikevičius.

„AX Armani“ strategas Ettore'as Messina padėkojo 7500 aistruolių armijai, susirinkusiai „Mediolanum Forum“ arenoje.

„Tai buvo puiki pergalė, malonu žaisti tokioje atmosferoje, publika mums padėjo sunkiomis akimirkomis ir labai tikiuosi, kad jie tai darys ir sezono metu.

Ketvirtajame kėlinyje sunkiai sekėsi, nes įgiję gerą persvarą, nustojome judinti kamuolį, buvome patenkinti metimais iš toli ir tai nebuvo gera mintis prieš tokią komandą. Tačiau mes laimėjome ir manau, kad du veiksniai buvo lemiami. Pirmasis – mes labai mažai nusileidome „Barcelonai“ tranzicijoje. Jei būtų nutikę atvirkščiai, pakenktume sau.

Antra – per paskutines keturias su puse minutės, kai praradome persvarą, išlikome ramūs ir toliau žaidėme taip, kaip norėjome. Ieškojome Nicolo Melli po krepšiu ir iš ten radome variantų tolimiems Shieldso, Datome tolimiems metimams.

Tai buvo puiki pergalė, nes nebuvo lengva lenktynėse, kuriose atakos nublanko prieš dvi puikias gynybas“, – džiaugėsi italas.

Ne veltui Messina išskyrė Melli, kuris nors ir asmenine statistika nedominavo (5 tšk., 8 atk. kam., 14 naud. bal.), bet visas rungtynes neblogai darbavosi su Nikola Mirotičiumi (10 tšk., 4/9 met.).

„Taip, jam (aut. past. Melli) buvo sudėtingos rungtynės. Tačiau jis labai gerai gynėsi prieš Mirotičių ir, nepelnydamas daug taškų, lemiamu metu buvo ryžtingas, perskaitė situacijas ir sukūrė progas savo komandos draugams.

Melli patirtis, Sergio Rodriguezas, kuris padarė tiek daug svarbių dalykų, ir galiausiai Gigi Datome, kuris sužaidė puikias rungtynes, buvo lemiami,“ – pagyras žarstė Messina.

Komentarai:
pasirodo Messina tebera krepsinio profesorius.
2021-11-05
+1
Atsakyti
Antanas
psic.hopato morda jau tapo labiau pragerta uz bom.zo
2021-11-05
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milano Armani Exchange
Barselonos FC Barcelona
40%
25/63
Metimai iš žaidimo
45%
29/64
36
Atkovoti kamuoliai
40
16
Rezultatyvūs perdavimai
13
6
Perimti kamuoliai
3
4
Blokuoti metimai
3
41%
15/37
Dvitaškiai
54%
26/48

Rungtynių žaidėjai

Luigi  Datome
17 PTS
4/8 FG
7/8 FT
Brandon  Davies
12 PTS
5/8 FG
2/3 FT
Nicolo  Melli
8 REB
8 DREB
0 OREB
Nick  Calathes
7 REB
4 DREB
3 OREB
Shavon  Shields
6 AS
0 TO
34 MIN
Nick  Calathes
5 AS
2 TO
24 MIN
Luigi  Datome
16 EFF
40% 2P%
67% 3P%
Brandon  Davies
14 EFF
63% 2P%
- 3P%