Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Simonas Serapinas po praėjusio sezono dar nebuvo apsisprendęs, ar tęs krepšininko karjerą, tačiau sulaukus Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandos dėmesio galiausiai nutarė užbaigti profesionalaus sportininko etapą.

38-erių klaipėdietis NKL vyriausiojo trenerio poste debiutavo 2018-2019 metų sezone, kuomet „Gargžduose“ be šių pareigų taip pat ir pats rungtyniavo.

Praėjusį sezoną krepšininkas apsivilko „Šilutės“ marškinėlius ir NKL dar rinko po 13,2 taško, bet tuo savo profesionalo karjerą ir baigė – dabar 197 cm ūgio Serapinas ketina žaisti nebent miesto lygoje.

„Vasarą dar krepšininko karjerai nebuvau uždėjęs taško, bet „Neptūnas“ siūlė ne pirmąjį kartą, anksčiau kvietė atvykti dar prieš komandos vairą perimant Tomui Gaidamavičiui. Tai buvo jau trečiasis kartas, kuomet man siūlė, todėl nutariau, kad jau reikia eiti, – tinklalapiui „nklyga.lt“ sakė Serapinas. – Dirbu šalia namų, viskas labai patogu. Man labiau norėjosi ugdyti jaunimą, nes norisi mylėti savo darbą, o su jaunimu greičiau pamatai, kad jie patobulėjo.

Dirbant su subrendusiais krepšininkais, pavyzdžiui, 26-erių metų, jau sunkiai iš jų kažko daugiau išgausi, o su jaunais krepšininkais padirbus keturias savaites jau matai, kad po truputį jie auga į viršų. Tuomet, kai žmonės tobulėja, jauti malonumą. Darbas treneriui turi teikti malonumą.“

Serapino treniruojamoje Klaipėdos komandoje iš praėjusio sezono liko Matas Vaitkus, Gabrielius Mažeika, Nojus Mineikis, Lukas Kreišmontas, Gediminas Leščiauskas, Petras Piekus, Dovydas Romančenko, Adomas Sidarevičius ir Kornelijus Zikas.

Prie jų prisijungė Mintautas Mockus, Justas Maceikis, Aringas Brazauskas ir Kristupas Keinys.

Komandoje yra 13 krepšininkų, o vyriausiam iš jų, Romančenkai, yra 22-eji metai.

„Labai atjaunėjome, mes juokiamės, kad Dovydas Romančenko yra mūsų veteranas, jauniausias lygos veteranas“, – šypsodamasis sakė Serapinas.

Klaipėdos komanda pasiruošimą sezonui pradėjo rugpjūčio 17-ąją ir jau sužaidė ketverias rungtynes. Pirmajame mače ekipa 78:81 krito prieš „Liepaja“, antrajame susitikime 68:77 nusileido Kauno „Žalgiriui-2“, vėliau 61:73 pripažino „Šilutės“ pergalę bei 89:69 įveikė RKL žaidžiančią „Kretingą“.

Interviu su Serapinu – apie naują karjeros etapą, pasiruošimą sezonui ir laukiančius iššūkius.

– Treneri, iki šiol treniruojant dirbote su vyresniais krepšininkais. Kuo skiriasi darbo specifika su jaunaisiais žaidėjais? – svetainė „nklyga.lt“ paklausė Serapino.
– Su jais yra sunkiau, nes veteranai viską supranta iš pusės žodžio. Su jaunimu viską aiškini, jie linkčioja galvomis, kad suprato, o po to žaidžiame ir pamatai, kad nieko nesuprato. Nervų žymiai daugiau, žaidėjai yra labai jauni ir reikia tai suprasti. Per mėnesį daug ko neišgausi, čia ilgas procesas ir reikia daug darbo.

– Sezonui ruošiatės jau daugiau nei mėnesį. Kaip vyksta pasiruošimo etapas?
– Pirmąsias dvi savaites dirbome vien su fiziniu parengimu, o dabar jau daugiau žaidžiame krepšinio salėje. Pirmosios rungtynės parodė daug pozityvumo, bet antrasis mačas su „Žalgiriu-2“ nuvylė. Labai labai prastai sužaidėme. Dabar visi dirba, stengiasi, bet turime mikrotraumų ir vis vieną ar kitą turime pasaugoti. Tai vienas serga, tai kitas iškrenta dėl traumos. Nesiskundžiu nė vieno krepšininko darbu. Kiekvienoje šeimoje yra barnių, čia yra normalu. Reikia tempti į viršų už pakarpos ir priversti, kad jie stengtųsi.

– Kokį norite su komanda demonstruoti žaidimą?
– Aišku, noriu, kad jaunimas žaistų labai greitai. Vien su tuo NKL galime laimėti rungtynių, nes žinau, kad yra komandų, kurios sportuoja tik du kartus per savaitę, suvažiuoja iš kitų miestų. Tokias komandas galima bandyti įveikti greitumu, fizine kondicija. Visiems yra malonu iškovoti pergales, bet tikslas yra užauginti kuo daugiau krepšininkų pagrindinei „Neptūno“ komandai.

– Iš praėjusio sezono liko jau tuomet solidžiai atrodę Dovydas Romančenko, Nojus Mineikis, Lukas Kreišmontas, įžaidėjai Matas Vaitkus ir Adomas Sidarevičius. Ar jie turėtų būti komandos vedliais?
– Taip, natūralu, kad jie bus stipriausių penketuke, nors starto penketas gali būti kitoks. Romančenko turėtų stipriai iššauti, Nojus jau dabar, jeigu „Neptūno“ komandoje kažkas iškrenta dėl traumų, pats pirmasis yra paimamas iš mūsų komandos.

– Ar jaučiatės savose rogėse tapus tik vyriausiuoju treneriu bei nebežaidžiant?
– Aš dar žaidžiant žinojau, kad trenerio pozicijoje jaučiuosi savose rogėse. Kai Gargžduose rungtyniavau RKL ir treniravau komandą, jau tuomet man labai patiko. Kartais matai pedagogą ir supranti, kad jis nemėgsta savo darbo, o aš žinojau 100 procentų, kad trenerio darbe kaifuoju, man patinka, aš mokausi, stengiuosi, noriu kuo daugiau sužinoti. Galvoju, kad pataikiau, nors prieš 10 metų sakiau, kad treneriu nebūsiu.

Komentarai:
euras
Sie metai nusimato liudni akvaservisui, dar kai neturi dideliu zmoniu galinciu zaisti nei nugara nei priekiu i krepsi, o su keliais gynejais pergaliu daug tiketis iskovot neverta..
2020-09-29
-9
Atsakyti
djgaffer
Na aš ir kažkaip negalvojau,kad jis bus treneris.Bet jaunas dar yra,o kuo jaunesni dirba su jaunimu,tuo geriau.Reikia naujų minčių,naujų idėjų,tai reik tikėtis,kad Serapinas jų turi.Sėkmės naujuose darbuose.
2020-09-28
Atsakyti
Klausimas
kas per antraste? kaip jis kazka gali ugdyti jei tik tik tapo treneriu tai jis debiutuoja. Juos ugde sporto mokyklu treneriai, kurie visad pamirstami.
2020-09-28
-3
Atsakyti
Anonimas
Bus idomu pamatyti, kaip atrodys siemet, liko vien dubleriu amziaus zaidejai :)
2020-09-28
+11
Atsakyti
litas
atsidaves Simas, sekmes jam 💪
2020-09-28
+5
Atsakyti
Gargzdu banga
Kiek teko girdeti Gargzduose jokiose savo rogese nesijautei, o kad tu kaifuoji niekam is to jokios naudos.
2020-09-28
+30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.