Nuotr.: REUTERS - Scanpix
Nuotr. REUTERS - Scanpix

Lorenzo Brownui tapus Ispanijos piliečiu, nepasitenkinimą rodo ir patyręs Ispanijos krepšinio vilkas Rudy Fernandezas.

Lorenzo Brown

Lorenzo  Brown
Komanda: Kazanės UNIKS
Pozicija: SG
Amžius: 31
Ūgis: 198 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Džordžija, JAV

Ispanijos nacionalinės rinktinės kapitonas savo vardo krepšinio stovykloje pateikė nuomonę apie daug diskusijų sukėlusią situaciją.

Ispanams natūralizuoti Browną prireikė, kai Ricky Rubio plyšo sausgyslė, o Sergio Rodriguezas pasitraukė iš rinktinės. 31-erių Brownas su ispanų marškinėliais žais jau 2022 m. Europos čempionate.

„Apie tai jau sakiau prezidentui (Ispanijos krepšinio federacijos prezidentui Jorge Garbajosai BasketNews past.) ir kaip kapitonas turėjau tai padaryti, – sakė Fernandezas. – Man tai neatrodo teisinga. Pats iš žiniasklaidos sužinojau, kad jie natūralizavo žaidėją, kuris neturi jokio ryšio su šalimi.“

Taip pat Fernandezas pridėjo kitus natūralizavimo pavyzdžius, kurie jam atrodė logiškesni.

„Esu žaidęs kartu su Nikola Mirotičiumi ir Serge'u Ibaka. Jie yra užsieniečiai, bet treniravosi Ispanijoje nuo jauno amžiaus. Šiuo atveju jie turi ryšį su šalimi“, – sakė Fernandezas.

Be to, Fernandezas pateikė savo nuomonę dėl pasikeitimo Madrido „Real“ vyr. trenerio poste.

Darbus tęsti norėjęs Pablo Laso klubo sprendimu buvo patrauktas iš kėdės dėl sveikatos būklės, o jo vietą užėmė asistentas Chusas Mateo.

„Klubas priėmė sprendimą ir turime jį gerbti, – pasakojo Fernandezas. – Pablo sezono pabaigoje patyrė infarktą, bet jis turbūt matė save ir toliau treniruojantį. Tačiau klubas to nematė.

Esame klubo žmonės. „Real“ yra aukščiau visko, nesvarbu tu legenda, ar ne. Galiausiai esame atletai, kurie priklausome klubui.“

Fernandezo sutartis su Madrido ekipa baigėsi šią vasarą. Anksčiau skelbta, kad „Real“ sieks išsaugoti 37-erių puolėją.

Ispanas praėjusiame Eurolygos sezone rinko po 6 taškus, 3 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 7,5 naudingumo balo.

Komentarai:
Gerai,jog dar yra ten blaiviai mąstančių žmonių,nes Garbajosa visai išprotėjo.Kažkada Rubio buvo paimtas į rinktinę vos 16 metų,rinktinėje jis užaugo.Dabar yra 18 m.Nunezas,dabar PČ matome 17 m.puikų įžaidėją DeLarrea.Tai juos juk gali imti ir auginti,kaip su Rubio padarė.Bet ne,sugalvojo tokią nesąmonę,gėda jiems.
2022-07-09
+4
Atsakyti
Klajoklis
Ar tikrai foto Lorenzo Brown? Aš matau ten Tyus Edney su barzda.
2022-07-09
+1
Atsakyti
Escpert
Lietuvoje galetų žaisti Lamelo Ball, nuo mažumės Lietuvoje žaidė
2022-07-09
+28
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
LKF, stumkit projekta, kad top 20 rinkti iu megali isvis naturalizuot (naturalizacija buvo skirta silpnoms rinktinems pakelti).
2022-07-08
+25
Atsakyti
Anonimas
Jei padarytų, kad negali išvis natūralizuot, tai tada mes nebegalėsim Brazdeikio turėt, kuris skaitosi natūralizuotas :D
2022-07-09
-2
Atsakyti
Yy
Kaip jausis tas roberis, kai komandos draugai viesai kalba, kad jo nenori rinktineje 😁 pagarba ispanu zaidejams, garbachosa siuksle buvo, toks ir liko. Geda, pasaulio cempai, o izaideja ima janki.
2022-07-08
+29
Atsakyti
Anonimas
Man patiko vienas komentaras feisbuke, vienas žmogus klausė: Ar Lorenzo turi ryšių su Ispanija? Kitas atsakė: Taip, Lorenzo skamba ispaniškai :D
2022-07-08
+79
Atsakyti
Tukanas
:DDDDDDDDDD
2022-07-08
+14
Atsakyti
Darko
ne, seniuk, IBAKA IR MIROTIČ irgi nera teisinga
2022-07-08
+27
Atsakyti
Neužteko, kad Tobey, kuris niekuo nesusijes su Slovėnais žaidžia. Tai dabar ir Brownas už Ispanus lakstys... Šiaip atrodo, kad mums koks skirtumas, bet kai pats nukenti nuo tokiu rinktinių, tada nelabai smagu būna. Ir kas svarbiausia tokiem rinktinių legionieriam, daug lengviau žaist, nes jie nejaučia jokios atsakomybės prieš šalį.
2022-07-08
+29
Atsakyti
Tukanas
jo pritariu. Ir manau geriau pralaimeti su sudetimi kurioj tik lietuviai zaidzia, negu laimeti, bet su amerikieciais sudetyje. Bet as dziaugiuosi ir didziuojuosi kad mes nenusileidom iki apgailetino lygio kad imti kitasalius zaisti uz Lietuvą.
2022-07-08
+16
Atsakyti
Tukanas
Pasakė visišką tiesą. Bet jis gali turėt biški problemu nuo vadovybes už tokius pasakymus dėja..Sunku suprasti dėl ko, bet kažkodėl, kaikuriom šalim nebesvarbu, kokios tautybes žaidžia žmonės už jų šalį, svarbiausia, kad ta šalis laimėtų....Bet tai isvis nera logiskas...Nežinau kaip kitiems, bet asmeniškai yra didžiulis skirtumas kas žaistų už Lietuvą. Gi pats pagrindinis džiaugsmas ir pasididžiavimas ir yra kai laimi Lietuvos komanda kurioje zaidzia LIETUVIAI, nes mes pasauliui parodom, kad esam krepšinio šalis, kad lietuviai gerai žaidžia kašę. Užsienyje apie Lietuva žino, kaip krepšinio šalį. O dabar isivaizduokit kokie keli amerikieciai zaistu uz musu rinktine, tai kad ir laimetu, koks cia dziaugmas, jei ne ne lietuviai laimejo o amerikieciai...praranda sportas idomuma tada deja
2022-07-08
+9
Atsakyti
Nuo kokios vadovybės? Tipo, nuo federacijos? Jau kaip bijo Rudis tos federacijos... Jis jau viską su rinktine pasiekęs. Legenda, kad ir kaip kadaise jo nemėgdavom. Jo statusas toks, kad federacija prieš jį nieko negali padaryti.
2022-07-08
+4
Atsakyti
pernelyg daug tridaliojimo. aš su mielu noru norėčiau jei Lt pavyktų įkalbėti pajėgų legionierių kad ir iš nba.
2022-07-08
-43
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.