„Lietuvos rytas“ išsigelbėjo per paskutinę minutę
„Lietuvos rytas“ išsigelbėjo per paskutinę minutę
Nuotr. lsu.lt
Dešimties taškų persvarą per minutę iššvaistęs Kauno r. „LSU-Atletas“ (3-20) sensacijos pateikti nesugebėjo. Didžiąją rungtynių dalį pirmavę Edo Nickaus auklėtiniai 82:83 (27:21, 17:14, 19:28, 19:20) nusileido pergalių seriją pratęsusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ (13-0) klubui.

Rungtynių žaidėjas
Renaldas  Seibutis
PTS 21 | REB 7 | AS 7 | ST 3
Rungtynes aktyviau pradėjo „LSU-Atletas“ – net 11 taškų per kėlinį pelniusio Karolio Babkausko vedami kauniečiai po pirmo ketvirčio turėjo 6 taškų persvarą (27:21).

Antrame kėlinyje Nickaus auklėtiniai įsibėgėjo dar labiau. Po Tomo Urbono dvitaškio šeimininkų persvara pirmą kartą šoktelėjo iki 10 taškų (35:25).

Visgi „Lietuvos rytas“ atsigavo po didžiosios pertraukos. 17:5 spurtą surengę LKL vicečempionai po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (59:58).

Lemiamą kėlinį net 8:0 spurtu pradėję „LSU-Atleto“ krepšininkai susikrovė 8 taškų persvarą (71:63). Visgi netrukus vilniečiai taip pat atsakė spurtu ir išsiveržė į priekį (72:71).

Kauniečiai pasiduoti nė neketino – surengė dar vieną 11:0 spurtą ir likus 48 sekundėms pirmavo 10 taškų persvara (82:72).

Tačiau tada sekė tikras krepšinio spektaklis. Po minutės pertraukėlės į aikštelę žengę vilniečiai sukūrė tikrą stebuklą – Martynas Gecevičius smeigė tritaškį, pražangą išprovokavęs Gediminas Orelikas pataikė visus 3 baudos metimus, o kamuolį pavogęs Renaldas Seibutis pataikė iš po krepšio ir likus 36 sekundėms deficitą sumažino iki 2 taškų (80:82).

Kitoje atakoje Paulius Malašauskas prametė dvitaškį nuo lentos, o prie baudų metimo linijos stojęs Seibutis likus 12 sekundžių pataikė tik pirmą baudos metimą (81:82), tačiau vilniečiai sugebėjo atsikovoti kamuolį po varžovų krepšiu.

Pakartotinė vilniečių ataka baigėsi Urbono stogu Orelikui, tačiau kauniečiai vėl nesugebėjo atsikovoti kamuolio po savo krepšiu, o likus 3 sekundėms Aleksandaras Petrovičius paprašė minutės pertraukėlės.

Po pasitarimo sostinės krepšininkams viskas susiklostė daug sėkmingiau. Orelikas pataikė dvitaškį iš po krepšio ir persvėrė rezultatą (83:82), o 2 sekundes turėjęs Žygimantas Skučas nepataikė tolimo metimo ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

„Lietuvos rytas“ išlieka vienvaldžiu Lietuvos pirmenybių lyderiu. Šį sezoną vilniečiai LKL pergales šventė visose 13-oje rungtynių. 

Savo ruožtu „LSU-Atletas“ su vos 3 pergalėmis ir 20 pralaimėjimu skęsta turnyrinės lentelės dugne. 

Kitas LKL rungtynes „Lietuvos rytas“ žais tik po mėnesio – kovo 29 dieną susitiks su Alytaus „Dzūkija“ ekipa.

Tuo metu „LSU-Atletas“ kitą savaitę kovos su Prienų „TonyBet“ komanda.

„LSU-Atletas“: Karolis Babkauskas 22 (6/14 trit., 4/4 baud., 6 atk. kam., 8 rez. perd., 25 naud. bal.)), Tomas Urbonas 17 (8 atk. kam.), Žygimantas Skučas 16 (12 atk. kam.), Taurantas Tamošiūnas 12, Paulius Malašauskas 7 (11 rez. perd.).

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 21 (9/13 dvit., 3/4 baud., 7 atk. kam., 7 rez. perd., 33 naud. bal.), Juanas Palaciosas 18 (7 atk. kam.), Martynas Gecevičius 17, Gediminas Orelikas ir Darius Songaila po 10.

Edas Nickus („LSU-Atleto“ vyr. treneris): „Norėčiau pasakyti visiems kritikams, kad turime puikią komandą. Jei būtų sudarytos geresnės sąlygos, nuveiktume dar daugiau. Gaila, kad mūsų komanda niekam neįdomi, tačiau joje žaidžia ne vienas talentingas krepšininkas. Šiandien parodėme, ką galime. Gaila, kad pralaimėjome, pergalė būtų didelė paskata tobulėti. Jei komandą sustiprintume talentingais krepšininkais, nustebintume ne vieną varžovą. Džiaugiuosi, kad šiandien susirinko daug žiūrovų, dėkoju už palaikymą. „Lietuvos rytas“ mūsų neįvertino, tačiau ir mes kovėmės puikiai. Šis pralaimėjimas, kaip pergalė“.

Aleksandaras Petrovičius („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Aikštės šeimininkai sužaidė puikias rungtynes. Pataikė iš įvairių padėčių, kovojo negailėdami jėgų. Mes prastai nusiteikėme rungtynėms, žaidėme nesusikaupę, darėme neleistinų klaidų. Tam įtakos turėjo ir įtemptas rungtynių grafikas, žaidžiame daug rungtynių, neturime laiko poilsiui.“

Lemiamos rungtynių akimirkos:

http://youtu.be/24G8NWQxjU4

Komentarai:
11 tasku per 40 sekundziu vau
2014-03-02
-3
Atsakyti
Kas ta degalinė? Galit neaiškint, jei norite, kad ant jūsų komandos nebūtu varoma patys taip nesielkit..

Labai nesenai LR snargliukai kritikavo Žalgirį kad tas ,,sunkiai" laimėjo prieš LSU komandą.Nors tas sunkiai" nmebuvo 1 taško skirtumas.Ei tai kur gi jūs kritikai??? Niekas net nesiginčija,kad LR stipresnė komanda,bet kai nenusiteikiama kovai tai gali gauti ir nuo auksaiderių.Taip gali būti ir kitoms komandoms.Taigi vaikigaliai baikit vieną kartą kritikuoti Žalgirį po kiekvieno mačo,nes tai dar ne szono pabaiga.... DAR KARTĄ KARTOJU NETOLERUOJU NE LR KOMANDOS, O JOS FANŲ LOJANČIŲ ANT ŽALGIRIO KURIE PATYS NEŽINO KODĖL

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-01
-12
Atsakyti
P.S. Atleto jaunimas tikrai saunuoliai. Siek tiek pasimete paskutine minute, issigando, kad gali laimeti pries Ryta, bet nepaisant to tikrai suzaide puikias rungtynes :)
2014-03-01
-7
Atsakyti
Eurovizijos_princasDegelines fanai vare, kad 100 proc. teisejai istrauke Ryta. Tik nei vienas nebuvo mates kaip ta pabaiga klostes. Kai yra vaizdas - nebeliko tokiu komentatoriu.


Tai jie ten tam baznytkaimyje nelabai intelektu pasizymi, nelinke mastyti :)) Jie remiasi tokiu autoritetu kaip H.Daktaras, D.Butkute ir kt. lozungais ir su mielu noru cituoja kalejimo zargonus :) Su pergale ryto fanus !
2014-03-01
+14
Atsakyti
Degelines fanai vare, kad 100 proc. teisejai istrauke Ryta. Tik nei vienas nebuvo mates kaip ta pabaiga klostes. Kai yra vaizdas - nebeliko tokiu komentatoriu.
2014-03-01
+8
Atsakyti
Fantastiska pabaiga! Atlosti 8 pts per 14 sek zaidimo laiko? O po dar ir dar ir laimeti! Pirma karta matau. Tikrai fantastika. Aisku nenusiteike vyrai, o lsu motyvuoti buvo. Pasiseke Rytui, jau kelinta karta Lkl!! Beje lab juokinga kad lr-lsu daugiau komentaru ir susidomejimo nei zal-mun eurolygoj! Lkl daros vis idomesnis!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-28
+8
Atsakyti
Teisintis nėra ko, bet patys suprantate, kad didesnėms komandoms būdinga atsipalaiduoti prieš gerokai silpnesnes. Žalgiris šiemet tą puikiai rodo, Rytas irgi. Tik pastarajm kur geriau baigiasi viskas.

Taip pat akivaizdėja strategija žaidimo prieš du grandus - mesk kuo daugiau trajakų, o vdrug pataikysi. Atletas išsviedė 29!!
2014-02-28
-2
Atsakyti
PalaikomLietuvaGriztu namo is rungtyniu Dzukija-Neptunas, isijungiu BasketNews ziuriu vilnjieciai stebuklingai issigelbejo... pries LSU? GEDA geriau jau butu pra*ise, nes pergales neverti buvo tik vienam zmogui respect Orelikui matos, kad pamazu,pamazu issivaziouja,o komandai GEDA. Beje Dzukija-Neptunas 66-79.


O Seibučiui, kuris surinko 33 naudingumo balus, gėda? :D
2014-02-28
-13
Atsakyti
Griztu namo is rungtyniu Dzukija-Neptunas, isijungiu BasketNews ziuriu vilnjieciai stebuklingai issigelbejo... pries LSU? GEDA geriau jau butu pra*ise, nes pergales neverti buvo tik vienam zmogui respect Orelikui matos, kad pamazu,pamazu issivaziouja,o komandai GEDA. Beje Dzukija-Neptunas 66-79.
2014-02-28
+5
Atsakyti
"Tam įtakos turėjo ir įtemptas rungtynių grafikas, žaidžiame daug rungtynių, neturime laiko poilsiui.“

ka jis cia pjauna? zaidzia dvi rungtynes per savaite, ka jis kalbetu jei lostu kas antra diena kaip nba? bjauru klausyt tokiu sapalioniu.
2014-02-28
+3
Atsakyti
fuksioram ziauriai sekas,butu gave nuo tokios komandeles?ir dar is kurios du lyderiai isejo pries graju,nu jo
2014-02-28
+6
Atsakyti
Čia gal jie treniravosi kaip per 48 sek. įmesti 11 taškų? Tipo sakė Petrovič, kad su LSU turi būti treniruotė prieš Serbiją, tai gal toks ir planas buvo, kad per 48 sek. įmesti dviženklį taškų skaičių? Juokai juokais, bet nusiteikimas, tai tragiškas. Apie žaidimo kokybę sunku kažką sakyti, nes KREPŠINIO ŠALIS NEGALI PER NIEKUR TRANSLIUOTI. Juokas ima, kad tarkim JAV, kur kašis 3-4 sporto šaka vyksta net High-school rungtynių transliacija, o čia negali nacionalinio čempo parodyti. Ir dar plius lošia LKL lyderiai. KRČ GĖDA. Del transliaciju tai reikia skundus rasyt, nes blem krepsinio salis. Taip negalima daryt.

Apie diskusiju bei komentatoriu lygi geriau aplamai patyleti. Pasiziuri is sono tai atrodo kad apie krepsini bei ivykusias rungtynes niekam neidomu diskutuoti, svarbiausia is lempos imti bei ikisti komandas, kurios visai ne prie ko ar eilini syki pavaryti asmeniskumu porcija kitu forumo dalyviu atzvilgiu. Cia dergtis malonuma jauciat ar kaip?
2014-02-28
-4
Atsakyti
nei video nei foto nei komentaru, nezinau kas cia dirba ir vapse ar cia galima butu tai pavadinti darbu. jei neturit zmoniu, as galeciau uz minimuma, kuro tik uzpilkit, galeciau vazinet skersai isilgai imt interviu :D
2014-02-28
+3
Atsakyti
BlindaKauna skęsta neviltyje. Nusiraminkit vyrai, LKL finale vis tiek nebus degalinės komandos. Paisistenkit bent medinį medalį šiais metais iškovoti. Paskutinius tris metus LKL laimėjot, nes apgaudinėjot žaidėjus ir trenerius. Viską darėt skolon. Dabar pasibaigė visa tai ir reikia sąžiningai kovoti ir formuoti komadą iš realaus biudžeto, o ne iš oro. Ir pasibaigė jūsų orinės pergalės. Tiesa, eurolygoje dar pasisekė išeiti į Top16, nes jūsų grupė (neskaitant real), buvo silnesnė nei LKL. Kai sakoma silpniems sekasi ir kai kurie dalykai nukrenta kai grūdas aklai vištai.


tai Zalgiris nors laimejo, o rytas nors ir i skola gyveno, vistiek neistenge :)
2014-02-28
-21
Atsakyti
madnessTruputį ne į temą, bet ar jus matėt kleizos šukuoseną? Plaukus susirišęs į arklio uodegą :-D:-D:-D--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kas tau su jo šukuosena negerai? aplink arklio uodegas vaikštai, kad tokios asociacijos? manau vienas dalykas yra patogumas, praktiškumas, kitas dalykas pakeist savo stilių ir tuo pačiu atrodyt visai padoriai yra nieko blogo. Aišku, juokas juokais. :D
2014-02-28
-6
Atsakyti
Kleiza :) mergaite
2014-02-28
-4
Atsakyti
Truputį ne į temą, bet ar jus matėt kleizos šukuoseną? Plaukus susirišęs į arklio uodegą :-D:-D:-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-02-28
-17
Atsakyti
shannon_brownAzElAminasAzElAminasAzCIRKAS KONKRETUS TAS LKL..KIEKVIENAIS METAIS TAS PATS S..TEISEJVIAMS KIEMO LYGIO,TEISEJAM LIEPTA NELEISTI PRALAIMETI LRYTUI IR DARYK KA NORI..ar tu durnas ar tau su galva neblogai? gale turbūt ne Songaila gavo dvi puolime ir turbūt ne Songaila gavo technine, per ta atkarpaAtletas susikrovėė +10, bet patys kalti, kad nemoka išlaikyt pranašumo.Kauseli kalti,akd teisejai baudu nesvilpia?Nesu dar mates lkl rungtyniuu kur teisjai netrauktu lryto.o kur tu žėjai šitas varžybas leisk paklausti, jei per niekur nerodė? klounas eilinis esiPer translaicijas izuliais snukiais teisejai nieko nemato..per 10sekundziu 12tasku atlost..lipt turejo per galvas...Cia ir tokiem klounam kaip tu aisku turetu but..jei kamuolio per 5 sek nesugeba išmest eilinį kartą tai irgi teisėjai kalti?


Arba neleistinai neleidzia issimeti?
2014-02-28
+1
Atsakyti
sdf
iki ko rytas nusigyveno jei jau net pries atleta antrastes stubiklingai issigelbejo .. sensacija rytas laimejo!
2014-02-28
+6
Atsakyti
AzElAminasAzElAminasAzCIRKAS KONKRETUS TAS LKL..KIEKVIENAIS METAIS TAS PATS S..TEISEJVIAMS KIEMO LYGIO,TEISEJAM LIEPTA NELEISTI PRALAIMETI LRYTUI IR DARYK KA NORI..ar tu durnas ar tau su galva neblogai? gale turbūt ne Songaila gavo dvi puolime ir turbūt ne Songaila gavo technine, per ta atkarpaAtletas susikrovėė +10, bet patys kalti, kad nemoka išlaikyt pranašumo.Kauseli kalti,akd teisejai baudu nesvilpia?Nesu dar mates lkl rungtyniuu kur teisjai netrauktu lryto.o kur tu žėjai šitas varžybas leisk paklausti, jei per niekur nerodė? klounas eilinis esiPer translaicijas izuliais snukiais teisejai nieko nemato..per 10sekundziu 12tasku atlost..lipt turejo per galvas...Cia ir tokiem klounam kaip tu aisku turetu but..


jei kamuolio per 5 sek nesugeba išmest eilinį kartą tai irgi teisėjai kalti?
2014-02-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.