Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

2020-2021 m. Eurolygos sezonas turėtų startuoti jau spalio 1-ąją, o tinklalapiui „BasketNews.lt“ pavyko sužinoti, kokia tvarka bei formatu vyks artėjančios pirmenybės.

Šios taisyklės galios ir bus itin aktualios dviem Lietuvos klubams – Eurolygoje žaisiančiam Kauno „Žalgiriui“ bei Europos taurės turnyre dalyvausiančiam Panevėžio „Lietkabeliui“. Apie jas pirmiausia paskelbė „24sek.lt“ žurnalistas Rokas Pakėnas.

Eurolyga yra užsibrėžusi tęsti sezoną bet kokia kaina, o išimtims vietos praktiškai nėra.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, koronaviruso atvejai klubuose nebus laikomi priežastimi, kodėl dvikova neturėtų įvykti. Jeigu tarp komandos žaidėjų, trenerių ar personalo narių būtų aptiktas vienas ar daugiau COVID-19 atvejų, tuomet šie asmenys turėtų saviizoliuotis, tačiau likusiai ekipai tektų dalyvauti rungtynėse pagal Eurolygos sudarytą tvarkaraštį.

Klubas turėtų registruoti bent 8 žaidėjus, jog susitikimas galėtų įvykti. Jei tokio skaičiaus surinkti nepavyktų, tuomet komandai būtų įrašomas techninis pralaimėjimas 0:20.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Eurolygos klubai turės teisę pakeisti vienerių rungtynių laiką daugiausiai du kartus, tačiau toks leidimas bus suteiktas tik tuo atveju, jei tai leis turnyro tvarkaraštis.

Jeigu Eurolygos tvarkaraštis būtų užimtas ir pakeisti susitikimo dienos ar laiko nebūtų galima, tuomet namų komandai būtų įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20. Tokia nuobauda galiotų net ir tuo atveju, jeigu rungtynių surengti neleistų šalių vyriausybių priimti saugumo reikalavimai dėl pasaulyje tvyrančios koronaviruso pandemijos.

Jei likus 15 dienų iki susitikimo pradžios bus aišku, kad viena iš komandų negalės surengti rungtynių, tuomet ji turės informuoti Eurolygos vadovus apie alternatyvią areną, kurioje dvikova galėtų įvykti. Neįvykdžius šios sąlygos per 24 valandos nuo Eurolygos prašymo, susitikimo vietą išrinks pati Eurolyga.

Visas perkeltų rungtynių organizavimo išlaidas turėtų padengti namų komanda, nebent dvikova negalėtų įvykti dėl svečių ekipos kaltės. Tokiu atveju šias išlaidas abu klubai dalytųsi pusiau.

Maža to, į susitikimą neatvykusiai komandai būtų skirta nuo 100 iki 200 tūkst. eurų siekianti bauda. Už pasikartojusį neatvykimą į rungtynes klubui būtų skiriama nuobauda nuo 200 iki 300 tūkst. eurų.

Nusižengusi komanda taip pat turėtų padengti TV transliacijų teisių turėtojams ir Eurolygos partneriams sukeltus finansinius nuostolius.

Jeigu į rungtynes neatvyktų abu susitikime pasirodyti turintys klubai, tuomet abi komandos gautų techninius pralaimėjimus rezultatu 0:20. Atvykimu į rungtynes bei apgyvendinimu viešbučiuose turės rūpintis patys klubai.

Eurolyga taip pat užsibrėžė, kad reguliarusis sezonas turėtų baigtis balandžio 13-ąją, o atkrintamosios – gegužės 5-ąją. Vis dėlto susidarius neeilinėms aplinkybėms, šios datos dar galėtų būti keičiamos.

Tuo metu Europos taurė savo reguliarųjį sezoną turėtų užbaigti gruodžio 22-ąją, o „Top 16“ etapo rungtynes – vasario 23-iąją.

Jeigu sezonas vis tik būtų sustabdytas ir pratęstas tik po tam tikros pertraukos, siekiant nuspręsti, kurios komandos patenka į kitą etapą, būtų remiamasi prieš sezono sustabdymą esančia turnyrine lentele.

Komentarai:
Vidas
Na matant tokias akivaizdžiai nesąmoningas taisykles, džiugu, kad Žalgiris turi 15 žaidėjų ir jei keli žaidėjai dėl koronos ir atkristų, tai nebūtų didelės bėdos kuo juos pakeisti.
2020-09-19
+6
Atsakyti
Eurolyga pati sau kišasi pagalius į ratus. Pasibaigus 10metu licenzijom klubai gali pereit į FiBa iš šito balagano...
2020-09-18
+19
Atsakyti
In vino veritas
Nu sprendziant is aprasytu taisykliu, tai Eurolygos sezonas bus visiska nesamone. Pasiruoskim is anksto, kad pamatysim tokiu cirku, kokiu dar niekad nesam mate. Nes tiesiog nera jokiu sansu, kad ne vienas zaidejas jokioj komandoj neuzsikrestu. Ir saviizoliacija turejusiems kontakta yra taikoma ne be reikalo. Isivaizduokit, kokia gresme iskyla komandai, kuri tures zaisti su ta komanda, kurioje yra uzsikretes zaidejas. Uzsikretimo grandine nebus nutraukta ir virusas tokiu budu lengvai isplis ir po kitas komandas. Dar kitas dalykas, o kaip su atskiru saliu nustatytu tvarku laikymusi? Tarkim, uzsikrecia kas nors is Zalgirio zaideju ar treneriu. Pagal galiojancia tvarka, visa komanda privalo 14 dienu izoliuotis, negali nei treniruotis, nei tuo labiau keliauti ir zaist rungtyniu. Klubas tokiu budu yra pastatomas i neimanoma padeti. Arba yra priverstas sumoket drakoniskas baudas Eurolygai, arba pazeidinet savo salies nustatyta tvarka, irgi moket baudas ir abiem atvejais kelt gresme aplinkiniu sveikatai ir gal net gyvybei. Zodziu, sudas cia, o ne tvarka. Viskas suverciama ant klubu peciu, o Eurolyga nusiplauna rankas ir dar grasina baudom ir sankcijom. Lyg tai padetu. O dar didesne ironija ta, kad Europoj kaip tik drastiskai auga atveju skaicius, o Izraelis paskelbe karantina. Tai Maccabis jau kaip ir gali krapstyt pinigine.
2020-09-18
-9
Atsakyti
Crystal Bradd
Aš beveik pasidaviau gyvenime, kai mano vyras pasakė, kad nori skyrybų, nes tai mane nustebino. Aš paklausiau jo, kokia problema, bet jis tiesiog pavargęs ir dabar domisi kita moterimi, tada mano instinktas man pasakė, kad kažkas negerai su juo, nes tai yra taip neįprasta, draugė supažindino mane su galingu vyru, vadinamu dr. Ajayi, ji man pasakė, kad jis yra tas žmogus, kuris po 2 metų skyrybų grąžino savo vyrą namo, aš parašiau burtų ratuką ir paaiškinau savo situaciją jam jis pasakė, kokia yra problema ir ką reikia padaryti, kad mano vyras persigalvotų dėl skyrybų, aš vykdžiau daktaro Ajayi nurodymą ir per dvi dienas pradėjau patirti savo vyro gėrį ir jis pasakė man jis nenori skyrybų, bet nori praleisti likusį gyvenimą su manimi. Jei susiduriate su bet kokia situacija, kurios jums nepatinka santuokoje ar santykiuose, susisiekite su dr. Ajayi savo „Viber“ arba „Whatsapp“ numeriu: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com
2020-09-18
-9
Atsakyti
Nu
nors vieni galva galvoja
2020-09-18
-5
Atsakyti
vilnietis
Kas cia per BRIEDAS? Speju sis eurolygos sezonas baigsis skandalu.
2020-09-18
+1
Atsakyti
Antanas
Zal.marge yra eurolygos geda
2020-09-18
+6
Atsakyti
Spectre
tai tada nerealiai skamba zaideju skolinimas ar panasei. i isvykas tures minimaliai 15 zaideju vaziuot
2020-09-18
-19
Atsakyti
Keista
nesupratau prie ko cia pinigines baudos, ka tas klubas gali padaryti jei tarkim uzsikres puse komandos
2020-09-18
+2
Atsakyti
Su
viskas super. sezonas bus . taisykles protingos.
2020-09-18
+14
Atsakyti
Mazdaug
"Permetame visas atsakomybes klubams ir dar papildomai pinigo pasidarysim is baudu"
2020-09-18
+14
Atsakyti
Anonimas
Tai jeigu zaidejas bent vienas uzsikrete, tai visa komanda min 10 dienu turi karantinuotis, tai apie kokias cia rungtynes peza? Kol nebus vakcinos tarptautines varzybos ant snargliu kaba.
2020-09-18
-9
Atsakyti
Donce
O tai bus motyvacija klubam tiesiog klastot testu rezultatus, ten kokioj rusijoj isvis nebus problemu.. :D
2020-09-18
+6
Atsakyti
:))
Tai ko gero daug rungtiniu laimes Zalgiris 0/20, nes kitur situacija daug prastesne, bet super del to kad zaidejai bus samoningesni..
2020-09-18
+6
Atsakyti
LOL
šaudo sau į kojas ir tiek žinių. Konkuruoja su FIBA kas daugiau kulku į save paleis...Per daug šalių dalyvauja, galėjo kažkokia alternatyvą sukurti tarkim kaip PČ ar EČ su kokiais 3 etapais ir tiek pat arenu.Sezonas baigsis dar iki naujųjų.
2020-09-18
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.