Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Artėjantį antradienį turėtų paaiškėti, kas stos už Lietuvos vyrų rinktinės vairo, o kaip vienas iš kandidatų užimti šią vietą yra Antanas Sireika.

Vydas Gedvilas lapkričio 5-ąją tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė, jog trenerių asociacija būtent „Šiaulius“ treniruojantį Sireiką siūlys kaip savo kandidatą užimti Lietuvos rinktinės stratego postą.

2003-ųjų Europos čempionas Sireika „etaplius“ pateiktame videoreportaže pakomentavo pasirodžiusias naujienas.

„Dirbu treneriu 41 metai ir kvietimas į rinktinę yra kaip paskatinimas, – kalbėjo 63-ejų specialistas. – Noriu pasakyti, jog čia yra tik federacijos pasiūlymas ir trenerių asociacijos vadovui Gedvilui pasakiau, kad galite siūlyti, bet čia nei sutikimas, nei oficialus pasiūlymas. Tai yra vienas balsas iš LKF valdybos. Gal per anksti mane kalbinate kaip rinktinės trenerį.“

Sireika pripažino, jog vadovauti rinktinei yra didelė atsakomybė, tačiau specialistas nuo jos nebėgtų.

„Eurolygos treneriai negali (treniruoti), o dabar paskirti užsienietį ar mažiau žinomą asistentą... Aš nieko prieš, gal ir jiems bus pasiūlyta. Asmeniškai, krepšinis ar Šiaulių, ar Lietuvos yra mano gyvenimas. Negaliu būti abejingas, nors ir suprantu, kad čia yra ne tik karšta kėdė, bet ir lipi ant neužkurto laužo. 

Mano oda sustorėjo per tiek metų, turiu daugiau ramybės ir negalvoju, kas bus, jei bus. Kiekviename darbe gali greitai pakilti ir sudegti“, – pasakojo Sireika.

Treneris taip pat pridėjo, jog krepšinyje negalima gyventi praeitimi.

„Niekada nesakau, kad turiu daug patirties, – tęsė buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas. – Patirtis yra man po kojomis, bet ji nėra dabartinio darbo esmė. Kiekvieną dieną reikia dirbti kitaip nei vakar. Dabar reikia žaisti šiuolaikinį krepšinį ir mano kolegos sako, kad duodu tokių dalykų, kaip dar niekas nematęs. 

Man suteikia džiaugsmo, kad galiu savo profesijoje kurti, o ar tai duos rezultatus, bus matyti. Praeitimi negyvenu ir visus to mokau. Senesnis amžius ar ne, svarbiausia, kad mintys būtų šiuolaikinės.“

Komentarai:
Anonimas
reikia jamt El Crapo
2019-11-07
+3
Atsakyti
Rimvi
Nežinau, man po to aukso EČ vis tiek Sireika vertas pagarbos. Ir tikrai norisi jam ta šansą suteikti. Tikiu,kad jis gali. Čia tas variantas kai treneris turi patirties, turi vėl didelį norą ir širdį atiduoti už rinktinę ir jam šansas įrodyti,kad jį nurašė visi. Tikiu,kad gali daug gero padaryti..
2019-11-07
+4
Atsakyti
medis
Antanas ko gero vientelis treneris, kuris tinka prie šitos sudėties ir sitacijos. Nebus languose čia tų super žvaigždžių, o bus Bendžius, Girdžiūnas ir Janavičius su kompanija. Dar gal kokį Birutį išleis Žalgiris. Su tokiais grajokais Sireika be problemų susitvarkys, sustatys puolimą, o Maskoliūnas galės asistentų dirbti, jei jau čia skelbia, kad Žalgiris nedarys kliūčių prisijungti prie rinktinės. Va su kuo į Olimpiadą važiuoti jau kitas klausimas. Bet prie Antano filosofijos manau būtų ką ir Saboniukui su JV veikti. Šitiem pacanam reikia laisvės, o ne rėmų į kuriuos Adomaitis juos buvi įspraudęs. Antanas tą turi.
2019-11-06
+1
Atsakyti
As
saunuolis antanas protingas vyras man butu smagu jai jis butu treneris rinktines visada svajojau idomus zmogus lb palaikau ji
2019-11-06
+3
Atsakyti
va taip va ir sminga LT krepsinis i bedugne kai tie kas atsakingi uz kadrus remiasi ne faktais ir logika,o pamastymais "o gal kaip nors" ir i atsakingus postus skiria arba visai zalius ir nieko neirodziusius,arba seniai nurasytus veikejus.trenerio kokybe apsprendzia jo pasiekimai klubiniame krepsinyje,ir jei ten esi niekam neidomus,vadinasi ir esi niekas.ar LT krepsinis jau nusileido zemiau plintuso jei tokie treneriai vadinami kandidatais?o tai kuo Seskus ar Vaisvila blogesnis?NKLe gerai paieskojus gal atras perliuku? :D
2019-11-06
-2
Atsakyti
Gal ir gerai visai butu
2019-11-06
+4
Atsakyti
2003
Sireika treniruodamas Unics turėjo vieną labai stiprų sezoną. 2 vieta Rusijos čempionate, pusfinalis Eurocupe. Ir vieną labai skaudų su Žalgiriu, kai nepateko į Eurolygos Final 4 po Sharp fantastinio tritaškio. Autoriteto, patirties vyr. trenerio pareigose aukštame lygyje daugiau už visus likusius kandidatus sudėjus. Tik jau dešimtmetį netreniravo stipraus klubo.
2019-11-06
+2
Atsakyti
djgaffer
Nu,jei nepavyks Kairio paimt,tai Sireika ir nieko variantas.Daug patirties,Europos čempionas,mėgsta greitą žaidimą ir puolamąjį krepšinį.Kas jame patinka,kad jaunimui daug šansų duoda ir prie jo atsiskleidė ne vienas žaidėjas.Dar leidžia žaidėjams improvizuoti,kas yra pliusas.Taip kad,gal ir nieko variantas būtų.
2019-11-06
+17
Atsakyti
V
Pagarba Sireikai ir net kalbų negali būti apie jokį kitą trenerį šitoj situacijoj. Ramus, patyręs, puikus psichologas.
2019-11-06
+14
Atsakyti
untano traukinys jau seniai nuvaziavo,po 2003 sekmes nieko bent kiek panasaus jam ir nepavyko sukurt.o galimybe laimet auksa gavo tik todel kad buvo Zalgirio treneris(ir net su Saboniu ir kruva geru zaideju susimove lemiamu momentu).apie tai kaip jis susimove 2004 olimpiadoj visi puikiai zino,o klubiniam krepsinyje jis tinkamas tik siauliams ir panasaus lygio klubams todel butu labai keista jei untana pasodins i vyr trenerio posta.nors is kitos puses,sabo zenta treniruoja,gal paims i rinktine
2019-11-06
-20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.