Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Tituluotasis Željko Obradovičius nusprendė palikti Stambulo „Fenerbahče“ ekipą, o kartu su serbo išvykimu ženkliai keisis ir Turkijos komandos veidas.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
78,1
Pelno taškų: 78,1
Taiklumas: 48,3%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 107
Blogiausias pasiekimas: 55
Daugiausia pelno: Nando De Colo

Žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas tinklalapyje SDNA pasidalijo savo blogu, kuriame išdėstė mintis apie veikiausiai sumažėjusius „Fenerbahče“ klubo tikslus bei ženkliai kritusį biudžetą žaidėjų atlyginimams.

Sulakas yra užsitarnavęs reputaciją, kaip žurnalistas turintis ryšių „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“ stovyklose bei atskleidė, kad „Fenerbahče“ ekipa jau susisiekė su Kauno „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

Pateikiame Sulako mintis iš jo blogo SDNA tinklalapyje:

„Apie Željko Obradovičiaus išvykimą būtų galima pasakyti daug ką. Mes jo sprendimo laukėme ne pastarąjį mėnesį, o nuo sausio ar gal net gruodžio. Žinojome, kad „Fenerbahče“ vadovybė mažins biudžetą ir tai, jog Željko norėjo dirbti su dideliu biudžetu, kaip ir visada buvo įpratęs.

Visi galvojo, kad jis kitam sezonui į Stambulą negrįš. Europoje Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelona“ ir kitos didžiosios komandos turi trenerius. Željko neturėjo daug pasirinkimų, tad jis nusprendė artėjantį sezoną atsipūsti.

Manau, kad „Fenerbahče“ taps komanda, kovosiančia dėl vietos atkrintamosiose. Nuo šiol jie sezono nebepradės kaip favoritai laimėti titulą, tačiau kaip komanda, siekiančia patekti į pirmąjį aštuntuką.

Komanda nuo pat sezono pradžios nekels tikslų laimėti titulų. Pirminis tikslas bus patekti į Eurolygos atkrintamąsias, kaip tą siekia padaryti „Panathinaikos“, „Olympiakos“ ar „Maccabi“. Po to bus stengiamasi žengti dar vieną žingsnį į priekį ir stebėti, kaip klostosi situacija.

„Fenerbahče“ kitą sezoną turės bendrą 20 mln. eurų biudžetą, iš kurio 12 mln. bus skirti žaidėjų kontraktams. Kaip ir sakiau, komanda bus pajėgi kovoti aukščiausiame lygyje, bet pirminis jos tikslas bus patekti į atkrintamąsias.

Manau, kad komandos vadovai iš pat pradžių bandys ieškoti užsieniečio trenerio. Jeigu nebus rastas Šarūno Jasikevičiaus arba Željko lygio treneris, tuomet „Fenerbahče“ atsisuks į Turkijos trenerius. Nemanau, kad „Fenerbahče“ pavyks prisivilioti aukščiausios klasės strategą. Ir nors, treneris iš Turkijos nebus pirmasis jų pasirinkimas, jiems teks su tuo susitaikyti.

Sirgaliams tai nėra lengva. „Fenerbahče“ turi didelę fanų bendruomenę ir toks kardinalus perėjimas kels problemų. Be abejo, dar turime sulaukti, kurie žaidėjai paliks komandą ir kas juos pakeis. Vien iš turkų sudarytai vadovybei bus sunku privilioti tokius krepšininkus, kokius priviliojo Obradovičius ir Maurizio Gherardini.

Željko už savęs palieka įspūdingą palikimą, apie kurį Turkijos krepšinio fanai negalėjo nė pagalvoti. „Fenerbahče“ keturis kartus pateko į Eurolygos finalo ketvertą. To niekada nebuvo prieš tai. Turkijos krepšinis nebuvo pratęs prie tokios sėkmės. Željko su savimi išsineša apdovanojimus, kurie manau, nebus pakartoti per artimiausius metus.

Dabar „Fenerbahče“ komandai atėjo laikas susitaikyti, kad daugelyje rungtynių jie nebus favoritai. Kitą sezoną jie nebus favoritai jokiame turnyre. Bus smagu stebėti šį procesą. Klube bus pasikeitimų ir pamatysime, kaip viskas susiklostys.

Kalbant apie trenerį, galintį pakeisti Željko, pasikartosiu. Manau, kad „Fenerbahče“ iš pradžių medžios užsienietį trenerį. Klubo administracija jau kalbėjo su Šaru ir stengsis su juo palaikyti ryšį. Nepaisant to, šiuo klausimu esu pesimistas ir manau, kad jiems prisivilioti Jasikevičiaus nepavyks. Taigi, realiausias scenarijus, kad naujuoju strategu bus turkas.

Mano prognozė, kad juo taps vienas iš šių specialistų: Željko asistentas Erdemas Canas, „Galatasaray“ strategas Ertugrulas Erdoganas arba Ufukas Sarica“, – savo bloge rašė Sulakas.

Komentarai:
esme
jei saras ieseina, tai treneriu galetu buti nors ir prunckiene - rezultatas +- panasus
2020-06-24
-5
Atsakyti
mm
jei obradoviciui siule 2mln, tai jasikeviciui daugiau 1.5mln nesiulys. Ir dar klausimas ar turkai ji ilgai laikys jei nesiseks. Manau jei butu toks 9 ar kiek pralaimejimu ruozas, ji atleistu. Jis dar neturi tokio autoriteto kaip zelko
2020-06-24
-1
Atsakyti
uz zalgiri
su 20mln biudzetu Jaska jau galetu rimtai kibt i atlapus grandams, todel speju jei pasiulys bent jau panasia alga, jis tikrai nevargs su tuo misku kuri jam gali pasiulyt Kaune
2020-06-24
+5
Atsakyti
fenerbache
Pasak zurnalisto Fenerbache prioritetas yra uzsienietis specialistas o pirmiausiai turkai taikosi i Jasikeviciu
2020-06-24
+2
Atsakyti
be sansu
Tik jau Geresnis klubo treneris palieka is kart jau Akis i Sara ar Fene ar Barca
2020-06-24
+4
Atsakyti
be sansu
Pyla is tuscio i kiaura Fene vadovybe is pradziu numato Kandidatus paskiau jau Kimba prie Saro nieko nepes
2020-06-24
-1
Atsakyti
vilnietis
Nu dar to betruko kad Saras keltusi kazkur "gesinti gaisro".
2020-06-24
+10
Atsakyti
djgaffer
Tai čia tik spėliojimai pas tą turką.Su Šaru visada susisiekia daug klubų,bet jis ištikimas Žalgiriui.Net galima koronai kažkiek padėkoti,nes Šaras tikrai nevyks į kitą šalį dabar ir rizikuos šeimos sveikata.Tai aš asmeniškai ramus dėl jo,liks Kaune dar bent metams tikrai.
2020-06-24
+5
Atsakyti
Anonimas
Tegul tik nejuokina. Su vidutiniokų komanda kur vienintelis sezono tikslas LKL auksas o eurolygoje kaip pasiseks tituluoti Jasikevičių #1 labai drąsu. Feneri bus tik 1 vieta visai kitokie reikalavimai neo žalgiryje
2020-06-24
+1
Atsakyti
jomajo
jei butu biudzetas fenerio kaip pries tai 5 metus buvo manau turetu jie realiu sansu,o dabar su tokiu vidutinisku biudzetu nemanau.Zalgiris sharui moka 900,jei Feneris pasiulytu ka siule obradoviciui 2mln gal dar ir svartytu kai toks didelis skirtumas,bet manau geri sansai kad liks sharas.
2020-06-24
+3
Atsakyti
Antanas
Chandzia nieku gyvu nepaliks kawno nes tik ten kasdien gali lakt iki ko.mos ir zaidejus du.basint
2020-06-24
-5
Atsakyti
mazoka priezasciu Sarui eit
ar taip, ar taip kovos del patekimo i top8. Kaune saugiau, nes nesekmes atveju niekas nevarytu lauk.
2020-06-24
-3
Atsakyti
Rimtas
Juokdariai
2020-06-24
-2
Atsakyti
Neiseis
neiseis saras manau. per daug nestabili padetis visur. ypac tokioj turkijoj ir feneri
2020-06-24
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.