Nuotr.: Marko Metlaš
Nuotr. Marko Metlaš
  • Lietuva draugiškose rungtynėse 68:72 nusileido Serbijai

  • Rezultatyviausiai žaidęs Marius Grigonis pelnė 18 taškų

  • Serbai mačo pabaigoje spurtavo 9:0

  • Statistika

Serbijos vyrų krepšinio rinktinė mačo pabaigoje pelnė 9 taškus be atsako ir palaužė didžiąją dalį pirmavusius Lietuvos krepšininkus. Stipriausios sudėties žaidę Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai mūsiškius pranoko 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
18
Dvitaškiai
57%
4/7
Atkovoti kamuoliai
6

Tai buvo antrasis lietuvių pralaimėjimas per trejas kontrolines rungtynes. Prieš tai mūsiškiai Pamplonoje 70:78 nusileido Ispanijai, o Klaipėdoje 80:60 susitvarkė su Suomija.

Lietuviai pirmavo kone viso susitikimo metu, o dar 38-ąją susitikimo minutę Lukas Lekavičius realizavo baudų metimus ir padidino mūsiškių persvarą iki 6 taškų (67:61).

Vis tik tuomet iniciatyvą į savo rankas perėmė ryškiausia vakaro žvaigždė Nikola Jokičius. Prieš tai Nemanja Bjelica smeigė tritaškį, Stefanas Jovičius pelnė taškus greitajame puolime, o niekieno neprižiūrimas Jokičius įkrovė iš viršaus ir išvedė šeimininkus į priekį – 68:67.

Lietuviai sėkmės prie Serbijos krepšio nerado, o jau prasidėjus paskutinei minutei Vladimiras Lučičičius dar kartą sudrebino krepšį dėjimu ir serbų persvara padidėjo iki trijų taškų (70:67).

Likus 16 sekundžių, Paulius Jankūnas stojo prie baudų metimų linijos, bet pataikė tik vieną baudą, o kitoje aikštelės pusėje šeimininkai realizavo abu metimus ir tokiu būdu įtvirtino pergalę.

Mačo pradžia lietuviams nieko blogo nežadėjo. Marius Grigonis pirmajame kėlinyje smeigė du tritaškius iš eilės, pridėjo taiklias baudas, o po Domanto Sabonio taškų pataikė dar vieną tolimą metimą ir Lietuva atitrūko dviženkle persvara – 15:3.

Antrajame ketvirtyje po Bjelicos taškų su pražanga serbai buvo priartėję iki 4 taškų (21:25), bet vėl Grigonio patraukta Lietuvos rinktinė prieš ilgąją persvarą išlaikė 6 taškų pranašumą (40:34). Puikiai pirmoje rungtynių dalyje žaidęs Grigonis buvo pelnęs kone pusę lietuvių taškų – 18.

Trečiojo kėlinio viduryje Vladimiras Lučičius realizavo baudas ir buvo persvėręs rezultatą serbų naudai, tačiau tuomet Sabonis pelnė taškus iš po krepšio, baudą pridėjo gerai įsiliejęs Martinas Gebenas, o lietuviai spurtavo 9:2 ir susigrąžino turėtą pranašumą (57:52).

Serbijos rinktinė: Bogdanas Bogdanovičius 18, Nemanja Bjelica 15, Nikola Jokičius 13.

Lietuvos rinktinė: Marius Grigonis 18, Mindaugas Kuzminskas 12, Domantas Sabonis 8.

Dainiaus Adomaičio komentaras:

Jono Valančiūno komentaras:

Mariaus Grigonio komentaras:

Komentarai:
Arvydas
paziurejau siandien video, kaip Sabas lose eurolygoj paskutini sezona, tai pamaciau, kad jis budamas tokiu metu siu metej rinktinej butu tikrai pagrindinis centras. Valancius budamas savo pike sunkiau juda
2019-08-12
+4
Atsakyti
Che che.....
Adomaicio ir "seniu" sprendimas nekviesti D-Mo i rinktine duoda vaisius. Tik jau per velu....,o gaila.
2019-08-11
-14
Atsakyti
Krepšinio galia
O apie tuos Simonovičiaus žingsius niekas nekalba? Kaip tik per tuos žingsnius Jokičius troiką pataikė ir šiaip daug tokių pražangų keistų kartais lietuviams užfiksavo.
2019-08-11
+16
Atsakyti
Lukis
Adomaiti lauk!
2019-08-11
-5
Atsakyti
eflow
Lietuviai laabai retai gerai sužaidžia paskutines minutes arba pratęsimus. Jeigu rungtynės eina taškas į tašką iki galo, tai nieko gero nelauk. Nustebino tik tas, kad pralaimėjom mažesniu skirtumu, nei tikėjausi, bet iš serbų žaidimo matėsi, kad labai jie nepersistengia, tai kaip ir dėsningas rezultatas, žinant, kad neteko dar ir pagrindinio įžaidėjo.
2019-08-11
+5
Atsakyti
Paulius
Bet rimtai rytfaniai atsigaukit nuo tu pigiu narkotiku cia zaidzia rinktine ir turi buti joje geriausi zaidejai..tikrai bus komandoje jankis ir tikrai bus gebenas nes matem kai jv ir domas prisirenka baudu tai ner kam atstovet..baikit sudus rasyt..nebus to butkes jusu numyletinio..o siaip viskas kaip ir aisku del sudeties KALNAS,LUKAS GRIGONIS SEIBAS IR GIEDRAITIS MAIRONIS,KUZE ULANOVAS JANKIS IR JV SABAS IR GEBENAS.
2019-08-11
+2
Atsakyti
asas
Nesuprantu kaip galima metai is metu lemiamus metimus mesti kalnieciui atsivarius troica kaip pries tai jis nedamete trajako :D nu as apakes esu jo pasitikejimu savimi..
2019-08-11
+26
Atsakyti
Anonimas
giedraitis teoriskai gali duot labai daug naudos savo greiciu ir universalumu, bet kol kas sunkiai isipaiso i zaidima, gal gerejant komandos susizaidimui kazkas pasikeis. jei taip reikejo tritaskiu, galbut reikejo palikti juskeviciu, arba pasikviesti milakni? jankunas, ko gero atrodo prasciausiai is dabartinio dvyliktuko, bet neisivaizduoju jo liekant uz borto. gebeno labai reikia, siandien pamatem, kaip kiti aukstaugiai gali greit prisirinkt baudu, ar tiesiog kaip sabonis elementariai neatstovi gynyboj. esant kitai situacijai, butu galima imti butkeviciu, kuris turi labai daug pliusu, bet siai rinktinei labiau reikia jegos po krepsiu. visgi, butkevicius yra vertas rinktines, o ulanovas atrodo gan pasyvus, taip kad visaip cia gali buti
2019-08-11
+9
Atsakyti
1
Taip pat noriu prideti, jog labai tikiuosi pamatyti si rinktine kitais metais olimpiadoje: PG: Lekavicius. Kalnietis (paskutine olimpiada) SG: Grigonis, Giedraitis, Sirvydis SF: Kuzminskas, Brazdeikis PF: Sabonis, Motiejunas, Ulanovas C : JV, Gudaitis. Who says no?
2019-08-11
-21
Atsakyti
TTT
Grigonis suveike, nes musu priekis galingas, o serbai uzdarinejo vidu. Jei musu dideli atidarines metimus gynejams, tai bus labai gerai.
2019-08-11
+17
Atsakyti
Aha
Sitos rungtynes eilini karta parode pagrindine visu lietuvisku komandu, tiek klubiniu, tiek rinktiniu, problema - mes neturim zudiko instinkto. Kai reikia zengti ta paskutini zingsni ir pribaigti varzova, mes sustojam, pradedam abejoti, leidziam varzovui pajusti musu neuztikrintuma, o tokie serbai, kurie priesingai, nesiskundzia nugaletoju mentaliteto trukumu ir smogia ta lemiama smugi. Ketvirtas kelinys buvo baisus, o pabaiga isvis katastrofiska - klaidos, kvaili, neparuosti metimai... Labiausiai pikta, kad rungtynes galejom ir privalejom imt, nes serbu forma kol kas tiesiog tragiska. Be to, pirmoj pusej suveike x faktorius - Grigonis, kai musu priekis buvo is esmes eliminuotas serbu gynybos ir nepavyko isnaudot stipriuju musu pusiu. Antroj pusej Grigonis buvo uzdarytas, serbai prisivijo, o pabaiga ziauriai nuvyle, ne vienos logiskos, isbaigtos atakos. Kaune bus tik dar sunkiau, nes serbai jau zinos, ko tiketis.

Anyway, viskas nera taip jau blogai, chebra pajuto, ka reiskia zaist su top komanda, su auksciausio lygio talentais, net jei jie dar ir visiskai ne formoj. Tai iseis i nauda. Beje, sitos rungtynes parode, kodel Gebenas privalo buti in. Nesakau, kad Butke nevertas, bet tiesiog per daug rizikinga vaziuot tik su 3 tikrais priekio zaidejais. Jei butu sveikas Gudaitis, niekas net tokiu klausimu nekeltu.
2019-08-11
+17
Atsakyti
trep3
Til gaidziai apsila lietuvos zaidejus
2019-08-11
Atsakyti
1
Visu pirma, noriu pasakyt, kad neesu is Lietuvos, todel atleiskit uz prasta lietuviu kalba, taip pat man nera svarbus nei zalgiris nei rytas, apskritai nesidomiu europiniu klubiniu krepsiniu. Taigi, praloseme pries serbus, is to tragedijos daryti nereiketu - pora svilpuku gale buvo ne i ta puse, gale nezaideme stipriausia sudetimi, taip pat Serbija siuo metu yra top2-3 komanda pasaulyje. Del ko vertetu sunerimt yra trenerio Adomaicio, nemanau kad jis turi uztektinai kiausu priimt adekvatu sprendima. Akivaizdu, kad didziausias kirvis siai rinktinei yra musu aukstaugiu baudos. Tikrai negalime vaziuoti su dviem aukstaugiais - taip nutiktu vaziuojant su Jankunu. Jis tiesiog washed, geriausi pasitraukia savo noru, labai tikiuosi, kad jis pats pasakys, jog pasiekia ta riba, kai reik pasakyt, viso, it was a good ride. 0 ginyboje, puolime teliko mid range jump shot, kuriame tas pats JV geresnis. Pasai neuztikrinti, po lenta liudna, prasiverzimo nebeliko. Tikrai netvirtinu, kad Gebenas musu gelbetojas, bet jaunuolis gali gintis, kovoja po krepsiais ir apskritai atrodo solidziau (savo roleje). Yra 2 variantai: imti Jankunas ir Gebena, tuo atveju jei Adomaiciui toliau stigs smegenu Butkeviciu isnaudot ne kaip spot up shooteri , o kaip energy zaideja, skirta 7-10min paspaust oponentu primary ball handleri. Idealus scenarijus - imt ir Gebena, ir Butkeviciu (naudojant ji teisingai).
2019-08-11
+1
Atsakyti
leo
daug kas pasimatys kaune,jei lt. geri ,privalo laimeti !
2019-08-11
+11
Atsakyti
to Popstar
Kause ant galo valanciunas vos pabego turbut pats ir pasiprase keitimo
2019-08-11
-2
Atsakyti
Popstar
top Adomo sprendimai, ka jis ten pabaigoj galvojo, kad Geben geriau uzpuls uz JV, Giedraitis vienintelis stabilus metikas sedi, ir pabagai, kas nors supratot koki derini Adomas paskutine minute dare
2019-08-11
-44
Atsakyti
Anonimas
faktas kad bendzius,janavicius ir jankunas turetu vaziuot nsmo.serbai akivaizdu dar neformoj,matyt pika stato ant antros cempo dalies
2019-08-11
-9
Atsakyti
leo
siandien gebenas atrode geriau uz valanciuka ! matesi kad adomaitis neturejo minciu kaip gale sugrajint , reikejo lukui savo metimukus gale panaudot.serbu potencialas zymiai didesnis....
2019-08-11
+14
Atsakyti
Ai
Gerai zaide rinktine juk serbai ir taip potencialiai stipresni o cia pavyko vos ne laimeti,palyginus zaidejus jie geresni,bet ne visada geresni laimi,stipresnius galima pergudraut taktiskai,didesniu kovingumu
2019-08-11
-17
Atsakyti
Tikiu
Pralainejom apmaudziai - uzknisa. Turim ismokt laimet,, ne purmaut. Komanda + trenwris tai padarys. Tikiu. Rezervai Kalnietis, Jankunas, Valanciunas, Giedrairis. Siaip turim gera teama. Dar biski pajusti graju ir galim imt medalius
2019-08-11
-21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Serbijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
40%
23/57
Metimai iš žaidimo
40%
22/55
32
Atkovoti kamuoliai
40
18
Rezultatyvūs perdavimai
18
8
Perimti kamuoliai
2
76
Naudingumas
68
55%
17/31
Dvitaškiai
48%
16/33

Rungtynių žaidėjai

Bogdan  Bogdanovic
18 PTS
5/16 FG
6/9 FT
Marius  Grigonis
18 PTS
6/9 FG
3/4 FT
Nikola  Jokic
6 REB
5 DREB
1 OREB
Edgaras  Ulanovas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Serbijos rinktinė
Keli žaidėjai
3 AS
Mantas  Kalnietis
10 AS
2 TO
24 MIN
Nikola  Jokic
18 EFF
57% 2P%
50% 3P%
Edgaras  Ulanovas
15 EFF
50% 2P%
0% 3P%