Vilniaus „Ryto“ sirgaliai „B Tribūna“ savo sektoriuje nelauks sirgalių, kurie norės paploti į sostinę su Kauno „Žalgiriu“ atvyksiančiam Arnui Butkevičiui.

Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: Lukas Balandis
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Beveik penkerius metus Vilniaus „Ryte“ praleidęs, LKL titulą iškovojęs ir komandos kapitono pareigas užėmęs Arnas Butkevičius šį sekmadienį pirmą kartą į sostinę grįš kaip Kauno „Žalgirio“ narys.

Prieš šias rungtynes Vilniaus klubo gerbėjai „B Tribūna“ pasidalijo įrašu, ko galima tikėtis iš  Butkevičiaus pasitikimo „Jeep“ arenoje. Rungtynės vyks sekmadienį 17.20. val. Vilniuje.

Pateikiame neredaguotą „B Tribūnos“ įrašą feisbuke:

„Tai bus, ko gero, kontroversiškiausias pastarojo laiko postas mūsų paskyroje, tačiau norime pasisakyti ne tik dėl jaučiamos pareigos, bet ir matant visą sukurtą burbulą nuo pat perėjimo pradžios.  

Mūsų visa bendruomenės veikla yra grįsta ideologija, kurioje „Ryto“ klubas ir JBR spalvos yra viskas. Ir joks žaidėjas niekada nebus aukščiau jų. Galime prisiminti anglų posakį atėjusį iš futbolo: „Užrašas ant marškinėlių priekio yra svarbesnis už pavardę ant nugaros.“

Turbūt iškart supratote, kad visa tai apie Arno perėjimą. Visi žinojome, jog tai krepšininkas – profesionalas, puikiai atlikęs savo darbą Vilniuje, ką visada pabrėždavo komandos treneriai ar komandos draugai, tačiau neturintis didelių emocinių ryšių su „Ryto“ spalvomis. 

Vis tik, nei skambių frazių apie klubą ar sirgalius nėra pasakyta, nei aktyvesnio bendravimo kaip su Mareku ar Antanu B Tribūna nėra turėjusi. Pats perėjimas tikrai nebuvo netikėtas ar stebinantis, bet daug labiau stebino ir erzino kas vyko po to.

Iš savo pusės norime pabrėžti, jog titulų gali būti kiek nori, o krepšininkas gali būti ypatingai geras, tačiau „lengvas ir savaime suprantamas sprendimas“ pereiti į didžiausio priešo stovyklą jokiais būdais nėra legendos statuso ar pagarbos vertas poelgis. 

Istorijoje nė vienas „Žalgirio“ žaidėjas „Ryto“ fanų nebuvo sutiktas plojimais. Tai yra nepagarba kiekvienam fanui atiduodančiam visą save šiam klubui. Iš mūsų to nebus.

Kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir išreikšti padėkas rinktinėje ar asmeniškai, tačiau mūsų sektoriuje plojimais norintys pasitikti Arną nebus laukiami. 

Garbė buvo žaisti už „Rytą“, laimėti LKL ir būti brangiausiai apmokamu klubo žaidėju. Dabar Arnas bus sutiktas kaip ir visi „Žalgirio“ žaidėjai.“

Primename, kad Butkevičius su „Rytu“ 2022 metais laimėjo LKL titulą, o 2019 metais – KMT turnyrą.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
klausimas basketnews komentarų moderatoriui. kodel ginate tas b tribūnos šiukšles? nes istrinta daug neigiamų komentarų apie juos. taip su keiksmažodžiais, bet kažkaip rytfaniams tai leidžiama i Žalgirio puse dergtis komentaruose...
2022-11-05
+9
Atsakyti
Atvirkščiai - nėra bjauresnių komentatorių už Žalgirio sirgalius. B tribūna teisi - jie turi ir netgi privalo palaikyti SAVO komandą. Žalgiris ne dėl to geresni, kad būtų kokie tai ypatingi, o tik todėl, kad turi didžiausius pinigus ir dėl to susirenka pajėgiausią sudėtį. Kaip Lietuvos atstovus Eurolygoje Žalgirį mes gerbiame ir palaikome, bet Lietuvoje negali būti jokio jų komentatorių prešiškumo Rytui, kuris, kad ir su visada menkesniu biudžetu, ne kartą įveikė Žalgirį.
2022-11-06
+5
Atsakyti
tik neverkit jau. nepamirskit kur jis pries tai zaide. ir is ko jus ji pavoget. ir sugadinotos komandos sezona. so don't cry
2022-11-05
-13
Atsakyti
Visiškai palaikau tiek Butkevičiaus, tiek B tribūnos pozicijas. Įdomu ar Juškevičiui ar kitam perėjūnui į Rytą Žalgiris parodė kokią nors pagarbą? Kažkodėl ta tema pamenu tik krūvą tokių komentarų - daugmaž: "Rytas susirenka Žalgiriui neįtinkančias šiukšles...". Man visa šita komentarų tryda apie "nepagarbą" nestebina, tiesiog atrodo nesolidžiai...
2022-11-05
-2
Atsakyti
Ką tas Juškevičius Žalgiryje nuveikė?
2022-11-05
-4
Atsakyti
Su visa pagarba, bet į Jūsų sektorių kultūringi žmonės apsirikę nenueis.
2022-11-04
+26
Atsakyti
Ryto fanai visada labai save susireikšmina. Gal supraskit, kad kito lygio komanda Žalgiris yra, Eurolygoje žaidžia. Kito tokio šanso Arnas nebeturės pažaisti Eurolygoje.
2022-11-04
+2
Atsakyti
Jie nesako, kad prieš, bet sako, kad jie už SAVO komandą - kaip ir turėtų būti.
2022-11-06
+10
Atsakyti
svarbi detale, kad rytas pasiule nerimta kontrakta, tai net ir patys juk nesistenge islaikyt
2022-11-04
+21
Atsakyti
Rytas ne tiek pasiūlė, kiek teturėjo pinigiukų - štai kur ir visa esmė.
2022-11-06
-1
Atsakyti
Zinoma nori zaisti EL, zinoma kad subrendes zaidejas, kada veliau jei ne dabar. Viskas logiska, bet esme ne tame. Zalgiris yra pagrindinis Ryto, o Rytas yra pagrindinis Zalgirio konkurentas LKL. Nesvarbu ka sako paskutiniai tarpusavio susidurimai playofu serijose, iskovotu titulu skaicius, ar zmones teigiantys kad tai jau istorija. Ne. Ryto fanai turi tvirtas vertybes, principus, ir drasiai stovi uz savo pozicija neatsizvelgdami i mases ideologoja. Todel nesvarbu ar tai butu Butkevicius, ar Jasikevicius, ar galbut kuria diena Valanciunas, bet koks zaidejes prisijunges prie prieso stovyklos tampa priesu.
2022-11-04
-32
Atsakyti
Jo, šiemet Rytas labai nekaip atrodo, nors paskutinės rungtynės kiek tai gaivina viltis, kad gali jie tapti prizininkais. Čempionais ne, bet kokios nors trečios vietos laimėtojais?
2022-11-06
-7
Atsakyti
Tai kai Uleckas ar Masiulis trajaką pataikys irgi tada neplokit
2022-11-04
+99
Atsakyti
Gerbiamieji Ryto fanai, Jūsų pozicija yra apgailėtina. Kiekvienas krepšininkas svajoja kilti aukščiau ir žaisti Eurolygoje. Sąžiningai prisipažinkit, ar kuris nors iš Jūsų, sulaukęs Eurolygos klubo pasiūlymo, toliau liktumėte Čempionų lygos vidutiniokų komandoje? Arnui yra 30 metų ir kito tokio pasiūlymo jis, ko gero, nebesulauks. Gėda, Tribūnėle, gėda. Šiaip jau turėtumėte didžiuotis, kad buvęs Ryto žaidėjas šioje komandoje užaugo iki Eurolygos lygio. Nenuvertinu Ryto, tačiau vadinkim daiktus savais vardais. Rytas nėra Eurolygos lygio komanda ir užsikonservuoti joje būtų buvusi didelė Arno klaida.
2022-11-04
+89
Atsakyti
straipsni skaitei?
2022-11-04
-4
Atsakyti
Nekenciami ir nesuprasti, del suduzusios Eurolygos svajones bejegiskumo ir pykcio apimti, sedi zmones ir rimtais veidais brainstormina makulaturos "ideologija". Sikom ir tapsnojom ant Lietuvos ir jos pergaliu, duokit kelia rytui, tare jie. Viskas tarsi nurasyta nuo Mein Kampf, tik pritaikyta krepsinio kontekstui. Ideologiju ambicijos, aisku, nepalyginamos, bet liga vis tiek ta pati. Seneliai gerai rykste atvanotu uz tokius kliedesius. Tuo paciu tai ir aiski zinute Normantui, kad viena grazia diena, kai nuspresi, kad is savo karjeros nori daugiau, busi apsertas b*biais sitos bendruomenes ir prilygintas isdavikui. Ideologija auksciau zmogiskumo. Sakykit ka norit, bet situ spalvu kombinacijos garbinimas ilgalaikeje perspektyvoje prie gero neveda. Tiesiog per didele pasamonei padaryta zala, persidavusi per kartas.
2022-11-04
+76
Atsakyti
Net gaila tokios ryto fanų reakcijos. 😁😂 kai taip skiriasi komandų lygiai nebėra to kas buvo anksčiau. Dar vis bando kažką vaizduoti žmogeliai. 😁
2022-11-04
+9
Atsakyti
as manau Arna pasitiks kaip cempiona aplaistys alum
2022-11-04
+13
Atsakyti
mazvaikiu gauja. lyg butu zmogus kazka blogo padares. sureikšmina krepsini lyg nezinau ka,atsiminkit krepsininkams klubas tik darboviete. kaip ir mums kiekvienam jei kita darboviete pakviestu uz daug geresnia alga ir geriasnias salygas,juk nemirkteleje pakeistume darba
2022-11-04
+60
Atsakyti
Nereikia stebėtis, kad geresni krepšininkai vengia žaisti Ryto klube, kai net 5 metus atidavęs klubui nesusilauki deramos pagarbos.
2022-11-04
+93
Atsakyti
5 metus sedejo, nes daugiau pinigu niekas nesiule
2022-11-04
-17
Atsakyti
pasidžiauge arnu ir užtenka, žalgiris gali pasimti koki tik nori ju žaideja
2022-11-04
+14
Atsakyti
Man kazkaip net gaila kad as tokios neapykantos rytui jau senai nebejauciu. Nebera to musu derbio.
2022-11-04
+39
Atsakyti
šiaip nieko prieš būtų jeigu pačių neįleistų į areną xdddd
2022-11-04
+30
Atsakyti
lol :D
2022-11-04
+22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.