Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kauno „Žalgiris“ yra per žingsnį nuo komplektacijos pabaigos artėjančiam sezonui, o iki galutinės sudėties Lietuvos čempionams trūksta antrojo įžaidėjo.

Kauniečių gretose liko 8 praėjusį sezoną ekipos marškinėlius vilkėję krepšininkai – klubo vizija buvo išlaikyti kuo daugiau istorinį sezoną pernai sužaidusių žaidėjų, teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Šis tarpsezonis nuo ankstesnių skyrėsi tuo, kad mes stengiamės išlaikyti branduolį ir dedame į tai daug pastangų. Sudėtinga, bet mes dirbame šia kryptimi“, – tinklalapiui LKL.LT sakė Motiejūnas.

Didžiausią smūgį šią vasarą kauniečiai patyrė gynėjų grandyje – Kauno klubą paliko visi trys įžaidėjai – Kevinas Pangosas susitarė su „Barcelona“, Vasilije Micičių išpirko Stambulo „Anadolu Efes“, tuo metu Beno Udrihas siekia sugrįžti į NBA.

Būtent įžaidėjo pozicijoje atsivėrė didžiausia skylė, kurią „Žalgirio“ vadovai bando užlopyti. Motiejūnas neslėpė, kad būtent šios pozicijos kamšymo darbai sukėlė daugiausiai sunkumų.

„Su kitomis pozicijomis susitarta buvo pakankamai greitai, tačiau sunkiausia yra su įžaidėjais, – dėstė Motiejūnas. – Sudėtinga dėl to, nes kainos didelės, o pasirinkimas mažas. Kalbant apie kainas – didieji klubai irgi ieško įžaidėjų. Matėte, jog Bradley Wanamakeris išėjo iš Stambulo „Fenerbahče“. Konkurencija didelė, daug kas ieško, o pasiūla maža.“

„Žalgiris“ jau turi pagrindinį atakų organizatorių, kuriuo tapo amerikietis Nate‘as Woltersas. Kokio stiliaus įžaidėjo ieškoma šalia šio amerikiečio?

„Ieškome tiesiog gero įžaidėjo, nes rinkoje yra sunki situacija. Nėra taip, kad būtų didelis pasirinkimas, kad galėtume kažkaip vertinti. Mūsų noras, kad jis būtų kiek rungtyniavęs Europoje ir kad padėtų Woltersui.

Turėjome kelis variantus, kurie nepasiteisino ir nepavyko susitarti. Mes žiūrime toliau, tačiau negalime susifokusuoti vien tik ant to, kokio įžaidėjo norime. Galime norėti vienaip, bet gausis visai kitaip“, – dėstė „Žalgirio“ direktorius.

Nate'as Woltersas
Nate'as Woltersas
Nuotr. AP – Scanpix

Vos prieš kelias dienas, pasibaigus NBA Vasaros lygai, „Žalgiris“ sužinojo, kad jų gretose lieka atletiškasis Aaronas White‘as. Tuo metu su Axeliu Toupane‘u abipusiu nutarimu nutraukta sutartis ir prancūzas persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“.

Motiejūnas neslepia, kad klubas labai norėjo White'ą matyti savo gretose ir artėjantį sezoną.

„Buvo nemažai baimės dėl White‘o. Sezono pabaigoje juo stipriai domėjosi NBA klubas, bet džiaugiamės, kad jis lieka pas mus. Aš manau, kad jis tikrai galės patekti į NBA, jeigu artėjantis sezonas bus dar geresnis už praėjusį.

Kalbant apie Toupane‘ą – kontraktas nutrauktas abipusiu noru. Matyt, kad abi pusės norėjo kažko naujo. Negaliu daugiau komentuoti, išvyksta tai išvyksta – linkime jam sėkmės“, – aiškino Motiejūnas.

„Žalgirio“ sudėtyje yra būrys jaunimo: 20-mečiai Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis, 22-ejų Paulius Valinskas bei 23-ejų Martinas Gebenas. Klubas yra pasiryžęs visiems suteikti šansą parodyti save per pasiruošimą sezonui ir apie nuomas kitiems klubams šiuo metu nesvarsto.

„Lauksime pasiruošimo sezonui stovyklos, į kurią atvyks visi žaidėjai. Geresni krepšininkai rungtyniaus, o tie, kuriems reikės didesnio žaidybinio laiko, kurio mes negalėsime duoti, bus skolinami. Šiam momentui nesame nusprendę nei ką, nei kur, kam ar kaip skolinsime“, – sakė Motiejūnas.

Nuotr. Kaunas.lt

„Žalgiriui“ priklauso ir kitas perspektyvus jaunuolis, tačiau Kaune jo kitame sezone sirgaliai neišvys. Kauno klubui priklausantį 20-metį Isaiah Hartensteiną nori išpirkti 2017-ųjų metų naujokų biržoje 43-uoju pakvietusi Hjustono „Rockets“.

Skelbiama, kad Teksaso valstijos klubas kauniečiams turėtų sumokėti 600 tūkst. dolerių – būtent tokia suma kontrakte įrašyta kaip išpirka.

„Sunku komentuoti plačiai, tačiau kalbamės su „Rockets“ klubu, deramės ir matysime“, – kontakto su „Rockets“ klubu neslėpė „Žalgirio“ direktorius.

Praeityje „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo tokie jauni užsieniečiai talentai kaip Siimas Sanderis-Vene, Kaspars Vecvagars, Mario Delašas ar Hartensteinas. Ar klubai dar dairosi į perspektyvius žaidėjus už Lietuvos ribų?

„Prioritetas yra Lietuvai, tačiau, jei yra gerų variantų užsienyje, tai mes juos irgi neabejotinai stebime. Nemažai perspektyvių lietuvių išvažiuoja, tad ne mes vieni šioje vietoje stengiamės“, – tikino Motiejūnas.

Klubo biudžetą ir iškeltus tikslus „Žalgirio“ vadovai pristatys prieš artėjančio sezono pradžią. Vis dėlto, nors kauniečiai sužaidė fantastišką sezoną Eurolygoje, užėmė pirmąsias vietas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje, išsaugojo neatsiejamą šio sėkmės dalį trenerį Šarūną Jasikevičių, tačiau tai pritraukti naujų rėmėjo klubui nepadėjo.

„Mums gerai sekasi su abonementų prekyba, matome, kad žiūrovai ir miestiečiai tiki komanda. Iš tos pusės yra lengviau, bet su rėmėjais yra kitaip. Dirbsime ties jais visą vasarą ir tikimės, kad pavyks. Tie, kas buvo – turėtų likti, tačiau norisi surasti daugiau rėmėjų“, – užbaigė „Žalgirio“ klubo architektas.

Komentarai:
Jonas
Motiejunai noriu maciulio zalgiryje!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-21
+1
Atsakyti
kalnas
yra praeities zaidejas, kuriam eurolygoj net tokiam kaip armani klube jau nera ka veikt, nekalbu jau apie zalgiri kuris kiekvieni metai gerina rezultatus... apie rinktine irgi gana svaigt jam ir jaunimui vieta uziminet.. tegu varo i neptuna koki kaip seibutis ir kapojasi lkl..
2018-07-21
+3
Atsakyti
In da house babies
Anonime pamirsk tu kalna rinktinej taip zal nereikia jo pazek kiek laiko neloses

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-21
+10
Atsakyti
Anonimas
Na gal nepopuliarus variantas butu bet gal ir neprastas. Manau Kalnietis visai tiktu i zalius. Nuo suolo EL kilt galetu 15min kokiu tikrai nera toks prastas zaidejas +lietuvis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-21
+6
Atsakyti
montana
Forumuose eina kalbos kad greiciausia izaidejas bus Alex Caruso nezinau jeigu cia yra truputi teisybes tai Zalgiriui tikrai reikia ne tokio stiliaus zaidejo
2018-07-21
-11
Atsakyti
Eras
Dar vienas pastebėjimas, jeigu Motiejunas sako, kad jie iesko antro (atarginio) izaidejo, tai taip iseina zalgiris net nelabai planavo pirkti tuos izaidejus, kur i oly ar rusu kluba nuvare.. tas tikrai erzina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-21
-9
Atsakyti
Yra zvaigzdes
Yra 2 zvaigzdes - Jaska ir Davies. Zaidimas aiskiai pastatutas ant priekines linijos per kuria ir laus, maziukai surinkti laboau metikai, kad kad isplestu perimetra, o priekines linijos zaidejai numetinetu kamuolius. O ileidus Ulanova 3 numeriu, komanda islaiko atletiska penketuka, esant reikalui ileidziamas penketas, kuria gali uzmetyt bet kuri varzova - apsigink kad gudras :) ! Didziausias praradimas yra Micic - be galo universalus, plastiskas ir verzlus zaidejas, kuris nuolat draskydavo gynyba, pritraukdavo varzovus ir iskisdavo superinius perdavimus. Gaila, bet kol kas tokio zaidejo Zalgiris neturi, reikia tiketis kad kitas PG Micic stiliaus bus, nes Walters labiau metikas...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-21
-7
Atsakyti
ErasKas per velnias! Kaip Nate‘as Woltersas gali buti pirmu izaideju?? Jis kaip antras tik gali buti, negaliu atiketi, kad jis pirmas bus.Ir siaip zalgiris tikrai daug pinigu uzsodirbo praeita sezona, tai norejosi bent vienos zvaigzdes komandoje, o dabar visiskai nieko. Liudna.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


nera pinigu,direktorius aiskii pasake kad truksta svaresnio indelio i pergales.nors aisku gavus tiek uz premijas,bilietus ir t.t. sakyt kad viskas,zaisim su tuo kas yra keistoka.o gal tiesiog treneris bijo aikstingo zaidejo?
2018-07-20
-5
Atsakyti
Eras
Kas per velnias! Kaip Nate‘as Woltersas gali buti pirmu izaideju?? Jis kaip antras tik gali buti, negaliu atiketi, kad jis pirmas bus.

Ir siaip zalgiris tikrai daug pinigu uzsodirbo praeita sezona, tai norejosi bent vienos zvaigzdes komandoje, o dabar visiskai nieko. Liudna.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-20
-12
Atsakyti
In da house babies
Pernai pries eurolygos starta turejom pangos kuris jau mates kad 2 sez varys normaliai daba velnias zino kaip ten bus su sitais naujokais kas be ko pangos buvo lyderis kaip sakai pamatysim vien del to tik trupuciuka ir silpniau ziurisi nes NERA pangoso o kaip atrodys nauji nezinia. O " malder " su "ssf" ar kokiu ten prigrybavo normaliai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-20
-3
Atsakyti
r
Malderis, iš serijos - kuo mažiau išmanai, tuo daugiau loji? Aiškini, kad Milaknis yra SF (small forward), bet gal atsidaryk Zalgiris.lt ar FIBA ar bet kurį eurobasketo tinklapį, visur rasi kad G(guard) arba SG(shooting guard). Lygiai tas pats dėl Toupane - NBA draftexpres, euroleague žaidėjų apžvalgose visur pažymimas jo atletiškumas. Jei po to pačiam vistiek atrodys, kad tik tu teisus, užsiduok klausimą - jei viską žinai ir taip gerai supranti krepšinį, kodėl nepriima dirbti į NBA scoutingą ar bent jau rašyti Europos krepšinio apžvalgas?
2018-07-20
+2
Atsakyti
davies,white,ulanovas,grigonis ir wolters.startinis tikrai neblogas,nors ant popieriaus atrodo neispudingai pries pao ar cska.jankunas ant keitimo 10-15min jei suzais aukstam lygy tai bus gerai,daugiau ji prievartaut nera prasmes.jaunimui puikus sansas irodyt kad kazko verti ir dusint el zvaigzdes jei nori kazko pasiekt.komandoj bus daugiau metiku,todel turetume pamatyt dar greitesni zalgiri
2018-07-20
+6
Atsakyti
eurohoops
kad ir siemet neaisku ka zalgiriui prognozuos po fantastinio sezono visada zalgiris paneigia skeptiku prognozes
2018-07-20
+3
Atsakyti
xxx laukiam sezono
aisku nenorekim pakartot tokio pacio sezono komandos keicias naujokams reikes pasitempti isiliet i komanda
2018-07-20
+6
Atsakyti
motiejunas
pat minejo kandidatu sarasa turim bet nekomentuosime kurie pretendentai rimti o kurie ne o dabar uztruko paaieskos o tai kai vasaros lygoi nenuziurejo
2018-07-20
+3
Atsakyti
Justas
Jei Valinskas butu gudrus sia vasara paaukotu individualiam darbui butu puikus luzio sezonas, nes po to ilgalaikio kontrakto graudziai atrode jis. Linkiu viso ko geriausio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-20
-6
Atsakyti
rToupane pakeis Grigonis, kuris rinktinėje net nuo vengrų ir lenkų kontaktų pastoviai griuvinėjo??? Galima tik įsivaizduoti, kaip Grigonis atrodytų lošdamas prieš tą patį Axel Toupane. O tokių atletiškų kaip Axel SG/SF pilna Eurolyga. Arba kad 1,93m ūgio palyginti lėtas Walkup SF pozicijoje gali sužaisti prieš staigius ir šoklius 1,99m-2,03m juodaodžius - skamba kaip anekdotas. O gal Ulė pajėgs visas 60-80 sezono varžybų arti po 40 minučių? ar Valinskas su Arlausku, kurie net LKL nepalošia Eurolygoje išeis ant Ulės pakeitimo? O gal Wolters, Walkup ar tuo labiau Grigonis suspės vaikytis tokius PG kaip Williams-Goss, Tyler Ennis, Mike James ir kitus, kokių yra kiekvienoje Eurolygos komandoje? Kokį PG Motiejūnas tikisi rasti Europoje, kai visi bent kiek normalesni jau nupirkti? Labai noriu tikėti, kad šitas interviu yra blefas, o žali Amerikoje tyliai dėliojasi paskutines kontraktų sąlygas su atletišku SF ir greitu PG.


is tavo kliedesiu matosi kad esi nei penkiu klasiu nebaiges vaikas. Tupano praradimas tik pliusas puolime, be savo savanaudisko pasiautejimo kai puldavo per tris zaidejus ketvirta sekunde kas budinga visokiem Sassari ir panasiom komandom, daugiau nieko padoraus neturi, nei aikstes matymo, nei metimo, nei prasiverzimo poziciniam krepsinyje. Net nelabai kas ji ir dengdavo, nes eidavo i pagalba arciau krepsio. Del Toupano atletiskumo irgi visiskai nusikliedejai, nes isvis jis neatletiskas. Tik aukstas ir ilgu ranku. Vienintelis jo didesnis pliusas tai nebloga asmenine gynyba, bet silpna komandine. Ji kaip gynybos specialista pakeis Walkup, kuris komandiskas, daug kovingesnis ir universalesnis. Grigonis irgi ginasi gerai, yra aukstas su puikiu metimu, aikstes matymu ir placiu puolimo arsenalu. Wolters irgi zymiai geriau ginasi uz Udrih ar Pangos. Pries verkiant dar siulyciau palaukt, nes jei kitas izaidejas bus gerai besiginantis ir be gero metimo, tai cia tik sustiprejimas gynybos prasme, tokiam kaip Tupanas net nebutu vietos. Sf pozicijos isvis nieks nepasikeite, kaip buvo Ulanovas su Milakniu taip ir liko
2018-07-20
-8
Atsakyti
Stinku dede
Pries praita sezona tas pats buvo. Zaidejai chujovi buvo, Motijunas pinigus olive ir t.t. O po sezono visi super, ir zaidejai fantastiniai buvo ir valdzia gera darba padare ir t.t. Tragedija kai varijotai bando komentuoti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-20
-4
Atsakyti
Dede
Nustokit skaiciuot svetimus pinigus

Po praeito sezono isaugo visu algos

Beto zalgiris tikrai neims ir nesisvaistys

Jie biski i prieki ziuri.nes kai saro neliks reiks daugiau i zaidejus investuot

Gal palaukim sezono ir pamatysim kas yra kas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-20
+2
Atsakyti
r
Ir tik nereikia sakyti, kad nėra pinigų. Kai prieš kelias savaites Žalgiris William-Goss siūlė 550k eurų kontraktą, visi dabar esami žaidėjai jau buvo pas žalius. Tie pinigai juk neišgaravo. Vystymosi, kitaip G lygos netgi tų keliasdešimties geriausių, turinčių NBA two-way kontraktus žaidėjų max. pinigai yra 275k žalių per sezoną, iš jų garantuoti tik 75k. Visa suma tik tada, jei sužaistų 15 varžybų NBA. Realiai daugumai jų leidžiama sužaisti tik 4-8 NBA varžybas ir jie gauna maždaug 180k arba apie 100k dolerių po mokesčių, kas būtų apie 80k eurų. Jugų klubai jau daug metų iš tos antrinės lygos papigiai renkasi žaidėjus pasidarydami kontraktus keliems metams. Ir paskui iš tų kontraktų išpirkimų uždirbinėja pinigus.
2018-07-20
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.