Sausio 5-osios NBA pulsas (video, foto)

2012-01-05 13:56
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Bostono „Celtics“ namų arena – sausakimša Nuotr.: AP – Scanpix
Pėdos traumą patyręs Dwyane'as Wade'as rungtynes stebėjo pasipuošęs prašmatniu kostiumu Nuotr.: Reuters – Scanpix
Iš „Pistons“ į „Bulls“ persikėlęs Richardas Hamiltonas pirmą kartą po devynerių metų Detroite buvo svečias Nuotr.: AP – Scanpix
Andray Blatche'o „Wizards“ yra vienintelė dar nelaimėjusi komanda Nuotr.: AP – Scanpix
Ricky Rubio palieka už nugarų visus varžovus Nuotr.: AP – Scanpix
Bostono „Celtics“ namų arena – sausakimša Nuotr.: AP – Scanpix
Pėdos traumą patyręs Dwyane'as Wade'as rungtynes stebėjo pasipuošęs prašmatniu kostiumu Nuotr.: Reuters – Scanpix
Iš „Pistons“ į „Bulls“ persikėlęs Richardas Hamiltonas pirmą kartą po devynerių metų Detroite buvo svečias Nuotr.: AP – Scanpix
Andray Blatche'o „Wizards“ yra vienintelė dar nelaimėjusi komanda Nuotr.: AP – Scanpix
Ricky Rubio palieka už nugarų visus varžovus Nuotr.: AP – Scanpix
Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonui sutrumpėjus beveik dviem mėnesiais, šiemet stipriausi pasaulio krepšininkai varžosi pašėlusiu tempu. Kasdien NBA lygoje sužaidžiama daugybė rungtynių, o jas sekti nuo šiol padės tinklalapis „BasketNews.lt“.
Sausio 5-osios rungtynių apžvalga

Sugrįžimas. Devynerius metus Richardui Hamiltonui Detroito „Auburn Palace“ arena buvo lyg antrieji namai. Praėjusią naktį jis ten atvyko kaip svečias – atstovaudamas Čikagos „Bulls“ komandai.

„Mintyse kartojau sau, kad tik nepradėčiau verkti ar daryti kažko panašaus. Tiesiog norėjau kuo greičiau išbėgti į aikštę ir žaisti“, – atvirai pasakojo Hamiltonas.

Detroito „Pistons“ prieš sezoną atleido Hamiltoną ir šis persikėlė į „Bulls“. Į buvusios komandos krepšį jis įmetė 14 taškų, o „Bulls“ lengvai laimėjo 99:83.

Komandinis žaidimas. Denverio „Nuggets“ turi vieną lygiausių sudėčių lygoje ir ji tai demonstruoja visu gražumu. Praėjusią naktį mače su „Kings“ taškus pelnė visi 12 krepšininkų, tačiau kas yra įspūdingiau, kad visi 12 pelnė bent po 6 taškus. Visa komanda surinko 110 taškų, nė vienas krepšininkas neįmetė daugiau 15 taškų ir atliko net 31 rezultatyvų perdavimą.

Tritaškiai. DeMaras DeRozanas praėjusią naktį į Klivlendo „Cavaliers“ krepšį įmetė 5 tritaškius. Kas čia tokio ypatingo? Jis per visą praėjusį sezoną pataikė tik 5 tolimus metimus.

„Tai rodo, kad mano sunkus darbas atsiperka“, – džiaugėsi DeRozanas.

Kelionės. Filadelfijos „76ers“ yra vienintelė komanda, kol kas dar nežaidusi rungtynių namie. Per pirmus penkis mačus išvykose ji iškovojo 3 pergales. Tačiau artimiausiu metu ji savo areną matys labai dažnai – iš kitų 22 rungtynių net 18 „76ers“ žais namie.

1000. Dirkas Nowitzki tapo 98-uoju krepšininku, sužaidusiu 1000 rungtynių NBA. Vos devyni iš šių krepšininkų visą savo karjerą praleido vienoje komandoje. Nowitzki iki šiol yra pelnęs 22,927 taškus. Nowitzkio komandos draugas Jasonas Kiddas yra sužaidęs 1274 reguliariojo sezono rungtynes ir pagal šį rodiklį pirmauja lygoje tarp vis dar rungtyniaujančių krepšininkų. Daugiausiai mačų apskritai yra sužaidęs Robertas Parishas – 1611.

Be pergalių. „Golden State Warriors“ komandai San Antonijus yra užkeiktas miestas. Praėjusią naktį pralaimėję 95:101, jie patyrė jau 27 iš eilės nesėkmę šiame mieste. Tai yra trečia pagal ilgį serija per visą NBA istoriją. Ilgiausia serija priklauso Los Andželo „Lakers“ – 42 iš eilės pergalės prieš „Kings“ nuo 1975 iki 1992 metų.

Į žvaigždes? Andrea Bargnani antrą kartą šį sezoną pelnė daugiau nei 30 taškų. Vieninteliai kiti trys tai padarę žaidėjai šiemet yra pripažintos lygos žvaigždės – Kevinas Durantas (keturis kartus), LeBronas Jamesas (keturis) ir Carmelo Anthony (tris).

Dvigubas dublis. Ricky Rubio atliko antrą karjeros NBA dvigubą dublį, pelnęs 12 taškų ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų mače su Memfio „Grizzlies“.

NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi rezultatai:

Los Angeles Clippers Houston Rockets 117-89 stat »
Denver Nuggets Sacramento Kings 110-83 stat »
San Antonio Spurs Golden State Warriors 101-95 stat »
Dallas Mavericks Phoenix Suns 98-89 stat »
Minnesota Timberwolves Memphis Grizzlies 86-90 stat »
New Orleans Hornets Philadelphia 76ers 93-101 stat »
Detroit Pistons Chicago Bulls 83-99 stat »
Miami Heat Indiana Pacers 118-83 stat »
New York Knicks Charlotte Bobcats 110-118 stat »
Boston Celtics New Jersey Nets 89-70 stat »
Orlando Magic Washington Wizards 103-85 stat »
Toronto Raptors Cleveland Cavaliers 92-77 stat »

Dienos penketukas

 41 naud. balai
36 naud. balas
33 naud. balai
28 naud. balai
28 naud. balai
LeBronas Jamesas (Majamio „Heat“): Jo nesustabdo net čiurnos traumą. Nikstelėjęs koją Jamesas žaidė toliau, pelnė 33 taškus, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 8 kamuolius.
Dwightas Howardas (Orlando „Magic“): Eilinė diena biure: 28 taškai, 20 atkovotų kamuolių, 11 iš 13 dvitaškių. Ir 6 iš 14 baudų.





Andrea Bargnani  (Toronto „Raptors“): Mago pravardę turintis italas šį sezoną stebina savo burtais. Per rungtynes jis pelno vid. po 24 taškus, o „Raptors“ laimėjo jau tris kartus.
Borisas Diaw (Šarlotės „Bobcats“): Krepšiai „Madison Square Garden“ arenoje prancūzui tikrai patiko – jis pataikė 12 metimų iš 15 ir pelnė 27 taškus.



 Ryanas Andersonas (Orlando „Magic“): Howardas Orlande turi naują pagalbininką. Puikiai tritaškius metantis 208 cm ūgio puolėjas jau penktą kartą šį sezoną perkopė 20 taškų ribą.


Dienos dešimtukas:



Visų rungtynių santrauka:



Dienos akimirka:

Dirkas Nowitzki sužaidė tūkstantąsias rungtynes NBA
Dirkas Nowitzki sužaidė tūkstantąsias rungtynes NBA
Nuotr. AFP – Scanpix

Komentarai:
to LA
Čia kažkelintos dienos video buvo, kai Clippers pradėjo ataką ir Paul'ui papasavo Griffinas, tai jis ten kokius 3 žingsnius padarė nesumušdamas, o tada užmėtė žaidėjui kamuolį. Va: http://www.youtube.com/watch?v=5-z46SPkA...! 3 vieta. Kažkokia nesąmonė visai
2012-01-06
-2
Atsakyti
LA
Tikras zingsniu paradas, vos ne kiekvienas epizodas prasideda zingsniais...bepigu apeit zaideja kai pagauni kamuoly dedi du zingsnius ir tada sumusi....GAletu batutus pastatyt,ziurovam gal dar idomiau atrodytu,nes jei nesportuoja tai iki galo galetu sou daryti...o dabar nei to ruta ,nei to meta!
2012-01-06
-15
Atsakyti
as
Metas pasimasturbuoti, metas pasimasturbuoti, metas pasimasturbuoti.
2012-01-05
-25
Atsakyti
Ka norit ta sakykit, bet Lebronas be abejo siuo metu geriausias krepsininkas
2012-01-05
-28
Atsakyti
Volgininkasir jei andersenas taip varys toliau, manau MIP bus siu metu.


Nu vienas iš predendentų, nes yra ir kitų žaidėjų
2012-01-05
-9
Atsakyti
Anonimaskas tas MIP? Most ? ?


MIP: Most improved player. Labiausiai nuo praėjusio sezono patobulėjęs žaidėjas.
2012-01-05
+6
Atsakyti
Mip
Most improved player

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-05
-5
Atsakyti
Anonimas
kas tas MIP? Most ? ?
2012-01-05
+1
Atsakyti
Volgininkas  ⭐ 
ir jei andersenas taip varys toliau, manau MIP bus siu metu.
2012-01-05
-15
Atsakyti
Volgininkas  ⭐ 
nuggets ir blazers dabar dvi geriausia komandini krepsini rodancios komandos. tuo tarpu abydniausia komanda mano manymu NYK, visiskai nesuprantu, kaip taip imanoma.

o kas del heat, tai grazu, cole atrodo graziai, limpa prie komandos, ziuresim kas gausis kai curry su milleriu prisijungs.
2012-01-05
-5
Atsakyti
Anonimas
na, tai nežinot kai Jamesui su čiurna. Jau turėtų būti išsimiegojas su sužadėtine :D
2012-01-05
-2
Atsakyti
Anonimas
nu nžn, rudžiui gal lengviau balioke per save pamest. Nej james stipru ir tiksliai į rankas. Abu epizodai yra kažkas amazing.
2012-01-05
+1
Atsakyti
Anonimasto ekspertuks o kaip šitas?


Rudžio tikrai gražesnis. Ir pabaiga geresnė.
2012-01-05
-1
Atsakyti
Anonimas
to ekspertuks http://www.youtube.com/watch?v=hQEmlmCM9... o kaip šitas?:D
2012-01-05
-2
Atsakyti
Stebėjau Nuggets - Kings rungtynes, tai tas Rudy pasas ir Fariedo dėjimas buvo kažkas fantastiško. Jau tokia salė apsnūdus, pirmaujama vos ne 30 taškų ir staiga toks epizodas! Net komentatoriai iš savo vietų pakilo. Apskritai tikrai gražu buvo žiūrėti, kaip puikiai Nuggets dalinasi kamuoliu. O Kings atvirkščiai - turbūt pati savanaudiškiausia komanda lygoje. Bet aš vistiek niekaip nesuprantu G.Karlo. Mozgovas, kuris tikrai yra per prastas NBA žaidėjas, visas rungtynes pradeda starto penkete ir žaidžia bent po 20 minučių, kai tuo tarpu monstriškai šiandien žaidusiam Fariedui tai buvo pirmosios 9 minutės šį sezoną. Per devynias minutes jis pelnė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir išrašė 4(!) blokus. Mozgovas tiek per visas 7 rungtynes neatliko, kiek šis naujokas per devynias minutes. Tikiuosi, kad Karlas padarys išvadas.
2012-01-05
+24
Atsakyti
Kietas
Tai kad ispanai visad graziai zaidzia tiek rubio tie rudy moka tai daryt ,na ir fulei ispanai zaidzia graziausiai
2012-01-05
Atsakyti
LeBronas si sezona kaip pastebejau, kol kas neimenama misle praktiskai visiems varzovams
2012-01-05
+5
Atsakyti
Paul ir DeAndre tai kaip Jasikevicius su Valanciunu per eurocempa :) Tiesiog super dvejetas. Paulas tikras alley-oop pasu meistras :) Vos ne kiekvienam top'e jie su DeAndre buna :)
2012-01-05
-3
Atsakyti
tas tai nesveikas rudy perdavimas, vienas graziausiu krepsinio epizodu per visa istorija kokius esu mates
2012-01-05
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.