„Prienai“ mažajame LKL finale apgynė savo tvirtovę (komentarai, statistika)

2013-05-01 18:15
Mantas Bertulis, Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentai

Siimas-Sanderis Vene svariausiai prisidėjo prie „Prienų“ pergalės
Siimas-Sanderis Vene svariausiai prisidėjo prie „Prienų“ pergalės
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Septyniese žaidę „Prienų“ krepšininkai tritaškius metė taip pat tiksliai, kaip ir dvitaškius bei žengė pirmą žingsnį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių link.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai mažajame finale savo žiūrovų akivaizdoje 78:67 (18:20, 19:17, 18:10, 23:20) įveikė Klaipėdos „Neptūno“ komandą ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Antrasis serijos mačas penktadienį (05.03) 19.15 val. bus žaidžiamas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

„Prienai“ nuo varžovų pabėgo trečiame kėlinyje. Daugiau nei šešias minutes „Neptūno“ žaidėjai negalėjo pelnyti nė taško, o tuo pasinaudoję šeimininkai spurtavo 14:0 bei įgijo dviženklį pranašumą (52:40, 28-ąją min.).

Rungtynių žaidėjas
Siim Sander Vene
PTS 21 | REB 6 | AS 3 | ST 1
Ketvirtame kėlinyje sužaidus tris minutes komandas teskyrė 6 taškai, bet tuomet Gediminas Orelikas smeigė tritaškį, pridėjo du dvitaškius ir „Prienai“ vėl susigrąžino solidžią persvarą (67:56).

Netrukus „Neptūnas“ per kelias sekundes pelnė 4 taškus iš eilės, tačiau „Prienų“ gretose iššovė dar vienas krepšininkas – Arnas Labuckas. Jis smeigė du tritaškius ir šeimininkai atgal nebesižvalgė (73:60).

„Prienų“ komanda vertėsi vos septyniais žaidėjais, o mažiausiai laiko – 24 minutes – aikštelėje praleido Artūras Milaknis. Beveik be keitimų rungtyniavo aukščiausias ekipos krepšininkas Artūras Valeika (35 min.).

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui areną teko palikti uostamiesčio ekipos puolėjui Simui Galdikui. Aukštaūgis užsidirbo antrą nesportinę pražangą, kuri virto į diskvalifikacinę.

Prieniškiai pataikė 12 tritaškių iš 29 bandymų (41 proc.). Analogiškai taikliai metė ir dvitaškius. Tuo tarpu uostamiesčio ekipa iš toli atakavo vos 25 proc. tikslumu (4/16 metimų).

Pastarųjų dviejų LKL sezonų bronziniems prizininkams dėl traumų negalėjo padėti Žygimantas Janavičius, Darius Pakamanis ir Arminas Urbutis.

„Prienai“: Siimas-Sanderis Vene 21, Gediminas Orelikas 15, Gintaras Kadžiulis 15, Artūras Valeika 15 , Arnas Labuckas 9.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 17 (8 atk. kam., 8 išpr. praž.), Vytautas Šarakauskas 13 (7 atk. kam.), Valdas Vasylius 12, Marius Runkauskas 8.

Virginijus Šeškus („Prienų“ ekipos vyr. treneris): „Antroje mačo pusėje gynėmės geriau už varžovus. Kuomet gerai apsigindavome, tuomet ir rankos puolime atsirišdavo. Po pertraukos praleidome tik 30 taškų. Visgi „Neptūnas“ yra ta komanda, kuri turi snaiperių bei gerų vidurio puolėjų.

Jau trečius metus iš eilės žaidžiame dėl trečios vietos ir mus daugelis laiko favoritais, tačiau taip nėra. „Neptūnas“ yra tikrai pajėgi ekipa. Jie rungtynėms registruoja dvylika žaidėjų, o tryliktą palieka atsargai. Mes tokio pasirinkimo neturime. Atlaikėme jų spaudimą ir prieš antrą mačo pusę išlyginome rezultatą.

 

 

Manau, kad pergalę lėmė smulkmenos. Tritaškiai nebuvo pagrindinis pergalės faktorius. Panašiai žaidžiant galima buvo ir pralaimėti. 

Sezono pradžioje, kuomet buvo aiškios komandų sudėtys, sakiau, jog „Neptūnas“ yra trečia pagal pajėgumą ekipa Lietuvoje. Todėl labai smagu, kad dėl bronzos žaidžiame su jais ir laimėjome pirmąjį mačą.

Bandysime kitose rungtynėse prijungti aštuntą krepšininką – Ernestą Ežerskį. Kuomet atsilikome truputi pabijojau jį leisti į aikštę, bet kitame mače jis turėtų mums padėti.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ ekipos vyr. treneris): „Atrodė, kad prasidėjus rungtynėms geriau susitvarkėme su nervine įtampa ir buvome susikrovę dešimties taškų pranašumą. Tikėjomės, kad po pertraukos varžovai pavargs, tačiau antroje susitikimo dalyje patys kelis kartus suklydome, nesilaikėme drausmės, o „Prienai“ pataikė keletą tritaškių. Jiems to ir tereikėjo. Pralaimėjome tik mūšį. Stengsimės laimėti karą. 

Vienas prieš rungtynes auklėtiniams keltų tikslų buvo žaisti greičiau nei įprastai ir nuvarginti varžovus, tačiau atsitiko taip, kad patys atrodėme tarsi pavargę ir priėmėme prastus sprendimus. Tačiau tai tik pirmos rungtynės. Tikimės, kad varžovai nuovargį pajus antrajame, trečiajame ir kituose serijos mačuose. Serijos tvarkaraštis labai įtemptas, tačiau mes tikrai nepasiduosime. Neleisime varžovams laimėti Klaipėdoje, o norėdami nugalėti privalome bent kartą laimėti Prienuose.“

Komentarai:
Mes dirbame už jus http://tipstersplace.com/tipsters
2013-05-04
+13
Atsakyti
verkit,verkit klaipėdiečiai, nes tik tą ir mokat. Sėkmės Prienams uoste, viskas įmanoma!
2013-05-03
+7
Atsakyti
Anonimas
vaikai pasakykit kad pries kadziuly nesportines nebuvo:D
2013-05-02
+7
Atsakyti
Vat jum ir teiseju tempimas Prienu komanda. Po Valeikos smugio Galdikui sulauzytas zandikaulis ir skruostikalis ir dar + siame epizode Galdikas gavo nesportine prazanga :D Nu zodziu, good luck Prienai :)))
2013-05-02
+1
Atsakyti
ziurovas
nu ka neptunas turi nuostoliu galdikas ligonineje,po zandikaulio skruostikaulio luzimo per rungtynes su prienais tai iseitu kad pats sau susilauze o sito teisejai nemato kad valeika is alkunes , tik mato kad jis kadziuliui i kamuoli muse bet pataike i ranka o kadziulis gerai suvaidino griuvo susieme uz veido ir guli po to sumeta baudas kaip niekur nieko per pakartojima ziurint veido visiskai neliecia ismokyti vaidybos ir cinisko zaidimo prienai .
2013-05-02
-14
Atsakyti
tikiuosi klaipedoje bus geras revansas.Manau su prienais reikia zaisti greita ir agresyvu zaidima,kad kuo dazniau jie bauduotu,nes suolo jie neturi,o neptunas gali daznai keisti zaidejus,taip palaikydami tempa.
2013-05-02
-1
Atsakyti
klp.
lauk lauk maskvyti kada pavargs prienai juokas ima ar sitaip reikia vadovauti kas cia per pasakymas tai visas rungtynes reikia palaikyti tempo daznai keisti zaidejus matyti viska aiksteleje tavo darbas o ne laukti kada prienai pavargs .
2013-05-02
-10
Atsakyti
Palangiskis
Neisnaudoja Mikalausko , Vasiliuos , Butkeviciaus normaliai tai ka noret jai jie losia po kelias min ir sesk suola sildyti . Danys tai vapse nelosia visa sezona tai , kam jo tada reik paklausti trenerio noreciau ?
2013-05-02
-3
Atsakyti
...
nematau asmeniskai nieko gero Neptuno sudety. tikrai butu tragiskai atrode uleb'e
2013-05-01
+8
Atsakyti
...
nematau asmeniskai nieko gero Neptuno sudety. tikrai butu tragiskai atrode uleb'e
2013-05-01
-3
Atsakyti
Maksvytis geras treneris.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-01
-5
Atsakyti
Linas
Nezinau man nervai nelaiko...Tas Maksvytis idiotas yra ar kas jam ? "Mes tikejomes , kad jie pavargs" blet zaisti reikia finalo serijose iki galo, o ne tiketis kazko , kad kazkas kazkur pavargs ar pns... Zodziu nera.. 12 zaideju 7 neaplosia su vienu centru..
2013-05-01
-1
Atsakyti
Prienietis
Ką jūs lyginat? Prienus ir Klaipėda.. Pažiūrėkit finansavimus ir visą kitą. Šias rungtynes žaidė tik 7 krepšininkai ir gavo nuo 12.. Prienų krepšininkai tikrai geresni ir treneris yra labai geras.
2013-05-01
-6
Atsakyti
klp fan
Ziauriai noriu kad neptunas laimetu bronza, noriu kad i eurocupa patektu, bet... man gaila neptuno zaideju.. nes zaidzia BE TRENERIO. Neptunas su savo sudetimi turetu daryti Prienus, bet kadangi komandoje yra vienas toks veikejas Maksvytis, tai neptunas nelaimes jokios bronzos. Individualiais veiksmais gal zaidejai ir daejo iki play offu, bet jei treneris be galvos, ir nesugeba net varzybu metu keisti gynybos, tai zaidejai vieni nelaimes. Zuvis puva nuo galvos! Laimejo pries krasnojarska ir zalgiri, tai treneris galvoja, kad dievas ir viskas gerai, bet savo klaidu is vis nemato. Labai tikiuosi poryt pamatysim grazesne kova klaipedoje..butu labai gaila prakist mazaji finala..
2013-05-01
-5
Atsakyti
prienietis
Paprasciausiai Prienai atlieka puikius derinius kad snaiperiai prie trajako lieka laisvi.O manau kad profesionalas is toli laisvas turi pataikyti.Taip kad nesistebekit kad prienams gerai lindo.Jie paprasciausiai liko ant trajako laisvi ir dar didelis pliusas kad antroje rungtyniu puseje gibiau gynesi. Dekui uz grazias varzybas ir abiems komandoms linkius sekmes:)
2013-05-01
-4
Atsakyti
Kai Neptūnas Žalgirį padarė tai treneris ir visi žaidėjai vos ne dievai buvo... Tik pralošė ir prasideda ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-01
+17
Atsakyti
Visi zino, visi sneka ir supranta jog pagrindinis koziris Prienu yra tritaskiai, ir ka? Jie zaidzia, 5x5, jeigu nesugeba komandos kitos apsigint nuo tokios "nuspejamos" ekipos tai cia jau paciu ju bedos... Tai gal sakykit kad Siauliams sekasi kai pataiko is po kasio? Na cia yra ieskojimas priezasciu del ko kas pralaimejo, kaip kas moka taip tas soka... Pirmyn prienai.
2013-05-01
-1
Atsakyti
darius m
MAKSVYTIS INVALIDAS
2013-05-01
-2
Atsakyti
zalgirio fanas
tikrai siandien prienams pasiseke, klaipedoj manau patirs pralaimejima, nes visi zino, kad neptunas yra geresne komanda, nebeleis metyti tritaskiu ir prienai be ju bus bejegiai ka nors padaryti, manau, kad pats seskus dabar supranta, kad juos isgelbejo yspudingas tritaskiu pataikymas, tad kazka bandys kurti, kad ne vien ant troicu losti, nes varzovai bus isanalizave ju zaidima.
2013-05-01
-1
Atsakyti
Prienų fanas
Tai paciai uzmetys kaip ir prienuose nes klaipeda nevykeliai nemokat los nes isiverziat i prieki o poto viska susišikat. Kaip ismoksit zaist tai ir zaiskit del 3 vietos. O fanai tai kaip kokie lochai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.